IP: *.zagorze.net.pl 14.06.04, 20:44
Pomóżcie, kto wie cokolwiek na temat tanich noclegów w Pradze lub
okolicy?,termin początek sierpnia , 1 lub 2 noclegi, - 3 osoby, jak najlepiej
się poruszać po Pradze, jedziemy samochodem, co napewno zwiedzić , gdzie
jeść??
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Praga 15.06.04, 06:52
      Na górze strony znajduje się coś takiego jak wyszukiwarka.Wpisując w nią słowo
      Praga zaznaczając 'tytuł" wyskakuje 53 wątki na ten temat.Czy tak nie jest prościej?
    • mcnz Re: Praga 15.06.04, 12:41
      też w bliskiej przyszłości przymierzam się do Pragi
      Znalazłem takie coś strahov.prague-hostels.cz/
    • Gość: asiawu Re: Praga IP: *.acn.pl 18.06.04, 19:49
      noclegi:
      www.wirtualnapraga.pl/
      jedzenie:
      jesc mozna wszedzie.. na kazdym kroku jest knajpa..
      zwiedzanie:
      zwiedzic?.. podążac za tłumem.. ;-)
      asia
      • Gość: Katty Re: Praga IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.04, 10:00
        Polecam pension Dagmar. Ok 10 minut od centrum. Wlascicielka mowi po polsku, a
        cena to ok. 15 euro ze sniadaniem.
        Podaje namiary: dagmar.sf.cz/
        • gosiawu Re: Praga 22.09.04, 00:57
          czesc,

czy moglabys napisac cos wiecej nt tego pensjonatu? jedziemy w 7 osob w
          najblizszy weekend do Pragi. Jak jest z dostepnoscia do kuchni, odlegloscia od
          centrum itp. Wprawdzie wlascicielka pisze na swojej stronie o mozliwosci
          negocjacji ceny ale w mailu napisala mi, ze 15 euro to cena specjalna dla
          Polakow. Pozdr. Gosia
          • gosiawu Re: Praga 29.09.04, 19:56
            Wrocilam z weekendu w Pradze. Skorzystalam z oferty polecanej na formu
            (pensjonat Dagmar, www.dagmar.sf.cz). Ogolnie nie najgorzej ale mam kilka uwag:
            1. Przede wszystkim w ofercie (patrz strona internetowa) jest sniadanie, co
            wzielam za pewnik a pani stwierdzila "ze to sa i tak ceny specjane dla Polakow,
            czyli jesli chcemy to sniadanie owszem, ale za dodatkowe 2 euro/os. A ponadto
            cala ta strona internetowa jest juz przedawniona - slowa wlascicielki).
            Wypadalo albo to przyjac, badz tez szukac nowego noclegu, co przy malym dziecku
            nie wydawalo sie rozsadne.
            2. Do szalu doprowadzila mnie jednak pewnego ranka, kiedy zapukala do drzwi z
            pytaniem, czy nie zostalo nam cos z dzemu, ktory dala nam (dokladnie pol
            sloiczka)obok kawy i herbaty jako rekompensate za to nieporozumienie ze
            sniadaniem.
            3. Pensjonat znajduje sie w 8 dzielnicy i chociaz praska komunikacja jest
            naprawde do pozazdroszczenia, to jednak trzeba wziasc pod uwage najpierw kilka
            min do przystanku autobusowego, potem ok 5 przystankow atobusem, wreszcie
            przesiadka do metra. Bilet bus+metro w jedna strone kosztowal 12 koron.
            czasy.
            4. Na zakonczenie, warto zadac potwierdzenie oferty z wyszczegolnieniem jej
            elementow.
    • Gość: olo Re: Praga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 11:36
      Samochód najlepiej zostawić w pensjonacie lub na campingu. Po centrum najlepiej
      przemieszczać się per pedes. A dalej komunikacją miejską. Wysiądź z metra na
      stacji Muzeum i zacznij się zsuwać w dół przez Vaclaviak do Starego Miasta. OP
      drodze wpadnie do Lidovego Domu na lody Zahacz o Josefov i brnij na most
      Karola. Tutaj raczej rezygnuj z knajpek - zą bardzo drogie. Tuż za mostem po
      lewej niezły, tani fastfood i sklep samoobsługowy. Dalej kościół sv. Mikulasza
      i w górę na Hradczany. Bilet kup na cały kompleks, wychodzi taniej. Kup sobie
      wcześniej w sklepie napoje. Ceny na gorze dorównóją wysokością wieży
      katedralnej św. Vita. Miej trochę szczęścia i przyjdź w niedzielę na uroczystą,
      wesołą zmianę warty. Po wyjściu ze Złotej Uliczki w dół i wpadnij do ambasady
      RP. Wyczyść im tablicę, bo zawsze mają brudną. Jesteś znów na moście Karola,
      więc z powrotem i pora poimprowizować. Ah i nie patrz się w górę na Orloja
      wieczorem, bo nic nie wypatrzysz. Będą się co niektórzy śmiać z twojej zadartej
      głowy, w oczekiwaniu na punkt. A teraz weź mapę Pragi do ręki i pokombinuj,
      którą to drogą poszliśmy na spacer po Pradze. MIej ze sobą przewodnik. Pozdrów
      Pragę ode mnie.
    • Gość: bragni Re: Praga IP: *.daewoo.com.pl 23.06.04, 16:37
      polecam akademiki na strahovie. zresztą można zapytać się w razie czego w
      informacji turystycznej na dworcu - zawsze coś znajdą, pełen profesjonalizm.
      oprócz tego, co wszystkie opisują, polecam Malą Stranę i spacer przez Nove Mesto
      z lub na Wyszehrad. To są prawdziwe klimaty.
      • Gość: olo Re: Praga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:28
        Spałem kiedyś w akademikach. Pusto i niedrogo. Super kafejka w piwnicy
        • Gość: bipper Re: Praga IP: *.crowley.pl 24.06.04, 14:37
          www.wirtualnapraga.pl/pensjonat15.htm
          polecam ten pensjonat. blisko do centrum i niedrogo. samochód najlepiej
          zostawić i poruszać się metrem albo tramwajami. a knajp z dobrym jedzeniem
          znajdziesz mnóstwo (polecam knajpy troszkę na uboczu głównych ulic). miłego
          zwiedzania.
        • Gość: lena Re: Praga IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 23:15
          mam pytanie: w ktorych akademikach spales? masz jakies namiary (email, adres,
          telefon, CENY)?
          • Gość: olo Re: Praga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 09:20
            strahov.prague-hostels.cz/
            To było tak dawno, że nie chcę Cię wprowadzać w błąd, ale z tego co znalazłem i
            daję w linku wynika, że dalej jest tanio. Na dworcu gł. w Pradze są okienka
            zwane acomodation. Tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje, tam właśnie
            wypisano mi zlecenie na akademiki.
            • Gość: olo Re: Praga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 09:24
              A ja spałem na Pankracu, przy ulicy Na Lysinie. To chyba ze cztery stacje
              metrem od centrum
          • Gość: swiety Re: Praga IP: 62.233.185.* 19.07.04, 13:47
            baknij sobie to www.zlotapraga.com.pl tam znajdziesz akademiki
    • Gość: Kasia Re: Praga IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 09:32
      Napisz pod adres welcome@bed.cz, ja w ten sposob zarezerwowalam hostel za 40 zl
      od osoby.
    • Gość: Tom www.wakacje.praha.pl IP: 83.208.39.* 24.07.04, 17:22
      POLECAM!!! Tanio i solidnie! Już za 32 złote / osoba. Warunki bardzo dobre,
      czysto!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka