Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BORPINCE ul. Zgoda 1 GORĄCO POLECAM!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:57
    Nowa winiarnia węgierska!!! Polecam ponieważ byłem tam dzisiaj i jestem mile zaskoczony świetną kuchnią węgierską. A co najważniejsze mają wiele powalających gatunków wina.
    Obserwuj wątek
      • bartek94 Re: BORPINCE ul. Zgoda 1 GORĄCO POLECAM!!! 29.06.05, 01:16
        a gdzie ta winiarnia sie znajduje tj.w jakim miescie?
        pozdrawiam
        bartek
      • miszka44 Re: BORPINCE ul. Zgoda 1 GORĄCO POLECAM!!! 29.06.05, 10:04
        Maja również wielce powalające ceny. Warto o tym wspomnieć.
        A lokal jest w Warszawie.

Pzdr
        M44

• kalino2000 a jakich producentów mają? n/t 29.06.05, 16:19
        • michal_jerzy Re: a jakich producentów mają? n/t 29.06.05, 21:32
          prosze podaj jakie sa tam ceny win?

pozdrawiam

michal jerzy
          • Gość: ixi Re: a jakich producentów mają? n/t IP: *.acn.waw.pl 02.07.05, 15:10
            Byłem tak skuszony postem ceny jedzenia przystepne. Natomiast wina zaczynaja sie
            od 50 zl i jeszce nie sprzedaja na wynos.
            • holita Re: a jakich producentów mają? n/t 03.07.05, 19:35
              Bylam wczoraj na obiedzie. Fantastyczna zupa estragonowa, dosc dobra gulaszowa.
              Leczo i gulasz cielecy super, obsluga przemila, do tego przyzwoity Cabenet
              Franc od Tibora Gala - bylo pieknie.
              Ceny wydaly mi sie rozsadne (zwlaszcza przy tej jakosci posilku), wiec goraco
              polecam!
            • Gość: Kaska Re: a jakich producentów mają? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:38
              Juz maja wina na sprzedaz!
              • pawelpp Re: a jakich producentów mają? n/t 26.09.05, 23:37

• pawelpp Polecam Borpince 26.09.05, 23:54
                Polecam tę winiarnię i restaurację.
                Serwują pyszne dania kuchni węgierskiej, np. kapuśniak węgierski, zupę z suma
                lub karpia, zupę fasolową, smażone warzywa w sosie paprykowym, cielęcinę z
                talarkami ziemniaków, naleśniki Gundel - nazw węgierskich nie pomnę.
                Z win:
                Huba Szeremley Badacsony (zwłaszcza Pinot Noir),
                Karoly Fehervari Somló (polecam wszystko),
                Jozsef Bock Villanyi (ciekawy Kekfrankos),
                Tibor Gal Eger (legendarny 2000 Egri Chardonnay oraz 2002 Pinot Noir),
                Ferenc Takler Szekszard,
                Konyari (Ikon - dla zwolenników Nowego Świata),
                Royal Tokaji Wine Company,
                i nawet... Istvan Szepsy.
                Profesjonalne kieliszki Schott-Zwiesel - to się chwali.
                Poziom cen kuchni - przystępny. Poziom jakości kuchni - bardzo wysoki.
                Poziom cen win - raczej wysoki, ale bez rujnacji kieszeni, wybór win
                węgierskich znakomity.
                Bardzo kompetentna w sprawach win menedżerka - Węgierka, mówi po polsku jak
                Polka.
      • Gość: 55marek Re: BORPINCE ul. Zgoda 1 GORĄCO POLECAM!!! IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 10:44
        Nawet Rzeczpospolita rzuciła dobre słowo :
        www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_050706/warszawa_a_22.html
        • Gość: Marcin Re: BORPINCE ul. Zgoda 1 GORĄCO POLECAM!!! IP: *.devs.futuro.pl 27.07.05, 15:30
          Byłem tam wczoraj na obiedzie, rzeczywiście smacznie. W karcie win mają 1
          ciekawy błąd. Na stronie nazwanej wina konesera reklamują któreś z win jako
          wyróżnione przez magazyn Decanter 96 punktami. Oczywiście wszyscy wiedzą że
          Dekanter stosuje skalę 20 punktową, o co zreszta nie raz kruszono kopie.
          • Gość: olo Re: BORPINCE ul. Zgoda 1 GORĄCO POLECAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:05
            Faktycznie miłe miejsce. Byłem tam juz kilka razy.Najlepiej około południa.
            Minusy to dosyć niespodziewane schody zaraz z wejscia / ciekawe jak bedzie
            jesienią , łatwe do poślizniecia się /, dosc drogie winka , kuchnia jeszcze
            eksperymentują, żle ustawione głosniki i taka jakas muzyczka z nich leci.
            Brak wina domowego, takiego zeby ein viertel kosztował maks 20 pln.Brak mojego
            ulubionego tyskiego. Plusy dobry punkt czyli róg Zgody i Chmielnej. Obsługa
            przyzwoita.
      • marzusia100 Re: BORPINCE ul. Zgoda 1 GORĄCO POLECAM!!! 27.09.05, 09:36
        Byłam tam na degustacji win węgierskich. Zupa estragonowa oraz rybna były
        naprawdę wyśmienite. Paprykarz doskonały. Podali też wspaniały deser i cudowne
        wino słodkie o wdzięcznej nazwie Zeus,pachnące truskawką. Gorąco polecam. Wtedy
        jeszcze nie sprzedawali win na wynos.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka