Gość: ala IP: 5.3.1R* / *.bmwgroup.com 21.10.03, 12:03 czy ktoś zna tanie noclegi w centrum wiednia? do 40Eur za pokój 2 osobowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fran Re: nocleg w wiedniu IP: 126.17.17.* 21.10.03, 21:03 Cześć Alu. Byłem przejazdem w Wiedniu we wrześniu, bo wracałem z Grecji. W centrum za tą cenę hotelu nie dostaniesz, chyba że hostel.Ja interesuję się Wiedniem od lat, byłem już parę razy i mogę Ci co nieco podpowiedzieć, jeśli masz ochotę. Mój privat: frant48.go2.pl. Ja nocowałem w Oekotel Fohrenhain 42 E za 2os.+śniadanie (bardzo dobre). To jest osiedle na wjeździe do Wiednia i do tramwaju,który jedzie do Ringu jest 2km. A propos czym się wybierasz. Już po powrocie dowiedziałem się o hostelu koło Westbahnhofu za 13E, może spróbujesz. Napisz to Ci prześlę namiary Fran Odpowiedz Link Zgłoś
ala961 Re: nocleg w wiedniu 22.10.03, 11:09 cześć dzieki za podjęcie tematu szukam czegoś w okolicy centrum co prawda znalazłam w internecie jakieś adresy dotyczące hosteli ale jeszcze nie nalazłam opini na ich temat. chciałabym oczywiście jak najtaniej spędzić 4 dni w Wiedniu wieć myśle ze cena schroniska jest bardz ok. Mam pytanie czy wiesz cos na temat pokoi 2 osobowych i jak najlepszego dojazdu do Ringu? dzięki za te informacje. Pojade chyba autkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fran Re: nocleg w wiedniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 15:04 Cześć. Oglądałem tą stronę hostelu i stąd mam cenę, dokładnie 12,50 lub 13,50 E zależy od pokoju . Znam trochę niemiecki i pisałem do nich. Trzeba rezerwować, w sezonie miesiąc przed przyjazdem. Planuję w urlopie ich sprawdzić, gdyż chcę przypomnieć sobie Wiedeń. Znam to miasto z kilku pobytów łącznie spędziłem ponad 2 miesiące. Jeśli mogę doradzić Ali, to warto jechać samochodem, ale w Wiedniu są problemy z parkowaniem, obowiązują Parkscheiny czyli bilety parkingowe. Trudno znaleźć miejsce, gdzie nie obowiązują. Trzeba dobrze czytać dodatkowe informacje pod znakami, żeby nie mieć problemów z policją. Osobiście to radzę w jednym dniu objechać miasto dookoła Ringu i przez Grinzing pojechać na Kahlenberg. Następne 3 dni kupić bilet 3-dniowy (Dreitagenetzkarte), bo komunikacja miejska w Wiedniu jest bardzo sprawna i wygodna. Taki bilet kosztuje 10,90 E. Jeśli masz jeszcze pytania co zobaczyć, ceny wstępów do muzeów , chętnie odpowiem. Ten Oekotel w Fohrenhain osobiście sprawdziłem i mogę polecić, obsługa mówi po polsku. Idealny przystanek w drodze do Włoch. Znakomity szwedzki bufet na śniadanie. Mają stronę : www.oekotel.com Pozdrawiam Fr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cześć Re: nocleg w wiedniu IP: 5.3.1R* / *.bmwgroup.com 23.10.03, 15:34 dzięki Fran za takie rzeczowe info, rzeczywiście jade samochodem. Mam zamiar spędzić 4 dni od 8-11 listopada , jak na razie to nie wiem czy sa jeszcze miejca w hostelu ale hotel "oekotel"jezeli jest dobre połączenie z centrum też jest bardzo dobrym rozwiązaniem. dzięki za te informacje plan zwiedzania mam juz ułożny wiec teraz to znaleźć nocleg. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: nocleg w wiedniu IP: 5.3.1R* / *.bmwgroup.com 23.10.03, 15:57 a czy mogłbyś mi podać tę strone hostelu? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: nocleg w wiedniu 26.10.03, 10:27 Gość portalu: fran napisał(a): > Cześć Alu. Byłem przejazdem w Wiedniu we wrześniu, bo wracałem z Grecji. > W centrum za tą cenę hotelu nie dostaniesz, chyba że hostel.Ja interesuję się > Wiedniem od lat, byłem już parę razy i mogę Ci co nieco podpowiedzieć, jeśli > masz ochotę. Mój privat: frant48.go2.pl. Ja nocowałem w Oekotel Fohrenhain > 42 E za 2os.+śniadanie (bardzo dobre). To jest osiedle na wjeździe do Wiednia > i do tramwaju,który jedzie do Ringu jest 2km. A propos czym się wybierasz. Już > po powrocie dowiedziałem się o hostelu koło Westbahnhofu za 13E, może > spróbujesz. Napisz to Ci prześlę namiary > Fran Hotel Ökotel w Gerasdorfie/osiedle Föhrenhain jest ciekawy ale jest strasznie daleko do centrum. Do tramwaju trzeba sie czyms dostac a potem jechac godzine. To 20 km od centrum. Sa przeciez w miescie pensjonaty czy schroniska mlodziezowe naprawde tanie www.magwien.gv.at/index/touris.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fran Re: nocleg w wiedniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 22:07 Prawda,że z Oekotelu jest trochę daleko,ale samochód ułatwia sprawę, bo można np. podjechać do U-bahna nr 6 na Floridsdorf i już jest się w centrum szybciej. Po drugie studiowałem wiele ofert schronisk, Jugendhausów i hosteli i niektóre np. życzą sobie gości do 30 lat, inni tylko z legitymacją studencką, więc ja jako młodzież przeterminowana z nieważną legitymacją studencką nie na wszystkie oferty się załapuję. Sam byłem na wycieczce do Wiednia, a noclegi mieliśy 40km od miasta, kuzynka dojeżdżała z pod Bratysławy co uważam za koszmarny pomysł. Ze względu na cenę wiele biur oferuje noclegi na Słowacji. Zwiedzanie kończy się wtedy o 18-tej i autokar odwozi na kolację i nocleg. Bzdura. Być w Wiedniu i nie spróbować życia wieczorem. To nie Warszawa, że strach wyjść po zmroku na miasto. Oekotel jest wyjściem nienajgorszym, choć przyznaję nie idealnym. Pozdrowienia F Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: nocleg w wiedniu 27.10.03, 22:14 Gość portalu: fran napisał(a): > Prawda,że z Oekotelu jest trochę daleko,ale samochód ułatwia sprawę, bo można > np. podjechać do U-bahna nr 6 na Floridsdorf i już jest się w centrum szybciej. > > Po drugie studiowałem wiele ofert schronisk, Jugendhausów i hosteli i niektóre > np. życzą sobie gości do 30 lat, inni tylko z legitymacją studencką, więc ja > jako młodzież przeterminowana z nieważną legitymacją studencką nie na wszystkie > > oferty się załapuję. Sam byłem na wycieczce do Wiednia, a noclegi mieliśy 40km > od miasta, kuzynka dojeżdżała z pod Bratysławy co uważam za koszmarny pomysł. > Ze względu na cenę wiele biur oferuje noclegi na Słowacji. Zwiedzanie kończy > się wtedy o 18-tej i autokar odwozi na kolację i nocleg. Bzdura. Być w Wiedniu > i nie spróbować życia wieczorem. To nie Warszawa, że strach wyjść po zmroku na > miasto. Oekotel jest wyjściem nienajgorszym, choć przyznaję nie idealnym. > Pozdrowienia > F mieszkam w wiedniu i znam odleglosci tutejsze. znam rowniez organizacje polskich wycieczek i wiem gdzie organizowane sa noclegi, czasem odbieram kogos tak mniej wiecej z ok 60 km od wiednia (zakwaterowanie) zeby pokazac wieden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwiki Re: nocleg w wiedniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 00:02 tez mam pomysl na nocleg w tej kwocie, i to praktycznie w centrum (2 przystanki od Belwederow), ale skoro jest tu zwyczaj na priva, to pisz: kiwiki@gazeta.pl pzdr kiwiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRAN48 Re: nocleg w wiedniu IP: 126.17.17.* 22.10.03, 04:42 Zwyczaj nie zwyczaj, ale jak się czyta niektóre wypowiedzi to ręce opadają. Wolę więc pisać dla zainteresowanych niż dla porąbanych. Pozdrowienia Fr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap Re: nocleg w wiedniu IP: 195.136.36.* 23.10.03, 09:49 Sprawdź to: www.hostelruthensteiner.com/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś