Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

www.1855.com - fajna strona o winach

IP: 194.181.108.* 16.10.03, 12:04
    Oceny roczników, ceny itd.
    Obserwuj wątek
      • cecyl Re: www.1855.com - fajna strona o winach 17.10.03, 13:45
        Zawrót głowy. Dzięki. Nie znalazłem tam co prawda wina, które zostało mi
        podarowane (St.Emilion, Ch.Bienfaisance 96), ale nie miało prawa tam się
        znaleźć, bo dawno nie zdarzyło mi się pić czegoś równie pustego, wodnistego,
        żadnego. O ile pamiętam, w swoim czasie dwoje forumowiczów miało podobną
        przygodę z tym samym Ch. ale z rocznikiem 98 (na pewno Hania wówczas 76 -
        swoją drogą czy to Ch. jest takie modne jako prezent?, a może ma się nas za
        idiotów, którzy jak zobaczą napis "grand cru" to już cmokają zanim wypiją -).
        Czy ta III liga St.Emilion nie jest objęta już żadna kontrolą? Niemniej strona
        się przyda jako kolejny tom z gatunku fantasy, bo nie wiem czy kiedykolwiek
        będę w stanie w Polsce napić się chocby jednego z win tam umieszczonych.
        • l84d8 Re: www.1855.com - fajna strona o winach 17.10.03, 15:57

> Czy ta III liga St.Emilion nie jest objęta już żadna kontrolą? Niemniej
          strona
          > się przyda jako kolejny tom z gatunku fantasy, bo nie wiem czy kiedykolwiek
          > będę w stanie w Polsce napić się chocby jednego z win tam umieszczonych.
          Więcej wiary w siebie, ja nie jestem zamożny a kilka tam umieszczonych piłem
          Radzę zajrzeć na stronę www importera - folwak Bolesławów można u nich kupić
          Ch. La Lagune, Camensac, Latour-Martillac wszystkie grand cru classe i
          wszystkie w granicach 150 zł. Więc nie są to kosmiczne ceny
          Powodzenia

PS. wina były naprawdę solidne czytaj: warte swojej ceny
          • Gość: Ness www.1855.com - niefajna! IP: *.frborg-gymhf.dk 17.10.03, 16:04
            Troche mnie dziwi, ze strona sklepu moze byc dla Was jakimkolwiek zrodlem ocen
            wina. Przeciez co oni maja pisac jak musza to sprzedac?

Przyklad z tej strony:

www.1855.com/vin/?vin=10070595

Kwasne, nieciekawe wino i co? A jakze 4 serduszka na 5 mozliwych. Zakladam, ze
            takiej jakosci sa ich wszystkie wina z 4 serduszkami - zgroza. Nie wspomne o
            tych co maja mniej niz 4!
            • l84d8 Re: www.1855.com - niefajna! 17.10.03, 16:09
              Bez przesady jest tam mnóstwo win z niskim ocenam, są też oceny Parkera więc
              mozna sobie porównać, dla mnie strona jest ciekawa np. Mouton rocznik 1984
              dostało tylko 2 serca, zresztą Parker też bardzo nisko ocenił.
      • amsti Ceny sensowne 17.10.03, 16:27
        jak na sklep internetowy
        • Gość: Marek Re: Ceny sensowne IP: 194.181.108.* 20.10.03, 08:19
          I porównując do cen w Polsce :)))
          • Gość: docg Re: Ceny sensowne IP: 212.160.147.* 20.10.03, 09:19
            no nie wiem... wylinkowana kilka postów wyżej Santa Cristina Antinoriego jest
            znacznie droższa niż u nas, inne wina, których ceny znam, przeważnie o
            przynajmniej kilka € droższe niż w normalnych sklepach!
            pozdrawiam
            • Gość: Marek Re: Ceny sensowne IP: 194.181.108.* 20.10.03, 09:34
              Poważnie???
              Ja się na Włochach słabo znam więc i w cenach "włochów" się nie orientuje ale
              jeśli chodzi o francuzów a szczególnie Bordeaux to różnica ww stosunku do cen w
              polskich sklepach jest miażdżąca, szkoda nawet porównywać.
            • gagapisa Re: Ceny sensowne 20.10.03, 10:05
              Jesli chodzi o "wlochow", to Docg ma racje, ceny sa mocno przesadzone. Corvo w
              normalnym sklepie kosztuje, gora, 5 Euro. To samo z vermentino la cala Sella &
              Mosca. Antinori tez zawyzony.

Pozdrawiam,
              Gaga
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka