Gość: DANKA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 11:41 Chciałabym w lipcu spędzić tydzień na zachodnim wybrzeżu Francji.Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś fajne miejsce . Wybieram się samochodem. Za pomoc z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: helga Re: Francja -zachodnie wybrzeże IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 18:47 a moze bretania? np. Quibron, menuiry w Carnac, Belle Ille, lub nizej, La Rochelle i ille de Re a najlepiuej to pojechac od la rochelle do Saint Malo, wzdluz wybrzeza(omijajac Brest bo nieciekawie) za to okolice Cap Frehel-polecam kolo Biarritz tez jest fajnie, tak slyszalam Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Francja -zachodnie wybrzeże 29.03.04, 08:39 kliknij na te strony i napewno cos znajdziesz www.abritel.fr bardzi ciekawie jest wlasnie w okolicach Biarritz w kierunku granicy z Hiszpania, troche daleko ale warto (super miejsce do serfingu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Francja -zachodnie wybrzeże... IP: 195.117.159.* 29.03.04, 10:42 Niedawno o tym pisałem... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=11108910 Czytałaś?... bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Francja -zachodnie wybrzeże... IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 29.03.04, 12:52 Jeśli Carnac to także "założenia parafialne" : w Pleyben, St. Thégonnec, Guimiliau i Lampaul-Guimiliau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga Bretania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 19:43 tak, wybrzeze różowego granitu trzeba koniecznie zobaczyc (la cote du granit rose), ja bylam w Ploumanach i b. ladnie jest tez ponizej Brestu, na plwyspie k. Crozon-Cap de la Chevre, Camaret no i do zobacznie są miasta Vannes (7 wzgorz), Quimper Potwierdzam, ze ladnie jest k. Sables d'or- zlociste piaski, ja bylam w Erquy, camping na wprost morza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga Re: Bretania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 20:01 zapomnialam dodac, ze bylam tam 3 tygodnie i zdolalam zobaczyc jedynie czesc Bretanii 'morskiej'(bo jest i ta ladowa, np. ze sladami Celtow (poza Carnac)) trzeba sie na czyms skupic bo 1 tydz to malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Bretania IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 30.03.04, 11:57 Carnac to chyba jednak coś przed-celtyckiego... Odpowiedz Link Zgłoś