doktorekalbanek 29.08.08, 13:16 Witam Mam pytanie gdzie mozna pytac lub znajsc zainteresowanych winami francuskimi z lat 70'do75'. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: benhałer Re: pytanko:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 15:12 Witam, Mam propozycję , abyś, zanim wejdziesz na poważnie w świat win, nauczył się prawidłowo posługiwać językiem polskim, a przynajmniej pisać. A przynajmniej na forum. Tutaj czytamy to co jest napisane i staramy się to, w miarę swoich skromnych możliwości, zrozumieć. Kiedy juz opanujesz tę trudną sztukę, możesz się zwrócić do mnie gdyż jestem bardzo zainteresowany degustacją win francuskich z wymienionych roczników, chociaż cieszyłbym się niepomiernie gdybyś łaskawie zechciał poinfomować wszystkich jakie to są za wina. Natomiast, o ile jesteś zainteresowany ich sprzedażą, to również jestem bardzo zainteresowany, jednakże zanim zaczniemy poważnie rozamawiac np. o cenach, to bądź tak uprzejmy i podaj mi swój numer koncesji na obrót alkoholem, przez kogo wydany i kiedy. buźka benhałer Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: pytanko:) 29.08.08, 16:52 Gość portalu: benhałer napisał(a): > bądź tak uprzejmy i podaj mi swój numer koncesji na obrót alkoholem, przez kogo > wydany i kiedy. > > buźka > > benhałer A ja mam inną propozycję: zanim zaczniesz jako forumowy meteor pouczać wszytkich dookoła w rozlicznych kwestiach i do tego jesteś takim purystą nie tylko językowym, to zweryfikuj swoją wiedzę zanim następny raz coś napiszesz. Sprzedaż napojów alkoholowych w Polsce nie wymaga posiadania "koncesji". Wymaga jednak czegoś innego, czego odkrycie niech będzie dla Ciebie zadaniem domowym do odrobienia (niezbyt trudnym w dobie guglania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benhałer Re: pytanko:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 17:37 Ano już taki jestem, nie tylko purysta językowy. Na ten przykład wiem, iż miałeś łaskawco na myśli "mentor" a nie "meteor", prawda ?:) Z twojego postu rozumiem, iż doktorekalbanek może swobodnie handlować swoimi winkami z roczników 70 - 75 made in france, w naszym kraiku ? buźka meteor-benhałer Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: pytanko:) 29.08.08, 18:31 Gość portalu: benhałer napisał(a): > Ano już taki jestem, nie tylko purysta językowy. > > Na ten przykład wiem, iż miałeś łaskawco na myśli "mentor" a nie "meteor", > prawda ?:) Sytuacja dość niezręczna, gdy trzeba osobie potrafiącej samodzielnie sklecić parę zdań po polsku, tłumaczyć znaczenie tak prostych słów. Otóż pojawiłeś się Panie benhałer JAK METEOR (polecam definicję: pl.wikipedia.org/wiki/Meteor ) kilkanaście dni temu na tym forum i pouczasz wszystkich. > Z twojego postu rozumiem, iż doktorekalbanek może swobodnie handlować swoimi > winkami z roczników 70 - 75 made in france, w naszym kraiku ? Poproś kogoś kto umie czytać i niech dla Ciebie jeszcze raz przeczyta co napisałem. Jak już Ci po tym opowie co napisałem, to napisz tu na forum jaki akt prawny w Polsce wymaga KONCESJI ( pl.wikipedia.org/wiki/Koncesja ) dla handlu napojami alkoholowymi. Ponieważ leniwy jesteś, to jeszcze podam Ci bezpośrednio to: pl.wikipedia.org/wiki/Koncesja#Koncesja_a_zezwolenie Poproś kogoś, żeby Ci przeczytał i opowiedział co tam napisano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metełor-benhałer Re: pytanko:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 19:09 aha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: pytanko:) IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 21:47 a ja mam pytanie, gdzie byłeś łaskaw znajść takie wina? Czyżby kolejny strych dziadka i za chwilę pojawi się pytanie o ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metełor-benhałer Re: pytanko:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 05:22 Nie dyskredytuj a priori zamiarów i zamierzeń doktoreka kalbaneka. Może jego prawdziwym pragnieniem jest rzeczywiście zoorganizowanie dla nas prywatnej degustacji tych rarytasów. Dla nas dwóch, bo podejrzewam, a moje podejrzenie graniczy z pewnością, iż niejaki giorgio_primo (sic!)nie poniży się przecież do przebywania, choćby chwili, w moim niepożądanym i zaiste kompromitującym towarzystwie. Rozumiem, iż degustacja będzie miała miejsce wtedy, kiedy tylko doktorekowi kalbanekowi uda się znajść odpowiednie miejsce do tego celu. do zobaczenia na degustacji pozdrawiam metełor-benhałer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomba Re: pytanko:) IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.09.08, 01:57 > Nie dyskredytuj a priori zamiarów i zamierzeń doktoreka kalbaneka. > > Może jego prawdziwym pragnieniem jest rzeczywiście zoorganizowanie dla nas > prywatnej degustacji tych rarytasów To "doktoreka kalbaneka" (nice ;))jest weterynarzem??? W życiu bym się nie spodziewał... Hmm... Zapachy zwierzęce mogą zdominować to wyjątkowe spotkanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś