Dodaj do ulubionych

Irlandia- jakie ceny?

IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 22:14
Czy rzeczywiście jest tam tak drogo? Trochę mnie przeraziły informacje, że
jest to drugi w kolejności kraj pod względem cen po Finlandii w UE. A tak
poza tym czy ktoś ma ochotę podzielić się swoimi przeżyciami z wycieczki do
tego (jak mniemam) pięknego kraju?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aloha Irlandia- jakie ceny? IP: *.toya.net.pl / 10.0.205.* 17.05.03, 20:19
      Niestety jest drogo, ceny w sklepach saporównywalne do tych Wlk Brytanii, ale
      już na przykład ceny wynajmu mieszkań w Dublinie są wyzsze, i jest generalnie o
      nie ciężej. O fajkach i jedzeniu na miesie mozna zapomnieć ...... Ale zobaczyć
      oczywiscie warto !

Jesli miałabys jakies konkretneijesze pytania to wal smiało

z pzdr
      Aloha
      • Gość: michau Re: Irlandia- jakie ceny? IP: *.sgh.waw.pl 04.06.03, 17:40
        Czesc
        Napisales ze mozna sie jeszcze Cie spytac o Eire!! Wybieram sie w te wakacje
        na poczatku lipca. Moje pytania to: czy faktycznie trudno jest przekroczyc
        granice?? duzo osob cofaja czy jest to raczej sporadyczne? Poza tym ciekawy
        jestem jak ksztaltuja sie ceny w miejscowosciach turystycznych na poludniu
        Irlandii - chcialbym tam pojechac do pracy......
        Pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz
        michal
        • Gość: madzik ano cofaja...podobno IP: *.uwoj.krakow.pl 18.06.03, 12:08
          hej!bylam w irlandii w styczniu, cofnac mnie im sie nie udalo, ale zadali mi
          chyba ze 100 pytan dotyczacych celu, warunkow bytowania w irlandii(ile mam
          kasy, gdzie zamieszkam,na kiedy mam bilet powrotny...), oraz osobistych(pytan:))
          wczesniej przed "100 pytan do..." , wreczyli mi formularz do wypelnienia, chyba
          ze masz paszport ue, to tylko pokazujesz okladke, i przechodzisz dalej.....-a
          ta historia miala miejsce na lotnisku w dublinie...
          aha, jak wybierasz sie do pracy, to napisz sobie jeszcze jakies cv...
          bo bez niego to ani rusz...nawet na nielegalu:)
          i pamietaj ze wynajem mieszkania (lozka w pokoju)na jeden miesiac to kwota oklo
          350-400euro(z tym ze za pierwszy miesiac placisz podwojna cene-kaucja)

powoodzenia
          • Gość: anka Re: ano cofaja...podobno IP: *.ipsir.uw.edu.pl 18.06.03, 13:48
            czesc! Jesli juz tam bylas to moze powiesz jak dojechac najtaniej i
            najbezpieczniej.pozd
            • Gość: Madzik najtaniej... IP: *.uwoj.krakow.pl 25.06.03, 12:26
              hej:)najtaniej to liniami ryanair. loty sa z kilku miast europy.ja dojechalam
              do belgii autobusem do charleroi(miasteczko polozone okolo 50 km od brukseli) i
              z tamtad samolotem do samego dublina. jest tez mozliwosc z hamburga,
              frankfurtu...mozesz sobie wejsc na strone www.ryanair.com tam wszystko
              znajdziesz. za bilet lotniczy (w dwie strony) zaplacilam niecale 50 euro+bilet
              autobusowy. chyba ze sie wybierzesz do belgii stopem i tylko zapalcisz za
              samolot-teraz jest lato wiec mozna-ja bylam w zimie wiec stop niezabaradzo:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka