maczek1 12.04.05, 12:14 Czy jest tu ktoś kto będzie mieszkał w Radwanicach na osiedlu stawianym przez MILART? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.contium.pl 12.04.05, 13:31 No jestem Mam kupione mieszkanie w 4 bloku Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:31 No to faktycznie fajnie. Może jak będzie nas więcej to założymy własne osobne forum jak Ci z Niemczańskiej :)) I potem to już krok do imprezek i wspólnego kupowania sprzetu :)))) Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 14.04.05, 12:59 no, nareszcie jakiś ruch w interesie ;-) Baronek = tto? Ja jestem blok 1. Znam jeszcze jedną osobe która kupiła tam mieszkanie więc w sumie jest już nas 4 mieszkania (i każde w innym bloku ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.contium.pl 15.04.05, 13:43 Cześć Śwird, tak Baronek=tto :) A czy wiecie coś może na temat tego co ma być koło naszych bloków na tej wolnej (jak na razie) przestrzeni?? Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobotnia wizyta Re: Radwanice IP: *.contium.pl 18.04.05, 09:55 Wiecie, w sobotę byłem na budowie i spotkaliśmy się tam z Kierownikiem budowy. Bardzo fajny koleś - gadatliwy ale fajny. Mówi, że jest zadowolony z postępów prac - za ok dwa tygodnie będą już kładli instalacje. Mówi (i to widać), że mają mały problem z trzecim blokiem bo musieli zmienić ekipę - bo odstawiała fuszerkę. Ale teraz będzie lepiej. To co mnie ucieszyło, to fakt, że oni planują oddać wszystkie budynki na koniec września a nie jak mówili na początku, że do października to tylko 1 i 2 a pozostałe dwa do końca roku. tak więc może być fajnie, byle tylko nie poszli w tempo a zapomnieli o jakości!!! To co się zmieniło od ostatniego mojego pobytu tam to przede wszystkim dwie rzeczy: 1. zaczęli robić dach w pierwszym budynku :) 2. Są już OKNA!!!!!!!!!!! i to moja teściowa mówi, że to całkiem dobra firma - Jocz. Ja się tam nie znam ale mówią, że są bardzo dobre. Tak więc patrzmy pozytywnie w przyszłość. Jest tylko jedna rzecz bardzo niepokojąca według mojej żony i mnie. Otóż, zaraz obok naszej budowy na tym wolnym placyku będą najprawdopodobniej budować Kościół. To znaczy nie to że wiem, że będzie kościół, ale wszyscy tak mówią a ziemia faktycznie należy do Parafii. więc może się okazać, że za kilka lat będziemy mieli piękny obiekt kultu religijnego koło bloków. A dla wyjaśnienia - przeraża mnie ta perspektywa oczywiście ze względu na na bijące dzwony. No i to koniec. A Wy macie jakieś swoje uwagi albo inne takie? Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 18.04.05, 10:38 A co jest nie tak z blokiem nr3?????????????? Ja mam tam mieszkać i pierwsze słyszę, że coś jest nie tak z tym budynkiem.......że ekipę wymienili to wiem, ale jakie fuszerki widać?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 18.04.05, 10:57 Z tym Kościołem to niekiepawo, któraś ulica tam faktycznie nazywa się parafialna. Ale zawsze jego budowę można oprotestować ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kościół i Blok 3 Re: Radwanice IP: *.contium.pl 18.04.05, 11:22 Z blokiem 3 nic się złego nie dzieje. miałem tylko na myśli, że miał słabą grupę i musieli wymienić, stąd też jest trochę w tyle w stosunku do pozostałych. Natomiast co do kościoła - ulica parafialna to ta na której bedzie główny wjazd na osiedle :(( Czy się da oprotestować - nie wiem, ale może się da dogadać z księdzem aby nie robił dzwonów, albo żeby dzwonił dopiero po 12 :) Inaczej bedzie bieda. Chociaż jest szansa, że może to nie bedzie kościół bo mówią, że w radwanicach są już dwa. Więc wygląda na to, że ksiądz postanowił wybudować taki specjalny dla naszego osiedla. Więc jak damy duże datki to może się uda dogadać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 18.04.05, 15:16 Z moich obserwacji i dedukcji wynika, że będę mieszkać na Parafialnej.....blok nr3. A marzyła mi się Gwiaździsta:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 18.04.05, 15:16 A czy ktoś z Was będzie miał mieszkanko poddaszowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.contium.pl 18.04.05, 15:39 Ano faktycznie będzie to Parafialna. Coż :( Też wolałbym Gwiaździstą albo słoneczną! My będziemy mieszkać na 2 piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jolcik Re: Radwanice 04.09.05, 15:27 Wita przyszłych Radwaniczan rdzenna mieszkanka.Muszę przyznać,że po przeczytaniu Waszego forum jestem pod wrażeniem -pozytywnym oczywiście. Przypadkiem wyraziłam swój podziw dla fantastycznego zgrania Waszej grupy w gronie sąsiadów ,którzy również są ciekawi nowych twarzy w naszej miejscowości.W każdym razie mamy pewną poradę w kwestii nazwy ulicy Parafialnej,która jest "kłopotem". Napiszcie wspólne pismo do Rady Osiedla z prośbą o zmianę planowanej nazwy ulicy./Radwanice rozważały wprowadzenie nazwy jednej z ulic Jana PawłaII/.Podajcie proponowaną przez siebie nazwę ulicy - w miarę szybko.Jest szansa w tej kwestii. Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów -welcome .Jolcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:58 Ja jestem na Gwiaździstej :-)), 2 piętro. Poddasze mają znajomi. Podałem im link do forum, może niedługo zajrzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Radwanice IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.04.05, 21:49 Czesc Sasiedzie Świder z Gwiaździstej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 18:43 Cześć, "Tom" znaczy Tomek od Moniki od Beaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Radwanice IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.04.05, 21:56 Hej Maczek My bedziemy mieli mieszkanie na poddaszy ul. Gwiaździsta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 06:29 To gdzie będzie gwiaździsta a gdzie Parafialna?? Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 19.04.05, 10:41 Uff, spotkałam się dzisiaj z magikiem architektem i naniosłam wszystkie zmiany w projekcie:))) mam nadzieję, że pomysły okażą się trafione:))) byłam wczoraj na budowie. Jestem pod wrażeniem tempa. Wszędzie już są okna:))) Nie mogę się doczekać przeprowadzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.contium.pl 19.04.05, 12:55 No, fajnie zaczyna wyglądać ta budowa :)) Ida klecie z kopyta ! Co do magika architekta - radzę przypilnować - bo czasami zapomina dodać kilku elementów któe były mu mówione - no chyba, że od razu naniosłaś na projekt i wydrukował przy Tobie. Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
aqrat Re: Radwanice 21.04.05, 15:29 Przeprowadzki są fajne:))) Zwłaszcza jak mususz pownosić wszystkie meble na ostatnie piętro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:48 Wydaje mi się że Gwiaździsta to bloki 1 i 2, Parafialna to 3, 4, 5 i 6 a Słoneczna to 7, 8 ale nie na bank. Słoneczna i Gwiaździsta są równoległe do drogi do Wrocławia. Parafialna to co się w nią skręca w lewo z drogi z Wrocka. Tak mi to wynika z wyrysu z ewidencji gruntu i z opisu na pozwoleniu na budowę. Ulica Parafialna to działka 1017, Słoneczna - 1018 i Gwiaździsta - 959 na wyrysie, osiedle to działka 1016. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.contium.pl 19.04.05, 14:00 Co jednak nie zmiania faktu, że jesłi powstanie kościół to wszyscy będziemy mieli go dość blisko :(( Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 19.04.05, 14:21 A duże zmiany robicie? Przestawiacie ściany, burzycie, stawiacie? Czy ktoś już z Was dogadywał się z elektrykiem co do ceny za zmiany??? Odpowiedz Link Zgłoś
aqrat Re: Radwanice 19.04.05, 17:24 Ja robię malutkie przebudowy, żadnych tryskających wodospadów w mieszkanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Portek Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:24 To raczej niemożliwe żeby na tym wolnym polu budowali kośćiół ponieważ już jeden jest i to niedawno wyremontowany, jest też kaplica a wogole te dzialki idą pod domki. Moim zdaniem bardziej by sie przydalo gdyby wybudowali tam lub w innym miejscu w Radwanicach Biedronke lub Lidl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojko Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:19 A ile placiliście za mieszkania? Co was skusiło że akurat Radwanice wybraliście. Wiem że jest tam ładnie i coraz bardziej sie wszystko tam rozwija ale moze macie inne powody dzięki którym tam zamieszkacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wov3 Re: Radwanice IP: 195.20.110.* 21.04.05, 15:18 Hej maczek1, ja też będę w 3-cim ... (mieszkanie poddaszowe) Odpowiedz Link Zgłoś
panpilio Re: Radwanice 30.05.05, 08:35 Jadąc ulicą Opolską widzę Wasze piękne osiedle, ale niestety muszę Was troszkę zmartwić. Kilkadziesiąt a może kikaset metrów za Waszymi ślicznymi budynkami jest lekka uciężliwość w postaci górki rozrządowej PKP. Kilka lat mieszkałem na Opolskiej i wiem jak nocą hałasują walące się na siebie puste wagony towarowe. Jak jupitery rbią dzień z nocy. Daje to popalić zwłaszcza latem jak się chce pospać przy uchylonym oknie :0( Ale może nie będzie tak źle a PKP w końcu jako moloch zbankrutuje :o) Odpowiedz Link Zgłoś
aqrat Re: Radwanice 19.04.05, 17:23 Fajna ekipa się szykuje w Radwanicach:)A jeżeli chodzi pana architekta to rzeczywiście lekko zakręcony gość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Radwanice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.05, 23:09 www.milart.pl/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baronek Re: Radwanice IP: *.contium.pl 25.04.05, 09:29 Cześć, był ktoś może w weekend na budowie i wie jak idzie? Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 25.04.05, 12:53 Ja byłam. Idzie dobrym tempem. Już w 4 klatkach są podstawy zrobione pod dach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 25.04.05, 17:26 Ja byłem, dobrze wygląda. Zauważyłem że zaczęli w moim bloku robić ocieplenie zewnętrzne i wygląda mi to na wełnę. Miał byc styropian ale z tego co wiem to wełna lepsza, czyli plus chyba. Ciągle nie mam okna na balkonie. A pochwalcie się które mieszkanie kto ma: ja mam B1 K2 M3 pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:17 No to super!!! Oby dalej się tak posuwali!!! My będziemy mieszkać w B4 K15 M3 Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 17.05.05, 10:07 Halo, czy wszyscy Radwaniczanie gdzieś poznikali???? Jak tam??? Byłam ostatnio na budowie i jestem lekko załamana...Mój blok stoi w miejscu, nic się nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.contium.pl 17.05.05, 12:52 Ale z zewnątrz czy wewnątrz też się nic nie dzieje? Wiesz, z tego co mówił mi kierownik budowy, to oni pewne rezczy robią równolegle - czyli stawiają ostatenie piętro i jednocześnie mogą stawiać ścianki na dole. Z tego co pamiętam to jesteś z B3, a to oznacza, że termin oddania jest na koniec grudnia (zresztą mój blok też:( ) Bo podobno w B1 jest już nawet elektryka! Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 17.05.05, 15:06 Jaki koniec grudnia????? Ja mam w umowie koniec września, a blok rzeczywiście B3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaZZiu Re: Radwanice IP: *.kghm.pl 18.05.05, 18:29 Czesc Radwaniczanie :-) Czy jest ktos kto kupil mieszkanie na parterze w ktoryms z budynkow B1 B2 B3 B4 Wlasnie bylem u developera i na miejscu budowy, bardzo mi sie podoba. Jestem zainteresowany mieszkaniem M3 72 metry, niestety takie tylko sa na parterze, podobaja mi sie bloki B1 i B2 bo z jednej strony widak na trawke i boiska. Czy kto ma jakies sugestie na temat mieszkania na parterze a moze ktos juz wlasnie takie tam kupil ? Chetnie poslucham opinii. Aha i czy ktos sprawdzil na wlasnej skorze jak dlugo trwa podroz autobusem 501 do Galerii Dominikanskiej, rzeczywiscie 15-20 minut ? Z gory dzieki za pomoc... PaZZiu Odpowiedz Link Zgłoś
sprosse po burzy... 31.05.05, 08:52 Nawałnica nieco zmasakrowała rusztowanie dachu na jednym z budynków Waszego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: po burzy... IP: *.contium.pl 31.05.05, 10:04 No własnie - jakieś wiadomości? Który budynek ucierpiał i w jakim stopniu? Czy poszedł cały dach czy tylko część? Ciekawe czy jeszcze jakieś straty i jak finansowo będzie to teraz wyglądało (w sensie czy deweloper nie dostanie po pupie przez to)? Baronek Ps. Jak ktoiś ma dzisiejsze zdjęcia to niech się podzieli tto@id.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: po burzy... IP: 195.205.44.* 31.05.05, 10:10 Milart mówi że żadna wielka tragedia sie nie stała, ale jakby ktoś miał info z pierwszej ręki to niech pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: po burzy... IP: *.contium.pl 31.05.05, 10:17 No ja też już rozmawiałęm z Milartem i faktycznie tak mówią. Ale kumpej jeździ z Oławy i mówił, że dach w jednym z budynkó to nie wygląda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baronek Re: po burzy... IP: *.contium.pl 01.06.05, 08:46 Cześć Wszystkim, byłem wczoraj na budowie oglądać to co się stało. W sumie nie jest źle. Zniszczone zostały szkielety dachów w dwóch klatkach w czwartym bloku - nad klatką 1 i 2. Reszta stoi i ma się dobrze. Jak byłem o 1630 to panowie już zaczynali układać je ponownie. Więc chyba nie było tak najgorzej. Co prawda kolega mówił, że trochę połamało też rusztowania ale tego nie było widać jak ja przyjechałem - pewnie uprzątnęli. A teraz trochę informacji ogólnych o stanie prac. Co prawda będą to informacje o tym jak całość wygląda z zewnątrz (do środka wejdę w sobotę). No więc zdecydowanie najbardziej zaawansowane prace są przy budynku I. I to wyprzedza on resztę BARDZO ale to BARDZO!!! Dach nad dwoma klatkami jest zakończony - ładne, czerwone dachóweczki. Nad pozostałymi dwoma jest też już prawie skończony. Pierwsza klatka jest już ocieplona (faktycznie wełna) a połowa otynkowana. Co więcej szczytowa ściana przy 1 klatce jest nawet pomalowana. Wszystko wygląda na prawdę ładnie :)) Wydaje się, że Milartowi zależy na tym aby jak najszybciej skończyć ten jeden blok i żeby był wizytówką, wabikiem. Bo będzie łatwiej sprzedawać kolejne mieszkania w kolejnych blokach. Na drugim miejscu pod względem zaawansowania jest budynek 4. Prace budowlane na zewnątrz w zasadzie zakończone - szykują się do ocieplania. Do poniedziałku nad wszystkimi klatkami były już ułożone wiązary dachowe - obecnie tylko nad dwoma;( Budynek 2 jest tylko trochę z tyłu - nie ma dachu - a reszta tak samo. No i na samym końcu i to znowu daleko z tyły jest budynek 3. Cały czas jeszcze trwają prace budowlane. Część klatek jeszcze nie ma skończonego 3 piętra. O dachu to tu jeszcze nie ma co marzyć. Okien brak na II piętrze (chociaż wczoraj w części mieszkań właśnie wstawiali). No są w lesie. Ale jak się panowie sprężą to pewnie szybko podgonią. W sobotę będę oglądał mój 4 budynek od środka. Na razie nie jest źle. Panowie podtrzymują twierdzenie, że do końca września oddadzą. No i miejmy nadzieję. Chociaż może lepiej niech oddadzą miesiąc później ale bez niedoróbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: po burzy... IP: 195.205.44.* 01.06.05, 09:32 No bardzo ładnie się spisałeś. Co do wewnątrz to byłem w zeszłą sobotę i było tynkowanie. Wszystkie instalacje el. mam jak chciałem, w poniedziałek mają zaczynać podłogę: instalacje c.o. i wod., izolacja i potem wylewka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: po burzy... IP: *.contium.pl 01.06.05, 11:20 Marcin, to Ty zaraz będziesz się wprowadzał!!!1 To może zrobimy u Ciebie taką pierwszą imprezę integracyją - ale jak jeszcze nie będziesz miał nic - żeby zniszczeń nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Trochę o stanie obecnym IP: *.contium.pl 06.06.05, 09:42 Cześć Radwaniczanie, jak zapowiadałem trochę wcześniej w sobotę byłem przez chwilę na budowie. no i cóż. Na początek sprostowanie - jak się okazało burza spowodowała większe zniszczenia niż pisałem poprzednio - bo zawaliło się kilka ścianek - tych co są skośne na ostatnich piętrach (ścianek z drzwiami balkonowymi i oknami). Tak więc kierownik budowy był troche niepocieszony bo mają trochę kasy do tyłu i tydzień pracy w plecy. Oby więcej się już takie kataklizmy nie zdarzały. No a co teraz widziałem. Przy budynku pierwszym robota wre. W zasadzie cały dach jest już zakończony, prawie cały ocieplony, sporo otynkowana i pomalowana. Więc impreza jest blisko :)) Budynek IV ma też już część ocieploną i prace się posuwają. Tyle z zewnątrz. A co w środku. Tu mogę się wypowiedzieć tylko za moje mieszkanko w IV bloku na 2 piętrze. No więc tu prace posuwają się średnii szybko. W przeciągu miesiąca postawili kilka ścianek działowych - w zasadzie to nie postawili jeszcze tylko jednej - łaziekna-sypialnia. Ale!!! Ale trzeba uważać, jeśli mieliście jakieś zmiany w projekcie to radzę Wam jechać i sprawdzać. U mnie były trzy zmiany w ściankach. Jednej nie zrobili na 100% a drugiej na 80% (je jestem pewien, bo nie miałem centymetra - ale ścianka która miała być przedłużona o 20 cm nie wygląda na taką - ale głowy nie dam). Więc radzę sprawdzić już teraz bo pewnie łatwiej poprawić na tym etapie niż jak już będą pociągnięte kable i tynk położony. O prądzie jeszcze nie słychać nic. Ściany cały czas ciekną więc pracy jeszcze sporo przed nimi :( No ale do terminu jeszcze trochę czasu. No właśnie termin - Ja teoretycznie w umowie mam wpisany grudzień. Ale do tej pory i na budowie i w samym Milarcie wszyscy mówili, że wyrobią się raczej na koniec września. Ale teraz jak rozmawiałem z kierownikiem to powiedział, że wrzesień to raczej nie będzie dotrzymany. Że burza, że inne okoliczności. Więc ten problem na pewno nie dotyczy budynku I ale III i IV raczej nie mają szans. W końcu zostało tylko 4 miesiące. Ale podobno październik powinien się udać - ale tylko mieszkania. Bo otoczka (chodniki, uliczki, parking) to też należ zapomnieć - to pewnie dopiero na koniec roku. No ale czas pokaże. Baronek PS. niech może inni też napiszą jak to u nich wygląda w środku - jeśli ktoś był. Ja może powieszę jutro kilka zdjęć z budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Trochę o stanie obecnym 07.06.05, 11:05 Super co napisałeś. Ja mam budynek III i w umowie termin oddania na koniec września, ale też mam wątpliwości, że zdążą z tym terminem. Chociaz w Milarcie cały czas mówią, że zdążą. W każdym razie mam taką nadzieję, bo mieszkanie obecne już sprzedałam i jeszcze trochę nie będę miała gdzie mieszkać:(((( Ostatnio też byłam na budowie, oglądałam mieszkanko poddaszowe w budynku I i jest BOSKIE!!!!! Moje jest identyczne tylko zdecydowanie większe, więc pewnie będzie też ładne. Aha, czy ktoś z Was ma może namiary na kogoś, kto robi tanio, ładnie i solidnie schody???? Muszę pomalutku się rozglądać za fachowcem od schodów a nie wiem kompletnie gdzie go szukać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Trochę o stanie obecnym IP: *.contium.pl 07.06.05, 11:31 Witam, no więc co do terminu to ja tylko mówię co kierownik budowy twierdzi. Że na wrzesień będzie trudno - chociaż też mam nadzieję - chciałbym się jeszcez w tym roku wprowadzić. A to nie wiedziałem , że tam bedą mieszkania dwupoziomiwe. Które to są? Czy po prostu kupiłaś dwa mieszkania jedno nad drugim? Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Mieszkania dwupoziomowe IP: 195.205.44.* 07.06.05, 16:34 Mieszkania na poddaszu są w zasadzie jednopoziomowe ale jest nad nim wystarczająco miejsca aby we własnym zakresie zrobić sobie takie dodatkowe niewielkie piętro Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Mieszkania dwupoziomowe 08.06.05, 08:40 Mieszkania nie są dwupoziomowe. To zwyczajne mieszkanko jednopoziomowe + antresola. W rezultacie powstaje dwupoziomowe:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Ogrzewanie podłogowe IP: *.contium.pl 14.06.05, 08:55 A mam pytanie - czy ktoś z Was chciał zrobić sobie ogrzewanie podłogowe? A jeśli tak to czy rozmawiał o tym z Milartem?? Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Newsy z budowy IP: *.contium.pl 22.06.05, 08:46 Cześć Wszystkim, byłem wczoraj na budowie. Cóż, chyba idzie w dobrą stronę. Dachy stawiają, ocieplają, tynkują. Ostatnio mówiłem, że u mnie ścianki są źle postawione. Teraz mogę powiedzieć, że szybko to naprawili i juz jest ok. Teraz jeszcze mam nadzieję, że zrobą dobrze prąd. To co mnie zdziwiło to zatrzymanie prac nad budynkiem II. W zasadzie przez okres 2,5 tygodnia nic nie zrobili. Natomiast budynek III poszedł do przodu BARDZO mocno. Tak więc nie będę już mówił, że jakiś budynek to nie ma szans na oddanie w terminie bo jak widać dwa tygodnie wystarczyło, aby nadgonić i być już w terminie. Co nie zmienia faktu, że pierwszy budynek jest bardzo do przodu. Fajnie, bo jest pomalowany, już nawet w pierwszej klatce na parterze jest drewniana kratka na balkonie. I wygląda to całkiem całkiem :))) Tak więc już się nie mogę doczekać dalszych zmian. Aaaa, i kierownik podtrzymuje termin wrześniowy. No to tyle newsów. Na ra. Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Newsy z budowy 23.06.05, 11:53 Dzieki za wiadomości:)))) Super, że ktos jest na bieżąco:)))) Ostatnio rozmawiałam z Milartem i podtrzymują terminy oddania budynków. Cieszy mnie to. No to niedługo się wprowadzamy:))) Będzie okazja aby się poznac osobiście:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Newsy z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 20:58 Poznać się możemy przecież wcześniej. Imprezę zawsze można zrobić już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Newsy z budowy 23.06.05, 22:03 Racja, można imprezę zrobić już teraz:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Newsy z budowy IP: 195.205.44.* 24.06.05, 12:29 Imrezę jak imprezę, ale na piwo gdzies na rynku możemy się umówić, byle nie w ten weekend Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Impreza/piwko IP: *.contium.pl 24.06.05, 14:16 No i to mi sie podoba - oby tylko wyszło ! Tak ten weekend to trochę za wcześnie, ale następny albo może gdzieś w tygodniu ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Impreza/piwko IP: 195.205.44.* 27.06.05, 09:35 Może być w tygodniu, niech sie każdy zainteresowany wypowie i zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Impreza/piwko 28.06.05, 08:48 Chyba lepiej w tygodniu.....wieczorową porą, bo długo pracuję:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Impreza/piwko IP: 195.205.44.* 28.06.05, 09:37 Mnie pasuje po 19:00 w dowolny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Impreza/piwko IP: *.contium.pl 28.06.05, 14:53 Mnie w tym tygodniu też w przyszłym bez poniedziałku - jestem w Wawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Impreza/piwko - Termin wstępny IP: 195.205.44.* 29.06.05, 14:16 To może czwartek, 7.07.2005, np o 19:00, żeby się nie szukać to tradycyjnie pod Pręgierzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Impreza/piwko - Termin wstępny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:00 No to prawie ustalone :) A co do szukania się to i tak będzie ciężko bo poza nami dwoma to inni się raczej nie znają :) Trzeba jakiś transparent przygotować ! Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Impreza/piwko - Termin wstępny IP: 195.205.44.* 01.07.05, 17:03 Damy radę. Z czterech osób udzielających się na forum o których wiadomo że będą tam mieszkać, to ja znam dwie czyli w zasadzie Maczek tylko jest nieznana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rung Re: Newsy z budowy IP: *.cn.wroclaw.net.pl / 62.244.144.* 29.06.05, 15:05 Kierownik na pewno jest Twoim fanem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Newsy z budowy IP: 195.205.44.* 01.07.05, 17:04 A Ty jesteś przyszłym mieszkańcem czy tak tylko przez przypadek wpadłeś? Jeśli jesteś sąsiad to się pochwal ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Newsy z budowy 01.07.05, 22:12 A ja wpadne z piecioma znajomymi, którzy również tam będą mieszkać:))) szykuje się niezłe spotkanie. Potwierdzę czy 7.07 nam pasuje:)))) może wymienimy się namiarami telefonicznymi, bo ja na pewno nie przyjadę na 19...najwcześniej na 20.00 i nie będę wiedziała gdzie Was szukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Pifko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:07 Kurcze, ale się ruszyło! To w sumie będzie reprezentacja ok 8-10 mieszkań No to czad Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Namiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 17:00 Do mnie namiar kom: 500 064 495 można też: ICQ: 16232186 GG dom: 3982243 GG praca: 1217881 Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Namiary 04.07.05, 10:01 8-10 mieszkań. Super. Ja i moi znajomi zajmujemy 6 mieszkanek:)))) taka mała komuna:)))) teraz jeszcze Wy. Super!!!!! Najprawdopodobniej wpadniemy wszyscy na to pifko. Gdzie planujecie przebywać???? Może macie już jakieś upatrzone miejsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Namiary IP: 195.205.44.* 04.07.05, 10:26 Jeśli chodzi o miejsce to pewnie przejdziemy się wkoło rynku i zobaczymy czy gdzieś się upchniemy - najlepiej na zewnątrz jak będzie pogoda. Telefon podałem to sie znajdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi Re: Newsy z budowy IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:56 Witam, jestem zainteresowny kupnem mieszkanka na tym osiedlu (budynek 2 kl 4 na 1 pietrze) jade dzis je ogladac jak to wyglada. Mam wiec kilka pytan i moze ktos mi pomozecie: 1. przeprowadza sie ktos tam z malym dzieckiem tak jakos rok-poltora zeby moj szkrab mial jakis kolegow kolezanki, a moze ma ktos starsze dzieci zeby starszy tez sam na osiedlu nie mieszkal. 2. orientowal sie ktos w temacie jak gleboko sa tam wody gruntowe bo budynek jest nie podpiwniczony i podobno na 50 cm jest juz woda. (podobno jest to niezdrowe) 3. jak sprawa podlaczenia telefonow, internetu, tv. 4. byl ktos tam kiedy przetaczali te pociagi wieczorem??? faktycznie slychac i widac??? do prezes milartu mowi ze jest cicho. 5. wie ktos ile faktycznie sie jedzie autobusem do miasta?? 6. jakies info o przedszkolu szkole podst. gimnazjum?? to w zasadzie tyle co mi na predce przyszlo do glowy ale mam tez kilka informacji jakie udalo mi sie uzyskac: ta dzialka obok to jest podobno dzialka gminna ktora wg planu zagosp. przestrz. jest pod zabudowe koscielna i ksiadz bardzo by chcial tam kosciol postawic ale ze w radwanicach sa 2 to wojt raczej nie chce tam kosciola bo kto mialby go postawic niby i po co. jak juz cos tam powstanie to jakies budynki koscielne (salki katechetyczne czy cos w tym guscie) ale najbardziej prawdopodobne ze bedzie tam teren zielony (oby). podobno maja 2 linie autobusowa otworzyc ale to podobno :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Newsy z budowy IP: 195.205.44.* 13.07.05, 16:15 1. Ja nie 2. E, tam niezdrowe. Jak jest deszczowo to 1,5 metra, jak sucho to głębiej. 3. Wszystko ma być 4. Ja nie, ale koleżanka mieszka po drugiej stronie drogi do Wrocławia i mówi że jednak trochę słychać 5. 17 minut na pl. Dominikański (o ile nie ma przeszkód) 6. szkoła jest z zerówką, przedszkole jest w Siechnicy - państwowe, i w św Katarzynie - prowadzą siostry zakonne. Kościół to nie wiem, autobusy dodatkowe też nie wiem, ale słyszałem że obok boiska ma byc basen i mam nadzieję że to nie plotka. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Newsy z budowy 14.07.05, 09:21 Hej, Ja mam synka teraz 13 miesiecy:)?))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi Re: Newsy z budowy IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:35 fajnie moj ma 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&A+L Re: Newsy z budowy IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 30.08.05, 21:42 My mamy 11 miesieczna coreczke :-) i tez mamy nadzieje na towarzystwo dla niej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Spotkanie - nowa godzina IP: 195.205.44.* 06.07.05, 17:22 Ponieważ jak sie okazało wiekszości pasuje bardziej bliżej godziny 20.00, więc zmieniamy na 20.00. Data i miejsce bez zmian czyli czwartek, 2005-07-07 pod pręgieżem a potem sie zobaczy. Jak bedzie lało to nie będzie dobrze :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Po imprezie IP: *.contium.pl 08.07.05, 10:45 Przede wszystkim bardzo się cieszę, że udało się nam spotkać!!! Było fajnie i widać, że będzie się nam dobrze mieszkać :) Przyznam, że rozmowy natchnęły Bogusię i mnie do kilku odważniejszych kroków i może też zdecydujemy się na większe zmiany!!! A co tam ;) Na razie Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Po imprezie 08.07.05, 11:17 Kurcze a ja nie mogłam dojechać:(((((!!!! Małe, ząbkujące dziecko w domu i ważne decyzje odnośnie zmian w mieszkaniu na dzisiaj na 8 rano sprawiły, że nie dojechałam do Was....Ale mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Po imprezie IP: 195.205.44.* 08.07.05, 16:06 wrrr, czemu ja nie wpadłem wcześniej na to że można wejście do pomieszczenia gospodarczego zrobić z klatki schodowej... teraz to już mam za późno :-(((( Poza tym było super, będzie powtórka, może wtedy bedzie nas więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Po imprezie 11.07.05, 10:14 Ja właśnie mam wejście od klatki schodowej i tym sposobem kuchnia zrobiła mi się taaaaaaakaaaaa duża:)))) dzisiaj stawiają mi już ścianki działowe w mieszkanku, super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gospi umowa - jakie haki? 12.07.05, 23:12 Witam wszystkich, ponieważ jestem zainteresowany tą inwestycją, przekopałem sieć w poszukiwaniu informacji na jej temat i natrafiłem na Wasze forum, a właściwie wątek jej dotyczący. Osiedle zapowiada się niezwykle interesująco, ceny też niczego sobie, lokalizacja niezgorsza - natomiast moje pytanie brzmi nastepująco: w jaki sposób interpretować należy §4 w umowie zawieranje ze spółką Milart, cytuję: „MILART" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Mirkowie oświadcza, że Spółka będzie zaciągała kredyt bankowy na realizację przedmiotowej inwestycji, którego spłata zostanie zabezpieczona hipoteką na nieruchomości opisanej wyżej, przy czym Spółka zobowiązuje się przed zawarciem umowy przeniesienia własności lokalu przedstawić oświadczenie Banku zezwalające na wydzielenie lokalu opisanego wyżej wraz z odpowiednim udziałem we współwłasności działki gruntu oraz części budynku i urządzeń, które nie służą wyłącznie do użytku właścicieli lokali, bez obciążeń w związku ze spłatą części kredytu przypadającą na ten lokal". Przecież w dużym uproszczeniu może to oznaczać powtórkę z ul. Marchewkowej. Proszę o informacje czy zmienialiście ten zapis, zabezpieczaliście się w inny sposób czy po prostu uważacie, że nie ma się czym martwić? Pozdrawiam 3.14-ter Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-ter Re: Radwanice 14.07.05, 07:10 Witam, właśnie zarezerwowałem lokal w Radwanicach i byłem już prawie happy, bo zrobiłem mały wywiad odnoście zagrożenia powodziowego itp. rzeczy bezpośrednio dot. budowanego osiedla, ale mój zapał wydatnie opadł po zapoznaniu się z umową. Jakich zmian dokonaliście w swoich umowach, czy Milart jest skłonny do negocjacji (tak jak deklaruje) zapisów umowy i czy podstawowe paragrafy dot. m.in. finansowego zabezpieczenia inwestycji kredytem bankowym obciążającym hipotekę wznoszonych właśnie mieszkań, zbyt długich terminów i przede wszystkim brakiem terminu zakończenia budowy nie wzbudziły Waszego niepokoju? Proszę o wszelkie sugestie w tym temacie, ponieważ mój prawnik odradza mi podpisanie umowy. 3.14-ter Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 14.07.05, 09:22 Dlaczego p;iszesz, że nie ma określonego terminu zakończenia budowy???? ja w umowie mam zapis z terminami. Jak sie spóxnia to mam rowniez zapis o odsetkach, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 14.07.05, 09:52 Ja też mam wszystkie terminy. Milart jest skłonny do negocjacji zapisów umowy. Zapis o hipotece mnie nie zaniepokoił bo jest napisane że w przypadku kredytu bank udzielający tego kredytu wyłączy spod hipoteki dane mieszkanie wraz z całym udziałem po wpłaceniu pełnej kwoty za ten lokal. Skoro przy tak skonstruowanej umowie mój bank udzielił mi kredytu na zakup tego mieszkania to na pewno ich prawnicy prześwietlili tą umowę na lewo i prawo a ja się nie przejmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-ter Re: Radwanice 14.07.05, 10:00 w umowie jaką mi udostepniono jest jedynie zapis "Termin wybudowania i zgłoszenia do odbioru budynku ustalony zostaje na.....", nie ma słowa o przekazaniu lokalu nabywcy. Ale najbardziej mnie niepokoi ten kredyt zaciągnięty na budowę pod hipotekę mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 14.07.05, 11:50 Jesteś pewien że masz tam że kredyt jest zaciągnięty? Bo ja miałem że "będzie zaciągnięty" w domysle "jeśli będzie potrzebny" a z tego co wiem to do tej pory nie był zaciągany bo nie był potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-ter Re: Radwanice 14.07.05, 12:04 oczywiście, że jestem pewien i to jest główna przeszkoda, na dzięń dzisiejszy uniemożliwiająca wg mojego prawnika podpisanie tej umowy. Cytuję paragraf 4 umowy: "Pan J.M. w imieniu spółki pod firmą: „MILART" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Mirkowie oświadcza, że Spółka będzie zaciągała kredyt bankowy na realizację przedmiotowej inwestycji, którego spłata zostanie zabezpieczona hipoteką na nieruchomości opisanej wyżej, przy czym Spółka zobowiązuje się przed zawarciem umowy przeniesienia własności lokalu przedstawić oświadczenie Banku zezwalające na wydzielenie lokalu opisanego wyżej wraz z odpowiednim udziałem we współwłasności działki gruntu oraz części budynku i urządzeń, które nie służą wyłącznie do użytku właścicieli lokali, bez obciążeń w związku ze spłatą części kredytu przypadającą na ten lokal". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 14.07.05, 12:56 A co twój prawnik widzi złego w tym zapisie skoro jest napisane że jeśli wpłacisz całą kwotę za swoje mieszkanie to będzie ono wyłączone spod hipoteki. Wg mnie nic na to nie poradzisz, Milart przynajmniej na razie o ile mi wiadomo realizuje budowę ze swoich środków (znaczy z naszych wpłat comiesięcznych). A jest we wro jakioś developer który buduje na nieobciążonej działce? Pytam poważnie bo nawet nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-ter Re: Radwanice 14.07.05, 13:03 Prawnik twierdzi, że jest to zapis ryzykowny dla kupującego (vide ul. Marchewkowa), ponieważ normalnie 20% wpłat od nabywców jst wystarczające, aby postawić budynek w stanie surowym zamkniętym. A tutaj deweloper oświadcza iż bierze kredyt, którego zabezpieczeniem będzie nieruchomość i ze bank zezwoli na sprzedaż udziałów bez obciążeń. Przecież może się tak zdarzyć, że deweloper nie wyrobi się finansowo na pierwszej części inwestycji (czyli budynkach 1-4), i będzie stawiał resztę (budynki 5-8) z juz obciążoną hipoteką. Co wówczas? Wtedy po wybudowaniu drugiej części osiedla, abym mógł się stać właścicielem lokalu bez obciążeń będe zmuszony pokryć zobowiązania dewelopera wobec banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 14.07.05, 14:46 W takim razie musisz zaproponować inny zapis na który Milart się zgodzi. Ale według mnie (i nie tylko) ten jest bezpieczny bo gwarantuje, że nawet jeśli Milart weźmie kredyt, to Ty po zapłaceniu całej kwoty dostaniesz lokal wolny od obciążeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:48 Hej widze,że masz juz podpisana umowę.Mam pytanie o kwotę jaka musiales wpłacić przy podpisywaniu umowy wstepnej( czy podpisywales umowę notarialna??)Ode mnie chca 5000PLN,a dodatkowo w zapisie mam ,że w razie wycofania sie z umowy wstepnej ponosze kare w wysokości 5% wartości mieszkania.Nie ma wzmianek,ze w przypadku nieotrzymania kredytu oddadza mi te pieniązki i nie nałożą na mnie kar.Mam obawy więc bardzo prosze o poradę.Jakie punkty w umowie ponadtto zmieniłas??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maansz Re: Radwanice IP: *.wroclaw.mm.pl 14.07.05, 20:02 Jutro najdalej w poniedziałek możemy podpisac umowę :) wciąż jeszcze się wahamy, ale czytając forum - czujemy się coraz bardziej zachęceni. Byliśmy dzis na Pl. Solnym, wczoraj w Radwanicach - w myślach już urządzamy. Nasz młodszy miałby towarzystwo ( pozdrowienia dla maczkowego malucha). Czy wiecie coś o czynszu i ostatecznym koszcie eksploatacji mieszkań ? Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 15.07.05, 09:02 Super!!! Myślę, że na osiedlu w Radwanicach mieszkają fajni ludzie i będzie nam wszystkim miło:))))My podjęliśmy decyzję o zmianie mieszkania i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona z tej decyzji, chociaż jeszcze tam nie mieszkam. Ile ma Wasz maluszek??? Nasz Mateusz ma dokładnie 12,5 miesiąca:))) Rozrabia za czterech:))) Super byłoby gdyby miał towarzystwo w swoim wieku:)))) Pozdrawiam całą Waszą rodzinkę serdecznie i ciepło oraz pozostałych Radwaniczan!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 15.07.05, 09:04 Jeżeli chodzi o starsze dzieci to kolega, który będzie tam mieszkał ma dziecko 8 letnie, koleżanka też. Dwie inne koleżanki mają nastolatki w domu. Myślę, że nasze dzieciaczki nie będą samotne na osiedlu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi&maansz Re: Radwanice IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:18 no nasz ma 15 miechow skonczone a starszy jak sie wprowadzimy to juz 12 lat na karku bedzie mial:) we wtorek mamy podpisac umowe ech przerazajaca mysl. zamienilismy mieszkanie z 1 na 2 pietro teraz zastanawiamy sie jak lazienke zrobic. ma ktos z forumowiczow mieszkanie 4 pokojowe typ A?? to bym z checia posluchal jak maja rozwiazane lazienki. w kuchni chcemy lekko scianke przesunac tak aby powiekszyc saloooon a zlikwidowac drzwi z przezdpokoju do kuchni. zona dzwonila do zdiku zeby sie dowiedziec czy jakis mpk tam bedzie jechac i pan stwierdzil ze maja taki zamiar i ze jest przetarg jakis na te linie ogloszony i mialoby to byc ze sw. kaski na domikanski ale nie wiadomo czy wtedy 501 zostanie. ten basen to pewny jest???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi Re: Radwanice IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:45 o tu tak cichutko??? mowcie cos skoro juz podpisalismy z zona umowe to chcemy wiedziec co sie dzieje na wichurze. Podobno internet ma byc z KORBANKU. bylem na ich stronie i powiem szczerze ze ich warunki regulamin i ceny sa takie rewelacyjne ze raczej wybiore neo. w tym tygodniu wlazimy z kilofem i przestawiamy scianke :) znaczy mowimy jak maja przestawoc je za nas. szkoda ze to trza tylko zabulic 300 za zmiany w projekcie ale 300 nie tak strasznie. teraz pare info ma byc budowana obwodnica tej trasy na olawe (ul. wroclawska) bedzie ona biegla kolo torow na brochowie i maja tam stawiac ekrany to ne powinno jej byc slychac. jest to info z milartu to chyba tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PioTr Re: Radwanice IP: *.us.dcc.pl 19.07.05, 21:35 Szef powiedział, że w zeszłym tygodniu był na spotkaniu z wójtem, który powiedział, że kościół powstanie... Jak MILART go postawi z własnych środków, bo gmina trzeciego nie przewiduje. Nie muszę chyba dodawać, że MILART też nie ma go w planach. Ponadto na stronie pojawiły się 2 nowe galerie najświeższych zdjęć z budowy z 12 i 18 lipca, coraz ładniej to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
malmale Re: Radwanice 09.09.05, 11:38 witam, poważnie rozważamy kpno mieszkania na poddaszu od MILART. Byliśmy juz u kilku developerów ale jak sami pewnie wiecie każdy ma coś na plus i minus. Mieszkanie u MILART bardzo nam sie spodobało, ale niestety musimy sie szybko decydować bo ostatnie na poddaszu. Czy możecie coś napisać ogólnie o developerze - jak wywiązuje sie z umowy, czy jakie zastrzeżenia mieliście co do umowy?, miejscu (np. Radwanice też były zalane w czasie powodzi) i ogólnie jakie są waszewrażenie jeśli chodzi mieszkania tam. Kżda Wasza odpowiedź, rada itp. pomoże nam w decyzji kupna. Dzięki ps. Byliśmy z mężem wczoraj na budowie i prace naprawde sie szybko posuwają !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 20.07.05, 14:03 Dobrze jeśli zrobią ekrany to przy okazji nie będzie hałasu od PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
lila122 Re: Radwanice 08.01.06, 19:04 Kto zna rodzine Iwanow.Wiem,ze maja syna Marcina i Rafala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Radwanice IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:55 Coś tu strasznie cichutko. Czyżby wszyscy na wakacje wyjechali???? Żadnych informacji z osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 25.07.05, 14:21 Byłem dzisiaj ale oglądałem tylko swoją okolicę (B1): trwa kładzenie płytek na klatkach schodowych (w K2 aktualnie fugowanie), w K1 są założone barierki pseudobalkonowe - znaczy te w małych pokojach - takie nawet przyzwoite są. U mnie w mieszkaniu czyli pewnie w innych też są już parapety wewnętrzne - konglomerat taki beżowy - wygląda dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sprosse NOWE FORUM - Radwanice, Siechnice, Św. Katarzyna 27.07.05, 09:04 zapraszam w imieniu twórców :) www.astronom.tivi.net.pl/forum/phpBB2/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek aktualności IP: *.contium.pl 04.08.05, 12:03 Cześć Wszystkim, dawno mnie nie było - spędzaliśmy z żonką upojne (słowo trudne i wieloznaczne) dni na dalekich wyspach, ale teraz wróciliśmy ponownie do życie mieszkankiem :) mam kilka pytań odnośnie tematów poruszanych na forum podczas naszej nieobecności: 1. jak z netem? Rozmawiałem z kilkoma osobami z naszej firmy i wszyscy odradzają Korbank. Co w takim razie robimy? Bo chyba jako całość będzie łatwiej dogadać się z kimś innym. 2. Świder - mówiłeś o ekranach na kolej. Wiesz cośczy to były życzenia? 3. jak się cieszę, że nie będzie kościoła!!! Trochę mnie to przerażało 4. Jak tam terminy oddawania Waszych bloków? Mi właśnie powiedzieli, że nasz IV blok będzie na początku listopada :( Miał być koniec września - więc chyba trochę im wakacje pomieszały. Słyszałem też, że ekipa od dachówek dość długo dawała dupy ;(. Tak więc teraz mam ścianki, mam elektrykę i koniec. Ani kanalizacji, ani tynków - nic:((( A jak u Was? co z 15 sierpnia w bloku I - dalej aktualny? Dajcie znać Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: aktualności IP: 195.205.44.* 05.08.05, 17:23 1. Nie wiem w sumie jak dokładnie wygląda infrastruktura na osiedlu, ale może można się pokusić o jakieś własne rozwiązanie w razie czego. 2. Raczej życzenia, zdaje sie że ma być nowa droga wylotowa z Wrocławia między boiskiem a torami, nowa droga = ekrany prawie na pewno, a ekrany oddzielające nas od drogi, przy okazji oddzielą też od torów 3. w sumie to też mi brak kościoła nie będzie przeszkadzał 4. B1 przewidywany termin - koniec sierpnia (ale to wiedza z sprzed dwóch tygodni, jutro będę na budowie to wyptam) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi aktualności IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 08.08.05, 09:52 Ciesze sie, że trafiliśmy na to forum! Kupiliśmy mieszkanie w B1 na parterze. Też nie możemy doczekać sie przeprowadzki, więc jesli termin połowy/końca sierpnia byłby przez Milart dotrzymany to byłoby super. Pozdrawiam serdecznie wszystkich radwanickich forumowiczów, a szczególnie moją znajomą Bożenkę i jej męża - też kupili mieszkanie na tym osiedlu. Jowita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Pozdrowienia IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 09.08.05, 13:41 Przeczytałam w postach, że była już impreza przyszłych mieszkańców. Ale szkoda, że tak późno znaleźliśmy to formu. Jak będzie jeszcze jakaś to oczywiście się piszemy. Acha, mamy dwójkę dzieci - dwie dziewczynki 6,5 i 4,5 lat. Po przejrzeniu poprzednich postów widze, że dzieciaki bedą miały trowarzystwo! Super! Pozdrawiamy, Jowita i Leszek B1M1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Pozdrowienia IP: *.contium.pl 16.08.05, 10:11 Cześć Wszystkim w weekend byłem na budowie i mam kilka rzeczy z którymi chciałbym sie podzielić. Generalnie mi się podoba. Praca wre - co prawda w moim bloku (B4) nie bardzo szybko ale po B1 widać. No ale 1 będzie oddawana lada chwila. Chociaż Kiedownik powiedział, że 1 i 3 będą oddawane razem a w 3 jeszcze trochę mają przed sobą. Byliśmy w jednym mieszkanku w B1 i powiem tak - trochę się bałem jak te mieszkanka będą wyglądać - czy ściany będą równe, czy tylko gładkie - ale już się nie boję - fachowa robota!!! I drzwi wejściowe bardzo fajne, i parapety nawet dobre. Jest ok. No i widać, że za jakiś czas to może nawet droga już będzie bo panopki już ją robią (i nie będzie jak w Atalu). Ale wiecie - tak się zastanawiałem z żonką. Bo przy boisku jest też świetlica siłownia, stół do pingla i bilarda. Pewnie w nienajlepszym stanie to wszystko. A co byście powiedzieli jak już będziemy tam mieszkać, żeby się zrzucić po 100- 200 zł i ich dofinansować - będzie nowy sprzęt, może dzięki temu będziemy mieli jako sponsorzy wejście za darmo. Może nie wyszłoby tak drogo jakbyśmy się zebrali a byłoby fajnie. I dzieci (część z nas już ma a część będzie) miałyby się gdzie bawić. To tylko taka wolna uwaga. Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&A+L PLAN zagospodarowania Radwanic IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 31.08.05, 21:12 Na forum pojawilo sie kilka ptan w zwiazku z przebiegiem drogi itd. Tutaj jest plan zagospodarowania Radwanic, gdzie wszystko jest czarno na bialym ;-) wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/23560/1801ru03mapa.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapit Re: PLAN zagospodarowania Radwanic IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:12 ech wynika z tego ze moze byc niefajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D&A+L Re: PLAN zagospodarowania Radwanic IP: *.travelplanet.pl 01.09.05, 10:09 Sprawdzalem Plan przed zakupem mieszkania, wiec decycje podjelismy swiadomie. Droga bedzie szla w odleglosci 300m od osiedla, co nie powinno byc duzym problemem, tym bardziej ze na pewno beda ekrony (domki jednorodzinne sa blizej) Tak wiec do drogi bedzie boisko+50m strefa zieleni+100m strefa inwestycyjna. Bardziej martwi mnie ze ponoc kolej jest dosyc glosna, chociaz to okolo 500m od osiedla D&A+L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: PLAN zagospodarowania Radwanic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:40 przepraszam że przerywam ale w jakim programie można otworzyć ten plan zagospodarowania Radwanic. Bo nie mam jak otworzyc tą mapke a bardzo mi na tym zależy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapit Re: PLAN zagospodarowania Radwanic IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:42 adobe acrobat reader Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuBi Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 16:01 Witamy, Będziemy Waszymi sąsiadami :) mamy nadzieję, bo umowa podpisana. Nie wiem do końca na który post odpisywac, bo wszystko przeczytałem. Kilka uwag które mi się nasunęły po wszystkich postach: Nasza lokalizacja : Blok 8 Klatka 29 Mieszkanie 4 na poddaszu (to chyba będzie Słoneczna ? :) ) Baronek : jestem za dofinansowaniem bilarda etc., będzie można sobie kolektywnie "posąsiadowac" Też mnie interesuje koszt spotkania z elektrykiem ... Bardzo się ciesze, że kościoła nie będzie obok, bo to nie tylko dzwony, ale w niedziele żeby wyjśc na powietrze i żeby nie było tysiąca ludu pod klatką. Szkoda troche że miejsca parkingowe tylko w środku wydzielone, ale myślę, że nie będzie aż takiego ścisku. Net z korbanku nie słyszałem, znam trochę jednego gościa który tam pracuje i on mówi że są solidni (ale wiadomo jak to jest jak sie gdzieś pracuje) a też jest to dla mnie ważne żeby było solidnie i względnie tanio Jeśli będzie obwodnica tej drogi to było by super, bo aktualnie mieszkam na księzu małym i faktycznie cięzko tam przejśc przez Opolską. Na następne spotkanie (przyszłych) mieszkańców także się piszemy. Zastanawiamy się też nad ociepleniem poddasza, czy zlecic to milartowi, tak jak proponują czy kogoś z zewnątrz wziąc. To 15k to ponoc przyzwoita cena i tyle by to wyszło (i nie było by bałaganu bo zrobione wszystko przed wykończeniem) tylko czy to będzie dobrze zrobione to tego nie wiem, głównie o straty ciepła mi chodzi w zimie. Pozdrawiamy, Szymon i Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapit & maansz Re: Radwanice IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.05, 18:50 My tez juz po urlopie, choć w jedną z sobót nad morzem kierownik budowy obudził nas o 7.30 pytaniem o jedno z gniazdek, a na końcu rozmowy spytał czy na pewno wiem o czym rozmawiamy :) ( chyba jednak zaspany głos miałem :) - chyba czas na nowe spotkanie, jest nas juz spora grupka - co do składki na sprzęt do świetlicy - trzeba by to jakoś dokładniej uzgodnić, ja mam nadzieję na silna grupę pod wezwaniem gry w kosza :) - nasze B2 zaplanowano na grudzień - choć w Milarcie obiecywali październik - ciekawe, pewnie bedzie listopad :) - śniło mi sie że mamy adres Gwiaździsta 7/3 .... Pozdrawiamy Gosia i Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowi Re: Radwanice IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 17.08.05, 09:37 Szymonie i Agnieszko - my też mieszkamy teraz na Ksieżu Małym. Ha, to może nawet znamy się z widzenia... W Radwaniacach będziemy mieszkańcami B1 na parterze. Mamy nadzieje na troche spokoju. Teraz, kiedy otwieramy okno od ul. Opolskiej czujemy spaliny, o hałasie nie wspominając. Też myślę, że możnaby się spotkać ponownie, zwłaszcza, że doszło kilka nowych osób na forum. Pozdrawiamy serdecznie, Jowita i Leszek M1B1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.contium.pl 17.08.05, 10:16 No to przejdżmy od słów do czynów. Proponuję przyszły poniedziałek lub czwartek Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.05, 21:14 Nam pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowi radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 18.08.05, 10:22 Nam pasuje poniedziałek 22.sierpnia. Czy możemy sie umówić w poniedziałek? Powiedzmy na rynku, tradycyjnie pod pręgieżem o 19:00? Leszek i Jowita B1M1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VW Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.08.05, 22:43 Witamy wszystkich sąsiadów. Z uwagą i od dawna śledzimy wasze posty i postanowiliśmy się dopisać. Będziemy mieszkać w B3 - w mieszkaniu z poddaszem i dlatego możemy podzielić się doświadczeniem odnośnie wykończenia poddasza przez MILART (bardzo dobrze ocieplone i starannie wykończone). Byliśmy uczestnikami pierwszego spotkania, więc i na najbliższe (może być poniedziałek)się piszemy. W imieniu córki prosimy o info, czy na osiedlu będą rodzinki z dziećmi w wieku gimnazjalnym. Violetta i Wiesiek (jeszcze z Legnicy) Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku 19.08.05, 09:41 Ja tradycyjnie nie mogę:((((( Umówimy się kiedyś w sobotę lub niedzielę. W tygodniu mam podstawowy problem - brak opieki zastępczej dla mojego Maluszka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowi Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 19.08.05, 10:25 Maczku, to może weź Maluszka ze sobą (chyba, ze 19:00 to juz kąpanie, usypianie itp.) My chyba będziemy z dziećmi - też nie mamy ich z kim zostawić. Pozdrawiam, Jowi i Leszek B1M1 Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku 19.08.05, 10:43 Mój synek o 19 jest juz na skraju wyczerpania:)))) mogłabym Go wziąć, ale marudziłby strasznie. A poza tym ja wcale nie usiedziałabym z Wami, ponieważ moje dziecię jest na etapie chodzenia i nie robi nic innego tylko chodzi i chodzi a ja za Nim biegam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowi Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 19.08.05, 10:55 A, no to rzeczywiście mógłby być kłopot. Chociaż są też pozytywne strony tej sytuacji - dziecko wyczerpane o 19:00! Marzenie wielu rodziców. Jakbyś się jednak zdecydowała, to moje dziewczynki mogą z Twoim maluchem pochodzić. Maja ma 6,5 lat, a Anastazja 4,5 lat. Pozdrawiam wszytkie radwanickie mamy obecne i przyszłe. Może byśmy wymyślili jakąś nazwę dla naszego osiedla? Co powiecie na mały konkurs na forum? Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapit & maansz Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:02 My bedziemy jak kapit wyzdrowieje. Na szczescie babcia juz zarezerwowana na poniedzialek bo tez bylby klopot. VW mamy syna w 6 klasie podstawowki to prawie juz gimnazjum Kapit byl na budowie wczoraj: b1 juz całkiem całkiem fajnie wygląda b2 koncza dach, wstawiaja okna polaciowe, nie wie jak w srodku bo zaczeli robic posadzki i nie mogl wejsc pozdrowienia Gosia i Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
mcelina Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku 19.08.05, 13:43 Jowi, Mój synek ma 14 miesięcy, więc chodzi spać wczesnie. Zresztą najpóźniej chyba kładliśmy Go spać o 20:)))) Ma to swoje dobre i złe strony. Złe takie, że od 19 nie daje żyć, marudzi i w ogóle jest ciężki do zniesienia, ponieważ jest zmęczony. Wyjścia w godzinach wieczornych są zatem prawie niemożliwe. Zastanowię się jeszcze. Może spróbuję a jak będzie bardzo źle (z synkiem) to pojadę do domu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuBi Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:12 A my będziemy na urlopie :| Najwcześniej nam pasuje sobota za tydzień (27) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapit&maansz Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:56 Proszę o wytyczne jak się poznamy ponieważ nie byliśmy na pierwszym spotkaniu i nie znamy sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: 195.205.44.* 22.08.05, 10:01 Mogę być skrzynką kontaktową. Tak jak ostatnio mój numer to 500 064 495 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowi Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 22.08.05, 11:19 Czyli potwierdzamy dzisiejszy wieczór o 19:00 pod Pręgieżem. Na pewno się odnajdziemy. Nas też nie było na poprzednim spotkaniu, ale cieszymy się, że bedziemy na tym. Pozdrawiamy, Jowita i Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapit Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.wroclaw.mm.pl 23.08.05, 06:48 oh czas do pracy isc nastepne spotkanie prosze w organizowac w piatek-sobota :) a co sie dotyczy naszej rozmowy o podlogach to: 1,5 kg zaprawy na 1 metr kwadratowy na 1 mm wysokości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowi Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 23.08.05, 08:12 Hej, dzięki za wczorajsze spotkanie. Otworzyliście nam oczy na poziom naszych podłóg! Dzisiaj rozmawiamy z wykonawcą jak temu zaradzić, bo nie pomyśleliśmy wcześniej, że przy łączeniu drewna i płytek poziomy muszą być różne... no cóż, człowiek uczy się przez całe życie ;-) Pozdrawiamy serdecznie i miłej pracy! Jowita i Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczek1 Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.05, 19:50 Nie było mnie na spotkaniu i żałuję:(((( Zaintrygowało mnie jednak to, co napisaliście o różnicy poziomów przy łączeniu płytek i drewna. O co chodzi??? Wtajemniczcie mnie i pozostałych, których nie było. Prrrroszęęęęę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: 195.205.44.* 24.08.05, 08:58 Chodzi o to że jeśli kladzie się parkiet i bedzie on się stykał z płytkami to ponieważ parkiet ma najczęściej wiekszą grubość niż płytki to trzeba pod płytkami zrobić grubszą wylewkę żeby potem nie wyszły progi. No i najłatwiej zrobić to w momencie wylewania podłogi przez Milart - można bez problemu poprosić ich żeby np w łazience wylewka była np o 5 mm grubsza. Jeśli sie o tym nie pomyśli wcześniej (jak ja :-(() to potem trzeba zastosować np wylewke samopoziomującą ale to są koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczek1 Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: 195.20.110.* 24.08.05, 09:16 No ja chyba też o tym nie pomyślałam...:(((( A będę miała łączenie kafli z drewnem w częśći salonowo- kuchennej i salonowo-przedpokojowej. No i co teraz???? Muszę robić jeszcze jedną wylewkę???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapit Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 10:47 Problemu nie ma jak bedziesz klasc panele lub mozajke, gdyz sa one porownywalnej grubosci. parkiet czy desli sa grubsze okolo 15-20 mm maja co przy 8 mm kafli daje duza roznice poziomow i koniecznosc wylania masy zamopoziomujacej pod kafle. dlatego poprosilem milart aby wylali mi 5 mm wyzej posadzke tam gdzie beda kafelki aby nie tracic majatku na mase samopoziomujaca. mam w pracy kolege ktory sie buduje i wlasnie on mnie oswiecil ze jak sie nie chce miec potem problemu z poziomami to przeba wyzej podloge zrobic pod kafle. ale jak mowilem teylko przy laczeniu kafli z parkietem lub deskami. jak ktos robi mozajke czy panele HDF (chyba tak sie nazywaja) to podlogi musza byc rowne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczek1 Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: 195.20.110.* 24.08.05, 13:54 Dzięki za informację. Myślę, że każdemu się ta wiedza przyda. A co jeszcze ciekawego się wydarzyło na spotkaniu poniedziałkowym???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapit Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.dmic / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:53 aaa nic ciekawego :D ochroniarz stwierdzil ze zaraz bedzie dyskoteka i kazal wyjsc z dziecmi. na parkiecie tanczylo niesamowicie liczna grupa zero osob i istnialo niebezpieczenstwo stratowania dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maansz Re: radwanickie spotkanie na wrocławskim rynku IP: *.wroclaw.mm.pl 29.08.05, 23:00 Jowi - rozumiem, że Wy na pierwszy ogień - ale zazdroszczę !!!! Bylismy w niedzielę na osiedlu - bardzo nam sie podobało, wszystko rośnie w oczach. Kapi był dzisiaj w mieszkaniu - podłogi juz wylane, kierownik obiecał do końca października zakończyć B2 - oby, oby !!! Co Wy na to, żeby za pośrednictwem Milartu poinformować resztę przyszłych lokatorów o naszym forum - może na następne spotkanie przyszłoby więcej Radwaniczan ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi roboty wykończeniowe IP: *.devs.futuro.pl 30.08.05, 13:20 No właśnie, na pierwszy ogień. Będziecie się mogli uczyć na naszych błędach, hehe. Oby ich było jak najmniej! Rozmawialiśmy z naszym wykonawcą o ytch podłogach i o tym, ze nie zrobiliśmy różnicy w Super pomysł, żeby za pośrednictwem Milartu poinformować o forum. Ja właśnie się dzisiaj zastanawiałm czy Milart w ogóle o tym formu wie. Pozdrawiam serdecznie, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Re: roboty wykończeniowe-dokończenie zdania IP: *.devs.futuro.pl 30.08.05, 13:58 Ojej, nie dokończyłam poprzedniej wypowiedzi i wysłałam... Chodzi o to, ze rozmawialiśmy z naszym wykonawcą o tym, że nie zrobiliśmy różnicy w poziomach wylewki pod kafle i pod drewno. Powiedział, że to nie jest duży problem i ze da radę to zrobić tak, żeby było ok bez dodatkowej wylewki.