Dodaj do ulubionych

język macedoński

07.07.11, 16:42
witam,
potrzebuje znalezc jakiegos tlumacza lub biuro tlumaczen zajmujace sie jezykiem macedonskim. tylko chcialabym sie dowiedziec, czy taniej bedzie mi nawiazac wspolprace z kims z polski czy moze tam na miejscu? moze ktos orientuje sie w cenach? bo wydaje mi sie ze poziom cen jest tam nizszy niz w polsce, a ze moja firma bedzie zakladac filie w Skopje, to zadna roznica w ktorym panstwie to biuro bedzie sie znajdowac. moglibyscie mi cos polecic?
Obserwuj wątek
    • joanna7k Re: język macedoński 07.07.11, 16:49
      aha zapomnialam dodac, chodzi o tlumaczenie dokumentacji biznesowej, faktury, zamowienia, umowy etc, branza odziezowa
    • ja_marek3 Re: język macedoński 08.07.11, 11:30
      nie wiem czy w skopje taniej ci wyjdzie, ale jesli nie mowisz wcale po macedonsku, to mozesz miec problem ze zlozeniem zamowienia na takie tlumaczenie ;)
      • zuzanna_83 Re: język macedoński 08.07.11, 11:46
        ja_marek3, nie przesadzaj, po angielsku na pewno sie tam dogada :) co do tlumaczy, to raczej tylko polak mieszkajacy w macedonii by cie ratowal, bo mimo wszystko nasz jezyk jest dosc trudny i zadko sie zdarza by obcokrajowiec mowil perfekt po polsku, a chyba nie chcesz miec bledow gramatycznych w tlumaczeniu :) na twoim miejscu szukala bym jakiegos biura w polsce. jesli planujesz rozszerzenie dzialalnosci na inne kraje, to lepsze bedzie duze biuro, oferujace tlumaczenia na wiele jezykow, ale jesli masz sie skupic tylko na macedonii to poszukalaj jakiegos, ktore specjalizuje sie konkretnie w tym jezyku. powodzenia :)
    • zbigniew_ja Re: język macedoński 08.07.11, 12:23
      Witam, do tłumaczenia dokumentacji handlowej od kilku lat korzystam z biura fatix i jak na razie dobrze spisywali się w każdym języku jaki im zleciłem. Nie wiem czy maja macedoński, ale możesz spróbować. Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozkręcaniu biznesu na zgranicą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka