Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OD CZEGO ZACZĄĆ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:00
    jestem totalnym amatorem jesli chodzi o wina,dlatego zwracam sie do Was o
    pomoc.sprawa jest dosc trudna,nie lubię alkoholu,ale lubie dobrze zjeść a
    czegoś zawsze mi w moich posiłkach brakuje, chyba właśnie wina,dobrego
    delikatnego w smaku,potrzebuje po prostu wina dla
    poczatkujacego "pijaka".prosiłbym również,aby cena "nie rzucala na kolana".to
    musi być cos naprawde delikatnego w smaku.z gory dziekuje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jotzet Re: OD CZEGO ZACZĄĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:49
        Witaj, tak przypadkiem trafiłam na to pytanie: Nie jestem wielkim znawcą win,
        ale bardzo je lubię. Otóż przypadkiem w ostatnią sobotę tj 25.09 trafiłam do
        winiarni / gospody "Nad Jeziorem". Jedzenie pyszne - wina też i do tego
        człowiek, Pan Szef, który o winach wie wszystko i o tych winach opowiada,
        opowiada z pasją, a to uwierz mi pozwala i poznawać i zacząć lubić wino (tam
        dowiesz się co pijesz). Miejsce jest urokliwe. Obejrzyj i wyczytaj stronę
        www.nadjeziorem.pl. Nie zrażaj się, że to pod Warszawą - tak naprawdę to rzut
        beretem. Jeżeli chcesz zacząć to zacznij od tej winiarni.
      • mysiulek08 Re: OD CZEGO ZACZĄĆ? 28.09.04, 00:30
        zagladnij na www.conchaytoro.cl , swietne wina, osiagalne w kraju, niektore z
        nich za calkiem rozsadna cene. Probuj, porownuj, smakuj kazde na ktore masz
        ochote. I pamietaj ciekawe, dobre wina to nie zawsze zacmokana snobistycznie
        Francja. Podalam Ci winnice Concha y Toro, bo wiem, ze napewno cos z jej
        produkcji kupisz nawet w krajowych supermarketach. Swietne wina sa z Tarapaca,
        Cousin Macul (szczegolnie szare), za Santa Rita nie przepadam, unikaj jednak
        Gato.
        • Gość: bboogie Re: OD CZEGO ZACZĄĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:28
          wielki dzieki,juz nie moge sie doczekac az znajde to co mo polecasz,a wlasciwie
          to kiedy sprobuje.mam nadzieje,ze przedemna wielka winiarska przygoda.
          • Gość: docg Re: OD CZEGO ZACZĄĆ? IP: 212.160.147.* 29.09.04, 10:02
            Gość portalu: bboogie napisał(a):
            juz nie moge sie doczekac az znajde to co mo polecasz (...)

• thoro Re: OD CZEGO ZACZĄĆ? 30.09.04, 11:58
              Gość portalu: docg napisał(a):

> Niestety nie ma u nas polecanej w prasie zachodniej serii Marques
              >
              > de Casa Concha, cenowo zbliżonej do "Cassiliero".

Ja znalazłem Marquesa w cenie bodajże 58PLN w Toruniu - w sklepie Wina Świata.
              Wprawdzie za pierwszym razem kiedy chciałem to kupić nie było go ale już po
              tygodniu został sprowadzony.

Pozdr,
              thoro
            • winoman Re: OD CZEGO ZACZĄĆ? 30.09.04, 12:15

> ponad 100 zł. Niestety nie ma u nas polecanej w prasie zachodniej serii
              Marques
              >
              > de Casa Concha, cenowo zbliżonej do "Cassiliero".

Jest, jest, jak zauważył autor postu poniżej. Nie jest jednak tak powszechnie
              dostępna jak Casillero del Diablo, może dlatego, że i produkcja jest mniejsza i
              jednak jest droższa, w znanych mi sklepach mających wina z obu serii Marques
              jest zwykle droższy o ok. 40%.

Pozdrawiam!
              • sstar Re: OD CZEGO ZACZĄĆ? 30.09.04, 12:50
                Co do Concha y Toro - jest takze dostepne Trio (bodajze merlot) w Warszawie
                FWS na Siennej 39. Co do Frontery: to fajny byl Cabernet'01 ale jak ostatnio
                sprobowalem Merlot'03 wydal mi sie nienaturalnie slodki (choc to wino
                wytrawne) - co dla osoby zaczynajacej moze byc jednakze atutem. Marques de Casa
                dostepny jest takze w Lodzi.
                Pozdrawiam
                star
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka