Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie o Chile

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 16:34
    Szanowni winternauci, powoli dopiero poznaję wina i całą otoczkę dlatego więc
    pytam . W najnowszym wydaniu Newsweek znalałem w 100 "Najbardziej pożądanych
    obiektów na świecie" wino chilijskie Porta Select Reserve . Gdzie to kupić i
    może parę informacki więcej , z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • Gość: Toscan Re: pytanie o Chile IP: *.chello.pl 29.12.01, 01:22
        Gość portalu: saxon napisał(a):

> Szanowni winternauci, powoli dopiero poznaję wina i całą otoczkę dlatego więc
        > pytam . W najnowszym wydaniu Newsweek znalałem w 100 "Najbardziej pożądanych
        > obiektów na świecie" wino chilijskie Porta Select Reserve . Gdzie to kupić i
        > może parę informacki więcej , z góry dziękuję

Kochany Winternauto!

A czemu wlasnie o to winko pytasz?...........Partner Center z Łodzi

Toscan
        • panowca Re: pytanie o Chile 30.12.01, 14:08
          Pewnie właśnie dlatego, że jest wymienione w setce najbardziej porządanych w
          tym roku gadzetów typowanych przez NEWSWEEKA. NA pierwszej jest talia Jennifer
          Lopez . A a odsyłam do Chile w trzecim tomie Parkera.
          • walet Re: pytanie o Chile 30.07.02, 15:44
            panowca napisał(a):

> Pewnie właśnie dlatego, że jest wymienione w setce najbardziej porządanych w
            > tym roku gadzetów typowanych przez NEWSWEEKA. NA pierwszej jest talia
            Jennifer
            >
            > Lopez . A a odsyłam do Chile w trzecim tomie Parkera.

A to sie naczytales !

Pozdrowienia
      • spol Chile 30.07.02, 13:36
        Przyszli znajomi i przynieśli Caliboro Cabernet Sauvignon 1999 Vi­na Segu.
        Powiem Wam, że naprawdę niczego sobie! Nie wiem, ile to kosztuje, ale
        podejrzewam, że niewiele. Łagodne jak na CS, wyważone. Niestety, nie pamiętam
        importera - chyba jakaś firma z Gdańska...

Zanim jednak "poległ" ww. CS, podobny los spotkał butelkę Vin de pays d'Oc
        Merlot 2000 Remy Pannier. Jak na vin de pays - przynajmniej te, które znam -
        było niezłe, ale przyznam, że spodziewałem się więcej owoców. Tymczasem gdzieś
        w tle doszukać można się było odrobiny czarnej porzeczki i tyle. No cóż,
        panieowco, tyle mogę powiedzieć - miało być bez litości...;o)

Pozdrawiam!
      • docg Re: pytanie o Chile 30.07.02, 14:51
        we Wrocławiu wina firmy Porta widziałem w Tesco i w spożywczym w Galerii
        Dominikańskiej. Piłem ich zwykłego Merlota, owszem, fajny. Pewnie lepszy niż
        talia J.Lo :)
        pozdrawiam
        • Gość: GiorgioP Talia J.L. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.07.02, 15:07
          Bardzo odwazne twierdzenie!!!))) Ja bym jednak zrezygnowal z merlocika... hihi.
          No chyba, ze by to bylo Lamaione.

)))
          • docg Re: Talia J.L. 30.07.02, 16:21
            a ja myślę, że talia tej panny (jak też jej pozostałe atrybuty) jest mocno
            przereklamowana, aczkolwiek umiejętności zapewne ma duże. Co wcale nie znaczy,
            ze nie ma w ogóle talii, dla których nie zrezygnowałbym z merlota, albo
            najlepiej z nim połączył :)
            pozdrawiam
      • Gość: Gainas Re: pytanie o Chile IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 15:13

Porta Select Reserva ( rzeczywiście od Partner Center) jest najlepsza kilka
        godzin po otwarciu. Wtedy aromat czarnej porzeczki tego caberneta jest
        powalający. W ogóle to całkiem dobre wina nawet Merlot jest naprawdę smaczny.
        O ile się nie mylę ten cabernet z roku 1998 dostał Grand Prix w Brukseli.
      • Gość: Eds Re: pytanie o Chile IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 14:31
        Stary, nie sugeruj się opiniami Newsweek' a, to gazeta "amerykańska",a
        najlepsze wina chilijskie, jakie piłem to wina z piwnic "Concha y Toro",
        szczególnie Merlot. Spróbój!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka