Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Biedronka w wiosennym stylu

IP: *.kalisz.mm.pl 01.04.11, 18:45
    Nowa promocja: Mateus Rose, Falua VR Tejo 2009, JP Azeitao VR Penisula de Setubal, Chateau Rocanguille AOC Bordeaux 2008, Casaldomo IGP Marche Rosso 2009 i Barberana D'avalos Etiqueta Negra Reserva 2006 DOC Rioja
    Obserwuj wątek
      • Gość: mb Re: Biedronka w wiosennym stylu IP: *.kalisz.mm.pl 01.04.11, 18:59
        w gazetce jest VR Penísula de Setúbal ale chyba powinno być VR Península de Setúbal
      • Gość: need Re: Biedronka w wiosennym stylu IP: *.156.163.67.ip.dev.euron.pl 01.04.11, 19:52
        Piłem 2 Portugalczyki: Falua VR Tejo 2009 i JP Azeitao VR Peninsula de Setubal. Wg mnie baaaardzo przyzwoite, dostępne za jakieś 50% ich cen rynkowych. Proszę nie krzyczeć tylko sprawdzić. Obydwaj producenci też bynajmniej nie anonimowi.
        Jednocześnie warto dodać, ze trwa w wybranych Biedronkach wyprzedaż włoszczyzny z poprzedniej promocji, m.in. słynne Ripasso teraz za 20 zł, Salice Salentino Reserva za 13, Romandiola Albana di Romagna 8 zł :))

• Gość: mb Re: Biedronka w wiosennym stylu IP: *.kalisz.mm.pl 02.04.11, 14:50
          Casaldomo IGP Marche Rosso 2009 - bardzo przyzwoite wino do codziennego spożycia, proste, średnia kwasowość, łagodne taniny, lekko alkoholowe, piękny kolor, do makaronu czy kurczaka w sam raz, polecam.
          • Gość: denko Re: Biedronka w wiosennym stylu IP: *.tvk.torun.pl 04.04.11, 13:15
            Ok, skoro tak piszesz to zakupię, ale będę ostrożny;-)
            • extrafresh Re: Biedronka w wiosennym stylu 07.04.11, 07:55
              A te portugalskie wina z tej promocji?

Wybieram się w weekend do B. :)
              • estoril2 Re: Biedronka w wiosennym stylu 07.04.11, 19:53
                Ja mogę z czystym sumieniem polecić czerwone JP Azeitao. Jak za tą cenę - ok. 14zł, naprawdę trudno wyobrazić sobie coś lepszego...
                Oczywiście, że kosztuje ono ok. 150% więcej niż w Portugalii, jednak jak na polskie warunki ... Producentem jest firma Bacalhoa Vinhos Portugal, słynąca m.in. z doskonałych moscateli.
      • Gość: Omni Re: Biedronka w wiosennym stylu IP: *.acn.waw.pl 08.04.11, 14:26
        To są fajne przedsięwzięcia, nie jakieś marketowe wyprzedaże.
        • Gość: kpt. bomba Re: Biedronka w wiosennym stylu IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 14:27
          Dwie stówki zostawiłem dzisiaj w B. :)
          Było sporo przecenionych win z poprzednich promocji (Hiszpania, Włochy).
          • Gość: pr0methe0 Re: Biedronka w wiosennym stylu IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 09.04.11, 18:02
            i dwie stowki poszly sie jebac.
            • Gość: denko Prometeusz, IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.11, 19:00
              ty ogień przynoś, zapałem pałaj, a nie adeptów dobrych (niekiedy), tanich win gaś!!!
              d.
              • Gość: cava biedronka-wina T. IP: *.143.136.245.spray.net.pl 09.04.11, 20:47
                wina z biedronki mają do d.. korki, flaszki są źle przechowywane, korki kruszą się i najczęściej przy wyciąganiu pękają na pół...ale może tylko ja mam takiego pecha..albo to wina...Tuska ;)
              • Gość: pr0methe0 Re: Prometeusz, IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 09.04.11, 22:29
                Ogień przyniesc, powiadasz. A proszę.

Trzy stówki wydałem na zamówienie w świeżo odkrytym lecz jakże wartym uwagi sklepie fajnewina.pl. Co więcej, to moje pierwsze zamówienie wina przez neta. Zazwyczaj póki nie utoczyłem śliny macając butelkę i obracając ją w dłoniach, póty jej nie wziąłem. Tak po prawdzie, ślinię się na sam widok niektórych win z w/w sklepu - zbyt dobrze mam je w pamięci.
                A teraz kto chce niech wietrzy kryptoreklamę w przerwie kłótni okołosmoleńskopopisowskich.
                Nuże, bądźmy Polakami!

Dostawa dopiero za trzy dni i cztery noce...:(

Kto nie weźmie ognia od prometeusza - ten nie będzie mieć jego ciepła! =]

pozdro
                • Gość: Rola Butla.com.pl to oszuści. Fajnewina.pl to ździercy. IP: 83.238.59.* 10.04.11, 15:04
                  Ci oszuści z butla.com.pl sprzedają wina gorsze niż z biedrony za jakiś kosmiczne pieniądze:
                  TO WINO CHCĄ WCISKAĆ ZA 65 ZŁOTYCH!!! to wino stoi w Aldikach w Berlinie za 4,99 bez promo. Wszystkie inne wina mają w takich samych debilnych cenach.

Ździercy z fajnewina.pl (powinni zmienić nazwę na najdroższe.pl) to jakaś kolejna komedia dymająca naiwniaków: TO WINO POSTANOWILI WCISKAĆ ZA 65 ZŁOTYCH. Większość cen analogicznie. Nie jest to szczyt bezczelności jak te butle.com.pl, ale upychanie oferty Ambra SA po takich cenach to zwykły gnój.
                  • Gość: cava Re: Butla.com.pl to oszuści. Fajnewina.pl to ździ IP: *.143.136.245.spray.net.pl 10.04.11, 21:44
                    he,he, normalka, marże w Polsce są ...zajebiste, znalazłem sklepik ogólnie z alkoholem, trafiają sie wina co w życiu bym nie ruszył, ale czasem są perełki których ceny są średnio o 40% niższe niż w większości sklepów internetowych, tu ostatni przykład
                    www.zacnewina.pl/index.php?wine=437 a w owym sklepiku to wino po ...17.95;)
                    • Gość: Krzysztof Kuźwa Jak śmiesz śmieciu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 22:10
                      Ja dokładam do tego wina 12 złotych do butla! Bo ja kocham wina i cygora! To wino nie mąże być takie tanie, ja to wiem! Kupujcie w moja sklepa, kuźwa!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka