Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie można kupic suprtoscany i rioje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:44
    Może ktoś się orientuje gdzie można kupić solaie, ornellaie lub inne super
    toscany 1997-2001 jak i rioje 1997,1999, 2000. Gaje roczniki 1997- 2001
    Proszę tylko nie polecać hipermarketów z winami gdzie są one sprzedawane w
    jarzeniowym świetle i w przeciągach. Szukam na ważny prezent wina a nie
    grzańców powyżej 500 złotych. Z góry dziękuję. Wyjątkowo za ornellaje 2001
    podobno super wino. Ale gdzie je kupić.
    Obserwuj wątek
      • Gość: sommelier Re: Gdzie można kupic suprtoscany i rioje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:06

Chocbys chciał to tych butelek nie dostaniesz w supermarketach.
        Gaja - sklepy centrum wina, wymienione supertoskany chyba też centrum i Lpdv.

Zastanów sie czy nie warto kupić butelek o bardziej przyzwoitych cenach.

Jest też wiele innych bardzo ciekawych importerów z doskonałymi producentami
        mniej znanymi. I ich ceny nie są tak wywindowane.

Pozdrawiam
        • Gość: Benek Re: Gdzie można kupic suprtoscany i rioje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 00:17
          Nie masz racji sam je widziałem w sklepach Le clerk ana własne oczy 449 zl
          solaia
          • Gość: Angelo Gaja, Antinori i spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:47
            Wszystkie wina Gaji, Antinoriego, Frescobaldiego pokutują od lat w
            supermarketach przeróżnych typu Bomi, Piotr i Paweł, itp. Absolutnie wszystkie,
            łącznie "flagowymi" ich winami.

Nowością natomiast jest, że od niedawna są także w Makro (i nie sugerujcie się
            tym, że nie są "na miejscu" - KAŻDE wino z katalogu Centrum Wina czy PWW, KAŻDY
            klient detaliczny może w Makro zamówić i nawet jedna butelka będzie czekać na
            niego za parę dni!), za ceny zdecydowanie niższe niż w sklepach firmowych ich
            importerów! To dopiero jest strategia marketingowa!

Z tych też powodów coraz trudniej będzie te wina znaleźć w "normalnych"
            sklepach winiarskich, skoro ich importerzy postanowili ten produkt dystrybuować
            poprzez Makro (które hurtownią jest tylko z nazwy) w cenach niższych
            niż "hurtowe", proponowane sklepom winiarskim.

Taka decyzja spowodowana jest prawdopodobnie faktem, że kupujący w Polsce wina
            Gaji, Antinoriego czy Frescobaldiego są tylko i wyłącznie snobami kupującymi
            znane etykietki, a nie zawartość. Przecież gdyby choć nieco więcej o winie
            wiedzieli, nie kupowali by tych relatywnie słabych i pogarszających się z roku
            na rok win!
            • Gość: docg o kurcze... IP: 212.160.147.* 07.05.05, 13:07
              ... a ja kiedyś kupiłem Santa Cristine Antinoriego, czyli jestem potwornym
              snobem, biada mi, biada! :-)))))

a te rewelacje dotyczące Makro sprawdzę, ostatnio widziałem w sklepie Centrum
              Wina za ok. 130 zł Ch. Bernadotte, wino do którego mam duży sentyment. To po
              ile ono będzie w Makro?
              pozdrawiam
              • giorgio_primo Deo... ;-) 07.05.05, 14:06
                Gość portalu: docg napisał(a):

> ... a ja kiedyś kupiłem Santa Cristine Antinoriego, czyli jestem potwornym
                > snobem, biada mi, biada! :-)))))

A nie jesteś? ;-P

> a te rewelacje dotyczące Makro sprawdzę, ostatnio widziałem w sklepie Centrum
                > Wina za ok. 130 zł Ch. Bernadotte, wino do którego mam duży sentyment. To po
                > ile ono będzie w Makro?

Chyba ten numer Deo nie przejdzie, bo tego oni nie imortują jak mi się wydaje.
                Ale nie jestem pewien.
      • Gość: JIMI Re: Gdzie można kupic suprtoscany i rioje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:25
        kupisz je w Isabelle Daniel Vin. Bardzo dobre ceny.Prawie producentów,bardzo
        dobrej jakości.jest tylko jeden problem, Wstrzymali sprzedaz
        internetową,Tłumacza to brakiem w tej chwili odpowiednich pojemnikow
        termoizolacyjnych do przesłania wina. choc po takie wina warto pojechać na
        miejsce.Co do hipermarketów, to naprawdę powiewa grozą,ale cóż trzeba poprostu
        sie posmiac.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka