Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

tunika - degustacja w ciemno

IP: *.chello.pl 19.03.09, 12:36
    Chciałbym zapytać czy wiecie gdzie w Warszawie mogę kupić tunikę, która
    zakrywa butelkę wina do degustacji w ciemno? wdzięczny za pomoc!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ło Matko Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 13:21
        _T_U_N_I_K_A_ ??? WTF???

Nalej w ponumerowane kielonki jak nikt nie widzi albo wsadź flaszkę w papierową
        torebkę jak już nic innego nie wymyślisz. Jak się okaże, że ktoś ma tak ciężki
        odlot, że szyje coś takiego i jeszcze nazywa to "tunika", to oznacza że koniec
        świata jest już blisko.

• norbicz Re: tunika - degustacja w ciemno 19.03.09, 22:10
        Użyj zwykłej skarpety frote (ciemnej i najlepiej duży rozmiar :-) ),
        będzie to chyba najtańsze i najbardziej praktyczne rozwiązanie.
        Jeśli taką degustacje robisz rzadko użyj zwykłej foli aluminiowej.
        • Gość: Tunika...ha,ha,ha, Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:28
          Użyj zwykłej skarpety frote (ciemnej i najlepiej duży rozmiar :-) ),
          będzie to chyba najtańsze i najbardziej praktyczne rozwiązanie.
          Jeśli taką degustacje robisz rzadko użyj zwykłej foli aluminiowej.

I najlepiej, żeby skarpeta nie była prana przynajmniej jeden
          miesiąc, to gwarantuje,że po bukiecie nie poznają tylko po smaku.....
      • Gość: Asti Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:31

Można użyć balowej sukni od lalki Barbi, idealna będzie różowa w
        jasne duże grochy.......buuuuaaahhhhaaaaaa!!!!!!!!!!!
      • docg Re: tunika - degustacja w ciemno 20.03.09, 08:36
        najlepiej kup wino razem z taką "tuniką" (po naszemu: w worku :-)
        Supermarkety sprzedają np. sangiovese za ok. 25 zł w czymś takim. W wersji bardziej ekskluzywnej - żółta wdowa też na wersję z workiem, w dodatku o właściwościach termoizolacyjnych.
        Nie polecam skarpet ani folii aluminiowej bo wino w czymś takim wygląda okropnie, a poza tym wyraźnie widać kształt butelki.
        • Gość: Frog Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.chello.pl 29.03.09, 23:29
          Wielkie dzięki za pomoc! A jeśli chodzi o pomysły ze skarpetami i folią
          aluminiową, to sam nie wiem, co odpowiedzieć...zastanawiam się czy to forum o
          winie, czy o gronowym, czy może dla mechaników samochodowych;-) A na marginesie,
          co złego jest w słowie tunika??? Worek kojarzy mi się ze szkolnym, kapturek z
          antykoncepcją itd. Spójrzmy prawdzie w oczy, niełatwo znaleźć czasami
          odpowiednie słownictwo, bo większość terminologii winiarskiej pochodzi z
          zagranicy...W krajach gdzie wino jest popularne taka "tunika" nie jest niczym
          nadzwyczajnym. Dlatego myślałem, że w naszych "sklepach z zaopatrzeniem
          winiarskim" znajdę worek;-) Ale nawet o spluwaczkę super trudno...Jeszcze raz dzięki
          • Gość: na poważnie Re: tunika - degustacja w ciemno IP: 94.254.175.* 31.03.09, 00:40
            Ja używam worków do butów bardzo dobrze sie spisują zobacz w
            obuwniczych albo u szewca worek na pojedyńczego skurzanego buta
            długość sie zgadza szerokość nie zdradza butelki a i ściągacz jest
            praktyczny.
            • Gość: Frog Re: tunika - degustacja w ciemno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 10:40
              fajnie, dzięki!
      • sstar Re: tunika - degustacja w ciemno 31.03.09, 16:32
        Pasuje jak ulał do tematu;-) choć tuniki w tych ciemnościach nie zauważyłem:
        www.sstarwines.pl/drupal-6.10/
        pzdr, sstar
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka