Gość: noname IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.07, 11:55 wie ktos moze kto jest importerem? szukam dla znajomego ktory posmakowal i chce troche wiecej do domu kupic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agawa2 Re: rioja lan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 23:44 Potwierdzam, że Rioje LAN można bez problemów kupić u Miełzynskiego na Burakowskiej w Warszawie. Sam kupiłem Criaznę 2004, którą właśnie popijam i jest niczego sobie ;-) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peyotl Re: rioja lan IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.07, 20:52 Mnie nawet crianza smakowała bardziej niż reserva, chociaż MW twierdzi co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
tycno1 Re: rioja lan 12.11.07, 16:21 Gość portalu: peyotl napisał(a): > Mnie nawet crianza smakowała bardziej niż reserva, chociaż MW twierdzi co inneg > o... To ja się zgodzę z MW. Reserva jest moim zdaniem lepsza. Choć oba są świetne i zawsze przy większych zakupach zawsze kupuję minimum karton crianzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soci Re: rioja lan IP: *.chello.pl 05.10.08, 15:02 ile kosztuje to wino w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
wampiro83 Re: rioja lan 11.10.08, 17:31 Jeśli mnie pamięć nie myli to Reserva 2004, którą właśnie popijam, kosztuje u wspomnianego wcześniej importera ok. 60 zł. Potwierdzam, że jest niczego sobie. Przy najbliższej okazji spróbuje również crianzy i zamieszcze także swoje odczucia z porównania obu win:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sissi Re: rioja lan IP: *.eastwest.com.pl 11.10.08, 23:07 "Jeśli tak dalej pójdzie to mój udzial w tym forum zakończy się na 1 temacie i 2 postach. A szkoda, chyba to nie najlepiej by świadczyło o jego atrakcyjności i zaangażowaniu ludzi którzy go tworzą, w promocję kultury wina w PL." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=85240866&a=85253115 Sio, sio, sio! Dotrzymaj obietnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
wampiro83 Re: rioja lan 14.10.08, 21:00 :) to nie była obietnica. Po takich postach, to chyba raczej Ty powinieneś dać sobie spokój z pisaniem na forach, bo wydaje mi się, że to właśnie takie posty zaśmiecają fora internetowe. Nie zamierzam dalej z Tobą polemizować, także dotrzymaj obietnicy i sio sio sio!!! Wracając do meritum wątku - w nr 3/2008 Magazynu wino w degustacji win La Rioja informacyjnie podano cenę Edicion Limitada 2005 z bodegi Lan i ta wynosi 28-30euro:) Odpowiedz Link Zgłoś
wampiro83 Re: rioja lan 30.11.08, 11:53 no i miałem okazję spróbować i criaznzy i powiem szczerze, że się rozczarowałem. O tyle o ile w reserve cechuje super konscentracja i głębia owocu, o tyle crianza o dziwo moim zdaniem ma mało świeży owoc i taka jakaś malo okrzesana, zbyt dużo kwasowości Odpowiedz Link Zgłoś