20.06.04, 15:34
poszukuje kogos kto podpowie mi jak najlepiej dojechac do Wiednia...gdzie się
zatrzymac...itd...Wyjezdżam z okolic Opola...z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: wiedeń 21.06.04, 08:27
      Nie wiem, czy chcesz jechać własnym środkiem lokomocji, czy skorzystać z
      transportu publicznego.
      Jeżeli własnym, to najlepiej zanocować w Słowacji w okolicach Bratysławy.
      Należałoby też wtedy wybrać drogę przez Slowację, chociaż z Opola ta przez
      Czechy jest krótsza.
      Nie piszesz też ile dni zamierzasz spędzić w Wiedniu, ale polecam ci m ój
      krótki opis tego, co warto zobaczyć w tym mieście.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=12641822
      Polecam też przejrzec wątek na forum dotyczący Wiednia, noclegów, sposobu
      poruszania się po mieście.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=13226837&v=2&s=0
      • Gość: polot2 Re: wiedeń IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 17:54
        Hmmm.. Jadę samochodem...Mam już przktycznie zaklepany hotel Oekotel 1,5 km od
        granic miasta... Nie mam pojecia jednak jaka droge wybrac... Szukam optymalnej
        trasy bez wzgledu na koszty...Nie wiem równiez jak poruszać sie po Wiedniu...
        Dokad pchac się samochodem , czy może od jakiegos miejsca przesiaść się na
        metro..W drodze powrotnej zamierzam zatrzymac sie na Słowacji gdzies w okolicy
        Kezmarok Poprad... Podobno miejsc noclegowych jest tamj mnóstwo...
        • aseretka Re: wiedeń 21.06.04, 19:43
          Chyba na wszystkie swoje pytania znajedz odpowiedzi na podanych prze mnie
          wcześniej linkach.
          W Wiedniu w soboty i niedziele nie ma trudności z parkowaniem w centrum. A
          potem najlepiej juz poruszać się na nóżkach.
          Z Opola chyba najlepsza będzie trasa na Cieszyn, Brno, Mikulov, Wiedeń.
          • polot2 Re: wiedeń 21.06.04, 20:24
            wielkie dzieki...Twój link juz wydrukowałem... A trasa.. ??? posiedze nad
            mapą,popytam... Mysle ze będzie ok Wielkie dzieki
            • aseretka Re: wiedeń 22.06.04, 08:11
              Jadąc z Opola przez przejście w Kudowie, a potem przez Czechy na Brno masz do
              pokonania ok 550 km. Trasa na Bielsko Białą i przejscie w Zwardoniu, a potem
              przez Słowacje na Zilinę, Trencin, Trnavę i Bratysławę to dystans ok. 510 km.
              Jednak od Żywca do Ziliny droga jest dość wąska i kręta.
          • polot2 Re: wiedeń 21.06.04, 20:31
            A jeśli mogę zapytać.....Jak sie jezdzi po Czechach i Słowacji ??? Na co trzeba
            uwazac???????
            • arturos01 Re: wiedeń 21.06.04, 21:31
              Ja polecam jazde po Słowacji, jest tam więcej autostrad, niż w Słowacji.
              Mniejszy ruch jest na Słowacji.
              Jeśli zdecydujesz się jechać przez Czechy to uważaj na kierowców autobusów
              czeskich, jeżdżą jak chcą.
              • Gość: polot2 Re: wiedeń IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 17:38
                Ok... wobec tego poradzcie ile należy miec koron słowackich i czeskich na to by
                spokojnie przejechac tranzytem przez te kraje...Paliwo,jedzenie i takie tam
                pierdoły
                • aseretka Re: wiedeń 22.06.04, 21:44
                  Tak naprawdę to nigdy nie kupowałam koron jadąc przez Slowację. Za wszysttko
                  płaciłam zawsze karta kredytową. Ceny paliwa są chyba nadal porównywalne z
                  naszymi ( ostatnio jechałam dwa lata temu ). Jedzenie w knajpkach tańsze niż u
                  nas. Za ok. 30-40 zł na osobę możesz zjeść obiad w całkiem przyzwoitej
                  restauracji, a w zajazdach to nawet i taniej. Pierdół żadnych jakoś nie
                  kupowałam, wicokolwiek powiedzieć. W każdym bądź razie w barach przy
                  autostradzie na Bratysławę ceny napojów ( piwo, cola itp były znacznie wyzsze
                  niż w sklepach w miastach, przez które przejeżdzaliśmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka