Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co sie stalo???

11.09.02, 21:53
    Co sie stalo na forum? NIc sie nie dzieje! Pare osob wyjechalo na wakacje i
    juz nic? Przeciez Amsti chyba jest?

Od 48 godzin 2 osoby z Wloch i ja. Oburzajace! ;-)))
    Obserwuj wątek
      • winoman Re: Co sie stalo??? 11.09.02, 23:15
        Jam niewinny!!! Zreszta Giorgio może potwierdzić :-))
        Uff... jak ochłonę, to coś napiszę o dzisiejszym dniu,
        ale chłonięcie trochę potrwa, prawie 50 różnych win to
        jednak coś, nawet jak się wszystkim pluje.
        Pozdrawiam!
        • Gość: gaga Re: Co sie stalo??? IP: *.27-151.libero.it 12.09.02, 09:31
          No i wyszlo szydlo z worka. Giorgio upija nam forumowiczow, a pozniej udaje
          niewiniatko. Oj, nieladnie, nieladnie... Panowie!
          Winoman, trzymaj sie i napisz, co zapamietales (oprocz plucia).
          Pozdrawiam,
          Gaga
          • giorgio_primo Re: Co sie stalo??? 12.09.02, 09:40
            To nie ja... niestety! Tylko glownie Hiszpanie i Portugalce na Targach Polagra
            w Poznaniu! ...a Wlosi, jak zwykle "olali" ta impreze targowa.

)))
      • Gość: Amsti Jestem IP: 149.156.22.* 12.09.02, 11:32
        giorgio_primo napisał:

> Przeciez Amsti chyba jest?
        >
        >
      • miszka44 Re: Co sie stalo??? 12.09.02, 12:53
        giorgio_primo napisał:

> Od 48 godzin 2 osoby z Wloch i ja. Oburzajace! ;-)))

Niezupelnie. Troche nie na temat, ale zawsze cos w przestrzen poszlo. I to nie
        z Wloch (nawet pod Warszawa):-)
      • Gość: docg to wszystko przez... IP: 212.160.147.* 13.09.02, 07:53
        ... Casalferro... wypiłem i doznałem szoku, w którym trwałem aż do dzisiaj ;))))
        A poważnie, Casalferro 1999 na szczęście nie pachnie topionym asfaltem,
        truflami, kawą, czekoladą ani zupą pomidorową, tylko pachnie i smakuje jak
        baaaaardzo dobre, skoncentrowane, pełne, wyraziste wino. Przy okazji pytanie do
        wielbicieli "mocnych Włochów" (tak sobie roboczo nazwałem te wszystkie gęste
        casalferra, ripassy i amarone): do czego wam pasują te wina? Mi się wydaje, że
        są dobre na deser, oczywiście nie do słodkiego, ale do powolnego przegryzania
        dojrzałych serów, orzechów, oliwek itp.
        Drugie pytanie: czy casalferro zyskuje na dłuższym leżakowaniu? Dostępne u nas
        roczniki to 1998 i 99, dość młode jak na tak złożone i skoncentrowane wina.
        pozdrawiam
        p.s. przepraszam za nieskładność postu, może to wina trwającego jeszcze szoku?
        • giorgio_primo Re: to wszystko przez... 13.09.02, 10:38
          Osobiscie nie uwazam, ze to az tak "skoncentrowane" wino... '99 nie znam, ale
          wczesniejsze tak. Ja je traktuje tak jak znakomite Chianti Cl., jesli chodzi o
          dobor potraw!

)))
      • shuriken Re: Co sie stalo??? 13.09.02, 14:41
        Ja jestem... ale w ciąży <:-) Poza tym mnóstwo pozawinnych spraw na głowie (kredyt,
        notariusz i inne pomyłki ewolucji ;-)... Ale jak już to wszystko obgonię, to (na wiosnę) zrobię
        sobie przyjemność, sadząc jakąś drobną winorośl przed domem. O!

Miłego picia/degustowania tym, którzy mogą/mają czas :-)
        • Gość: Joe_Stru Re: Co sie stalo??? IP: .1R2D* / 217.131.176.* 18.09.02, 22:09
          Witam!!!
          W tureckim Fethiye pije wlasnie piwo ( przepraszam , ale takie sa fakty:)) i
          mam za soba intensywna podroz dookola Turcji , z niemniej intensywnymi
          "degustacjami". Musze Wam powiedziec , ze tutejsze wina zaskakuja jakoscia.
          Rowniez dobra cena. Cos o tym napisze po powrocie, chociaz bedzie to mialo
          wartosc informacyjna tylko dla wybierajacych sie tu. Na razie dla ciekawostki
          tylko - bardzo dobre tutejsze czerwone robine jest z gron o nazwie OKUZGULU -
          a kazda samogloska jest opatrzona umlautem:))) O ile przeczytac sie da , to
          wymowic juz nie. Tak czy siak , dla pijacych wino Tuecja to jest dobry cel
          wakacyjny. Pozdrawiam wszystkich.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka