happy_tripper 12.09.07, 14:18 Jak szybko mozna uzaleznic sie od opioidow? Konkretnie mam na mysli kodeine ekstraktowaną z antidolu? Po ktorym razie aktywuja sie receptory? Jakie jest ryzyko, ze po kilku pierwszych razach organizm sie uzalezni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi-mili Re: kodeina 13.09.07, 07:34 Uzależnienie fizyczne występuje BARDZO szybko i pojawia się niezależnie od rodzaju opiatu i sposobu jego używania. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_tripper Re: kodeina 13.09.07, 08:27 No własnie to chyba zalezy od tego, za ktorym razem aktywuja sie receptory..Teorytycznie dopiero wtedy jest tak jak byc powinno i zaczyna sie podobac. Chociaz nie wiem, nie znam sie ;P Ja wczoraj sprobowałam i dzisiaj czuje sie okropnie. Nie mam ochoty tego powtarzac. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ty Re: kodeina 13.09.07, 11:09 Uzależnienie jest procesem złożonym, Tobie chyba chodzi o uzależnienie fizyczne? Nawet przy takim uzależnieniu nie ma żadnych ostrych granic: zależy od Twojego nastroju, innych używek, stanu twojego organizmu itd itp. A psychicznie to można już po 1 razie - na razie pewno masz "kaca" (czyli organizm wraca do normy po rewolucji chemicznej), ale za jakiś czas może ci się przypomnieć to wspaniałe uczucie uspokojenia i euforii... Jedyne pytanie brzmi: czy chcesz tego? Ja sobie zadaję je często - czy tego chcę? Bo wszystkie konsekwencje (nad)używania jakiejś substancji chemicznej ujawniają sie powoli i po kolei, jesteś coraz bardziej świadomy jej skutków i stanów, do jakich prowadzi (w czasie, po czasie, po tygodniu zażywania itd) i cała bajka polega na tym, by móc świadomie zdecydować: czy tego chcę. Bo kluczem jest wola:) Odpowiedz Link Zgłoś
happy_tripper Re: kodeina 13.09.07, 14:23 Nie no jesli chodzi o kodeine to mozliwe ze jeszcze kiedys sprobuje, moze nawet jakąs wieksza dawke. Bylo fajnie, ale łącznie moze przez 2 h..pozniej kompletna nieogarnica, uczucie jak bym miała zaraz zemdlec i mega nieprzyjemnie w żołądku. ;] Odpowiedz Link Zgłoś