Dodaj do ulubionych

Święto Trolla!!!

01.05.13, 14:37
Czcigodni uczestnicy!
Staranna hodowla, przycinanie i pielenie opłaciło się - i mamy dziś to, na co czekałam od dawna.
50-tego Rufusa (tu musze przyznać sie do pewnego drobnego oszustwa - nie policzylam ani nicków inaczej numerowanych (rufus -401 np, ani innych , np "wyleciałem"). Liczą się tylko jedynie słusznie numerowani rufusi.
Z tej okazji ogłaszam nie tylko święto, ale i konkurs, od dawna planowany. Konkurs pod hasłem "Ubawiliśmy sie SETNIE" (dziękuję za inspirację).
Otóż osoba, która najtrafniej poda datę pojawienia się 100 Rufusa otrzyma nagrodę.
Przy czym, aby Rufus nie zepsuł zabawy, występując np pod nickiem "antoni 1" będą liczone jego wszystkie wcielenia. Jesli będą istniały podejrzenia, że źle policzyłam rufusy, kazdy moze poprosić o przywrócenie i sam przeliczyćsmile
Zatem - zapraszam serdecznie do konkursu.
Obserwuj wątek
    • mary_ann Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 17:52
      Dobra, dobra, powiedz, jaka nagroda, bo możemy nie zdążyć jej ustalić przed osiągnięciem metysmile

1. seta wódki "Gieroj" (z Lidla)? (tanio Cię to wyniesie, ja osobiście i tak gustuję w słabszych trunkach - a zresztą co tam, przerobię sobie na likier!)

2. portret trolla w złotej ramie? (szkoda, że Duda-Gracz nie żyje, machnąłby nam taki obrazek: stoi troll przez lustrem i widzi w nim husarzasmile

3. złota (zamiast szklanej) kula z czekolady? (może być Ferrero Rocher - do rozważenia połączenie z 1)

No, dooobra, obstawiam, że do 15 czerwca (choć nie zdziwi mnie, jeśli będą to dwa dni).
      Albo jeśli... a zresztą, nie wygadam się, bo rufus nas czytasmile
      • mary_ann p.s. 01.05.13, 18:30
        A tak w ogóle, z okazji Święta Trolla, oczywiście "czeszmy się i radujmy", jak mawiał ksiądz (pochodzenia południowoamerykańskiego) w parafii mojej przyjaciółki.
        Sto lat, drogi trollu, przeżyjesz niewątpliwie nas wszystkichsmile
        Cała Warszawa wyległa na ulicę, by uczcić Rufusa.
        Świętują starzy:

https://img515.imageshack.us/img515/2152/pochd.jpg

świętują młodzi:

https://img694.imageshack.us/img694/4627/4515763swietokumbhmelai.jpg

Ach, radosna dzisiaj nasza stolica!
      • bi_scotti Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 19:53
        mary_ann napisała:

> 2. portret trolla w złotej ramie? (szkoda, że Duda-Gracz nie żyje, machnąłby na
        > m taki obrazek: stoi troll przez lustrem i widzi w nim husarzasmile

T-shirt z jakims odpowiednim Mleczko a propos wink
        https://merlin.pl/Jako-w-niebie-tak-i-na-ziemi_Andrzej-Mleczko,images_big,11,978-83-2440-214-4.jpg
        • mary_ann Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 20:09
          Albo takie T-shirty (rys. Jan Koza w "Polityce"):

https://img707.imageshack.us/img707/60/kozakomisja.jpg

albo

https://img600.imageshack.us/img600/3535/kozaser.jpg

albo

https://img822.imageshack.us/img822/7333/kozajakhomo.jpg

• verdana Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 20:12
          Dobra, dobra - a gdzie obstawiana data?
    • ginny22 Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 20:39
      big_grin
      • verdana Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 20:44
        Nie, nie ma tak, jakieś uśmieszki. To powazna sprawasmile Prosze publiczność o obstawianie dat!
    • hankam Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 21:22
      Obawiam się, że Rufus może przejść od razu do 106, czy czegoś takiego.
      To złośliwy troll i nie da nikomu wygrać, a w każdym razie nie w obstawionej dacie.
      Ale niech będzie - moim zdaniem 23 czerwca.
      • verdana Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 21:27
        Liczymy wszystkie wcielenia - dziś już raz pojawił się pod innym nickiem, więc chwilowo 99 będzie liczony jako setnysmile
      • mary_ann Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 21:28
        Ja protestuję! Nie podsuwamy trollowi pomysłów!
    • jhbsk Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 21:45
      Zdaje się, że ostatnio palce go bardziej świerzbią i przyspieszył powstawanie swych wcieleń. Niech będzie 24 maja.
    • paszczakowna1 Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 22:35
      13 maja. Stachanowskiej sprawności to będzie wymagać (cztery dziennie), ale raz się żyje.
      • bi_scotti Re: Święto Trolla!!! 01.05.13, 23:35
        To niech to bedzie jakas data histeryczna chocby 14 lipca tongue_out
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a7/Eug%C3%A8ne_Delacroix_-_La_libert%C3%A9_guidant_le_peuple.jpg/320px-Eug%C3%A8ne_Delacroix_-_La_libert%C3%A9_guidant_le_peuple.jpg
        Ewentualnie 22 lipca big_grin
        https://4.bp.blogspot.com/-nNvcmIRiKAI/TimrqSpB-LI/AAAAAAAABJs/nRUJSsy-Ios/s1600/odrodzenie+Polski.jpg
        A jesli sie uda do trzech razy sztuka, to koniecznie 1 czerwca big_grin big_grin
        https://kultura.miekinia.pl/vardata/nowosci/10000646.jpg
        • verdana Jest dobrze! 02.05.13, 10:14
          Cały czas zastanawiałam sie, co będzie, jeśli nie wykasuję na czas jakiegoś rufusa, a to ułatwi obstawianie kolejnymsmile Na szczęście rufusy zaczęły pojawiać sie nie pod kolejnymi numerami, co dla konkursu jest doskonałym rozwiązaniem. Teraz, nawet jeśli zobaczyćie niewykazowanego rufusa34c, to i tak nie będzie wiadomo, ile zostało czasu! Ja rufusy skrupulatnie liczę, wiec nie ma problemu.
          Dzięki Rufusie za współpracę.
          Zapraszamy kolejnych uczesników. Drobna podpowiedź - chyba nalezy sie spieszyćsmile
          • godiva1 Re: Jest dobrze! 02.05.13, 16:25
            No co Wy? Ja stawiam na listopad, okolo 15-go.
            • verdana Re: Jest dobrze! 02.05.13, 16:57
              Ja stawiam, ze w listopadzie będziemy obchodzić Tysiąclecie Nieczytanego Trollasmile
        • turzyca Re: Święto Trolla!!! 02.05.13, 12:18
          O, Ty masz racje z tymi dniami znaczacymi!

Zaczelabym od 9 maja, bo w tym roku wypada bardzo smakowicie jednoczesnie Wniebowstapienie Panskie i Dzien Europy, a w dodatku dla czesci Europejczykow, w tym dla mnie osobiscie wciaz jednak bardziej niz 8 maja, rocznica zakonczenia IIWS.

Pasowalby mi tez 12 maja, bo to swiatowy dzien zespolu chronicznego zmeczenia, co sie jakos jednoznacznie kojarzy z tytulowym swietem. I zarazem dzien sw. Pankracego, meczennika. Znowuz bardzo znaczace.

A jako ostatni niech bedzie 17 maja. Nie dosc ze swieto narodowe w Norwegii i w Nauru, to jeszcze zarazem swiatowy dzien nadcisnienia, co jest jakze znaczace w kontekscie tego konkursu. I w ramach wisienki na torcie jest to zarazem swiatowy dzien walki z homofobia.

Nie ma przypadkow, sa tylko znaki. wink
          • bi_scotti Re: Święto Trolla!!! 02.05.13, 13:56
            turzyca napisała:

> Pasowalby mi tez 12 maja, bo to swiatowy dzien zespolu chronicznego zmeczenia,
            > co sie jakos jednoznacznie kojarzy z tytulowym swietem. I zarazem dzien sw. Pan
            > kracego, meczennika. Znowuz bardzo znaczace.

Ha, a 12 maja to my bedziemy obchodzic Mother's Day - jeszcze jedna dobra data smile No i skoro juz przy Dniu Matki to moze tez byc polska opcja 26 maja, why not tongue_out
            ... nie ma jak u mamy ... big_grin
            www.youtube.com/watch?v=VHE5ldNguHE
    • mary_ann Re: Święto Trolla!!! 03.05.13, 18:34
      Chciałam zasugerować, że dla porządku należałoby może wprowadzić jakąś datę graniczną przyjmowania zakładów. Tzn. wiem, że nie informujesz, które wcielenie usuwasz, ale czysto teoretycznie wnikliwy i dysponujący dużą ilością czasu obserwator może prowadzić statystykę wcieleń nie gorszą od Twojej. No a obstawienie po 99. wcieleniu jest nieco łatwiejsze niż po 52.
      • verdana Re: Święto Trolla!!! 03.05.13, 19:02
        Ok, ostatnie obstawianie będzie 7 maja. Bo w dlugi weekend wielu osób nie ma, więc dam szansę. Można też do tej daty zmieniać obstawianie.
        • mary_ann i jeszcze 03.05.13, 19:54
          ...jedna racjonalizacja.
          Dla Ciebie trochę kłopotu, bo zabałagani Ci pocztę, ale chyba przeżyjesz.

Proponuję, żeby typowania wysyłać (ew. ponowić) mailem, nie na forum. Rufus może ingerować w wynik poprzez wstrzelenie się w datę obstawioną przez najbardziej lubianego przez siebie forumowicza, tj., pardon, przez najmniej nielubianego.
          • verdana Re: i jeszcze 03.05.13, 20:01
            Za głupi chybasmile
            Niestety, jest problem. Moja poczta gazetowa jest zawalona powiadomieniami o nowych postach. Nie wiem, czy będe w stanie "wydłubać" wszystkie informacje.
            Ale spróbuję.
            • verdana Uwaga, uwaga! 03.05.13, 20:04
              Czcigodni!
              Jako, ze konkurs trollowy trwa, a Mary zwróciła uwagę, że troll moze zamieszać w wynikach, prosimy o obstawianie majlowo. Innymi słowy, w dniach 6-7-8 (w ostateczności) czekam na obstawienie daty przesłane mailowo.
              Powodzenia i niech najlepszyznacapsychikitrolla wygra!
            • mary_ann Re: i jeszcze 03.05.13, 20:09
              Też tak masz???
              Myślałam, że jestem głupia. Wyłączam i wyłączam te cholerne powiadomienia, a i tak każde dopisanie się w dowolnym wątku owocuje uruchomieniem kolejnych. Niewyłączalnych, bo jak wchodzę na dany wątek, żeby zaznaczyć "nie powiadamiaj", to taka właśnie opcja jest już wybrana, mogę zmienić ją co najwyżej na "powiadamiaj" (wielkie dzięki, to już mam). RATUNKU!!!
              • verdana Re: i jeszcze 03.05.13, 20:17
                Przestałam w ogóle z tej poczty korzystać, ale przez trzy dni mogę wchodzić.
                • hankam Re: i jeszcze 03.05.13, 22:23
                  Ale też uczzestniczący w tyvh zakładach mogą namieszać i zbliżając się do "swojej" daty powołać do życia kilku Rufusów.
                  I co wtedy? Jak odróżnić prawdziwego Rufusa od fałszywego?
                  • turzyca Re: i jeszcze 03.05.13, 22:31
                    > I co wtedy? Jak odróżnić prawdziwego Rufusa od fałszywego?
                    Po stylu. smile

hankam napisała:

> Ale też uczzestniczący w tyvh zakładach mogą namieszać i zbliżając się do "swoj
                    > ej" daty powołać do życia kilku Rufusów.

Ale skoro nie wiadomo, ilu jest Rufusow i w jakim tempie sa tworzeni, to mozliwosc manipulacji jest znikoma.
              • turzyca Re: i jeszcze 03.05.13, 22:37
                Po pierwsze poskarz sie administracji forum na forum o forum. Niech wiedza, ze maja buga.
                Po drugie jesli nie mozesz odhaczyc sobie powiadomien na stale, to pogrzeb w ustawieniach konta i popros o powiadomienia zbiorcze z calego dnia. W efekcie jest jeden mail dziennie, niezaleznie od zywiolowosci watkow.

A na juz dostane maile pomaga:
                Wyszukaj: powiadomienia
                Zaznacz wszystkie (lub wszystkie nieprzeczytane czy insze, wg upodoban)
                Skasuj
                Niestety: Powtorz czynnosc n razy.
                • verdana Re: i jeszcze 03.05.13, 22:45
                  Było już kilka nierufusowych trolli, rufusy są bardzo charakterystycznesmile No i wierzę w uczciwść graczy. I to, ze nie wiedzą, czy sa blisko czy daleko celu.
                  Forum o forum powiadomię po zakończeniu konkursu, nie będziemy psuć zabawy, niech rufusy sie do czegoś przydadzą.
                  • ananke666 Re: i jeszcze 05.05.13, 00:05
                    > Forum o forum powiadomię po zakończeniu konkursu, nie będziemy psuć zabawy, nie
                    > ch rufusy sie do czegoś przydadzą.

Jak to fusy. Tymi z kawy robi się dobry peeling, tymi z herbaty można nawozić kwiatki. Zawszeć jakiś pożytek.
                    • mary_ann pierwowzór Rufusa 05.05.13, 08:24
                      Macie dzieci w wieku podstawówkowym?
                      Rufus to postać z kreskówki "KimKolwiek" ("KimPossible"). Jest kretoszczurem. Zapytałam córkę, czy jest postacią pozytywną. Odpowiedziała: "Pozytywną, tylko nie jest bardzo pomocny...".smile)

https://img90.imageshack.us/img90/9188/rufus.jpg

Kilka lat temu do gazetki "Kimkolwiek" (tak, tak, to cały przemysł oczywiście jest) dołączony był Rufus w słoiku - mikroskopijna postać Rufusa w wysokim pojemniku, do którego należało nalać wody. Następnie Rufus pęczniał przez kilkanaście dni do rozmiarów malej maskotki.

• mary_ann Re: i jeszcze 03.05.13, 23:15
                  Hankam:
                  Z forum o forum mam fatalne doświadczenia. Korespondowałam z nimi, kiedy nagle znikło mi kilka forów ("Forum o podanej nazwie nie istnieje lub cośtamcośtam") - mieli to w głębokim poważaniu i sugerowali najpierw winę o mojej stronie (że coś źle robię - niby co??), a potem, żebym zmieniła sobie przeglądarkę (jakbym jakąś egzotyczną miała...). I to w dość chamskich słowach, niestety.

Jak kasować maile, wiem, dzięki. Kłopot w tym, że administruję forum, na które ciągle przychodzą zgłoszenia uczestnictwa, więc olać poczty gazetowej nie mogę. Co gorsza nie potrafię pamiętać o sprawdzaniu kilku kont, więc mam stamtąd przekierowanie na prywatny adres. A w konsekwencji straszny śmietnik na głównym koncie.
                  • turzyca Re: i jeszcze 04.05.13, 13:02
                    > Z forum o forum mam fatalne doświadczenia.

Bo oni sa fatalni. I dyskusja raczej nie ma sensu. Ale jak kazda osoba majaca problem opublikuje jeden post na forum, to sprawy wygladaja inaczej niz gdy nikt tego nie robi.

> Jak kasować maile, wiem, dzięki. Kłopot w tym, że administruję forum, na które
                    > ciągle przychodzą zgłoszenia uczestnictwa, więc olać poczty gazetowej nie mogę.

A przestawilas sobie w ustawieniach konta na powiadomienia przychodzace raz dziennie? I nadal przychodza po kazdym poscie w watku?
                    Bo jesli to nie dziala, to moze po prostu ustaw sobie dosc szczegolowy filtr (nie tylko na nadawce, ale na nadawce, tytul i ew. czesc tresci) i niech one od razu laduja w koszu?
                    • mary_ann Re: i jeszcze 04.05.13, 19:47
                      Słusznie - filtr! Jeszcze to mi zostało. Ew. przekierowanie w akcie zemsty całej poczty na adres administracji forówsmile, co zalecają w tym wątku:

forum.gazeta.pl/forum/w,299,143752835,143752835,Powiadamianie_o_nowych_wpisach_znowu_.html
                      wątku wskazującym nota bene dobitnie, że Gazeta ma tę sprawę w głębokim poważaniu
                      • hankam Re: i jeszcze 06.05.13, 10:50
                        Wydaje mi się, że nie można przekierować na pocztę gazetową.
    • zla.m Re: Święto Trolla!!! 04.05.13, 22:28
      Liczenie rufusów brzmi bardzo radośnie smile Lecę obstawiać.
    • kajaanna Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 12:47
      I z tego wszystkiego r-ileśtam smarknął, charknął i zamienił się w werandę-6.
      Dla niepoznaki! ;D

• mary_ann Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 14:28
        A o 14:14 w werandę-7.
        • kajaanna Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 14:42
          Cóż w nim za odwaga, naprawdę!

• verdana Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 14:51
            Sio, paskudy, nie wolno w czasie konkursu podawać numerków przyłapanych rufusówsmile
            • mary_ann Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 16:03
              Przepraszam. Zwracam uwagę, że wykazałyśmy się altruizmem i praktyką fair play, nie chowając wiedzy pod korcem!

Ale co do mnie, możesz moją wzmiankę wykasować.
              • verdana Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 16:06
                Niennienie, szanse mają być równe - kto przeczytał nie moze byc w lepszej sytuacji od tego niedoczytanegosmile
          • wirujacypunkt Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 15:19
            Bardzo fajny pomysł z tym Swiętem Trolla, można go rozpropagować na wszystkie fora. Prawie na każdym otwarym forum można znaleźć takiego osobnika.
            Czy autorka pomysłu wyrazi zgodę ?
            • verdana Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 15:40
              Ależ prosze bardzo - tylko mało jest tak pracowitych i wydajnych trolli.
              • wirujacypunkt Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 16:42
                Przed wieloma miesiącami zaglądałam na forum, nawet coś napisałam i już wówczas była
                mowa o rufusie. Fakt pracowity człek, takich jak On nie jest wielu, ale są.
                Dzięki za pozowlenie na wykorzystania Twojego pomysłu smile
    • aandzia43 Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 19:06
      Nie będę obstawiać żadnych terminów, bo zaglądam na forum od niedawna i nieczęsto, więc nie znam dynamiki działalności Rufuska. Za to powiem, że jestem pod wrażeniem dyscypliny panującej na forum: jak Jaśnie Panująca nakazała "nie wdawać się w dyskusję z trollem Rufusem!", to żadnych duskusji nei ma smile Podoba mi się to smile
      • szarsz Re: Święto Trolla!!! 05.05.13, 22:38
        Mnie wyszło, że 24 czerwca. Albo 13 sierpnia.

> ażeniem dyscypliny panującej na forum: jak Jaśnie Panująca nakazała "nie wdawać
        > się w dyskusję z trollem Rufusem!", to żadnych duskusji nei ma smile

A nienienienienie, dyskusje były, żądanie by matka założycielka zbanowała samą siebie za dyskusje z trollem również big_grin
        • aandzia43 Re: Święto Trolla!!! 06.05.13, 14:30
          No ale potem nastąpił spokój i dyscyplina. A mógł przecież zapanować chaos big_grin
    • the_dzidka Re: Święto Trolla!!! 06.05.13, 10:54
      Czy z okazji święta trolla ustanowiono już jednostkę siły trollingu, czyli jeden rufus? Ewentualnie skalę (dziesięć w skali rufusa)?

(BTW jeden rufus-50 jeszcze się uratował od wywalenia, bodaj w wątku o wywaleniu Gowina.)
      • verdana Re: Święto Trolla!!! 06.05.13, 13:23
        Rufus-50 został na zasadzie słupa granicznegosmile Żeby było wiadomo, odkąd się zaczyna konkurs.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka