jjj2 22.12.03, 15:33 ile kosztuje wszycie esperalu, i gdzie w Wawie można dokonać takiego zabiegu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hepik Re: esperal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 19:49 Wychodzą w W-wie jakieś gazety?Jeśli tak to podejrzewam,że w każdej na stronie z ogłoszeniami są dziesiątki telefonów do oferujących tą usługę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: esperal IP: 195.187.99.* 30.12.03, 10:21 Esperal pomaga jak martwemu kadzidło, jak plaster na d..pę. To dynamit w tyłku - jak zapijesz [niestety] to możesz zejść z tego świata. Bardziej bezpieczne i skuteczne jest AA. Esperal wszywają lekarze bez etyki lekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: esperal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 10:31 Często wszywają witaminki,na wszelki wypadek...(dla siebie).Na marginesie-do Jerzego-Ty jesteś pewien swoich 15 lat w AA? Trochę te Twoje wypowiedzi ostatnie sieją we wmnie wątpliwości niejakie.A takie zdanie"Bardziej bezpieczne i skuteczne jest AA"-troche mi sie kłoci z XI tradycją.Ale to może dlatego,że ja zdecydowanie krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: esperal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 22:33 Musisz wszystkich piszących i myslących inaczej krytykować ? Twoje posty kłócą mi się troche z I-sza tradycją, z krokami 10-tym, 12-m - ale może się mylę, mam bardzo krótki staż w AA. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Re: esperal IP: *.citysat.com.pl / 80.48.70.* 30.12.03, 23:32 krytykować i pouczać łatwo trudniej błądzącemu we mgle wskazać drogę.jest jedna na wiele sposobów .osobiscie nie polecam esperalu Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: esperal 31.12.03, 06:39 Masz rację AA.Pokora to to czego mi często brakuje.Jest nad czym pracować.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: esperal IP: 195.187.99.* 31.12.03, 09:01 hepik, hepik 1 - ja mam doświadczenie 10 lat walki [nieskutecznej] z alkoholizmem jak - hipnoza, akupunktura, tabletki TRIAPRID, esperal, anticol, psychostymulacja, ślubowanie "nie piję", magia - sragia i inne gówniane aczkolwiek kosztowne metody. Dopiero AA mi pomogło - 15 lat temu. XI tradycja nie kłóci się z tym co powiedzałem i co podtrzymuję. Esperal może zabić, XI tradycja nie. Ona mówi o "przyciąganiu" a nie "promowaniu". Ja nie promuję AA [a jeśli tak to dlaczegoż by nie - jak mnie pomogło]. Przecież dobrego lekarza się promuje. Sam piszesz, że stosują witaminki [dla wlasnej wygody]. To oznacza, że są oszustami, oszustami podwójnymi. To dowód, że wiedzą jak groźny jest esperal, a pomimo to stosują go. Poza AA mam cały program psychoterapii. A w domu żonę psychoterapeutkę - więc mityng mam na okrągło, nawet w nocy. pozdrawiam. Zawsze byłem ostry w wypowiedziach i bezkompromisowy. Lekarz oszust to oszust - innego słowa nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś Re: esperal IP: *.chello.pl 31.12.03, 09:15 Do hepika i jerzego Nie chcę się wcinać, ale hepik 1 przesadził z powoływaniem się na Tradycję XI. Akurat nie ma ona nic tu do rzeczy. A tak na marginesie to Tradycja XI jest źle prztłumaczona, gdyż tak na prawdę brzmi ona: W budowaniu naszego wizerunku lub W stsowaniu przez nas polityki PR/ posługujemy się bardziej przyciąganiem niż promocją. Mamy więc obowiazek budować wizerunek AA /i Jezry to zrobił/, a Tradycja ta mówi, żebyśmy nie przeginali, tzn używajmy promocji ale z umiarem. A tak na marginesie to słowo "reklama" jest tu "ni pricziom" - reklama to tylko jedna z form promocji. Tak naprawdę niky przy zdrowych zmysłach nie stosował reklamy /zakładm, że macie orientację co na prawdę oznacza reklama i co to jest przekaz reklamowy, spot, ogłoszenie reklamowe, itp/ Załóżyciele AA nigdy nir stosowali reklamy, a jedynie przesadzali w PR, lobbyingu i innych formach promowania, często łamiąc anonimowość - stąd druga część XI Tradycji. Wstapiłem do AA w 1983, a wtedy pytanie esperal czy AA miało inny wydźwięk niż dzisiaj. Solidaryzując się z Jerzym gratuluję hepikowi świetnej uwagi o pokorze - sam o tym cholernie często zapominam, co jest moim wielkim problemem. Pozdrawiam wszystkich - z Bogiem i życzę radości i pogody ducha w Nowym Roku. ptyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: esperal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 09:43 Nawet przesadzanie może mieć swoje dobre strony.To akurat poskutkowało tym,że się odezwaliście.O swojej pokorze czy jej braku już napisalem.Wszystkich,których w tym roku denerwowałem swoją aktywnością na forum przepraszam.Mam tego świadomość jak również,że przede mną cały 2004 rok.Gdybym już w trzeźwieniu osiągnął wszystko nie byłoby co teraz robić.A że jestem na samym początku-to jednak nudzić się nie będę.Dosiego roku! Odpowiedz Link Zgłoś