Dodaj do ulubionych

LPG Francja

IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 26.02.04, 12:25
Hej-
jade na wakacje do francj i iHiszpanii samochodem, podobno tam sa inne
koncowki do tankowania gazu? gdzie je mogę kupic? w PZMOcie beda mieli?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 12:48
      Edi, to ty? he he he
    • Gość: Edy Re: LPG Francja IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 26.02.04, 13:04
      ?? A ktos ty?
      • Gość: zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 14:03
        Jak nie kojarzysz nika to znaczy, że to nie ty.
        Sorki za pomyłkę.
        Ja tez jade do Francji przez Niemcy i jak chcesz to zobacz sobie stronę:
        superlastminute.pl/ceny_paliw.htm
        W Hiszpanii byłam w zeszłym roku - gdzie dokładnie się wybierasz?
        • Gość: Edy Re: LPG Francja IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 26.02.04, 14:25
          Chce jechac na tydzien na pd Hiszpanii, 2 dni w Barcy i tydzien na
          lazurowe.Pamietas ceny zywnosci w Hiszpanii?
          • Gość: Zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 15:02
            Ja miałam jedzenie w hotelu, nie chodzilismy do knajpek. Jak juz coś
            kupowaliśmy to lody, picie w supermarketach. Poszukam w domu, czy nie mam jakiś
            rachunków z supermarketów.
            Zajzyj tez na forum o Hiszpani - tam często gęsto podaja ceny. A byłaś kiedyś w
            Barcy?
            Pamietaj, że Lazurowe jest bardzo drogie - Cannes jest bardzo ładne, jedynie
            pałac festiwalowy to budynek Gierkowski (nic nadzwyczajnego), Nicea tez ma swój
            urok. Reszty nie widziałam.
            • edytafg1 Re: LPG Francja 26.02.04, 15:43
              Nie, nie bylam w Barcy -ale bede nocowala u kol. kt tam mieszka juz dlugo.Wiem,
              ze jest drogo ale bede spac na campingu i prawdopodbnie bede troche gotowac
              sama a troche jesc na miescie. mamy z mezem super plan- 20 dni autem od Hiszp
              przez cannes, S Tropez, i Monte Carlo :-)) Po pare dni w kazdym miejscu- tylko
              w Hiszp ni dluzej bo tydzien nad morzem..
              • Gość: Zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 16:00
                My mamy plan nastepujący:
                wyjechać rano tak żeby do Berlina dojechać gdzieś ok. 13-14, tam sobie połazić,
                po 23.00 w droge do Luxemburga (jakieś 800 km)- zwiedzanie, i z tamtąd do
                Orleans (jakieś 100km od Paryża). Nastepnego dnia udać się w strone Tours, po
                drodze ze dwa zamki zobaczyć (np. Amboise, Chaumont), Tours i jazda do rodziny,
                u której kiedys pracowałam. Tam z jeden dzień z dzieciarnią pobyć, potem
                kolejnego dnia na Mont Saint Michel. Wrócić do Orleans, tam zostać ze trzy dni
                (mam chrzciny, jestem chrzestną). Po chrzcinach w poniedziałek do Paryża (chcę
                pokazać mężowi, bo ja nie raz byłam w Paryżu, ale to nie to samo być samemu co
                z ukochana osobą). W paryzu do piątku, wyjechac tak, co by dojechac następnego
                dnia do Pragi na ok. 12.00 i zostac do wieczora. A z Pragi to juz prosto do W-
                wy.
                Ambitny plan, nieprawdaż?
                W Hiszpani polecam ci zobaczyć Tossę de Mar - jest naprawdę piekna
                (zobacz: republika.pl/podroze2000/tossa.htm)
                Jak chcesz, to mogę ci przesłać parę zdjęć z Barcy i z Costa Bravy. Daj znać.
                Zuzka
                • Gość: Zuzka Re: LPG Francja IP: 213.17.227.* 26.02.04, 16:03
                  A jak z prawem jazdy? Ważne jest nasze, czy musze wyrabiać sobie miedzynarodowe?
                  Orientujesz się w tym temacie?
    • 3eti Re: LPG Francja 26.02.04, 18:44
      koncowki mozna pozyczac na stacjach benzynowych,ktore sprzedaja LPG,udanej podrozy :)
    • Gość: Marek Re: LPG Francja IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 22:00
      We Francji są końcówki LPG a właściwie GPL takie same jak w Polsce.
    • Gość: Edy Re: LPG Francja IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 08.03.04, 13:21
      Dzieki
    • Gość: Joasia Re: LPG Francja IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.04, 05:10
      W Hiszpani LPG nie ma.
    • Gość: rafim Re: LPG Francja IP: *.6.broadband.iol.cz 11.04.04, 13:43
      akurat jezeli chodzi o Francje, to sa tam takie same koncowki jak w polsce.
      inne sa w belgi i raczej mozna je kupic tylko na stacjach benzynowych. i sa
      drogie, bo koszt jednej do instaalcji polskiej czy francuskiej ( sa to takie
      same koncowki) to 22 euro. w hiszpani niestety nie wiem jakiwe sa koncowki do
      tankowania gazu bo bylem tam autem bez lpg. pozdrawiam i polecam wysokie
      pireneje do zwiedzania..... tylko jest tam niestety stosunkowo drogo:))))
    • orchidea27 Re: LPG Francja 13.04.04, 08:57
      We Francji gaz tankuje się bez problemów, więc końcówki muszą być takie same,
      jak u nas. W Hiszpanii gazu nie można tankować do prywatnych samochodów
      osobowych.
      Honorowane jest nasze prawo jazdy. Nie trzeba wyrabiać tzw. międzynarodowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka