Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    13.01.11, 13:48
    witam. mam do państwa pytanie. ile kosztuje wino chateau canon la Gaffaliere rocznik 1967 grand cru classe St. emilion.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Rudymenty Re: wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 14:03
        Między 50 a 100 Euro jeśli dobrze było przechowywane. Ceny w zależności od sklepu rzecz jasna. Raczej już nie do picia bo to słabiutki bardzo rocznik.
        • matys872 Re: wino 13.01.11, 16:33
          a gdzie je moge sprzedac??
          • Gość: Rudymenty Re: wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 16:51
            Nigdzie. Nikt nie kupi czterdziestoletniego wina z nieznanego źródła. Chyba że dla etykiety, ale wtedy to za parę złotych.
            • matys872 Re: wino 13.01.11, 17:11
              no to moge jednym słowem wyżucic te wino do kosza
              • Gość: Rudymenty Re: wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 17:21
                A nie lepiej wypić? Zobaczysz czy jest smaczne chociaż. ;-) Albo daj w prezencie jakiemuś winomaniakowi to się ucieszy. Skąd wytrzasnąłeś tą flaszkę?
              • wein-r Re: wino 14.01.11, 00:44
                Nie zupełnie. Może ja się skuszę? Podaj swój mejl lub pisz na sstar@gazeta.pl . Sstar da ci kontakt do mnie. Zobaczymy. Powiem szczerze, że interesuje mnie głównie butla z etykietą w dobrym (w miarę) stanie.

PZDR

wein-r
                • matys872 Re: wino 14.01.11, 08:41
                  dostałem ta butelke wina od goscia u ktorego pracowałem w belgi. on mial kase i rozne wina i na koniec pracu dawał własnie wina. mam dwie bytelki tego. jedna w polsce a druga w belgi tylko nie wiem jak tamte drugie sie nazywa ale cos podobny rocznik jest.
                • matys872 Re: wino 14.01.11, 08:44
                  wein-r tzn ze jestes albo kolekcjonerem wina i zbierasz takie własnie butelki albo butelka jest Ci potrzebna w innym kierunku
                  • Gość: Rudymenty Re: wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 08:52
                    matys872 napisał:

> wein-r tzn ze jestes albo kolekcjonerem wina i zbierasz takie własnie butelki a
                    > lbo butelka jest Ci potrzebna w innym kierunku

On się urodził w 1967 pewnie to pewnie sentymentalnie chce mieć taką etykietę.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka