tebe 19.12.06, 15:40 Taką ciekawostkę wprowadziliśmy. Wrzuca się zdjęcie, można je opisać kluczem. Czyli np. kluczem wino. I macie galerię zdjęć związanych z winem. Ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: docg ale, Stachu, jak to się robi??? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 23:26 tzn gdzie i jak mozna wrzucic zdjęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg nie, to cytat z klasyki :-)) nt IP: *.poltegor-eng.com.pl 20.12.06, 07:56 Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: nie, to cytat z klasyki :-)) nt 20.12.06, 09:15 jak sie zalogujesz to klikajac w link wino (zapodany przez tb) pojawi sie opcja mozliwosci dodania zdjecia pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star voila! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 20.12.06, 09:28 fotoforum.gazeta.pl/3,0,423484,3,4,158.html pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: voila! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:52 Hej star! a Ty to ktory ten w berecie czy kapeluszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: voila! IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 20.12.06, 11:09 Gość portalu: pepe napisał(a): > Hej star! a Ty to ktory ten w berecie czy kapeluszu? pudlo pepe, ten pomiedzy :-) pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
docg próba generalna 20.12.06, 12:37 uwaga, duże zdjęcie (bo nie mam tu narzędzi żeby zmniejszyć). Nie wiem, czy opis się wyświetli, ale jakby nie, to na zdjęciu jest podwórko starej siedziby Renato Ratti w La Morra, Piemont. To jest obraz Piemontu widziany moimi oczami. fotoforum.gazeta.pl/3,0,423641,2,1.html Bardziej oficjalne fotki są np. tutaj: www.renatoratti.com/welcome.lasso :-)) Przy okazji, Ratti robi świetne wina, dla zwolenników nowoczesności i nowej barrique (co pośrednio wynika z mojego zdjęcia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: próba generalna IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 20.12.06, 12:42 cudnie:-) pzdr star ps a wina dobre robia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg przecież napisałem... IP: *.poltegor.com.pl 20.12.06, 13:11 Gość portalu: star napisał(a): > ps a wina dobre robia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: przecież napisałem... IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 20.12.06, 14:17 ja juz nie daje rady tych win skrzynkami kupowac :-( ostatnio kazali mi kupowac skrzynkami szampana za 140 choc juz za 200 to podobno zdzierstwo:-) pzdr star ps. ma wszelki wypadek kupilem rocznikowego Lansona za ok. 25E (Gold Label 1997) i dobrze bo w MW ladnie wypadl, gorzej ze Krug taki niedobry-tego pil nie bede (powazniej nieco widac ze material kruchy nieslychanie) Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: próba generalna 20.12.06, 12:44 fotoforum.gazeta.pl/u/spol.html Fajna zabawa! :-) Szkoda tylko, że nie można wgranych zdjęć poustawiać w wybranej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: próba generalna 20.12.06, 16:31 O ja Cię. Wczoraj tak wrzuciłem z nadzieją, że może ktoś coś a tu taka piękna rzecz się stała. :-) Na razie rządzi kolejność chronologiczna. Ale to dość wczesna faza i coś tam jeszcze będziemy wrzucali. Jeśli chcecie, mogę do opisu dać linka. Do tego "klucza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: próba generalna IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.12.06, 15:55 Moze galerie Wino zalozyc?? fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,47965851.html to proponuje jako poczatek;) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: próba generalna 26.12.06, 14:16 Czyż klucz/tag nie tworzy galerii sam z siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
julcia98 Re: próba generalna 26.12.06, 15:57 Pewnie, że tworzy. Bardzo ładną galerię. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aka-jo Re: próba generalna 26.12.06, 20:10 Hmmm.... Mozna to tak nazwac, ale prawdziwa galeria chyba jest lepsza;) Mozna sobie zdjecia tematycznie sortowac no i link jest na forum, wiecej mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: próba generalna 27.12.06, 16:02 To mnie w jakiś sposób inspiruje. Ponieważ nie możemy teraz do każdego forum robić fotoodpowiednika, będzie trzeba wymyśleć coś pośredniego. Jeśli chodzi o wino, dodałem w opisie link. Odpowiedz Link Zgłoś
rurale Tebe! Bock! 15.02.07, 22:10 Tebe, jak zrobiłeś foto etykiety Bocka? Ten detal... Jest świetne. Jak to się teraz mówi, nawet lepsze niż w realu :) A tak poza tym, węgierskie wina bardzo fajne są. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Tebe! Bock! 20.02.07, 18:33 W jakim sensie jak zrobiłem? Pojechałem 300 km, naprzywoziłem butelek, wypiłem i potem dopiero zrobiłem zdjęcie. :-) A dobre są. Stosunek jakości do ceny jeśli się płaci na miejscu znakomity. (te 300 km to dlatego, że mam dobrą bazę wypadową) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badacz Re: Tebe! Bock! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:04 Olympus C760UZ 1/160 sek. 22mm ogniskowa ;-))) to napisane przy fotce! Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Tebe! Bock! 20.02.07, 22:43 Dokładnie tak. Coś tam chyba jeszcze podkręciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
sstar girorgio 16.04.07, 11:34 napisz cos nt caba Fior di Ciliegio i samego producenta oraz wynalazkow Emery i obok jakies tajemnicze zdjecie (chyba tez Grecja?) pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: girorgio 27.04.07, 13:01 sstar napisał: > napisz cos nt caba Fior di Ciliegio i samego producenta Producenta nie poznałem. Fior di Ciliegio to fantastyczny cabs. Spora koncentracja, oczywiście beczka... ale za to jak przepięknie użyta! Napakowane owocem ale o znakomitej mineralnej końcówce. Duża rzecz. Niestety droga i trudno dostępna. Trudno mi zdecydować czy Marognon 2001 od Longariva czy to wino to dla mnie najlepszy cabs północy Włoch. > oraz wynalazkow Emery i obok jakies tajemnicze zdjecie (chyba tez Grecja?) Tak, to wina zrobione przez Grecjan. ;-) Nic wielkiego, ale piło się miło i plus duży za zwiwność i delkatność niczym jakieś Pinot Nero z Tyrolu. Żadnych szczegółów nie znam, ale miło zskoczyły mnie po kilku winach grecjańskich które chciały być Cabernetem z Chile za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: girorgio 27.04.07, 15:57 giorgio_primo napisał: > Producenta nie poznałem. Fior di Ciliegio to fantastyczny cabs. Spora > koncentracja, oczywiście beczka... ale za to jak przepięknie użyta! Napakowane > owocem ale o znakomitej mineralnej końcówce. Duża rzecz. Niestety droga i > trudno dostępna. Trudno mi zdecydować czy Marognon 2001 od Longariva czy to > wino to dla mnie najlepszy cabs północy Włoch. juz to chyba pisalem, ale powtorze:-) ten 2001 to bardzo dobry rocznik dal trentino chyba maso furli 2001 cs tez fantastyczny, san leonardo 2001 podobno tez dobre > Nic wielkiego, ale piło się miło i plus duży za zwiwność i delkatność niczym > jakieś Pinot Nero z Tyrolu. Żadnych szczegółów nie znam, ale miło zskoczyły > mnie po kilku winach grecjańskich które chciały być Cabernetem z Chile za > wszelką cenę. powinienes sprobowac jakies stare xynomavro Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: girorgio 27.04.07, 16:14 sstar napisał: > powinienes sprobowac jakies stare xynomavro Gdzie to się kupuje? Mogę spróbować, ale nie pojadę w tym celu do Grecjan. Prościej puki co trafić cuś takiego: i72.photobucket.com/albums/i161/Giorgio_Primo/Malwowa/RIMG1731.jpg Baaardzo fajne. Dorzuciłem hurtem trochę win do albumu: s72.photobucket.com/albums/i161/Giorgio_Primo/ Jakby coś to zainteresowało, to pytaj... ;-))) Wrzucałbym na gazetowe fotoforum, ale to zbyt pracochłonne a na photobucket hurtem na raz można i lepsza rozdzielczość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: girorgio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:16 ps jak cornas (malwowa) od cave de tain? mozesz odpisac w watku shiraz - 200 wpis czeka:-) pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: girorgio 28.04.07, 13:29 Gość portalu: star napisał(a): > ps jak cornas (malwowa) od cave de tain? > mozesz odpisac w watku shiraz - 200 wpis czeka:-) Pamiętam, że mi bardzo smakowało. I tyle. Więcej grzechów nie pamiętam. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: girorgio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:17 > > powinienes sprobowac jakies stare xynomavro > > Gdzie to się kupuje? Mogę spróbować, ale nie pojadę w tym celu do Grecjan. > widzialem w Paryzu;-) pzdr star Odpowiedz Link Zgłoś
rurale Re: Klucz: wino (tag, inaczej mówiąc) 20.04.07, 08:28 Polecam wizytę na stronie p. R. Szewczyka. Po serii nastrojowych zdjęć z Portugalii, tym razem opublikował równie świetne zdjęcia dokumentujące wizytę w Toskanii. www.photo-dna.net/eno/?album=toskania PS. Można się tam dostać również przez stronę collegium vini. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
josef108 Re: Klucz: wino (tag, inaczej mówiąc) 20.04.07, 15:22 wrzuciłem 3 sztuki.... Odpowiedz Link Zgłoś
josef108 Re: Klucz: wino (tag, inaczej mówiąc) 21.04.07, 00:52 "przypomniało" mi się, że mam zdjęcia z Porto, sprzed 3 lat wprawdzie, ale ładne i na pewno się tam wiele nie zmieniło. zapraszam: fotoforum.gazeta.pl/u/josef108.html Odpowiedz Link Zgłoś
josef108 na skróty? 22.04.07, 00:08 OK, zużyłem 20 minut swojego cennego żcyia i podpisywałem tag "wino" do 20 zdjęć. Czy można to robić jakoś hurtowo? Z góry dziękuję za pozytywne załatwienie mojej suplikacji... Odpowiedz Link Zgłoś
rurale Re: Klucz: wino (tag, inaczej mówiąc) 16.05.07, 14:53 Zwracam uwagę na przeniesie refleksji o ostatnio próbowanych na forum obrazkowe (co jest zgodne z trendami globalnymi dotyczącymi konsumpcji mediów ;) Ten Rothschild mnie przybił. Co ja mogę pijąc egri bikaver od Vilmosa Thumerera (skądinąd bardzo sympatyczne wino). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef108 Re: Klucz: wino (tag, inaczej mówiąc) IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.07, 01:26 Może będziecie się śmiać, ale prośba mała: umieszczajcie na foto forum zdjęcia butelek PEŁNYCH! Puste wyglądają bardzo smutno. Mówię poważnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: Klucz: wino (tag, inaczej mówiąc) 11.06.07, 14:14 Marek 101 ,wyostrz te zdjecia, ktore wrzucasz ... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_101 Re: Klucz: wino (tag, inaczej mówiąc) 11.06.07, 14:39 > Marek 101 ,wyostrz te zdjecia, ktore wrzucasz ... następne będą lepsze, tych niestety nie mogę już poprawić ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
spol Re: Klucz: wino (tag, inaczej mówiąc) 11.06.07, 15:54 Naści: bhk.pl/pub/instrukcje/Instrukcja%20Canon%20PowerShot%20Pro1_PL.pdf ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
marek_101 Re: Klucz: wino (tag, inaczej mówiąc) 11.06.07, 16:13 Instrukcja się przyda na następne razy, tym bardziej że aparat ja tylko pożyczam, bo nie jest mój ;-) Odpowiedz Link Zgłoś