Dodaj do ulubionych

MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP.

29.12.10, 19:31
Dziś rano dałam córce pierwszą kapsułkę memotropilu 400mg.Rono wszystko ok.
Drugą kapsułkę dałam o 15 po pół godzinie zauważyłam nadpobudliwość,nie mogłam jej ubrac aby pójść do przychodni.
Na razie będę podawać,zobaczymy co będzie dalej.
Jak to wyglądało u Was ?Czy była poprawa w koncentracji,pamięci,mowie?
Jak długo trzeba czekać na efekty?
Obserwuj wątek
    • gra2010 Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 30.12.10, 08:18
      Mojego syna notropil bardzo pobudzał, tak bardzo że wyrzucono go ze szkoły (podawalam 2 tygodnie), ale on ogólnie był b.nadpobudliwy.
    • bubbelek Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 30.12.10, 19:50
      A czy w tym czasie widziałaś jakieś pozytywy?
      Mi się wydaje,że mała jest bardziej gadatliwa,bardziej się skupia-właśnie układała puzzle jak nigdy.Wypowiedzi tez są dłuższe.
      Może tylko mam takie złudzenie chociaż mąż też to zauważył.Jest teraz pocieszna.Co chwila na siebie spoglądamy kiedy coś powie.
      Dziwne a wszędzie piszą,że dopiero po jakimś czasie widać cokolwiek.
      Dlatego pytam czy też widziałaś coś dobrego w krótkim czasie?
      Mam cichą nadzieję,że dobrze zrobiłam podając jej ten specyfik
      • zielonatosia Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 30.12.10, 22:49
        Lena bierze 2x dziennie nootropi400l, po pierwszych dniach rzeczywiście była nadpobudliwa-przeszło po około tyg, generalnie poprawił jej się zasób słów, jest bardziej komunikatywna.
        Osobiście widzę poprawę i to dużą (bierze 2 m-ce) na korzyść, na razie wstrzymałam się więc z myocholiną i tranem. Planuję zrobić przerwę po około 6m-cach, zobaczymy co będzie. Ja generalnie jestem na tak, bo u nas "nadpobudliwość" nie jest jakaś uciążliwa, a korzyść w postaci komunikatywności wymierna.
        P.S. zauważalna zmiana w komunikacji była widoczna u niej po około 3tygodniach barania leku.
        • zielonatosia Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 30.12.10, 22:54
          a propos szybkości reakcji - neurolog Leny twierdzi, ze czas reakcji zależy od podłoża dysfunkcji mowy, jeśli jest to zależna od metabolizmu lub inna funkcja neurologiczna zależna od szybkości przekazywania info, to może to być szybciej, u Leny jest także dysfunkcja anatomiczna, i szczerze nawet lekarz nie wiedziała czy lek zadziała, wręcz kazała po 1-2m-cach odstawić jeśli nie będzie widocznej poprawy.
          • bubbelek Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 31.12.10, 10:07
            Właśnie u Natalii zauważyłam już wcześniej i nie tylko ja,panie w pszedszkolu też jakby coś ją blokowało.Bywały dni naprawdę super była skupiona,spokojna itd.
            Zawsze wydawalo mi się to dziwne.Dlaczego już z rana wiedziałam jaki będzie miala dzień .
            Bywalo tak,że miała takich super kilka dni.
            Może dlatego u niej widzę różnicę tak szybko,coś ją blkuje tylko co?
            Nie ma na razie jakiejś strasznej lub większej nadpobudliwości,ale wczoraj gadała do nocy buzia jej się nie zamykała.My już wszyscy padaliśmy ze zmęczenia a ona nadawała na pełnych obrotach.Już dziś rano wstała o 8 i budziła brata do zabawy,a on biedak wymęczony chciał sobie pospać hi hi.Po tygodniu zapytam panie w pszedszkolu podpytam ,nie przyznam się że coś bierze.Ciekawa jestem co powiedzą.Mam cicha nadzieję,że będzie lepiej moooże nadgoni rówieśników.Jak to było u Was czy to zostało po odsawieniu?

Dziękuję bardz za wasze odp.
            • zielonatosia Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 31.12.10, 12:31
              ja jeszcze nie robiłam przerwy
              • bubbelek Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 01.01.11, 14:37
                Czytała,że dobrze by było dodać to cytat
                Dr McCandless uważa go za bardzo bezpieczne składników odżywczych, ale musi to być zrobione z lecytyny cholina, by przejść przez barierę krew-mózg, w przeciwnym razie jest to nieskuteczne. Dawkowanie zalecane widziałem był podzielony na 75/mg kg na 2 do 3 dawek w ciągu dnia. Nie twoja córka jest wrażliwa na soję? Nie jestem pewien, czy choliny jest lecytyna sojowa pochodzi, ale to było moje wrażenie. .
                • krawczykasia Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 31.10.11, 13:32
                  hej,
                  dajecie jeszcze memotropil?
                  ja wczoraj synowi dałam pierwszą dawkę. Kiedyś dawałam przez jakiś czas Nootropil. Skutek był natychmiastowy - większa świadomość siebie i otoczenia.
                  Kuba ma padaczkę, bierze lek i stad moje obawy. Od dwóch lat dostaję od neurologa recepty na Nootropil i nigdy ich nie wykupiłam. Lekarz mówił, żeby próbować, jakby co - odstawić. Gdyby Kuba miał widoczne ataki - nie miałabym problemu. On ma padaczkę widoczną w EEG ( jest odkorowany ) , ale ja ataków nie widzę. Boję się, że przegapię, nie zauważę i mu pogorszę stan neurologiczny.

Jednak teraz się odważyłam.
                  Jak podajecie ( podawałyście ) ten lek. Rano i wieczorem czy rano i popołudniu? Mój nie jest absolutnie nadpobudliwy - tego się nie boję.

Czy są wskazane jakie minimalne okresy przyjmowania leku? Lub określony jest czas, żeby zrobić przerwę? Nic takiego nie wyczytałam na ulotce. Inni Rodzice to źródło wiedzy...

• krawczykasia Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 20.11.11, 23:06
                    Podnoszę temat.
                    Kuba dostaje MEMOTROPIL już prawie miesiąc. Nigdy tu nie opisuję suplementów i efektów jakie one przynoszą. Moim zdaniem pewne progresy jak i regresy są powodowane kilkoma czynnikami, które ciężko zidentyfikować.
                    Teraz jednak mogę spokojnie napisać - to działa! Kuba jest bardziej świadomy i zaskakuje używając spontanicznie nowych słów. Lek ten powoduje dotlenienie mózgu, a Kuba ma mózg uszkodzony. Nie są to mikrouszkodzenia, a poważne odkorowanie i padaczka.
                    Jestem zadowolona, a za 2 miesiące zrobię EEG, żeby sprawdzić czy się nie pogorszyło.
                    • bubbelek Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 22.11.11, 10:04
                      Ja podawałam jakieś 2 tygodnie.Nie widzialam jakiś zaskakujących efektów,pewnie było za wcześnie aby cokolwiek stwierdzić.
                      Zauważylam natomiast i automatycznie odstawiłam zawieszanie.2razy
                      W związku z tym mam wizytę w czwartek u neuro.

Masz szczęście,że widzisz efekt i nie ma skutkow ubocznych:)SUPER:)
                      Ja czekam na wizytę zobaczę co mi powie.
                      Będę się domagać eeg.
                      • krawczykasia Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 22.11.11, 19:11
                        Napisz co Ci powie lekarz.
                        U nas zawieszki są od zawsze. Kilkakrotnie robiliśmy EEG video, nie ma ich w zapisie. Czyli to są "ucieczki" a nie ataki. Kuba lubi się tak "wyalować", ale łatwo go z tego wyrwać.
                        Gada jak najęty. Większy spontan wszedł i więcej wyrazów, które znał - lecz nie używał. To ewidentnie po tym leku, bo kiedyś dawałam nootropil jako przedbieg przed celebrolizyną. Wtedy też dziecjko zrobiło się jakby bardziej kumate, świadome, nastawione "do zewnątrz". Celebrolizynę dawaliśmy, ale po tym były zawieszki i się "zbojałam". Nigdy do niej nie wróciłam. Dwa lata dojrzewałam do decyzji, żeby znowu dać jakiś "...tropil". Może u nas działa, bo mamy udokumentowane uszkodzenie poniedokrwienne mózgu itp. Za jakiś czas zrobimy EEG i jesli nie będzie zmian - będziemy na tym jechać.
                        Pozdrawiam
                        • bubbelek Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 23.11.11, 21:00
                          trzymam kciuki:)
                          • bubbelek Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 24.11.11, 14:13
                            Tak jak obiecałam,odpisuje po wizycie u neuro.
                            Wizyta bez sensu.
                            Zdaniem neurologa zawieszki nie byly oznaką padaczki.
                            Wiec czego???/
                            Pytałam o nootropil(wczesniej miała izapisany przez psychiatrę)pytam jeżeli to nie były jego zdaniem zawieszki to czy wrócic do podawania?
                            cytuje:ja w nootropil nie wierzę,więc nie przepiszę.
                            Pyta mnie po co wogóle przyszłam.
                            Więc mówie w sprawie zawieszek i aby zrobic eeg.
                            To on na to,że nie bedziemy robic eeg bo na pewno nie będzie bez "zmian"czyli nie bedzie dobre.
                            Po co ma się pani dodatkowo stresowac.Może za 3 lata.
                            Pytam bo juz nie wytrzymałam czy może wie co jest z moim dzieckiem?
                            odp.no wie pani to geny mamy ich tyyyyyleeeeeeee.

Bardzo sie rozczarowałam!!!!
                            • krawczykasia Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 25.11.11, 07:59

Bombowa wizyta! Ile Ci wniosła, aż podziw bierze...
                              Byłaś prywatnie czy na fundusz?

Ja na fundusz nie chodzę. Jeżdżę co parę miesięcy prywatnie do W-wy. Mam zawsze badanie eeg przed wizytą. Lekarka sama ogląda zapis na komputerku ( nie robi badania, ale po badaniu tam idzie ). Nie bazuje na czyjejś interpretacji.
                              Nie jest to tanie, ale jestem zawsze zadowolona po wizycie, bo trwa tyle ile ja potrzebuję.

Mój syn bierze lek przeciwpadaczkowy, my robimy eeg 2 razy w roku.

Pozdrawiam
                    • memo24 Re: MEMOTROPIL,NOOTROPIL ITP. 30.11.11, 21:44
                      MEMOTROPIL 1.200mg - www.best.team.zak@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka