Gość: Frog IP: *.chello.pl 19.03.09, 12:36 Chciałbym zapytać czy wiecie gdzie w Warszawie mogę kupić tunikę, która zakrywa butelkę wina do degustacji w ciemno? wdzięczny za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ło Matko Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 13:21 _T_U_N_I_K_A_ ??? WTF??? Nalej w ponumerowane kielonki jak nikt nie widzi albo wsadź flaszkę w papierową torebkę jak już nic innego nie wymyślisz. Jak się okaże, że ktoś ma tak ciężki odlot, że szyje coś takiego i jeszcze nazywa to "tunika", to oznacza że koniec świata jest już blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
norbicz Re: tunika - degustacja w ciemno 19.03.09, 22:10 Użyj zwykłej skarpety frote (ciemnej i najlepiej duży rozmiar :-) ), będzie to chyba najtańsze i najbardziej praktyczne rozwiązanie. Jeśli taką degustacje robisz rzadko użyj zwykłej foli aluminiowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tunika...ha,ha,ha, Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:28 Użyj zwykłej skarpety frote (ciemnej i najlepiej duży rozmiar :-) ), będzie to chyba najtańsze i najbardziej praktyczne rozwiązanie. Jeśli taką degustacje robisz rzadko użyj zwykłej foli aluminiowej. I najlepiej, żeby skarpeta nie była prana przynajmniej jeden miesiąc, to gwarantuje,że po bukiecie nie poznają tylko po smaku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asti Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:31 Można użyć balowej sukni od lalki Barbi, idealna będzie różowa w jasne duże grochy.......buuuuaaahhhhaaaaaa!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: tunika - degustacja w ciemno 20.03.09, 08:36 najlepiej kup wino razem z taką "tuniką" (po naszemu: w worku :-) Supermarkety sprzedają np. sangiovese za ok. 25 zł w czymś takim. W wersji bardziej ekskluzywnej - żółta wdowa też na wersję z workiem, w dodatku o właściwościach termoizolacyjnych. Nie polecam skarpet ani folii aluminiowej bo wino w czymś takim wygląda okropnie, a poza tym wyraźnie widać kształt butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frog Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.chello.pl 29.03.09, 23:29 Wielkie dzięki za pomoc! A jeśli chodzi o pomysły ze skarpetami i folią aluminiową, to sam nie wiem, co odpowiedzieć...zastanawiam się czy to forum o winie, czy o gronowym, czy może dla mechaników samochodowych;-) A na marginesie, co złego jest w słowie tunika??? Worek kojarzy mi się ze szkolnym, kapturek z antykoncepcją itd. Spójrzmy prawdzie w oczy, niełatwo znaleźć czasami odpowiednie słownictwo, bo większość terminologii winiarskiej pochodzi z zagranicy...W krajach gdzie wino jest popularne taka "tunika" nie jest niczym nadzwyczajnym. Dlatego myślałem, że w naszych "sklepach z zaopatrzeniem winiarskim" znajdę worek;-) Ale nawet o spluwaczkę super trudno...Jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na poważnie Re: tunika - degustacja w ciemno IP: 94.254.175.* 31.03.09, 00:40 Ja używam worków do butów bardzo dobrze sie spisują zobacz w obuwniczych albo u szewca worek na pojedyńczego skurzanego buta długość sie zgadza szerokość nie zdradza butelki a i ściągacz jest praktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frog Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:40 fajnie, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: tunika - degustacja w ciemno 31.03.09, 16:32 Pasuje jak ulał do tematu;-) choć tuniki w tych ciemnościach nie zauważyłem: www.sstarwines.pl/drupal-6.10/ pzdr, sstar Odpowiedz Link Zgłoś