Dodaj do ulubionych

Lofoty- zakwaterowanie

IP: *.aster.pl 10.05.06, 20:58
czy ktoś mógłby mi polecić miejscowość lub nawet konkretny hotel?
Obserwuj wątek
    • Gość: pidżej Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.acn.waw.pl 10.05.06, 21:23
      www.datadesign.ws/Aa-hamna.htm
      www.lofoten-info.no/nusfj.htm
      w tym ostatnim, widocznym na pierwszym zdjęciu, byłem osiem lat temu, przed
      renowacją o której piszą.
      w A też byłem - w domku na campingu, powinnaś też znaleźć w necie.
      z samego campingu wiodlo kilka szlaków pieszych.
      z tego drugiego linku masz wszystko o wszystkim na lofotach klikając na linki u
      dołu strony.
      • Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 10.05.06, 21:42
        dzięki za inspirację i porady:-)
        • Gość: xxx Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 10.05.06, 21:47
          mam jeszcze pytanie. jak wygląda sprawa wypozyczenia samohody po dotarciu na
          wyspy?
          • Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 10.05.06, 22:21
            i jeszcze jedno- dokąd najrozsądniej promem z bodo?
            • Gość: pidżej Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.acn.waw.pl 10.05.06, 22:26
              trzeba poszukać - ja wtedy jechałem własnym, przez całą norwegię, przez
              geirangerfjord, trollenvej, trondheim, kołem podbiegunowym, mo-i-rana, svartis,
              i na koniec lofoty - dalej na północ jakoś nie miałem potrzeby. samochód brałbym
              najpewniej w bodo na lotnisku, zaraz promem na lofoty, a powrót przez narvik i
              lądem do bodo. coś nie pokazują mi się rozkłady promów - są tylko zimowe, nie
              ważne od 17.4, ale chyba źle szukam.
              pozdawiam, PJ
              • Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 08:38
                a od jakiej miejscowości najrozsądniej zacząc (tzn. dokąd popynąć promem?).
                • frequentflyer Re: Lofoty- zakwaterowanie 11.05.06, 08:46
                  my płynęliśmy skutvik-svolvaer i wracaliśmy lądem, ale bez rozkładów trudno
                  doradzać. moją trasą płynie się tylko 2h, z bodo do moskenes - 4h. z bodo jest
                  chyba więcej rejsów. dalej walczę z tymi rozkładami i nie nie rozumiem.
                  pozdrawiam, PJ
                  • Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 08:51
                    jeszcze jedno pytanie- czy twoim zdaniem bezpiecznie jest nie rezerwować teraz
                    hotelu (lub innego noclegu) a dopiero po dotarciu na miejsce? według planu do
                    bobo dotrę o 15:40.
                    • Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 09:15
                      sprawdziłam, że promy, transportujace samochody płyną tylko do Moskenes
                      • frequentflyer Re: Lofoty- zakwaterowanie 11.05.06, 10:07
                        ja bym rezerwował, przynajmniej pierwsze dwie noce, potem się rozejrzał w
                        okolicy. to jest jednak wysoki sezon. kiedy tam byliśmy w początku lipca '98,
                        zdarzały się problemy z brakiem miejsc w wytypowanym obiekcie, ale zawsze coś
                        się znalazło, nie tu to trochę dalej. bardzo sobie ceniłem to że można było
                        posuwać się dalej nawet do północy, nie roniąc nic z krajobrazów, ale my
                        mieliśmy od malmo pewnie ze 3 tysiące kilometrów a w norwegii wolno jechać 80
                        k/h więc miejscowi na wszelki wypadek jadą nie więcej niż 75!.
                        nie rezerwuję gdy ciągnę ze sobą namiot i karimatę.
                        • Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 11:48
                          jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady:-)
                          • monika.wegrzyn Re: Lofoty- zakwaterowanie 11.05.06, 13:19
                            Witam,

jakim budżetem Pani dysponuje?
                            Mogę polecić coś (typowy domek charakterystyczny dla Lofotów-rorbuer) ale z
                            tego co się orientuje nie jest to tania impreza.
                            Mój znajomy mieszka w Bodo wiec bedzie wiedział najlepiej co i jak.
                            Proszę się odezwać na monw@gazeta.pl gdybym zapomniała tu na forum napisać

Pozdrawiam
                            Monika
                            • Gość: xxx Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: *.aster.pl 11.05.06, 17:29
                              napisałam maila, pozdrawiam
                          • Gość: pidżej Re: Lofoty- zakwaterowanie IP: 80.241.130.* 11.05.06, 16:26
                            My pleasure

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka