Dodaj do ulubionych

Wybrzeże Słowenii

IP: *.spray.net.pl 16.02.05, 21:14

Czy ktoś z Was zna jakieś ciekawe i niedrogie kwatery na wybrzeżu Słowenii?
Chcę pojechać tam z moją rodziną latem bo słyszałam o tym kraju wiele
pozywywnych opinii - że pięknie i tanio(?)
Dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • tanger_soto Re: Wybrzeże Słowenii 17.02.05, 08:53
      w kwestii kwater nie poradze, ale jesli moge wyrazic swoja opinie to wybrzeze w
      Slowenii jest krociutkie i niezbyt ciekawe, za to kraj jako calosc bardzo
      sympatyczny (Lublana jest bardzo przytulna :) no i super gory). Moje
      doswiadczenia z wybrzeza (Isola i okolice) to wybetonowane zejscia do morza i
      kempingi ciagnace sie wzdluz tego betonu z rzeszami znudzonych Niemcow i
      Austriakow w srednim wieku. Mily jest Koper, ale to juz ciut wieksze miasto.
      Blisko do za to Triestu, mozna zrobic wypad do Wloch..Reasumujac do Slowenii
      warto sie wybrac, ale urlop na tamtejszym wybrzezu to chyba nic ciekawego
    • krowi_cycek Re: Wybrzeże Słowenii 17.02.05, 09:46
      wybrzeze Slowenii jest bardzo bardzo krotkie i zatloczone, w koncu cale panstwo
      wypoczywa na tym malum skrawku. Samo panstwo jest urocze, gory, Lublina, Bled,
      to okolice ktore warto zobaczyc.
      Jednak, jesli chodzi Ci o wypoczynek nad morzem i nie chcesz miec na glowie
      tysiac innych rodzin, polecam pobliska Chorwacje.. dlugie wybrzeze i duza
      oferta naprawde jest w czym przebierac :)
    • Gość: Kiku_san Re: Wybrzeże Słowenii IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.02.05, 17:48
      Ładny i malowniczo położony jest Portoroż i sąsiadujący z nim Piran (piękna
      starówka!), co prawda nie powiedziałabym, że tam tanio, chyba drożej niż w
      Chorwacji. Wracałam tamtędy z Chorwacji i odniosłam wrażenie, że jest czyściej
      i bardziej "europejsko" niż np. na Istrii. Warto też odwiedzić góry np. jezioro
      Bled.
      • Gość: zbynek Re: Wybrzeże Słowenii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:16
        jest strasznie drogo.Polecam środkową Dalmację w Chorwacji- gdzie jest o połowę
        taniej.
        • vojager29 Re: Wybrzeże Słowenii i porady .... 18.02.05, 09:34
          no i znow to samo
          ludzie do jasnej cholery, podrozniczka nie pyta gdzie lepiej spedzac urlop ale
          o slowenskie wybrzeze i jesli macie cos do powiedzenia w tej kwestii to prosze
          a jesli nie to nie zawracajcie jej glowy
          • tanger_soto Re: Wybrzeże Słowenii i porady .... 18.02.05, 09:52
            vojager29 napisała:

> no i znow to samo
            > ludzie do jasnej cholery, podrozniczka nie pyta gdzie lepiej spedzac urlop
            ale
            > o slowenskie wybrzeze i jesli macie cos do powiedzenia w tej kwestii to
            prosze
            > a jesli nie to nie zawracajcie jej glowy

Wydaje mi sie, ze jezeli moge sie podzielic swoim doswiadczeniem, to robie to,
            a decyzja i tak nalezec bedzie do zainteresowanego.
            I tyle, wiec po co te kasliwe uwagi..?
            • Gość: podróżniczka Re: Wybrzeże Słowenii i porady .... IP: *.spray.net.pl 18.02.05, 09:55
              :-))))

No a propo kwater...czy ktoś mógłby mi coś podrzucicć?
              • vojager29 Re: Wybrzeże Słowenii i porady .... 18.02.05, 10:25
                nie, to nie byla kasliwa uwaga tylko uwaga w kwestii formalnej
                zaloz prosze nowy temat np. "dzilmy sie doswiadczeniami" i tam bedziemy pisali
                o swoich doswiadczeniach, co bah7 robi to juz od dawna
                forma dzielenia sie watpliwymi lub bardzo osobistymi uwagami w chwili, kiedy
                ktos pyta o konkrety, moze byc odczytana jako odradzanie lub wrecz obrzydzanie
                miejsca lub regionu
                niemalze o kazdym miejscu mozna to powiedziec i kazde miejsce odradzic z bardzo
                roznych powodow, rzadko obiektywnych

>najwazniejsze powinno byc to co nas laczy a nie to co nas dzieli<
                • tanger_soto Re: Wybrzeże Słowenii i porady .... 18.02.05, 12:55
                  vojager29 napisał(a):

> forma dzielenia sie watpliwymi lub bardzo osobistymi uwagami w chwili, kiedy
                  > ktos pyta o konkrety, moze byc odczytana jako odradzanie lub wrecz
                  obrzydzanie
                  > miejsca lub regionu

wlasciwie nie ma po co ciagnac watku pobocznego pt. jak dyskutowac, ale
                  nazwanie uwag osob, ktore sie wypowiadaja "watpliwymi" jest chyba nie na
                  miejscu. Bo ze sa subiektywne to wiadomo, ale watpliwe na pewno nie - bylam,
                  widzialam, z palca nie wyssalam :))
                  pozdrawiam
    • Gość: bah7 Re: Wybrzeże Słowenii... IP: 213.192.80.* 18.02.05, 10:22
      Zajrzyj np. tu :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=5875661&a=5885905

Pzdr.

bah7
    • Gość: podróżniczka Re: Wybrzeże Słowenii IP: *.spray.net.pl 20.02.05, 11:17
      Szukam dalej - nie drogiej, czystej, miłej kwatery na wybrzeżu.
      Hotele 4 gwiazdkowe i campingi odpadają...

:-)
      Gdzie spaliście jak oglądaliście to wybrzeże słoweńskie?
      :-)))
      • Gość: bah7 Re: Wybrzeże Słowenii... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.02.05, 20:07
        > Gdzie spaliście jak oglądaliście to wybrzeże słoweńskie?

Niestety, ze względu na dużą ilość turystów, wolałem spać w hotelikach w
        sielankowych miasteczkach poza wybrzeżem, np. w Dolinie Soćy...

Ale może jednak wybierzesz cóś sama?

www.slovenia-tourism.si/?_ctg_namestitev=0

bah7
        • Gość: podróżniczka Re: Wybrzeże Słowenii... IP: *.spray.net.pl 20.02.05, 20:18

Oj, na tej stronie już byłam i pewnie będę zmuszona z niej skorzystać...

Liczyłam i nadal liczę na jakąś konkretną podpowiedż - mniejsze
          ryzyko "nacięcia się"...
          :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka