17.08.14, 21:16
forum.gazeta.pl/forum/w,898,152986704,152986704,Prof_Zimbardo_znow_atakuje_.html
Przeprowadzono badanie w grupie mężczyzn. Porównano z potocznymi wyobrażeniami na temat kobiet. Słowo daję, nie takiej metodologii uczono mnie na studiach.
Obserwuj wątek
    • zla.m Re: Zimbardo 17.08.14, 22:31

"Większość z nich [kobiet] radzi sobie lepiej niż ich matki. "
      dosłownie 2 odpowiedzi niżej:
      "Kobietom żyje się wręcz gorzej."

no przepraszam, ale to jest jakiś bełkot

dalej też: nad kobietami wisi cień ojca pantoflarza; muszą się zmierzyć z mitem obiadków u teściowej...

Tego nie da się czytać, a na dodatek ten niechlujny język: faceci, dziewczyny w wieku 25-35, jakieś obserwacje z d...., uogólnienia (tak jakby każdy facet był bezrobotny i na dodatek czekał przed kompem aż kobieta wróci z roboty i go oporządzi) , po prostu wstyd dla gazety, że taki gniot wypuściła i dla kogoś, kto jest profesorem, że takie ględzenie firmuje swoim nazwiskiem. Z tezami nie warto polemizować, bo to jakieś jojczenie na dzisiejszą młodzież w wersji "feministycznej".
      • verdana Re: Zimbardo 17.08.14, 23:15
        A, bo sobie radzą lepiej, ale mężowie je wykorzystują, to mają gorsze życie. Bo matki mogły prasować koszule i nie pracować zawodowo, a one sobie w pracy radzą, a koszule prasują i tak.
        To, ze bezrobocie jest większe wśród kobiet niż facetów to drobiazg. One harują, oni nie pracują.
        Też mi się wydaje, ze to jest wywiad pt "My, to inni panie dziejku byliśmy".
    • anndelumester Re: Zimbardo 25.08.14, 17:35
      Co nie zmienia faktu, że wśród panów 15-40 jest spora grupa kosmicznych niedorobieńców i odpadów atomowych.
      Ale ja stara kobieta jestem i mam bardzo skonkretyzowane preferencję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka