Gość: kasia b. IP: 156.17.63.* 10.08.04, 15:11 Mam pytanie, ile kosztują w Londynie kartki pocztowe i znaczki do Polski a także jedzenie w sklepach (chleb i "coś" do chleba) oraz niedrogie posiłki (obiadokolacje), kawa, piwo w knajpie? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janka Re: ceny w Londynie IP: *.range217-43.btcentralplus.com 10.08.04, 22:57 kartki to pewnie gdzies ok £0.75, znaczek tez ok £0.40, chleb mniej wiecej £1 (ale jest niedobry), jakis obiad w pubie typu fish+chips to £4, piwo £2.50, kawa w Starbucks £2. (Ceny zaokraglam oczywiscie ale masz mniej wiecej jakies rozeznanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: ceny w Londynie IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 10.08.04, 23:39 Bylismy przejazdem/12 godzin/w Londynie w czerwcu i przezylismy szok cenowy- podaje ceny dla 2 doroslych i 1 dziecko- przejazd z lotniska Heathrow na stacje Paddington bilety na turystyczny autobus z ktorego zwiedza sie Londyn wejscie do Tower of London lunch typu fish and chips Total-$400! Mimo wszystko USA to tani kraj........... Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: ceny w Londynie 11.08.04, 12:16 Jezu, to chyba was strasznie naciągali!!! Londyn jest drogi, ale bez przesady. No chyba, że zrobiliście jeszcze zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: ceny w Londynie IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 11.08.04, 16:51 Nic nie kupowalismy-podalam tylko ceny biletow i jedzenia. Np. sam Heathrow Express kosztowal bodajze 25 funtow od osoby..... Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: ceny w Londynie 11.08.04, 17:00 A czemu nie metrem? Byłoby 5 funtów od osoby. Fish and chips to też jakaś piątka na osobę. W razie wątpliwości dodaję, ze w UK i Londynie bywam jakieś 2 razy na rok, przemieszczam się komunikacją miejską i jem na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ceny w Londynie 11.08.04, 19:55 dziwie sie i dziwie i nadziwic nie moge niby z ameryki jedziesz czyli mozna by wychodzic z zalozenia ze angielski znasz a czytac nie potrafisz trzeba bylo od razu taksowke wziac z lotniska skoro bylo ci wszystko jedno ile placisz paddington lezy fantastycznie i metrem z lotniska na paddingtona jest 45 min i "trzypiedziesiat" na glowe licze i licze i doliczys sie nie moge tych 400$ , fish and chips kusztuje bodajze 3,5 albo 2,5 i trzeba sie naszukac zeby znalezc, ja szukalam bo to dla mnie taka angielska tradycja sprzed lat (sentyment) mozna kupic tzw sieciowke i poruszac sie po calym miescie ok, dosc mojego oburzenia Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: ceny w Londynie 11.08.04, 20:35 Masz absolutną rację, jak ja przeczytałam o tych setkach dolarów, to mnie śmiech pusty wziął. Ale jak się ktoś chce pochwalić, że w Hameryce mieszka i szasta zielonymi... no to i bzdury wypisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: ceny w Londynie IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 12.08.04, 00:10 Bardzo jestescie mile z tymi swoimi komentarzami...... Czas byl dla mnie wazniejszy niz pieniadze, dlatego placilam-nie po to zeby sie przed kims popisac jak to sie powszechnie w Polsce uwaza, gdy ktos wydaje wiecej niz absolutne minimum, ale zeby wiecej zwiedzic. I tak na wszystko nie starczylo czasu! Ja podliczajac tylko wejsciowki doliczylam sie 153 funtow...nie liczac jedzenia i picia!Sami zobaczcie- The Heathrow Express is the quickest way into central London. Trains leave Heathrow airport from approximately 0500 until 2330. Standard fares are £13 single and £25 return. Journey time is 15-20 minutes and the service is non- stop to Paddington station. ------------------------------------------------------------------------------ The Big Bus Company offers open-top sightseeing tours with live guides, or with a digitally-recorded commentary in eight languages - French, German, Italian, Spanish Portuguese, Japanese, Russian and English. All-inclusive hop-on, hop- off tickets are valid for 24 hours at £17 for adults and £8 for children -------------------------------------------------------------------------------- Tower Of London Description One of the most famous castles in the world, the Tower of London has had a varied history since it was built by William the Conqueror. Two of Henry VIII's wives, Anne Boleyn and Catherine Howard, were executed at the Tower, as well as Lady Jane Grey. The future Queen Elizabeth I was imprisoned here by her half-sister, Queen Mary. Guy Fawkes was tortured before his confession and Sir Walter Raleigh was imprisoned in the Tower for 13 years. It was used during the reign of Charles II as the headquarters for the Royal Mint and converted to a prison for spies during both world wars. You can also visit the new Jewel House and see the renowned Crown Jewels via a moving walkway. The Changing of the Guard takes place daily at 11.30am on Tower Green. Times Mar-Oct, Mon-Sat 9am-6pm, Sun 10am-6pm, Nov-Feb, Mon-Sat 9am-5pm, Sun 10am-5pm, closed Dec 24-26, Jan 1, last adm 1 hour before closing Prices £13.50, child £9. Odpowiedz Link Zgłoś