Gość: ja:) IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.07, 16:08 od Swiat w Lidl jest dostepnych troche win ze sredniej polki w rozsadnych jak mniemam cenach. Probowal ktos? warto zaryzykowac te 20-40 pln? ja:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spol Re: nowe wina w Lidl 19.01.07, 16:28 Dość ciekawe i specyficzne jest Salice Salentino - 100% negroamaro. Przyciężkawe powiedziałbym. Nie każdemu będzie odpowiadać. Trochę zawiodłem się na Cannonau z Sardynii - nic specjalnego, ale poprawne podobnie jak lidlowskie Chianti. Generalnie jak na przedział do 20 zł są bardzo w porządku. Innych jeszcze nie próbowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: nowe wina w Lidl 25.01.07, 12:51 spol napisał: > Dość ciekawe i specyficzne jest Salice Salentino - 100% negroamaro. Przyciężkaw > e > powiedziałbym. Nie każdemu będzie odpowiadać. Hmmm - a to ciekawe... Niedawno miałem przyjemność pić Salice... od Leone de Castris, też na bazie Negroamaro i było bardzo bardzo :). Sprawdzę więc dzisiaj jak wygląda z "zatowarowaniem" w swarzędzkim Lidlu. Odpowiedz Link Zgłoś
jjfila Re: nowe wina w Lidl 10.02.07, 21:20 Podobno lidlowska Rioja Gran Reserva jest bardzo przywoita. Mimo niskiej ceny... Odpowiedz Link Zgłoś