Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Est Est Est .....Magazyn Wino

IP: *.waw.pl 25.08.04, 16:42
    Wracam do domu - a tu w skrzynce .. Magazym Wino. Do tego gratis reklamówka
    Renaulta. Słusznie - jak stać mnie na wino to tym bardziej na Renaulta.
    Siadam do lektury Magazynu i pozdrawiam
    55marek
    p.s. mieszkam na Urynowie około kilometr od Redakcji może dlatego dostaje
    pierwszy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: 55marek Re: Est Est Est .....Magazyn Wino IP: *.waw.pl 25.08.04, 17:06
        Przepraszam - po przeczytaniu zwróciłem uwagę , że chwaląc się bliskością
        redakcji " zjadłem " literkę " s " w nazwie dzielnicy ...i wyszło śmiesznie.
        Niemmniej usprawiedliwia mnie pośpiech aby jak najszybciej ogłosić na Forum
        nowinę o pojawieniu się Magazynu .
        55marek
        tematem głównym Magazynu jest Andaluzja i sherry.
        • miszka44 Re: Est Est Est .....Magazyn Wino 27.08.04, 13:13
          Gość portalu: 55marek napisał(a):

> Przepraszam - po przeczytaniu zwróciłem uwagę , że chwaląc się bliskością
          > redakcji " zjadłem " literkę " s " w nazwie dzielnicy ...i wyszło śmiesznie.

Może za dużo piwa? :-)

Pzdr
          M44
          • Gość: 55marek Re: do Miszki44 IP: 217.11.136.* 27.08.04, 14:25
            Piwa nie było wcale
            Po prostu - syn w komputerze domowym zainstalował jakąś powykrecaną klawiaturę.
            Przyczyną przejęzyczenia - jesli to dla Pana takie ważne - był więc po pierwsze
            pośpiech aby być pierwszym który na Forum " ogłosi nowinę " a po drugie
            nieumiejetność korzystania z komputerowych wynalazków.
            Po trzecie - nawet w upały wolę schłodzone białe wino niz piwo
            Pozdrawiam
            55marek

• miszka44 Do 55marka 31.08.04, 13:32
              Strasznie żeś Pan poważny. A potrzeby tak dokładnego (choć brak nazwy
              producenta klawiatury lub oprogramowania) wyjaśniania głupiego błędu już
              zupełnie nie rozumiem.

Pzdr
              M44
        • jan_zizka a czemu on brzytttki jakis taki?? 06.09.04, 10:21
          Był prosty i czytelny a jest jak strażacki kalendarz powiatowy.

PS. Nie szkodzi, ja mieszkam z kolei na Usrynowie i mi to nie przeszkadza. To
          niedaleko od Urynowa.
      • Gość: Maja Re: Est Est Est .....Magazyn Wino IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.04, 15:19
        Ja także jestem Ursynowianką ale nie wiem czy mi blisko do redakcji. Jeśli
        zdradziłbyś mi jak zaprenumerować ową gazetę albo czy można ją bardziej
        dostępnie uzyskać będę szczerze uradowana:)
        Pozdrawiam
        • Gość: 55marek Re: Est Est Est .....Magazyn Wino IP: 217.11.136.* 27.08.04, 15:47
          Witam. Z tą bliskością do redakcji to był żart. Może w prostej linii ... ale
          nawet nie wiem w którym konkretnie miejscu na Puławskiej jest redakcja.
          Ad rem Nie wychodząc z domu może Pani zaprenumerowac pismo za pomocą strony
          www.alejawin.pl/alejawin/
          Bezpośrednio numery MW można nabyć w sklepach winiarskich - na Ursynowie w
          sklepie Cantina na KENie numeru nie pamietam - idąc KENem w kierunku Kabat po
          prawej stronie przed Kościołem i chyba / ale nie jestem pewien / w Grand Cru w
          pawilonach na Wąwozowej. Poza Ursynowem w praktycznie kazdym specjalistycznym
          sklepie.
          Przy okazji szkoda , że Magazym Wino ma tak dziadowską stronę internetową
          www.magazynwino.pl/
          Pozdrawiam , pozostaję z przekonaniem , że Panią szczerze uradowałem
          55marek
          • massom Re: Est Est Est .....Magazyn Wino 31.08.04, 13:44
            Redakcja Wina znajduje się vis a vis basenów na warszawiance i vis a vis sklepu
            z rowerami i agencji ochrony Pleban, i sklepu monopolowego (nazwy nie pomnym).
            Obok jest jakas cukierenka.

PZDR
        • Gość: kalino Magazyn Wino ..... w empiku IP: *.plwaw.energis.pl 31.08.04, 14:35
          ku mojemu sporemu zdziwieniu..... Magazyn Wino pojawił się ostatnio w Empiku.
          Ostatni numer dumnie prezentuje się na regale hobby, zaraz obok innych
          popoularnych periodyków o tatuażach, lotnictwie I WŚ i hodowli królików miniaturek.

na pytanie w którym empiku - odpowiadam - warszawa, gal.mok.

pozdrowienia,
          kalino
          • Gość: 55marek Re: Magazyn Wino ..... w empiku IP: 217.11.136.* 31.08.04, 14:57
            W tym samym empiku Decanter leży w dziale " kuchnia ".Nasze Forum w Gazecie też
            trzeba szukać w dziale " kuchnia ".
            Ciekawe
            Pozdrawiam
            • winoman Re: Magazyn Wino ..... w empiku 31.08.04, 15:30
              Gość portalu: 55marek napisał(a):

> W tym samym empiku Decanter leży w dziale " kuchnia ".Nasze Forum w Gazecie też
              >
              > trzeba szukać w dziale " kuchnia ".

W empiku w Juniorze Decanter i Magazyn Wino są w dziale "Hobby", w Toruniu jest
              tylko MW, w dziale "Kuchnia". Większość butelek otwieram w kuchni, więc mi to
              nie przeszkadza :-))

Pozdrawiam!
              • sstar Re: Magazyn Wino ..... w empiku 01.09.04, 07:46
                Dzieki za info - zobaczymy czy wroclawski empik stanal na wysokosci polki
                kuchennej z magazynem wino?

Pozdrawiam,
                star
                • ducale Re: Magazyn Wino ..... w empiku 01.09.04, 09:43
                  Potwierdzam jest w empiku i bardzo dobrze.Co prawda nóż mi się w kieszeni
                  otwiera jak widzę co 2 miesiace zmianę ekspozycji ( oni to chyba robia
                  specjalnie) i trace czas w poszukiwaniu swoich periodyków ,zaliczając w tym
                  czasie nowosci w militariach, zeglarstwo ......Teraz w Empiku na Piotrkowskiej
                  poszli na calosc Decenter i MW jest w bezposrednim sasiedztwie magazynów dla
                  Panów
                  pozdr
                  • Gość: docg Re: Magazyn Wino ..... w empiku IP: 212.160.147.* 01.09.04, 09:55
                    ducale napisał:
                    (...) Decenter i MW jest w bezposrednim sasiedztwie magazynów dla
                    > Panów

• miszka44 Re: Magazyn Wino ..... w empiku 01.09.04, 12:24
                      Gość portalu: docg napisał(a):
                      > ducale napisał:
                      > (...) Decenter i MW jest w bezposrednim sasiedztwie magazynów dla
                      > > Panów
                      >
                      >
                      • winoman Re: Magazyn Wino ..... w empiku 01.09.04, 12:30
                        A w Toruniu zmiana, dziś MW jest już w dziale "Prasa kobieca, Moda"!
                        Modę jeszcze od biedy zrozumiem ...

Zadziwiony pozdrawiam!
                        • Gość: star tatuaze ... Magazyn Wino ....bizuteria IP: 62.233.249.* 01.09.04, 19:44
                          -takich sasiadow ma MW we wroclawskim empiku - az nie wiadomo po co siegnac,
                          wybralem tatuaze ;-) bo numer MW ciagle czerwcowy! Wroclawski empik uznaje MW
                          za hobby - odcinajac sie od kuchni i prasy kobiecej gruba polka.

Enoteca Flowers otwarta juz od wrzesnia, ale na pewno nie pierwszego :-(

Pozdrawiam
                          star

• kroplawina Re: tatuaze ... Magazyn Wino ....bizuteria 03.09.04, 13:51
                            nie wiem, o którym empiku mowa, ja sprawdziłam ten w Rynku ...MW ...ukryty na
                            najbardziej dolnej z dolnych półek :)
                            pozdrawiam
          • Gość: sebman Re: Magazyn Wino ..... w empiku IP: 213.134.152.* 17.09.04, 11:57
            Czyzby przepisy się zmieniły? Jeszcze niedawno nie można było sprzedawać pism o
            alkoholach ze względu na restrykcyjną ustawę o wychowaniu w trzeźwości.
            Jakieś pozytywne zmiany w kraju nad Wisłą?
            Trudno uwierzyć ;-)
      • sstar im starszy tym lepszy (czyt. drozszy) 06.09.04, 21:51
        Przynajmniej tak twierdza w Nicolas - wystarczylo to aby zniechecic ich do
        zamowienia starszych numerow MW - zadano podobno 30zl za numer. Jakby o wina
        chodzilo to jeszcze bym zrozumial (z wylaczeniem dlugowiecznej Sophii) ale
        czasopisma?!

Pozdrawiam
        star
        • ducale Re: im starszy tym lepszy (czyt. drozszy) 07.09.04, 15:04
          sstar napisał:

> Przynajmniej tak twierdza w Nicolas - wystarczylo to aby zniechecic ich do
          > zamowienia starszych numerow MW - zadano podobno 30zl za numer. Jakby o wina
          > chodzilo to jeszcze bym zrozumial (z wylaczeniem dlugowiecznej Sophii) ale
          > czasopisma?!
          >

Star, podobno w Enotece Flowers bedzie mozna teraz przyjsc i poczytac starsze
          wydania MW i moze Decanterów przy lampce wina
          pozdr
          • Gość: massom Sstar - z gazetami lub czasopismami w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:40
            roznie bywa. Wiemy cos o tym przeciez... PZDR.
          • Gość: docg enoterka flauers IP: 212.160.147.* 07.09.04, 15:52
            ducale napisał:
            > Star, podobno w Enotece Flowers bedzie mozna (...)

coś wiadomo, kiedy to sie otwiera?
            • Gość: star Re: enoterka flauers IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 22:09
              Gość portalu: docg napisał(a):

> ducale napisał:
              > > Star, podobno w Enotece Flowers bedzie mozna (...)
              >
              > coś wiadomo, kiedy to sie otwiera?

Otwarte i to juz drugi tydzien - nawet nowosci sa:

taniczne, beczkowe Dolcetto o uroczej nazwie Bricco del Cucu - dla uzaleznionych
              od kleju roslinnego, choc ci w malinowym chrusniaku tez winni byc zadowoleni

chude acz charakterne, migdalowo-pestkowe Salerno (Molise)
              z Montepiulciano, Trebbiano, Aglianico

uwaga: obydwa wina suche!

Pozdrawiam
              star
          • sstar Re: im starszy tym lepszy (czyt. drozszy) 11.09.04, 14:22
            ducale napisał:

> Star, podobno w Enotece Flowers bedzie mozna teraz przyjsc i poczytac starsze
            > wydania MW i moze Decanterów przy lampce wina
            > pozdr

Zgadza sie - i to zawsze bylo mozna poczytac roznosci (wlaczajac stare MW)
            no moze z wyjatkiem Decantera.
            Serwowano takze aktualne Gambero Rosso oraz Duemilleanni (nie wiem czy dobrze
            pamietam tez nazwe przewodnika).

Pozdrawiam
            star
            • Gość: docg duemilavini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 20:50
              sstar napisał:
              Gambero Rosso oraz Duemilleanni (nie wiem czy dobrze
              > pamietam (...)

• winersch Re: im starszy tym lepszy (czyt. drozszy) 11.09.04, 14:49
          Ale to są "lub czasopisma"
          • massom Re: im starszy tym lepszy (czyt. drozszy) 11.09.04, 14:52
            Owszem są. Co racja to racja. A swoją drogą to coś ostatnio prawie wogóle drogi
            Winersch cię nie widać. Wakacje się udały??
            PZDR
            • Gość: winersch Re: im starszy tym lepszy (czyt. drozszy) IP: *.chello.pl 11.09.04, 21:27
              wakacje się udały w pięknych polskich plenerach Suwalszczyzny. Jednak coś tam
              piszę z ostatnich wrazeń w wątku "po weekendzie".
              Dziękuję i pozdrawiam
              winersch GTB
      • Gość: star nie?plonne nadzieje! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 08:45
        Udalo mi sie w koncu dostac sierpniowy MW - w lodzkim empiku.
        Mam nadzieje, ze panowie MB i WB zgadzaja sie z soba w pelni tylko w wakacje ;-)
        i w nastepnym numerze znowu pojawi sie ich polemika, ktorej w sierpniowym bardzo
        mi brakowalo!
        Mam nadzieje, ze WB zakupi sobie aparat fotograficzny i popstryka troche jak
        znowu bedzie w Prowansji i odciazy w ten sposob WG.
        Mam nadzieje, ze nastepnym po Andaluzji regionem (jedyne nie przeczytane on
        sight artykuly) nie bedzie Tasmania, a raczej Czechy lub Slowacja. Choc z
        drugiej strony np. Hania na pewno sie ucieszyla.

Pozdrawia wierny czytelnik
        star

• Gość: winersch Re: nie?plonne nadzieje! IP: 217.153.22.* 15.09.04, 09:51
          już kupił i pstryka
          pozdrawiam
          • Gość: star zuch! (nt) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 10:58
            • Gość: docg e tam, zuch! IP: 212.160.147.* 15.09.04, 12:13
              miałem aparat "Zuch", słaby był :-))
              pozdrawiam
              • Gość: star Re: e tam, zuch! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 19:01
                > miałem aparat "Zuch", słaby był :-))
                > pozdrawiam

Ortodontyczny ekshibicjonizm?;-)

Pozdrawiam
                star
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka