marghot 29.06.04, 16:18 Jakie pozycje (w j. polskim) książkowe możecie polecić osbie, która stawia pierwsze kroki w świecie win? Chodzi mi o skrót histroii wina, opis rodzajów szczepów, etc. Takie kompendium wiedzy dla początkujących. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania55 Re: Ksiązki 29.06.04, 16:24 Polecam wątek o biblioteczce: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=2488365&a=2488365 Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Jeszcze raz wklejam link 29.06.04, 16:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=2488365&a=2488365 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novo Re: Jeszcze raz wklejam link IP: *.proxy.aol.com 29.06.04, 16:27 coraz czesciej z ksiazek polecam tylko "wino i haszysz" baudelalre'a inne sa sprzedajne. pozdrowienia novo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: Ksiązki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 18:23 jako kompendium wiedzy polecam... internet. Każdy portal mający coś wspólnego z winem zamieszcza mniej lub bardziej rozbudowany dział edukacyjny, można szybko znaleźć to, co Cię interesuje i porównać, co na ten sam temat piszą różni autorzy. Poza tym książki się szybko dezaktualizują w naszych dynamicznych czasach - spróbuj na przykład znaleźć książkę, która w miarę rozsądnie opisuje to, co się dzieje w winnej Portugalii (może poza Małym Bieńczykiem,którego nawet nie polecam, bo na pewno masz). Jeśli chodzi o opis szczepów, to niezły jest The Great Grape Guide na www.decanter.com Winne regiony i produkcja wina krótko ale kompetentnie są opisane na www.wine- pages.com Oprócz tego, co jest oczywiste, należy dużo pić (mam nadzieję że mnie nie zamkną za nakłanianie innych do spożywania alkoholu ;-) ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś