giorgio_primo 11.09.02, 21:53 Co sie stalo na forum? NIc sie nie dzieje! Pare osob wyjechalo na wakacje i juz nic? Przeciez Amsti chyba jest? Od 48 godzin 2 osoby z Wloch i ja. Oburzajace! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winoman Re: Co sie stalo??? 11.09.02, 23:15 Jam niewinny!!! Zreszta Giorgio może potwierdzić :-)) Uff... jak ochłonę, to coś napiszę o dzisiejszym dniu, ale chłonięcie trochę potrwa, prawie 50 różnych win to jednak coś, nawet jak się wszystkim pluje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Co sie stalo??? IP: *.27-151.libero.it 12.09.02, 09:31 No i wyszlo szydlo z worka. Giorgio upija nam forumowiczow, a pozniej udaje niewiniatko. Oj, nieladnie, nieladnie... Panowie! Winoman, trzymaj sie i napisz, co zapamietales (oprocz plucia). Pozdrawiam, Gaga Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: Co sie stalo??? 12.09.02, 09:40 To nie ja... niestety! Tylko glownie Hiszpanie i Portugalce na Targach Polagra w Poznaniu! ...a Wlosi, jak zwykle "olali" ta impreze targowa. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amsti Jestem IP: 149.156.22.* 12.09.02, 11:32 giorgio_primo napisał: > Przeciez Amsti chyba jest? > > Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: Co sie stalo??? 12.09.02, 12:53 giorgio_primo napisał: > Od 48 godzin 2 osoby z Wloch i ja. Oburzajace! ;-))) Niezupelnie. Troche nie na temat, ale zawsze cos w przestrzen poszlo. I to nie z Wloch (nawet pod Warszawa):-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg to wszystko przez... IP: 212.160.147.* 13.09.02, 07:53 ... Casalferro... wypiłem i doznałem szoku, w którym trwałem aż do dzisiaj ;)))) A poważnie, Casalferro 1999 na szczęście nie pachnie topionym asfaltem, truflami, kawą, czekoladą ani zupą pomidorową, tylko pachnie i smakuje jak baaaaardzo dobre, skoncentrowane, pełne, wyraziste wino. Przy okazji pytanie do wielbicieli "mocnych Włochów" (tak sobie roboczo nazwałem te wszystkie gęste casalferra, ripassy i amarone): do czego wam pasują te wina? Mi się wydaje, że są dobre na deser, oczywiście nie do słodkiego, ale do powolnego przegryzania dojrzałych serów, orzechów, oliwek itp. Drugie pytanie: czy casalferro zyskuje na dłuższym leżakowaniu? Dostępne u nas roczniki to 1998 i 99, dość młode jak na tak złożone i skoncentrowane wina. pozdrawiam p.s. przepraszam za nieskładność postu, może to wina trwającego jeszcze szoku? Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: to wszystko przez... 13.09.02, 10:38 Osobiscie nie uwazam, ze to az tak "skoncentrowane" wino... '99 nie znam, ale wczesniejsze tak. Ja je traktuje tak jak znakomite Chianti Cl., jesli chodzi o dobor potraw! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
shuriken Re: Co sie stalo??? 13.09.02, 14:41 Ja jestem... ale w ciąży <:-) Poza tym mnóstwo pozawinnych spraw na głowie (kredyt, notariusz i inne pomyłki ewolucji ;-)... Ale jak już to wszystko obgonię, to (na wiosnę) zrobię sobie przyjemność, sadząc jakąś drobną winorośl przed domem. O! Miłego picia/degustowania tym, którzy mogą/mają czas :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe_Stru Re: Co sie stalo??? IP: .1R2D* / 217.131.176.* 18.09.02, 22:09 Witam!!! W tureckim Fethiye pije wlasnie piwo ( przepraszam , ale takie sa fakty:)) i mam za soba intensywna podroz dookola Turcji , z niemniej intensywnymi "degustacjami". Musze Wam powiedziec , ze tutejsze wina zaskakuja jakoscia. Rowniez dobra cena. Cos o tym napisze po powrocie, chociaz bedzie to mialo wartosc informacyjna tylko dla wybierajacych sie tu. Na razie dla ciekawostki tylko - bardzo dobre tutejsze czerwone robine jest z gron o nazwie OKUZGULU - a kazda samogloska jest opatrzona umlautem:))) O ile przeczytac sie da , to wymowic juz nie. Tak czy siak , dla pijacych wino Tuecja to jest dobry cel wakacyjny. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś