Dodaj do ulubionych

nocleg w wiedniu

IP: 5.3.1R* / *.bmwgroup.com 21.10.03, 12:03
czy ktoś zna tanie noclegi w centrum wiednia? do 40Eur za pokój 2 osobowy
Obserwuj wątek
    • Gość: fran Re: nocleg w wiedniu IP: 126.17.17.* 21.10.03, 21:03
      Cześć Alu. Byłem przejazdem w Wiedniu we wrześniu, bo wracałem z Grecji.
      W centrum za tą cenę hotelu nie dostaniesz, chyba że hostel.Ja interesuję się
      Wiedniem od lat, byłem już parę razy i mogę Ci co nieco podpowiedzieć, jeśli
      masz ochotę. Mój privat: frant48.go2.pl. Ja nocowałem w Oekotel Fohrenhain
      42 E za 2os.+śniadanie (bardzo dobre). To jest osiedle na wjeździe do Wiednia
      i do tramwaju,który jedzie do Ringu jest 2km. A propos czym się wybierasz. Już
      po powrocie dowiedziałem się o hostelu koło Westbahnhofu za 13E, może
      spróbujesz. Napisz to Ci prześlę namiary
      Fran
      • ala961 Re: nocleg w wiedniu 22.10.03, 11:09
        cześć
        dzieki za podjęcie tematu szukam czegoś w okolicy centrum co prawda znalazłam
        w internecie jakieś adresy dotyczące hosteli ale jeszcze nie nalazłam opini na
        ich temat. chciałabym oczywiście jak najtaniej spędzić 4 dni w Wiedniu wieć
        myśle ze cena schroniska jest bardz ok. Mam pytanie czy wiesz cos na temat
        pokoi 2 osobowych i jak najlepszego dojazdu do Ringu? dzięki za te informacje.
        Pojade chyba autkiem.
        pozdrawiam
        • Gość: fran Re: nocleg w wiedniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 15:04
          Cześć. Oglądałem tą stronę hostelu i stąd mam cenę, dokładnie 12,50 lub 13,50 E
          zależy od pokoju . Znam trochę niemiecki i pisałem do nich. Trzeba rezerwować,
          w sezonie miesiąc przed przyjazdem. Planuję w urlopie ich sprawdzić, gdyż chcę
          przypomnieć sobie Wiedeń. Znam to miasto z kilku pobytów łącznie spędziłem
          ponad 2 miesiące.
          Jeśli mogę doradzić Ali, to warto jechać samochodem, ale w Wiedniu są problemy
          z parkowaniem, obowiązują Parkscheiny czyli bilety parkingowe. Trudno znaleźć
          miejsce, gdzie nie obowiązują. Trzeba dobrze czytać dodatkowe informacje pod
          znakami, żeby nie mieć problemów z policją. Osobiście to radzę w jednym dniu
          objechać miasto dookoła Ringu i przez Grinzing pojechać na Kahlenberg. Następne
          3 dni kupić bilet 3-dniowy (Dreitagenetzkarte), bo komunikacja miejska w
          Wiedniu jest bardzo sprawna i wygodna.
          Taki bilet kosztuje 10,90 E.
          Jeśli masz jeszcze pytania co zobaczyć, ceny wstępów do muzeów , chętnie
          odpowiem.
          Ten Oekotel w Fohrenhain osobiście sprawdziłem i mogę polecić, obsługa mówi po
          polsku.
          Idealny przystanek w drodze do Włoch. Znakomity szwedzki bufet na śniadanie.
          Mają stronę : www.oekotel.com
          Pozdrawiam
          Fr
          • Gość: cześć Re: nocleg w wiedniu IP: 5.3.1R* / *.bmwgroup.com 23.10.03, 15:34
            dzięki Fran za takie rzeczowe info, rzeczywiście jade samochodem. Mam zamiar
            spędzić 4 dni od 8-11 listopada , jak na razie to nie wiem czy sa jeszcze
            miejca w hostelu ale hotel "oekotel"jezeli jest dobre połączenie z centrum też
            jest bardzo dobrym rozwiązaniem. dzięki za te informacje plan zwiedzania mam
            juz ułożny wiec teraz to znaleźć nocleg.
            Dzieki
          • Gość: ala Re: nocleg w wiedniu IP: 5.3.1R* / *.bmwgroup.com 23.10.03, 15:57
            a czy mogłbyś mi podać tę strone hostelu?
            dzięki
      • tralalumpek Re: nocleg w wiedniu 26.10.03, 10:27
        Gość portalu: fran napisał(a):

> Cześć Alu. Byłem przejazdem w Wiedniu we wrześniu, bo wracałem z Grecji.
        > W centrum za tą cenę hotelu nie dostaniesz, chyba że hostel.Ja interesuję
        się
        > Wiedniem od lat, byłem już parę razy i mogę Ci co nieco podpowiedzieć, jeśli
        > masz ochotę. Mój privat: frant48.go2.pl. Ja nocowałem w Oekotel Fohrenhain
        > 42 E za 2os.+śniadanie (bardzo dobre). To jest osiedle na wjeździe do Wiednia
        > i do tramwaju,który jedzie do Ringu jest 2km. A propos czym się wybierasz.
        Już
        > po powrocie dowiedziałem się o hostelu koło Westbahnhofu za 13E, może
        > spróbujesz. Napisz to Ci prześlę namiary
        > Fran

Hotel Ökotel w Gerasdorfie/osiedle Föhrenhain jest ciekawy ale jest strasznie
        daleko do centrum. Do tramwaju trzeba sie czyms dostac a potem jechac godzine.
        To 20 km od centrum.
        Sa przeciez w miescie pensjonaty czy schroniska mlodziezowe naprawde tanie

www.magwien.gv.at/index/touris.htm
        • Gość: fran Re: nocleg w wiedniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 22:07
          Prawda,że z Oekotelu jest trochę daleko,ale samochód ułatwia sprawę, bo można
          np. podjechać do U-bahna nr 6 na Floridsdorf i już jest się w centrum szybciej.
          Po drugie studiowałem wiele ofert schronisk, Jugendhausów i hosteli i niektóre
          np. życzą sobie gości do 30 lat, inni tylko z legitymacją studencką, więc ja
          jako młodzież przeterminowana z nieważną legitymacją studencką nie na wszystkie
          oferty się załapuję. Sam byłem na wycieczce do Wiednia, a noclegi mieliśy 40km
          od miasta, kuzynka dojeżdżała z pod Bratysławy co uważam za koszmarny pomysł.
          Ze względu na cenę wiele biur oferuje noclegi na Słowacji. Zwiedzanie kończy
          się wtedy o 18-tej i autokar odwozi na kolację i nocleg. Bzdura. Być w Wiedniu
          i nie spróbować życia wieczorem. To nie Warszawa, że strach wyjść po zmroku na
          miasto. Oekotel jest wyjściem nienajgorszym, choć przyznaję nie idealnym.
          Pozdrowienia
          F
          • tralalumpek Re: nocleg w wiedniu 27.10.03, 22:14
            Gość portalu: fran napisał(a):

> Prawda,że z Oekotelu jest trochę daleko,ale samochód ułatwia sprawę, bo
            można
            > np. podjechać do U-bahna nr 6 na Floridsdorf i już jest się w centrum
            szybciej.
            >
            > Po drugie studiowałem wiele ofert schronisk, Jugendhausów i hosteli i
            niektóre
            > np. życzą sobie gości do 30 lat, inni tylko z legitymacją studencką, więc ja
            > jako młodzież przeterminowana z nieważną legitymacją studencką nie na
            wszystkie
            >
            > oferty się załapuję. Sam byłem na wycieczce do Wiednia, a noclegi mieliśy
            40km
            > od miasta, kuzynka dojeżdżała z pod Bratysławy co uważam za koszmarny
            pomysł.
            > Ze względu na cenę wiele biur oferuje noclegi na Słowacji. Zwiedzanie kończy
            > się wtedy o 18-tej i autokar odwozi na kolację i nocleg. Bzdura. Być w
            Wiedniu
            > i nie spróbować życia wieczorem. To nie Warszawa, że strach wyjść po zmroku
            na
            > miasto. Oekotel jest wyjściem nienajgorszym, choć przyznaję nie idealnym.
            > Pozdrowienia
            > F

mieszkam w wiedniu i znam odleglosci tutejsze.
            znam rowniez organizacje polskich wycieczek i wiem gdzie organizowane sa
            noclegi, czasem odbieram kogos tak mniej wiecej z ok 60 km od wiednia
            (zakwaterowanie) zeby pokazac wieden
    • Gość: kiwiki Re: nocleg w wiedniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 00:02
      tez mam pomysl na nocleg w tej kwocie, i to praktycznie w centrum (2 przystanki
      od Belwederow), ale skoro jest tu zwyczaj na priva, to pisz: kiwiki@gazeta.pl
      pzdr
      kiwiki
      • Gość: FRAN48 Re: nocleg w wiedniu IP: 126.17.17.* 22.10.03, 04:42
        Zwyczaj nie zwyczaj, ale jak się czyta niektóre wypowiedzi to ręce opadają.
        Wolę więc pisać dla zainteresowanych niż dla porąbanych.
        Pozdrowienia
        Fr
    • Gość: jap Re: nocleg w wiedniu IP: 195.136.36.* 23.10.03, 09:49
      Sprawdź to: www.hostelruthensteiner.com/index.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka