honeyaccess 25.09.08, 22:10 Cześć! Wybieram się ze znajomymi na grzyby w weekend. Czy ktoś zna godne polecenia czerwone Burgundy w cenie paru kg podgrzybków dostępne w Warszawie? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sstar Re: Burgundy - szybkie pytanie IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl 01.10.08, 19:44 weekend minął co prawda, więc nie wiem czy pytanie aktualne czy też grzyby już zjedzone:-) wydaje mi się, że podstawowy burgund od Lupe-Cholet z Grand Cru był w porządku... pzdr, sstar -- sstarwines Odpowiedz Link Zgłoś
honeyaccess Re: Burgundy - szybkie pytanie 02.10.08, 22:24 Dzięki sstar! Grzyby zdecydowanie zjedzone (wyszły wyjątkowo dobrze - polecam smażenie na patelni na grillu - dodatkowy aromat dymu: bezcenny!) i popite Gal Tibor Pinot Noir, bo pan w sklepie w okolicach Tarchominu (Fort cośtam) powiedział, że nie ma dobrych i tanich Burgundów. Ale temat ciągle aktualny, bo grzyby z racji pogody ciągle są - więc z wielką chęcią sprawdzę tę propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstar Re: Burgundy - szybkie pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 23:26 i jak ten Gal ... anonim? czy trochę charakteru? pzdr, sstar ps. jadłem ostatnio maślaki z kopytkami i zrazami ... mniam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstar Re: Burgundy - szybkie pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 23:38 Ostatnio też próbowałem przyzwoity burgund w Chateau Rouge (cena ok. 50zł), myślę, że możesz też kupić coś w 101win.pl np od Nicolasa Potela. Zajrzyj sobie też do sstarwines'owych Pinotów. Może coś Cię zainspiruje:-) Jest w końcu na tym forum wątek Pinot Noir niejedno ma imię... A jeśli już węgierskie zaczęłaś to weź spróbuj Pinota Huby Szeremleya - ma go domwina.pl ale powinien być też w różnych sklepach Pzdr życząc smacznego, sstar Odpowiedz Link Zgłoś
honeyaccess Re: Burgundy - szybkie pytanie 27.10.08, 23:18 > wydaje mi się, że podstawowy burgund od Lupe-Cholet z Grand Cru był > w porządku... Potwierdzam, jest ok! Za 33 zeta to wręcz jest bardzo ok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: Burgundy - szybkie pytanie 31.10.08, 11:57 honeyaccess napisał: > > wydaje mi się, że podstawowy burgund od Lupe-Cholet z Grand Cru był > > w porządku... > > Potwierdzam, jest ok! Za 33 zeta to wręcz jest bardzo ok ;) a jest dostępny (jeśli tak to gdzie?) bo wydawało mi się, że na www go nie było; ja kupiłem go zaś w skierniewickiej placówce tego sklepu... pzdr, sstar Odpowiedz Link Zgłoś
honeyaccess Re: Burgundy - szybkie pytanie 02.11.08, 22:26 > a jest dostępny (jeśli tak to gdzie?) bo wydawało mi się, że na www > go nie było; ja kupiłem go zaś w skierniewickiej placówce tego > sklepu... Kupiłem na pl. Wilsona - z tego co pamiętam to nie była to ostatnia butelka :) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta881 Re: Burgundy - szybkie pytanie 04.10.08, 00:06 Skoro temat aktualny, polecam wina Alberta Bichot. Importer M&P - ceny chyba przystępne... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Burgundy - szybkie pytanie IP: 204.104.55.* 28.10.08, 12:55 A ja polecam Burgundy z Buxy w bardzo przyzwoitej relacji ceny do jakości. Bardzo polecam sprobować również win z małej wytwórni rodzinnej- Mazilly. To już wyższa półka , ale ceny rozsądne. Pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
hien61 Re: Burgundy - szybkie pytanie 28.10.08, 12:57 A ja polecam spróbować win burgundzkich z Buxy. Bardzo dobra relacja ceny do jakości. Sa też bardo dobre wina z tego regionu z małej wytwórni rodzinnej - Mazzily. Trochę inna półka cenowa , ale warta grzechu. Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radarowa 18 MJA, MJA, niech nam pięknie za-śpie-wa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 13:17 Przybywamy z Radarowej, wprost z odległej galaktyki - czyli z gwiazd spamistyki. Mieszka u nas zbiór Arturów oraz podzbiór tęgich walców, mamy innnych też mieszkańców. Radarowa zaspamuje, przytrolluje, reklamuje, Radarowa zaspamuje, przytrolluje, reklamuje, Radarowa zaspamuje, przytrolluje, reklamuje, Radarowa zaspamuje, przytrolluje, reklamuje, Stożki, rąby i trójkąty, cyfry, liczby, prostokaty, koła, sześciany, kwadraty. My spamerzy Hien i Artur, dwa radarowe znaki, zbiór przyjaźni z jednej paki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej radar Re: MJA, MJA, niech nam pięknie za-śpie-wa! IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 28.10.08, 14:30 spadaj na drzewo idioto z radarowej, najbardziej wybijasz się ty ze spamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napitek Re: Burgundy - szybkie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 22:17 wymiana barterowa....kilo grzyba na kilo drożdzy i masz napitek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Burgundy - szybkie pytanie IP: *.5-85.cust.bluewin.ch 31.03.09, 22:57 Pommard AC L. Jadot, Monthélie AC 1er Cru Clos Les Champs Fulliot Domaine B , Dézaley AOC Grand Cru Médinette L. Bovard, Santenay AC Domaine F. et D. Clair, Gevrey-Chambertin AC La Justice A. Guyon, Beaune AC 1er Cru Beaune du Château Domaine Bouchard P, Savigny- les-Beaune AOC Albert Bichot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstar Re: Burgundy - szybkie pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 07:24 Wydaje się, że tych win nie ma w Polsce choć Jadota i Bichota inne wina mozna trafic i owszem . Przy okazji potwierdzam, ze win Lupe-Cholet sa dobre w swej klasie, a swietne i tani jest burgund od Martenota w Leclercu! Wiecej (takze te wspomniane) Pinotow: www.sstarwines.pl/sample.php?inc=index.php&grape=Pinot%20Noir Pzdr, sstar PS. Czy to prawda, ze Doda kupila winnice???? Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: Burgundy - szybkie pytanie 01.04.09, 07:47 Gość portalu: sstar napisał(a): > Czy to prawda, ze Doda kupila winnice???? Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: Burgundy - szybkie pytanie 01.04.09, 08:20 docg napisał: > Gość portalu: sstar napisał(a): > > > > Czy to prawda, ze Doda kupila winnice???? > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: Burgundy - szybkie pytanie IP: 156.17.240.* 01.04.09, 07:49 > > PS. Czy to prawda, ze Doda kupila winnice???? Kupiłam sweetaśną winnicę "Grant-Kru" i będę produkować siłą mego niesamowitego intelektu (iq 299) wyłącznie wina różowe. Jestem zajebista. Odpowiedz Link Zgłoś