topiel 23.05.02, 11:24 Na temat smaku dyskusji sie nie prowadzi ale ja wiadomo: producenci Barolo dziela sie na dwie grupy - tradycjonalisci i modernisci. Ktora grupa wam bardziej odpowiada ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GoirgioP Re: Piemonte - Barolo IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.05.02, 12:17 WSZYSCY!!! ...byle dobrzy! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiorgioP I tradycyjnie, jak to ja doczepie sie: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.05.02, 12:37 "Piedmonte", a gdzie to jest???? Chyba Piemont (po polsku), Piemonte (po wlosku), Piedmont (po angielsku) tylko tak, zebyscie nie zapomnieli jaki jestem zlosliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiorgioP Re: I tradycyjnie, jak to ja doczepie sie: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.05.02, 12:40 Gość portalu: GiorgioP napisał(a): > "Piedmonte", a gdzie to jest???? Chyba Piemont (po polsku), Piemonte (po > wlosku), Piedmont (po angielsku) > > tylko tak, zebyscie nie zapomnieli jaki jestem zlosliwy! Oj... ale sie osmieszylem!!! Zwracam honor - wszystko jest OK, tylko mi literki na ekranie sie zlewaja po wczorajszym Shirazie!!! Przepraszam.)))) Odpowiedz Link Zgłoś
topiel Re: I tradycyjnie, jak to ja doczepie sie: 23.05.02, 15:05 Nie, nie doczepie sie i przyjmuje przeprosiny. Ostatnio modna jest obczyzna w jezyku polskim i dlatego pozwolilem sobie na originalna nazwe. Jak powiedzialem, smaku sie nie dyskutuje ale jest wyczuwalna roznica miedzy nimi. Bylo sporo o Toscanie i dlatego chcialem zmienic "nieco temat". Ciekawe jaki jest wybor tych win w waszych miastach. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiorgioP Re: I tradycyjnie, jak to ja doczepie sie: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.05.02, 15:55 Wybor jestpraktycznie zaden... w kazdym razie w sklepach. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: I tradycyjnie, jak to ja doczepie sie: 24.05.02, 08:54 topiel napisał(a): (...)> Ciekawe jaki jest wybor tych win w waszych miastach. > pozdr ***** we Wrocławiu można kupić barolo, ale wybór jest niewielki i podejrzewam, że przypadkowy. Z producentów (a może to nie producent, tylko jakiś rodzaj - cholera wie) - utkwiło mi Prunotto (ok. 150 zł). Ale w sumie w wielu sklepach jest pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe_stru Re: I tradycyjnie, jak to ja doczepie sie: IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 24.05.02, 10:11 We wrocławskiej vinotece są ze trzy - cztery rodzaje , od ok 130 pln do ok. 400.Nie pamietam teraz jakie , ale moge sprawdzic , bo dzis tam bede...Można u nas na pewno kupic Bersano za 120 pln , Prunotto , to zwykle, jak juz ktos wspominal , generalnie , moim zdaniem z Barolo akurat nie jest najgorzej , dużo lepiej niż np. z Barbaresco.Tego naprawde jest malo. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiorgioP Re: I tradycyjnie, jak to ja doczepie sie: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.05.02, 13:32 Prunotto to sympatyczny producent. To co jest u nas od niego jest jego "generic" barolo i jest stanowczo ZA DROGIE. Nie wiem zreszta o jakich rocznikach mowimy, bo w Piemoncie to b. wazne. Od tego samego producenta pojawia sie Barbaresco, tez "generic", ale lepsze. O Bersano raczej zapomnijcie. Chyba ze stac was na Barbere d'Asi Superiore '97 za blisko 200zl. Ona jest zdecydowanie OK. Odpowiedz Link Zgłoś