Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Radio PIN w Warszawie

18.09.03, 11:09
    Wczoraj slyszalem reklame w ww radiu: TPB z MW w srode chyba o 15.00 i w
    sobote (nie pamietam o ktorej) ma audycje o winach. Wychodzimy na szerokie
    wody z zakazanym i koncesjonowanym towarem! :-)
    Panie Tomku!
    Niech Pan napisze na forum kiedy dokladnie te audycje beda transmitowane.

tt
    Obserwuj wątek
      • Gość: TPB Re: Radio PIN w Warszawie IP: 217.153.35.* 18.09.03, 12:58
        Zgodnie z tym co Pan napisał: premiera w śodę parę minut po serwisie o 15:00,
        powtórka w sobotę ok. 09:40 (w związku z tym proszę za bardzo nie balować w
        piątkowy wieczór). Pozdrawiam serdecznie radiosłuchaczy i czytelników.
        TPB
      • spol Re: Radio PIN w Warszawie 19.09.03, 08:28
        Kilka tygodni temu miałem przyjemność słuchania pana TPB w "Klubie Trójki".
        Dziś mogę tylko zazdrościć Warszawiakom!

Pozdrawiam!
      • docg Re: Radio PIN w Warszawie 19.09.03, 08:44
        a czy to radio nie nadaje przez internet ?
        • docg http://www.radiopin.pl/audycje.php 19.09.03, 08:53
          • docg bogaty tydzień 19.09.03, 09:01
            cytuję fragment audycji: "byłem w Langwedocji tydzień i wypiłem 300 win"...
            uffff, musiałem użyć kalkulatora, wyszło średnio 42,86 na dzień, czyli 1,8 na
            godzinę (gdyby nie spał) :-)))) Czy to warto się aż tak katować ?
            pozdrawiam
            • Gość: TPB Re: bogaty tydzień IP: *.energis.pl 23.09.03, 17:51
              Drogi DOCG,
              czy ja powiedzialem, ze bylem tam dla przyjemnosci???? Smutna (hm...) prawda
              takich wyjazdow wyglada tak, ze rano odbywa sie zbiorcza degustacja w
              syndykacie apelacji (powiedzmy 50 sztuk) a po poludniu jezdzi sie po
              producentach i pije kolejne 20. Tak czy owak relacja pisana z Langwedocji w
              najblizszym numerze MW - juz za kilka dni. Ale dzieki za sluchanie!
              TPB
              • Gość: docg Re: bogaty tydzień IP: 212.160.147.* 24.09.03, 08:09
                no tak, zmyliło mnie słowo "wypiłem", ale rozumiem, że to tak na potrzeby
                radia. Audycja świetna, temat co prawda trochę znany, ale z przyjemnością
                posłuchałem, nawet 2 razy. No i ten podkład muzyczny... Ja myślę, że to powinno
                lecieć w 1TVP pomiędzy Dziennikiem a prognozą pogody :-)) Zamieniłbym tylko
                kryptoreklamowane wino na 2 x tańsze "La Crosse", bo po co ludziom wyjeżdżać
                przed oczy z flaszką za 7 dych?
                pozdrawiam
              • ducale Re: bogaty tydzień 24.09.03, 08:11
                hm? a czy po takiej dozie wrażeń organoleptycznych /dzien nie zanika
                wrażliwość kubków smakowych i obiektywizm ocen?
                słyszałem o Parkerze ,który potrafi w ciągu 1 godz. ocenić prawie 100 win,
                szczerze dla mnie to nie wyobrazalne i mozliwie krzywdzące dla niektórych win
                pozdr
      • Gość: docg jest nowa audycja IP: 212.160.147.* 30.09.03, 13:54
        na stronie radia PIN jest nowa audycja tpb, tym razem o szampanie (i częściowo
        także "musującym winie na 'D'") :-))
        A właściwie nie o szampanie, tylko o przemianach kulturowych dotyczących picia
        dobrych trunków i o marketingu... w każdym rezie polecam, bo fajne.
        deo
        • Gość: docg jest następna audycja IP: 212.160.147.* 06.10.03, 09:11
          tym razem o sporcie ;-))) miło słyszeć, że Tomasz też jest wielbicielem urody i
          talentu polskich siatkarek. I z pewnością bardziej pilnie niż ja śledził
          relację z powitania na Okęciu, bo ja nijak nie mogłem dostrzec marki owego
          trunku do (na) "D" :-))
          przypominam, że audycję można (i warto) odsłuchać ze strony radia PIN
          pozdrawiam
          p.s. otarłem się o absolut: Vina ardanza Rioja riserva 1996, La Rioja Alta.
          Podobno na świecie kosztuje ok. 20€, ciekawe, gdzie i za ile można kupić u nas ?
          deo
          • ducale Radio Monty Python- zagadka 06.10.03, 09:54
            skoro watek o radiu to zagadka, na którą wpadłem przypadkowo,
            na poniższym linku ukryto twarz( -e) z forum :), dla utrudnienia bez kieliszka
            wina
            pozdr

www.radio.wroclaw.pl/galeria.html?galeria_id=34
            • Gość: docg Re: Radio Monty Python- zagadka IP: 212.160.147.* 06.10.03, 10:13
              nigdy go nie widziałem w żółtej koszuli i zielonym krawacie, ale może on się
              tak ubiera SŁUŻBOWO :-))
              • Gość: gaga Re: Radio Monty Python- zagadka IP: *.27-151.libero.it 06.10.03, 11:31
                Gość portalu: docg napisał(a):

> nigdy go nie widziałem w żółtej koszuli i zielonym krawacie,

Bigbitowiec, kurczaki pieczone, czy jak? :-)
          • Gość: panowca Re: jest następna audycja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 11:27
            > p.s. otarłem się o absolut: Vina ardanza Rioja riserva 1996, La Rioja Alta.
            > Podobno na świecie kosztuje ok. 20€, ciekawe, gdzie i za ile można kupić
            > u nas ?

Ja też otarłem się o absolut w niedzielę miał przyjechać kolega "hard
            alkoholowy" tedy w lodówce czekała na niego schłodzona butelka Absolutu na
            szczeście coś mu wypadło a ja mogłem popieścis się Gewurztraminnerem
            Bollenberga z 001, CS templaske
          • Gość: TPB Re: jest następna audycja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.03, 12:26
            Przepraszam - zawodowa ciekawość każe mi najpierw zwrócić uwagę na flaszkę,
            dopiero potem na siatkarki (one poza tym na lotnisku jakies wymizerowane były i
            nie prezentowały się tak fajnie jak na parkiecie). A butelka była, jak
            wspomniałem, magnum i to na pierwszym planie. Napis DORATO jest naprawdę duży
            (no i to białe tło), a działacz, który sączył z niej też w niejakim kontraście
            do pań pozostawał....
            Ślęczę właśnie nad kolejnym felietonem, a że znalazłem perełkę, ż której
            garściami czerpię pozwalam się nią z forumowiczami podzielić. Uwaga porządkowa -
            nie otwierać linku bez wcześniejszego zaopatrzenia się w półtoralitrową
            butelkę węgierskiego olaszrizlinga
            respublica.onet.pl/1103124,1,artykul.html
            pozdrawiam słuchaczy i czytelników.
            TPB
            PS.
            W zeszłym tygodniu zszedł z drukarskich maszyn nr 6 Magazynu WINO. Pomni
            Waszych uwag co do dystrybucji subskrybcji wzięliśmy to tym razem na siebie.
            Mam nadzieję, że pójdzie sprawniej i o Langwedocji poczytacie za chwilę.
            • Gość: docg perełka IP: 212.160.147.* 06.10.03, 13:03
              tekst - rzeczywiście perełka, tyle, że pod względem winno-praktycznym całkiem
              nieprzystający do rzeczywistości, już nie mówię o tym, że węgierskie wino
              miałoby przewyższać aromatem burgunda ale jak on chce uchronić swoje wino przed
              zepsuciem, jeśli będzie je trzymał w beczkach?
              Gdybym chciał być złośliwy, to do zdania "Znam dwa gatunki byczej krwi..."
              dopisałbym: "a ja znam jeszcze trzeci gatunek, stoi w Makro po 8 zł za butelkę
              i nadaje się najwyżej do tępienia insektów"; ale rozumiem patriotyzm
              węgierskiego emigranta i tą ostatnią uwagę wycofuję :-)
              pozdrawiam
              • Gość: TPB Re: perełka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.03, 13:36
                Ale wina z Somlo coraz lepsze. Gnany zachętami Beli Hamvasa, który w 1945 miał
                do Somlo stosunek nabożny kupiłem rok temu w Budapeszcie Juhfarka i wylałem go
                do hotelowego kibelka. Gdy jednak w tym roku w wakacje pojechałem na miejsce
                osobiście osławionu olasz od zupełnie przeciętnego choć dużego producenta -
                Tornaia zachywcił mnie. Mam też butelkę od Gyorgykovasca uznawanego tam za
                mistrza swiata - czeka na okazję. Może gdy znajdę odpowiedni orzech...
                pozdrawiam
                • Gość: docg inna perełka... IP: 212.160.147.* 07.10.03, 11:54
                  poniekąd a propos ostatniego felietonu:
                  (Ze strony Berry Brothers)
                  "The Spanish Government has passed a new law on wine that encourages the
                  promotion of wine as part of a healthy diet. The Ley del Vino states that wine
                  will be promoted as distinct from any other alcoholic beverage and that
                  campaigns should include recommendations for responsible consumption.
                  Under the new law that came into effect this summer, the Spanish Government
                  will provide funds for regional and national information campaigns, which
                  should promote wine as an integral part of a Mediterranean diet. Under the law,
                  growers and producers will be actively encouraged to use environmentally
                  friendly and sustainable farming methods, and the 'historical and traditional'
                  aspects of Spanish wine are to be emphasised."

fajnie, co?
                  pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka