Gość: xxx IP: *.aster.pl 10.05.06, 20:58 czy ktoś mógłby mi polecić miejscowość lub nawet konkretny hotel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pidżej Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.acn.waw.pl 10.05.06, 21:23 www.datadesign.ws/Aa-hamna.htm www.lofoten-info.no/nusfj.htm w tym ostatnim, widocznym na pierwszym zdjęciu, byłem osiem lat temu, przed renowacją o której piszą. w A też byłem - w domku na campingu, powinnaś też znaleźć w necie. z samego campingu wiodlo kilka szlaków pieszych. z tego drugiego linku masz wszystko o wszystkim na lofotach klikając na linki u dołu strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 10.05.06, 21:42 dzięki za inspirację i porady:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 10.05.06, 21:47 mam jeszcze pytanie. jak wygląda sprawa wypozyczenia samohody po dotarciu na wyspy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 10.05.06, 22:21 i jeszcze jedno- dokąd najrozsądniej promem z bodo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.acn.waw.pl 10.05.06, 22:26 trzeba poszukać - ja wtedy jechałem własnym, przez całą norwegię, przez geirangerfjord, trollenvej, trondheim, kołem podbiegunowym, mo-i-rana, svartis, i na koniec lofoty - dalej na północ jakoś nie miałem potrzeby. samochód brałbym najpewniej w bodo na lotnisku, zaraz promem na lofoty, a powrót przez narvik i lądem do bodo. coś nie pokazują mi się rozkłady promów - są tylko zimowe, nie ważne od 17.4, ale chyba źle szukam. pozdawiam, PJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 08:38 a od jakiej miejscowości najrozsądniej zacząc (tzn. dokąd popynąć promem?). Odpowiedz Link Zgłoś
frequentflyer Re: Lofoty- zakwaterowanie 11.05.06, 08:46 my płynęliśmy skutvik-svolvaer i wracaliśmy lądem, ale bez rozkładów trudno doradzać. moją trasą płynie się tylko 2h, z bodo do moskenes - 4h. z bodo jest chyba więcej rejsów. dalej walczę z tymi rozkładami i nie nie rozumiem. pozdrawiam, PJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 08:51 jeszcze jedno pytanie- czy twoim zdaniem bezpiecznie jest nie rezerwować teraz hotelu (lub innego noclegu) a dopiero po dotarciu na miejsce? według planu do bobo dotrę o 15:40. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 09:15 sprawdziłam, że promy, transportujace samochody płyną tylko do Moskenes Odpowiedz Link Zgłoś
frequentflyer Re: Lofoty- zakwaterowanie 11.05.06, 10:07 ja bym rezerwował, przynajmniej pierwsze dwie noce, potem się rozejrzał w okolicy. to jest jednak wysoki sezon. kiedy tam byliśmy w początku lipca '98, zdarzały się problemy z brakiem miejsc w wytypowanym obiekcie, ale zawsze coś się znalazło, nie tu to trochę dalej. bardzo sobie ceniłem to że można było posuwać się dalej nawet do północy, nie roniąc nic z krajobrazów, ale my mieliśmy od malmo pewnie ze 3 tysiące kilometrów a w norwegii wolno jechać 80 k/h więc miejscowi na wszelki wypadek jadą nie więcej niż 75!. nie rezerwuję gdy ciągnę ze sobą namiot i karimatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 11:48 jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady:-) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.wegrzyn Re: Lofoty- zakwaterowanie 11.05.06, 13:19 Witam, jakim budżetem Pani dysponuje? Mogę polecić coś (typowy domek charakterystyczny dla Lofotów-rorbuer) ale z tego co się orientuje nie jest to tania impreza. Mój znajomy mieszka w Bodo wiec bedzie wiedział najlepiej co i jak. Proszę się odezwać na monw@gazeta.pl gdybym zapomniała tu na forum napisać Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 17:29 napisałam maila, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: 80.241.130.* 11.05.06, 16:26 My pleasure Odpowiedz Link Zgłoś