Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Światowy Festiwal Wina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 16:18
    Tu się dopiero zdziwisz. Znajdź światowy festiwal wina. Wreszcie zaczyna się
    coś dziać w tym kraju.
    www.collegiumvini.pl/
    Obserwuj wątek
      • Gość: docg Re: Światowy Festiwal Wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:10
        Gość portalu: alex napisał(a):
        Wreszcie zaczyna się
        > coś dziać w tym kraju.

• Gość: marek Re: Światowy Festiwal Wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:42
        Deo, co Ty znowu cierpisz od Nałęczowa. Byłeś tam , czy może o co innego Ci
        chodzi. Ja wiem jedno znowu napad na Nałęczów z Twojej strony, bo ktoś nazywa
        coś Światowym festiwalem wina, a niema to nic wspolnego z Nałęczowem. Z drugiej
        strony daj Panie Boże żeby były na tym festiwalu w Warszawie takie wina jak w
        Nałęczowie, choć już z tego co widzę w zaproszeniu nie będzie
        napewno.Zastanawiam sie nad jednym, ile razy ktoś lub coś pisze o winach czy
        dużych imprezach zaraz pada słowo Nałęczów.Nie wiem już Deo naprawdę, ale z
        tego co widzę to u Ciebie zakrawa na jakąś paranoje.Życzę Ci i całemu
        Wrocławowi, aby kiedyŚ tam, ta firma z Nałęczowa dotarła ze swoimi winami.
        Pozdrawiam
        marek przez małe m
        • Gość: monty Re: Światowy Festiwal Wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 10:11
          Mareczku,
          załóż sobie nowe forum, bardzo prosimy. Jakiekolwiek.
          • Gość: marek Re: Światowy Festiwal Wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 15:28
            Gość portalu: monty napisał(a):

> Mareczku,
            > załóż sobie nowe forum, bardzo prosimy. Jakiekolwiek.

i vice versa znawcy hiprmaketowych i winek ze stacji benzynowych .Pijcie te
            swoje bełtka ale nie opisujcie ich tutaj. Ja przynajmiej mam odwagę napisać nie
            znam sie na winach i stać mnie na to co mnie stać.Tem festiwal w Warszawie też
            Wam nie odpowiada. Pewnie we Wrocławiu i Poznaniu pewna firma z Łodzi znana z
            dostarczania do stacji i hiprmarketów robi lepsze. Nie rozśmieszajcie mnie
            przynajmiej.
            • Gość: Salceson [...] IP: *.area4.il.chicago.comcast.net 18.03.06, 15:37
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: WuTangClan Międzygalaktyczny Festiwal Wina IP: *.tm.net.my 18.03.06, 15:44
        Cybulskiemu już całkiem we łbie się przewraca. Żeby zbieraninę kilkunastu
        producentów nazawać Światowym Festiwalem Wina. A dlaczego
        nie "Międzygalaktyczny, Wszechświatowy Festiwal Wina"? Równie mądre i skromne
        by to było.
        • shogun_smutku Re: Międzygalaktyczny Festiwal Wina 20.03.06, 09:45
          buahahahah ;>
      • Gość: marek mądrości monty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 16:54
        szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=monty&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=18&poz=0&A_szukaj=auto
        r&zywe=2
        Pozdrawiam
        • Gość: Salceson [...] IP: *.westlandrdc.mi.michigan.comcast.net 18.03.06, 17:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jerzy z Norymbergi Re: Światowy Festiwal Wina IP: 194.55.63.* 26.03.06, 13:36
        Dobrze, ze sie znowu cos dzieje w tym kierunku. Wino bylo, jest i bedzie
        szlachetnym trunkiem, gdzie nie tylko znawstwo winorosli, wina i jego
        produkcji, miejsca pochodzenia, temperatur rocznych wplywajacych na jakosc,
        ilosc cukru itp.maja swe znaczenie. O WINIE trzeba tez umiec opowiadac, pod
        warunkiem, ze dysponuje sie odpowiednia wiedza. Jest to czesc ogólnego
        wyksztalcenia, jak równiez czynnik wplywajacy na inteligencje czlowieka. Wina
        sie nie pije (chleje,zlopie)lecz degustuje Nim. Wino poprawia smak potraw i
        jest niezbednym elementem dodatnim przy wszelkiego rodzaju uroczystosciach. Teg
        wszystkiego nauczyl mnie mój ojciec, znawca WINA i etykiety obowiazujacej
        podzczas nie tylko jedzenia, ale przy tzw. celebracji przy stole. Dziwi mnie,
        ze niektórzy "nieokrzesancy" i "nowobogaccy", którzy na szybko chcieliby
        zaimponowac wypowiedzia na temat wina, czy sposobem bycia(Trzymajac przy kazdej
        okazji rece w kieszeni - czemu niemile klania sie Dobre Wychowaniec oraz
        bezbledna kwalifikacja psychologiczna Tzw.Körpersprache)zajmuja glos na temat
        Wina, wystaw, kultury pica i bycia - jezeli o tym nie maja pojecia.
        Wznosze toast na pohybel takim znawca oraz na czesc ludzi naprawde mogacych cos
        powiedziec o winach. Pozdrawiam i proponuje tym pierwszym uzupelnic swe
        wyksztalcenie w tym kierunku.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka