Gość: J-23 znowu nadaje Re: wątek pseudosensacyjny IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 21.01.11, 18:11 he he he czyżby konflikt personalny na linii dyrektor - handlowiec ? czy może odmówiła??... współpracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: Wileńska 33 "B" IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 21.01.11, 23:07 Oj polecą łby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: Wileńska 33 "B" IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 00:01 tak zwolnią hostessy i za kare beda musialy promowac parowki merlinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hostessa Kruszer Re: Wileńska 33 "B" IP: *.static.as29550.net 22.01.11, 00:17 Nie po prostu tępy Konopka prawdziwy tfardziel i olbrzymi facet z jajami będzie nas teraz wszystkich terroryzował. Konopka jesteś już na dnie, stamtąd niewiele widać, pogrążyłeś się sam pisząc tu te wszystkie posty. A ja myślę że koniowata martusia jest ciebie warta. Reszta hostess w sumie nie miała takich przywilejów jak dziewczyna dyrektorka sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korona Re: Wileńska 33 "B" IP: 22.01.11, 00:55 dario i po co ci to było? po cholere żeś tu pisał? Chciałeś się poużalać nad sobą? Uderz w stół a nożyce się odezwą! Troszke nas hosstess się tu przewineło w tej firmie przez ten rok. Co za ironia myślałam że najgorsze co nas spotkało to Ponton a tu się okazuje że to ty! Twoje kłamstewka i marne propozycje wyszły na jaw. A ja mysłałam że Ponton taki zły bo nas nachodzi a y za to byłeś ten dobry ale nie za darmo. Fory u ciebie miała tylko ta która dawała szanse że wypnie do ciebie tyłeczek. Widzisz nam sie nie tak trudno skrzyknąć, jedna rzuca hasło i oto jesteśmy. życze trwałego pożycia z wybranką twojego życia hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalmatysiak Re: Wileńska 33 "B" IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.01.11, 09:21 widzę ze tu teraz kółko zainteresowań Kruszera powstało!!!!!! proszę sobie z Konopką nowy post założyć. nas interesują tylko nasze mieszkania a nie jego k..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Wileńska 33 "B" IP: *.centertel.pl 22.01.11, 11:58 Oh Karol :-) chyba go te baby wykończyły teraz wyłazi prawdziwa wiocha hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzio Re: Wileńska 33 "B" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 12:53 Drogie hostessy, ja was wszystkie widzialem. żadna z was miss swiata nie byla, jedna pryszcze, druga krzywy nos, spadajcie stad i piszcie sobie na nowym watku. My mamy swoje klopoty, również dzięki wam, kłamczuchy. Kto by pomyslal, same pokrzywdzone dziewice orleanskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hostessa Re: Wileńska 33 "B" IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 14:12 pryszcze sie da wyleczyc, ale kompleksu małego członka już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm powrót do tematu IP: 109.79.254.* 22.01.11, 15:10 Szanowni Państwo, czy moglibyśmy wrócić do pierwotnego tematu forum? Czy ktoś zdecydował się na zwrot kosztów z odszkodowaniem, lub czy są jakieś nowe wieści z budowy (dot. budowy a nie personelu:) Pozdrawiam i proszę o jakieś informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 16:02 co to znaczy zwrot kosztow z odszkodowaniem? na jakiej podstawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: powrót do tematu IP: *.centertel.pl 22.01.11, 18:15 Jakie odszkodowanie, wszystko do poprawy oni proszą się tylko o kasę , Nic nie robią i liczą tylko że ludzie się wprowadzą i zostawią ich w spokoju niektóre rodziny mieszkają , bo co mają wynajmować i czekać jak nowy postawią . Szkoda gadać, widzę jak jeden codzień ich nachodzi i walczy jak z wiatrakami, mi drzwi od piwnicy prostowali dwa miesiące. Powtót do tematu to tylko zmyłka konopki:) Odpowiedz Link Zgłoś
jerrka żenada 22.01.11, 16:11 Ludzie;/ Konopka to szmaciarz wiadomo nie od dziś ale szczerze nie rozumiem po co wywlekacie teraz inne sprawy. że hostessy brzydkie, że jakaś rzekomo miała romans z nim itd. Jak na mnie one nic nie zawiniły, bo wiadomo, że Konopka umie pięknie oczy mydlić i ściemniać to naiwne uwierzyły. Jedno jest pewne Konopka nie jest już związany z osiedlem i z Kruszerem a forum dotyczy Kruszera więc zajmijmy się tematem bo takie plotkarstwo jest niefajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszczuch Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 22:09 Kilkaset postów wcześniej było tu towarzystwo adoracji Konopki, normalnie bez wazeliny mu wchodzili. Teraz go się tu opluwa. Jeśli ciągle są to ci sami ludzie, to są gorsi niż to co o nim wypisują. Naprawdę żenada. A ja go krytykowałam wcześniej, a teraz uważam, że zachowujecie się skandalicznie. Bo używam mózgu, w przeciwnieństwie do większości z was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B likwidacja usterek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 02:53 Witam, jestem lokatorką budynku B. weszłam na to forum licząc, że znajdę jakieś konkretne informacje a tu psikus. Zamiast tego plotkowanie na temat życia prywatnego pracowników Kruszera, heeeeeeelp. Postanowiłam jednak napisać, licząc na odpowiedź tych co interesuje jednak wymiana informacji na temat naszych mieszkań. Bo mam pytanie na temat likwidacji usterek zgłoszonych podczas odbioru technicznego. Jak to wygląda u was? Miałam odbiór 29.12 i oczywiście kilka usterek się znalazło, np. brak bezpieczników, kratek do wywietrzników ( to uzupełnili), do tego dziura w ścianie nad bezpiecznikami ( to już w swoim zakresie zrobiłam), ale jeszcze posadzka nie trzyma poziomu w miejscu złączenia płyt, parapety ujeb..... jakimś klejem i porysowane, w oknie w sypialni uszczelka naderwana no i grzejniki nie grzeją ( ale to podobno u wszystkich jest ten problem do puki lokatorzy ściągają kaloryfery by malować ściany, takie wytłumaczenie usłyszałam od jednego z bosów budowy). Mija prawie miesiąc od odbioru i nikt tam się nie pofatygował by cokolwiek ( poza tym co napisałam) zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: likwidacja usterek IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 23.01.11, 10:49 Po odbiorach mają ciebie w dupie, dwa lata minie i nikt nie przyjdzie ,wszystkie ściany krzywe, Ogrzewanie nie grzeje bo oszczędzają , nie będą grzać pustostanów bo muszą za to płacić . Tynk lepiej położony ma mój dziadek na wiosce w oborze dla krów. Tu gładź nie daje rady Fale jak na Bałtyku, sama klatka schodowa mówi za siebie kto to odbierał Niewinem. Szybciej zrób sobie sama a im wystaw fakturę jak minie miesiąc od odbioru. Na pewno zrobisz lepiej i będziesz miała mniej strat,))))))))))))):::: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: IP: *.25.48.198.kapode.com 23.01.11, 11:15 To forum ma służyć wymianie informacji na temat naszych mieszkań. Wtrącanie się w czyjeś życie prywatne, a tym bardziej komentowanie i to w taki sposób jest prostactwem. Jeżeli ktoś nie potrafi rozmawiać w cywilizowany sposób to wypisuje "takie rzeczy", żeby pobawić się czyimś kosztem. Ludzie opanujcie się. To co piszecie świadczy o was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: likwidacja usterek IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 11:36 terminy masz zapisane w umowie. Obawiam sie ze na krzywe sciany z wybrzuszeniami itd nie pomoga zadne korekty, tym bardziej, ze 80% scian nie bylo stawianych przez kruszera- pamietajcie ze budynki to przerobka dawnych budynkow koszarowych!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hobby budowania Re: likwidacja usterek IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 23.01.11, 12:43 Piszę o budynku A bo B to robotnicy mówią że to atrapa mieszkań (szkoda liter na ilość usterek, tak zwane boksy socjalne ) Oddają budynki w stanie deweloperskim, i to ich zobowiązuje do oddania mieszkań zbudowanych zgodnie ze sztuką budowlaną. I nie interesuje mnie to że był to stary budynek. Zapomnieli nawet o izolacji poziomej i ani słuch o tym .Ludzie na parterach to firmy produkujące pieczarki, boczniaki itp. Zejść tylko do piwnicy i zobaczcie co tam się dzieje, wszędzie smród wilgoci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc B Re: likwidacja usterek IP: 83.2.221.* 23.01.11, 15:22 twoj mozg jest atrapą! pytaj pracownikow-tych nieudacznikow, ktorzy o niczym nie maja pojecia... po pewnym cvzasie-jak soboe mozna zauwazyc bud A zostal co raz mniej doinwestowany. tam jest ok 50% wolnych mieszkan!! ja jakos od poczatku jestem na budowie i widze jak to robia-mam swoje zdanie, nie powiem ze jest idealnie ale bez przesady-atrapa to Twoj MOZG!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hobby budowania Re: likwidacja usterek IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 23.01.11, 16:37 Widzę że dobrze się nazwałeś gość B Jak Baran. Budynek też jest B. A tak w formie rzeczywistości to powinieneś skończyć dwa prestiżowe fakultety jak kierownictwo remontujące ten socjalny budynek B ,to może udowodnił byś nam że umiesz pisać analfabeto zachwycony tą szopą. Okna większe w kiblu mam niż ty w tym budynku Masz rację pasujesz na zwierzaka , więc kupiłeś sobie marną oborę...............:) Mózg mi nie potrzebny żeby odróżnić szopę od mieszkania.............:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: likwidacja usterek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 17:06 tobie pewnie potrzebne jest wieksze okno w kiblu, smierdzacy durniu , hehehehe odezwal sie fachowiec od siedmiu bolesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Bud A Re: likwidacja usterek IP: *.centertel.pl 23.01.11, 18:20 Wszyscy wiedzą że budynek A jest lepszy. Ja mam mieszkanie w Bud A . I h... mnie interesuje Miecio,Edzio,Och Karol,Ponton i ich dziewczynki. Jak sprzedawali mówili że wszystko będzie super i nie odpuszczę aż tak będzie. Zostało jeszcze parę dni na poprawki z odbioru , jak nikt się nie zjawi to zaczynam remont na ich koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud.B Re: likwidacja usterek IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 19:40 sam jestes atrapą. Obraziłeś w tym momencie kilkadziesiąt rodzin mieszkających w budynku B. Podaj mi zatem łaskawie nr swojego mieszkania w budynku A, abyśmy mogli osobiście twarza w twarz ci o naszych ATRAPACH opowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: byłam i wiem IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 11:32 jaka firma takie hostessy. jak tatus jest "sędzią" (pewnie piłkarskim) to ci nie mógł załatwić porządnej pracy tylko akurat masz wyjatkowa urode i aparycje i przed castingiem do Tap Madl 2 chciałas sobie zrobic doswiadczenie zawodowe w dziale Maketingu end Pi-aRu w kruszer developer? ahahahhahaha. A Konopka przeciez ciagle pracuje. Klamiecie ludzie wzajemnie az wam z uszu sie dymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwa hostessa Re: byłam i wiem IP: *.play-internet.pl 23.01.11, 20:30 Konopka nie rób ludziom z wody mózgu!!! Jeśli wydaje ci się że ktoś uwierzył w to że to co napisałeś to napisała była hostessa to masz chyba za daleko do mózgu! Nie mam zamieru tu nikogo obrażać, proszę sprawdzajcie sobie moje IP, piszę z prywatnego komputera i oświadczam że to ja jestem hostessą i kilka moich koleżanek które są hostessami w Kruszer Development czyta to forum regularnie, więc jakim prawem podszywasz się pod nas pisząc zresztą w swoim języku! Nie obrażaj ludzi Konopka vel James Bond bo Ponton rzeczywiście jest wymagający, ale ja jestem akurat uczciwa więc jak będę chciała nieuczciwie zarobić pieniądze to pojde okraść bank a póki co pracuję, zarabiamy całkiem nieźle jak na rynek hosstess we Wrocku i wypłaty dostaję regularnie, może czasem kilka dni pon terminie! To że twoja wybranka została zwolniona a teraz ciebie wyrzucili to nie znaczy że masz mieszać z błotem całe forum i obrażać wszystkich, prezesów, koleżanki z pracy. Jesteś żałosny Panie Bond-Konopka! Mimoże nie skończyłam jeszcze dwóch fakultetów którymi się tak chwalisz to mam dużo lepiej w głowie poukładane od ciebie. Na koniec - pisze w imieniu 5 dziewczyn ktore są (nie były) hostessami w Koronie i potwierdzamy że oficjalnie KONOPKA ZOSTAŁ ZWOLNIONY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud B Re: byłam i wiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.11, 20:36 Konopka a co ty nie sprzedawałeś tego szajsu? Nazywasz nasze mieszkania atrapami popaprańcu bo cie wypieprzyli z roboty? I co myślisz że teraz ktoś uwierzy że jak dostawałeś prowizje za sprzedaż to były super mieszkanka a teraz to szajs i atrapy? Bo ktoś sie wreszcie się na tobie poznał i cie wreszcie wywalił z tej roboty nieudaczniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. z bud. B bud. B IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.11, 23:50 Widać że niektórzy sąsiedzi leczą tu swoje kompleksy. Ludzie, jakie to ma znacznie kto kogo, gdzie, z kim i po co? prawda jest taka ze mamy niezłego klopsa bo mieszkania wyglądają jak wyglądają. Tynki odpadają, grzyby na ścianach, 4 cm brakuje do poziomu, stęchlizna w piwnicy, mieszkania na 2,48 "wysokie". Z czego się mamy cieszyć? Mnie Konopka kilka razy pomógł, przynajmniej można się było czegoś dowiedzieć. Ale potem było różnie. Teraz to i tak nie ma znaczenia. Wszyscy mają nasze żądania w d..! Poniatowski, paniusie z biura, tylko Pan E. coś robi, ale też już pada z sił. Byłem ostatnio w mieszkaniu z fachowcem i powiedział że okna są za małe do powierzchni pokojów i że to się nadaje do zgłoszenia do Inspektoratu Budownictwa. To poważna sprawa, mój majsterek już to sprawdził. Pachnie to wszystko nie miło. Ktoś się tu doigra. Tyle powiem, że żałuję jak cholera, że kupiłem mieszkanie u Kruszera a jak chciałem rozwiązać umowę to oczywiście straszyli karą 15 %. Może jak więcej z nas sąsiadów zabierze głos to coś da. Ludzie trzeba walczyć o swoje a nie jak te barany na rzeź! Niekompetencje trzeba pokazać bo szl... już człowieka trafia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc B Re: bud. B IP: *.31.221.42.edial.pl 24.01.11, 08:45 witam mi tynki nie odpadaja, nie mam takze grzyba na scianach:masz pecha widocznie, na ktorym pietrze masz mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Bud A Re: bud. B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 11:15 A zgłosi to Pan do Inspektoratu Budownictwa? Tam jest masa nieprawidłowości, nasz problem polega na tym, że zdecydowana większość mieszkańców bądź nie widzi, że Kruszer nas wystawia, bądź macha ręką i bierze co dają, byle już nie czekać, byle mieć akt notarialny. No a po wszystkim już nie ma żadnej siły nacisku i żadnego straszaka na nich. Ja próbowałem walczyć, ale wyglądam śmiesznie, jeśli "wszystkim" się podoba, a mi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: bud. B IP: *.171.23.120.static.crowley.pl 24.01.11, 20:40 A może ktoś pomoże mi w tym temacie: W umowie mam zapisane, że różnica powierzchni rzeczywistej do tej przy odbiorze może wynosić do 3%. Powyżej tej różnicy potrzebny będzie aneks do umowy. W moim mieszkaniu różnica jest powyżej 3%, a dokładnie 3,17%. Czy w takim wypadku mam podstawy, aby nie podpisywać aneksu i z winy sprzedawcy zrezygnować z mieszkania ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4Lex Re: bud. B IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 25.01.11, 22:39 Tak, jeśli jest większa mozesz zrezygnować lub wystąpić o odszkodowanie. Idź do biura i zażadaj np. 3 tysięcy zł. Powinni Ci wypłacić lub odjąć z ostatniej transzy, bo będą się bali stracić klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud b Re: bud. B IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 20:23 u mnie mieszkanie okazalo sie mniejsze o 1 m i zwracaja mi pieniadze za brakujacy metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcio Re: bud. B IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 22:54 mam pytanie do już mieszkających na Wileńskiej33. jak się tam mieszka???? przypuszczam iż wielką uciążliwością jest brak drogi. a poza tym??? mam na myśli stan techniczny mieszkań jak i całego otoczenia. ktoś poruszał problem z ogrzewaniem.....a raczej jego brakiem spowodowanym wykręcaniem grzejników podczas wykańczania mieszkań. może zasygnalizowali byście na forum swoje inne kłopoty i problemy związane z tą budową ???? dużo zdrwka i jak najmniej problemów dla wszystkich obecnych jak i przeszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wileńska_33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.01.11, 23:56 Wchodzę na forum po prawie miesiącu przerwy i przerażenie mnie ogarnia! Ludzie, czy wyście wszyscy z rynsztoka eksmisję dostali?!? Tu piszą dorośli, czy gimnazjalna gównażeria?!? Miało być forum dorosłych ludzi, a jest jedna wielka pyskówka na poziomie dna, albo i poniżej! To kto z kim śpi, kto się z kim puszcza, a komu kto rogi przyprawia koło zadka mi lata. Mnie interesuje postęp robót na osiedlu i w mieszkaniach, szczególnie w moim mieszkaniu. Chciałbym tu przeczytać czy wreszcie zaczęto usuwać usterki albo chociaż przestano generować nowe. Kiedy zostanie poprawiony parking w miejscu gdzie stały silosy z zaprawą, czy co to tam w nich było. Chciałbym się wreszcie dowiedzieć, kiedy zostanie utwardzone to bagno przed blokiem - mrozu nie ma, można by chociaż teren utwardzić. W piwnicy walają się flaszki po wódce - co to jest??? Do łez mnie rozbawiają osoby, które próbują udowodnić innym wyższość mieszkania w bloku przerobionym z koszar, z 80-letniej zawilgoconej i zagrzybionej cegły nad komunistycznym klockiem z płyty. Ludzie, blok to blok, z czego by nie był i gdzie by nie stał, to kołchoz jak każdy inny. Możecie sobie na to mówić "apartamentowiec", ale blok zawsze pozostanie blokiem i nic tego nie zmieni. Nie na darmo w krajach na zachód od Polski blokowiska to nie są raczej dzielnice ludzi zamożnych i odnoszących sukcesy w biznesie ;-D Chcecie mówić o komforcie - proszę bardzo, duża działka, porządny, podpiwniczony dom, ogród i jest OK. Nie kompromitujcie się bajaniem o "wyższym standarcie" tu czy tam, bo i jedno i drugie to taka sama kicha, w dodatku na zadupiu - do ronda koło Shella piechotą idzie się ponad pół godziny, na rynek jeszcze dłużej. Ja kupiłem tam mieszkanie nie z miłości do Kruszera, przerobionych koszar czy jednostek wojskowych i widoku na rozpadające się lotnisko, ale dlatego, żeby mieć gdzie mieszkać i z pełną świadomością co to znaczy mieszkanie w bloku tuż obok szkoły. Tyle tylko, że nie przewidziałem, że Szanowni Sąsiedzi będą dowartościowywać się pyskówkami jak małolaty. Najpierw w internecie, a prędzej czy później pewnie i na osiedlu. Nie boję się Kruszera, banku, czy innych nieszczęść. Ja się boję Was, Sąsiedzi, bo z Wami będę musiał co najmniej kilka, jeśli nie kilkanaście lat mieszkać. Jeśli Wasz sposób wypowiadania się odzwierciedla Waszą kulturę bycia, to pierwsze co będę musiał zrobić, to wymienić drzwi - na dobrze wyciszone, żeby nie słuchać jak się wyzywacie nawzajem na korytarzu. Jak mawiają małolaty: ogarnijcie się wreszcie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ty Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.11, 18:48 ssij dropsa, moronie, orzeł biznesu jeden sie znalazl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blok B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.play-internet.pl 27.01.11, 19:56 właśnie taką wypowiedzią utwierdzasz słowa które wyżej nas wszystkich oceniają BRAWO ZA INTELEKT ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmierdzący sąsiad Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 27.01.11, 22:15 Pozdrawiam sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.devs.futuro.pl 28.01.11, 12:53 ale sąsiedztwo, nie ma co!:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 20:37 to sie wyprowadz jak sie nie podba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daryl Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.edukacja.wroc.pl 30.01.11, 14:48 Uf.................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.centertel.pl 30.01.11, 17:51 Czy wiadomo coś na temat poprawek , poprawił coś Kruszerospontonsrasputins od odbioru na początku stycznia. Czy dalej nic nie poprawiają ?????? Nie wiem co jutro zobaczę , nie byłem od 3 tygodni. Chyba jeszcze jest ten budynek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator bud b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 31.01.11, 07:20 witam u mnie z usterkami jest następująco. te wszystkie małe ubytki w tynku na ścianach sam uzupełniłem bo nie chciało mi sie czekać na kruszera a kosztwało mnie to kilka zł.. kruszer natomiast uzupełnił nastepujące rzeczy: progi w drzwiach wejsciowych, wizjery w drzwiach, dzwonek, słuchawka od domofonu, kratki wentylacyjne, brakujące gniazdka, wymiana gniazdek zwykłych na bryzgoszczelne w łazience. w zasadzie zrobili wszystko co zgłosiłem (z wyjątkiem tych ubytków w tynku). aha, brakuje mi jedynie kluczy od klatki i od skrzynki z licznikami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 31.01.11, 17:06 gdybym mial czekac na kruszera poprawki to bym zamieszkal najwczesniej latem. k..... jak oni sie pier..... z ta robota. wszystko idzie jak po grudzie. krzepina, wzorek czy inni zaczeli pozno a juz bloki stoja jak sie patrzy. a tu rozpizdziel jak sie patrzy. gdyby nie kredyt jaki wzialem to bym spier..... od tego kruszera najdalej jak tylko mozna! my swoje a kierowniczek swoje. pozdrawiam takich wk..... jak ja. sorry za bluzgi ale rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcio Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 07:59 przypuszczam że kruszer dał sobie na wstrzymanie - może wszyscy sami sobie wykonają poprawki. a później sami mieszkańcy wykonają drogę dojazdową do budynku itd. ale komedia! alternatywy4 -to przy tym małe piwo. niezły serial możnaby nakręcić w tej oleśnicy. nie ma nikt z was znajomości w mediach??? przecież ekipa 5-6 małorozgarniętych ludków przyuczonych do zawodu budowlańca zrobiłoby te poprawki w jeden tydzień pracując po 8 godz. dziennie. naprawdę nie kumam o co chdzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.31.221.42.edial.pl 01.02.11, 08:31 jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o KASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wyplukani sa i tyle, Kruszer z warszawy ich ciagnie z kasy. tak mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 01.02.11, 23:46 dziwki,rasputin i pedał hahahahahahahahahahahaahaha w jednym byli domku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny pracownik Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 01.02.11, 23:56 Kolego tak trzymac! A moze ktos poda jeszcze do tego malego Pedraka to bedziemy miec komplet a jak kasy nie zapłaca to sie pierw uprzedzi po eleganckiemu a potem pojdzie w kilku chlopa po swoje NEGOCJOWAC. Zadna Znajda nie bedzie nas robic w jelenia nawet co by byl z Jeleniej! Nam do tej pory za klatki 10 kola nie wyplacil ale wyplaci i to z nawiazka k. j. mac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik pracowni Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.11, 00:47 A calkiem mozliwe ze poniatowski jest pedziem zawsze tak dziwnie sie na wszystkich gapi jakby chcial zeby mu sie kto tam wbil w kakaowe oko a do tego nosi czerwone obrzydliwie razace koszule jakby one mialy jakies przyciaganie meskie czy co tam sam nie wiem w kazdym badz razie trzeba sie chowac nie wiadomo co to takiemu na glodzie do lba strzeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.11, 16:29 witam serdecznie, od pewnego czasu poważnie zastanawiałem się nad kupnem mieszkania na osiedlu wileńska, ale po tym co tu przeczytałem - rozmyśliłem się. państwa forum skutecznie odstrasza wszystkich potencjalnych kupujących, którzy trafiają na to forum. bo po lekturze tego forum doszedłem do wniosku, że nie chcę mieszkać z bandą psychopatów i ludzi wzajemnie obrzucających się błotem, bo to nie wróży zbyt dobrze na przyszłość relacjom sąsiedzkim i wspólnocie mieszkaniowej, którą państwo będziecie musieli założyć. poszukam mieszkania gdzie indziej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 19:10 ulżyło ci jak to pisałes???? prawda jest taka, ze ci co tam mieszkaja to nie pisza na forum bo nie maja na to czasu a banda poprancaow urzadza tu sobie orgie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.11, 19:46 nie ulżyło, bo nie o to chodzi. ja jednak widzę, że sporo osób mających wiele do powiedzenia o tym osiedlu pisze tu i obrzuca się błotem. nie chcę nikogo obrażać, ale niedobrze się robi jak się to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 03.02.11, 01:15 Jak kojarzę anonim pisał w średniowieczu, więc spływaj do swojej epoki . Po tym co piszesz widzę że jesteś „ponton” albo któraś z panienek „Rasputina”. Lepiej na naszym osiedlu nie mieszkaj ..................pedały nie mile widziani szukaj sobie mieszkania w Warszawie.........: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażonaaaaaaa Samoloty beda latac nad naszymi głowami!!!!!!! IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 03.02.11, 19:31 Co teraz????? Popatrzcie co bedzie nam latać za oknem!!! Znalazłam informacje, ze W Ministerstwie Obrony Narodowej odbyło się spotkanie w sprawie terenu oleśnickiego lotniska. W spotkaniu wzieli udział Zbigniew Potyrała, członek Zarządu Województwa Dolnoslaskiego Zbigniew Szczygieł, podsekretarz Stanu Modernizacji Ministerstwa Obrony Narodowej Marcin Idzik, poseł Michał Jaros i prezes Agencji Mienia Wojskowego Krzysztof Michalski. - Jestem zadowolony z efektów spotkania. Przedstawiliśmy wspólnie nasze racje i argumenty za tym, by na terenie byłego lotniska uruchomić lądowisko dla małych samolotów pasażerskich już w czerwcu 2012 - powiedział nam Z. Potyrała. Mozna przypuszczać, że otwarcie lotniska spotka się z wieloma protestami osób mieszkających w rejonie Wilenskiej, jednak czynne lotnisko uatrakcyjni powiat oleśnicki w oczach potencjalnych inwestorów, których mimo przygotowanych dla nich stref wciaż brakuje. Efektem rozmów jest wystąpienie o zmianę rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej. Na czternaście lotnisk w nim ujetych, trzynaście musi zachować status lotniska. Planuje się wykorzystać 2/3 terenu olesnickiego lotniska. Agencja Mienia Wojskowego wystawiła 1/3 terenu na sprzedaz z planowanym przeznaczeniem pod budownictwo mieszkaniowe lub usługowe, jednak nie znalazł się żaden oferent, który byłby zainteresowany zakupem tej części nieruchomości w takim miejscu. O otwarciu lotniska przeczytałam też w najnowszym Oleśniczanine z 26.I.2011. Co my teraz mamy zrobic tyle pieniedzy w kredytach zadluzeni jeszcze samoloty nad naszym osiedlem! SZOK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez paniki Re: Samoloty beda latac nad naszymi głowami!!!!!! IP: *.centertel.pl 03.02.11, 20:48 drugi przetarg odbędzie się 21 lutego, a jeśli wojsko chce to sprzedać to znaczy że w tym miejscu o żadnym lotnisku mowy być nie może... Część terenu jest przeznaczona pod usługi i budownictwo, więc mon tak tanio skórki nie odda, a miasto nie ma kasy, żeby zainwestować. Gdyby tam miało być lotnisko już dawno by było, niestety modernizacja i unowocześnienie tego obszaru kosztuje ogromne pieniądze, pytanie kto za to zapłaci ? kawał pustego pola to nie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i kropka Re: Samoloty beda latac nad naszymi głowami!!!!!! IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 07.02.11, 16:22 Przecież jest napisane ze czesc lotniska czyli 1/3 calosci. Przeczytaj gazete ze zrozumieniem a potem tlumacz innym kolego. Twoim zdaniem nie ma zagrozenia dla latania samolotow? To przeczytaj tekst raz jeszcze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-net Re: Samoloty beda latac nad naszymi głowami!!!!!! 07.02.11, 20:59 są takie rzeczy na świecie o których się fizjonomom nie śniło :-) lotnisko jest, było i będzie tylko że nieczynne równie dobrze można się spodziewać ataku obcych na nasze osiedle bo wciąż na mapach widniejemy jako część koszar wojskowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płk Re: Samoloty beda latac nad naszymi głowami!!!!!! IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 08.02.11, 17:04 a Pani jest żoną ministra Klicha? to wiemy już kto podejmuje strategiczne decyzje. pani Aniu na rozkaz patrz! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ania-net Re: Samoloty beda latac nad naszymi głowami!!!!!! 08.02.11, 20:06 nic tak u ludzi nie cenię jak dobre poczucie humoru :-) a tak na poważnie, to temat lotniska wraca co jakiś czas jak bumerang. Mieszkam w Oleśnicy od dawien dawna i wszyscy już się zdążyli do tego przyzwyczaić. Nie o lotnisko tutaj chodzi a o atrakcyjne tereny pod zabudowę, a burmistrz jako dobry gospodarz myśli o przejęciu tego terenu z free...nie sądzę żeby w ciągu najbliższych kilku lat co się w tym temacie ruszyło... ale to już inna bajka Będziemy się martwić później... myślę że już nic gorszego jak nasz deweloper nas nie spotka :-) Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.11, 20:56 pokazałeś tylko jakim jesteś burakiem... bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 04.02.11, 09:37 Nie kupiłeś mieszkania a piszesz na forum ??? Po prostu jesteś zwykłą ciotą z powiększoną dziurą w dupie.........śmieciu trzymaj się z dala o dzieci...........zaburzony seksualnie wydymany sukinsynu.................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.centertel.pl 04.02.11, 10:56 To prawda, anonim spedalone pontonidło to ciota............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus budowy Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 04.02.11, 20:12 Widac ze ktos nerwowo nie wytrzymuje. Czyzby wlascicielom Kruszera puszczały nerwy? My tu w Olesnicy wiemy co jest grane i zaden Olesniczanin tego sorki syfu nie kupi. Kiedyś były domy z betonu a teraz mieszkanka z kruszywa :) co sie ludziom na glowe sypia i w co kase wladowali. Przyjezdzaja ludzie z Wroclawia i z innych miejsc co nigdy w Olesnicy nie byli i nie wiedza z jakim elementem maja do czynienia. Nawet nikt juz z nas i inni tez nie chca pracowac na tej budowie. Oddajcie najpierw pieniadze pracownikom za robote a jak dziwicie ze standard jest masakrystyczny to powiem wam ze moglby byc jak trzeba ale jaka placa zerowa taka praca chu.owa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robotnik bez kasy Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 05.02.11, 00:04 Jle wam wiszą kasy???????????/ jak jutro kasy niema spadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.internetia.net.pl 05.02.11, 14:45 To właśnie świadczy człowieku o Tobie że jesteś beznadziejnym fachowcem Bo ludzie którzy chcą się wykazać umieją to robią solidnie porządnie, a widocznie Ty taką osobą nie jesteś bo wylądowałeś na budowie Wileńskiej A jak byś był zajebisty to byś tam pewnie nie robił bo byś robił na troszkę wyższym poziomie i to że firma Kruszer Ci nie wypłaca kasy to miej do nich pretensje i takie sprawy się załatwia inaczej Widocznie masz małe doświadczenie w takich sprawach I jeszcze jedno jeżeli byście to robili solidnie to byście byli polecani innym firmą przez nas Zastanówcie się nad tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nano Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.11, 17:57 Witam wszystkich. Przeglądałem ofertę Kruszera i rozważam kupno jakiegoś małego mieszkania na tym osiedlu. Prosiłbym o opinie czy warto i dlaczego kupić mieszkanie na Wileńskiej. Dziękuję z góry za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.internetia.net.pl 05.02.11, 19:03 Jeżeli chcesz kupić mieszkanie to moja propozycja jest taka żebyś pojechał na Wileńska i zobaczył stan mieszkania jakie Cie interesuje i sam ocenił czy kupisz czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 05.02.11, 19:20 Bardzo polecam , wszystko równe ,wysokie mieszkania , winda, Jestem bardzo zadowolony Bardzo wysoki standart wykończenia, wszystko oddane w terminie . Bardzo polecam, ciche spokojne osiedle z dobrymi ludkami (sąsiadami).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol z b. B Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 05.02.11, 21:50 PIM to wyscie w dwoch sie dobrali juz do odpowiedzi to znaczy Poniatowski i Majda. Zachwalajta i reklamujta toc to cudenska az sie patsy. Niech se ludziki pojada na to wasze osiedle a potem na Krzywoustego do Tom-Budu, na Wojska Polskiego do Wzorbudu i wtedy zobacza co to budowa jest z prawdziwego zdarzenia a nie rozpierducha jak u was na Wilenskiej az czlowieka trzesie. Zaluje zem kredyt wzial na mieszkanie bo wolalbym teraz chyba lepianke wybudowac. A jak u was 10 miesiecy opoznienia w oddaniu to oddawanie w terminie to niech to drzwi scisna. Moze byscie wreszcie naprawili u mnie te 21 usterek ktore sie mieszcza na dwoch stronach zamiast chwalic sie i klamac. Chyba ciupasko tsa was do roboty gnac bo az mnie tsynsie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.internetia.net.pl 06.02.11, 09:20 Pojeba... Cie człowieku "gorol z b. B" Jesteśmy przyszłymi lokatorami w bud B Powinniśmy je dostać w marcu 2010 roku I też czekamy na poprawę usterek Przeczytaj sobie wszystkie Nasze posty a potem pisz i oceniaj kim jesteśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.internetia.net.pl 06.02.11, 09:39 I jeszcze jedno "gorol z b. B" czytaj uważnie posty bo Ja wcale nie zachęcam tylko proponuje człowiekowi żeby sam zobaczył stan budowy I jak to wszystko wygląda LIVE I faktycznie odezwać się teraz na forum to okazuje się że od razu jest się człowiekiem z Kruszera I gdybyśmy wiedzieli że Kruszer do wielkie G. to tez nie bralibyśmy tam mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol z b. B Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 06.02.11, 20:57 To sie zgodzomy w tym co ta firma to jedno wielke g... I skoda ino ze przyjdzie terozki tom nam zamieskiwac. Zaluje pierunsko zem kupil tam chate i przestsegam innych co by tam chalupy nie kupywali bo to porazka na caluskim padole, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
me-design.pl Aranżacja wnętrza 02.02.11, 18:49 Zapraszam do współpracy przy aranżacji wnętrz. Warto pomyśleć o profesjonalnej usłudze aby rozsądnie zaplanować wydatki na wykończenie wnętrza. Oferuję kompleksową usługę aranżacji wnętrz z wizualizacjami oraz rysunkami technicznymi. Zapraszam do przesłania rzutu mieszkania i wyceny projektu. Konkurencyjne ceny. me-design.pl@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 07.02.11, 22:00 Kruszerowi to chyba brak elementarnej wyobraźni. Brak oświetlenia na drodze do klatki schodowej budynku B (33) stwarza zagrożenie dla osób poruszająch się tam wieczorem. Śliskie podesty z europalet ruszające się na wszystkie strony i brak oświetlenia wcześniej czy później doprowadzą do wypadku. Nie zawaham się podać kruszera do sądu o odszkodowanie jeśli choćby skręcę sobie kostkę w nodze. Nie potrafię zrozumieć jak dzieciuchy z kruszera chcą sprzedać wolne mieszkania skoro wokoło jest taki syf. Jak można było dopuścić do tego, że nowa droga i parkingi z tyłu budynku zamieniły się w szlam. Czemu tego nikkt nie uprzątnie. Kilka porządnych ulew na wiosnę i cały szlam z innymi śmieciami wyląduje w kanałach ściekowych, które się pozatykają i w rezultacie parking przy każdej następnej ulewie zamieni się w śmierdzącą sadzawkę. Jeśli tak się stanie to również będę się domagał naprawienia szkód wynikłych z totalnego niedbalstwa developera. Kompletny brak wyobraźni jak u dzieci, które nie potrafią zrozumieć, że niektóre zaniedbania mogą ich droo kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Akt notarialny IP: *.internetia.net.pl 08.02.11, 11:22 Mam pytanie do lokatorów którzy już mieszkają Czy macie już podpisany akt notarialny czy jeszcze czekacie? Jesteśmy ciekawi jak długo trzeba czekać na podpisanie ( wiemy że do 3 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 08.02.11, 16:59 Paru ludzi ma akt podpisany ale reszta poczeka bo pracuje w ksiegowosci i wiem ze im pozniej dla firmy tym lepiej bo trzeba zaplacic podatek. Deweloperowi sie spieszyc nie bedzie bo klienci zaplacili calosc ceny a akt notarialny oznacza zaplate podatku. Jak nie maja pieniedzy na zaplate to beda przeciagac podpisanie aktow ile sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wileńska 33/26 Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 08.02.11, 17:21 witam my protokół odbioru podpisaliśmy 16 grudnia. akt podpisaliśmy 28 grudnia. dzisiaj otrzymaliśmy z sądu list z odpisem z ksiąg wieczystych. przy podpisywaniu aktu przydzielone zostaje miejsce parkingowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.internetia.net.pl 08.02.11, 18:34 Dziękujemy za Odpowiedz odnośnie aktu notarialnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hosska Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 19:04 Konopka przestań już robić ludziom wodę z mózgu wcielając się w różne postacie na forum. Byłeś już sobą, hosessą, niezadowolonym klientem i tak dalej. Myślę że ktoś ci sie dobierze do tyłka za te oszczerstwa na forum to tylko kwestia czasu. Masz dobre układy w firmie i doskonale wiesz że deweloper podpisał 50 aktów notarialnych a przekazali 70 mieszkań więc nie siej popeliny. Znajdź sobie jakąś robotę i zajmij się sobą i swoją wybranką zamiast siać tu zamęt. Ja wiem ile aktów podpisali z wiarygodnego źródła i ty też o tym doskonale wiesz. Więc nie pisz bzdur że podpisali kilka aktów i z resztą będą zwlekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilaś Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 21:57 otóż to, po wpłaceniu ostatniej transzy na akt czekaliśmy 1,5 tygodnia. Jednak najgorsze jest to, co dzieje się przed blokiem, syf kiła i mogiła, błoto, smieszna ścieża z europalet i mieszkańcy dżwigający na plecach ciezkie sprzety, nie działająca winda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad wspólna-nora IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 09.02.11, 00:14 Prezesa wspólnoty nam zwolnili !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kruszer szarpnoł się na tą złotówkę od metra .:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronka Re: wspólna-nora IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 09.02.11, 18:51 My hostessy wiemy ile jest aktów podpisanych i po ile są mieszkanka na Wileńskiej. Po ile? Jak to po ile? Zawsze po 3200 zł za m kw :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: wspólna-nora IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 09.02.11, 23:47 Ja dałem 3850zł/m2:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wspólna-nora IP: *.31.221.42.edial.pl 10.02.11, 08:24 w jakim budynku dales 3850zł/m ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: wspólna-nora IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 10.02.11, 22:59 Budynek A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepper Re: wspólna-nora IP: *.web-proxy.us 11.02.11, 01:06 Olaboga Ludzie! Prezesa zwolnili to na drogę wychodźcie wszyscy na Wileńską!!! Brońcie Prezesa! Olejcie wasze akty, usterki i opóźnienia w oddaniu! Konopka pisze Prezesa zwolnili to lećmy brońmy wszak to hańba! Swoja drogą - Prezes Wspólnoty? Jakiej wspólnoty? To Prezes Kruszer Management był. I strasznie dużo dla nas zrobił. Do dziś nie możemy się niczego dowiedzieć w sprawie naszej wspólnoty! Ani osztów ani zaliczek na media! Niczego! Ale Ludu Pracujący Oleśnicy! Na drogi marsz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialorus? Re: wspólna-nora IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.11, 00:17 Lepper Ty to jesteś umysł analityczny że ho. Wszystkie negatywne komentarze sa zasluga Konopki o tak tak. Ma on 20 komputerów w Plusie, Erze, Orange, Netii, Vektrze i Rdi i pisze i pisze a wszyscy klienci sa szczesliwi i chwala Kruszera po calosci. Komus tu chyba rozum odjeło. A teraz chwalmy Pana X, Y, Z bo jego laska nie zna granic :))) Dobranoc. P.S. I żeby nikt nie śmiał nic negatywnego napisac o Kruszerze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilaś Re: wspólna-nora IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 22:42 mnie np. wqrwia niedzialająca winda oraz brak chodnika przed klatka jak sobie nogw zlamie to nie popuszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: wspólna-nora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 12:29 Poprawka - Kruszer rozpoczął w piątek kończyć parking przy budynku B- miejmy nadzieję, że pójdzie im to sprawnie bo moje mieszkanie jest już w 1/3 wykończone i zamierzam pod koniec marca się już wprowadzić:) a jak wygląda sprawa zwrotów pieniędzy za zmianę metrażu mieszkań, czy Kruszer już komuś wypłacił różnice ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. MO Oddanie 12 miesiecy pozniej! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.11, 14:17 Mialo byc oddanie mieszkan w marcu 2010 a jest luty 2011 i jeszcze nie skończona budowa. Na dzis to 11 miesiecy obsuwy ! I jeszcze kolejny miesiac.. TO SIE W GLOWIE NIE MIESCI ! I kogo to k.. obchodzi ze ktos jest 16.500 zl w d.. !!??!! Klient jest cacy gdy przychodzi podpisac umowe a potem CHCiWD ! Ameno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. MO Re: Oddanie 12 miesiecy pozniej! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.11, 14:20 Skad taka kwota? 11 miesiecy dluzej niz powinnismy wynajmujemy mieszkanie. Rachunek jest prosty. A na budowie humory dopisuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: wspólna-nora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 09:01 ja tez czekam na wyplate roznicy. dzwonilam do biura w piatek tydzien temu i babeczka mi powiedziala ze to z dwa trzy tygodnie potrwa bo te zwroty musi zatwierdzic ksiegowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: wypłata róznicy IP: *.146.222.243.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.11, 12:19 witam, ja różnicę już otrzymałam.wiem, że jakoś systematycznie to wypłacają. Orientujecie się może, kiedy będą przyłacza pod internet UPC? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Darek Re: wypłata róznicy IP: *.centertel.pl 14.02.11, 14:30 Nie ma kasy firma, stary tekst Ksiegowa , będzi tak samo jak z wypłatami. Trzeba czekać a za wszystko winny jest P. Konopka bo go tam niema. Firma bez kasy, co ta za firma. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztofff Re: wypłata róznicy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.11, 14:59 Mi tez obiecali i juz miesiac nie mam kasy. Co to za pierduly ze ksiegowa musi zatwierdzic wyplate kasy kiedy paniusua z biura sprzedazy mowila wczesniej ze to pan poniatowski robi przelewy. Mydla oczy byle tylko nie zaplacic. Kasy nie bylo i nie ma. Te nasze mieszkania sprzedaja jak krew z nosa a mi sie juz znudzilo czekac na moje ciezko zarobiona pieniadxe ktorymi obraca pan poniatowski. Ile wam wisza kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: wypłata róznicy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.11, 19:41 o ile mi wiadomo internet mają podłączyć, ale z RDI Oleśnica o UPC nikt nie wspominał i mam nadzieję, że to RDI będzie nam dostarczać internet. A odnośnie różnic to mi też powiedziano, że pieniądze będą wypłacane schematycznie przez najbliższe 2-3 tygodnie. Oby szybko bo kasa zawsze się przyda na jakieś meble :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1970 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 15.02.11, 00:00 Kiedy przeczytaliśmy te wszystkie posty nt. KRUSZER DEW. to chyba jedynie opatrzność nad nami czuwała... Kupilismy od TomBudu i juz dawno mieszkamy. Trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 19:40 spie...j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piop69 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer Developme IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.11, 16:00 Od razu widać co za ludzie kupuja mieszkania od kruszera i kto bedzie mieszkać na wielenskiej. Nikt normalny nie kupi juz tam mieszkania. Kto z was chciałby miec za sasiada taki element? Nikt przyzwoity. Zapraszam na Wojska Polskiego gdzie buduje Wzorbud czy do Piopusa na Wikliniarską gdzie spotkacie normalność. Szacun dla kupujących w Tombudzie. Wiekszość oleśniczan ma juz wyje.ane na kruszera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer Developm IP: *.31.221.42.edial.pl 16.02.11, 16:20 no tak. po tobie tez widac jaki jestes kulturalny-ostatnie zdanie, nie ma co. mozna kupic na wojska polskiego, mozna w tombud ale pytanie ile jestesmy wstanie dac wiecej?? przy cenach na wojska polskiego to robi sie to juz glupie-majac dzialke postawilbym dom w tej cenie (a mam taka) masz problemy z glowa- do lekarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka sąsiedztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 17:33 Proszę Państwa, wszędzie są ludzie i ludzie. Być może też najgorsze zdania wypowiadają tu ludzie, którzy sami wcale na wileńskiej mieszkać nie będą, bo są tacy, którzy lubią po prostu na różnych forach powkurzać innych. Może to ignorujmy? Ja osobiście poznałam kilku sąsiadów i ci przynajmniej są sympatyczni. Gorsze zdanie mam o deweloperze niż o sąsiadach i to tam tkwi problem. Nie szukajmy sztucznego między nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia-mieszkanka Re: sąsiedztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 17:42 hej właśnie czytam sobie te śmieszne forum/bez urazy :)...ostatni raz jak tu byłam to chyba rok temu... zastanawiam sie kto dał panu czy państwu (celowo z małych liter) prawo do obrażania wszystkich tych którzy już tam mieszkają?!!!padły tutaj epitety w stylu:durnie,nienormalini,itp Ciekawa jestem czy ci co tutaj tak nas obrażają lub obrażali nie są moimi sąsiadami...być może też już się wprowadzają... Kto dał wam prawo do obrzucania nas błotem tylko dlatego ze kupiliśmy mieszkanie od kruszera??!!może ukryta konkurencja??!! Ludzie!!!!!troche kultury!!!!!Ci którzy spią na milionach lub mają bogatych rodziców i są ich pijawkami niech stulą swoje parszywe paszcze nasiąknięte jadem!!Wasza przewaga finansowa nie daje wam prawa do gnojenia tych którzy liczą sie z każdym groszem!!! Dlaczego ciągle ktoś tu pisze o wyimaginowanych problemach z kruszerem??nie wszystko co tu czytałam jest prawdą!!!zawsze sa zgrzyty, ale nie były to sytuacje których nie możnabyłoby spokojnie omówić i znaleźć rozwiązania.Też sie baliśmy,jak wszyscy którzy kupili mieszkanie na Wileńskiej,ale teraz jestem zadowolona z tego że już sobie tam mieszkam. Szkoda tylko ze wielu sasiadów którzy przechodzą obok nawet nie odpowie "dzień dobry" nie wspomnę już nawet żeby sami mówili...ludzie!przecież rodzice chyba uczyli was kultury!!!a przynajmniej w przedszkolu uczono was podstawowych zwrotów grzecznościowych...byłoby miło mieć przyjaznych sasiadów :) pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BedeBralCie.Waucie Re: sąsiedztwo IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 17.02.11, 21:57 My jestesmy buraki i co. Sie tu czujemy jak u siebie na wsi i nie bedziemy ci muwic dzien dobry. Zacznij se od siebje hehe. Jak ci sie nie podobamy to spie .......... na drzewo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: sąsiedztwo IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 09:29 witam Zapewniam, że mieszkania kupili tu równiez ludzie na poziomie, a te wszystkie komentarze na poziomie przedszkola, to zapewne jakiś znudzony gó...arz, którego bawi mącenie. Nie komentujmy więc tego, nie odpowiadajmy, nalezy to po prostu zignorować. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: sąsiedztwo IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 18.02.11, 15:36 Zgadzam się. To że deweloper jest do bani to chociaż my zachowujmy normalny poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Osiedle Wileńska: Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 18.02.11, 15:38 A jak tam u sąsiadów z usterkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Osiedle Wileńska: Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 18:46 u mnie okna jeszcze zostaly do poprawy. tynki poprawialam w wlasnym zakresie ale reszte zrobili, oczywiscie troche czasu uplynelo zanim sie pofatygowali. ja mam pytanie z innej beczki do tych sasiadow co maja otrzymac zwrot za mniejszy metraż. czy ktos juz ten zwrot otrzymal? ja juz troche czekam i doczekac sie nie moge. jakis czas temu dzwonilam do babeczek z biura to uslyszalam ze to z jakies dwa tygodnie potrwa bo te zwroty musi zatwierdzic ksiegowa. czas minal wiec pofatygowalam sie znowu spytac o te pieniadze i teraz uslyszalam ze to prezez opoznia wyplate tych pieniedzy, ale ze jestem na liscie pilnych klientow :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.. Re: Osiedle Wileńska: Kruszer Development IP: *.e-wro.net.pl 18.02.11, 20:54 tak...my dostaliśmy ten zwrot pieniędzy...piwnice mogliby nam już oddać...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcio Re: Osiedle Wileńska: Kruszer Development IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 22:13 czy orientujecie się, jak dużo rodzin mieszka już w budynku "B"? niedawno byłem na odbiorze, to cicho było..............jak w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec b Re: Osiedle Wileńska: Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 08:09 a możesz napisać ile czekałeś i z jakiego bloku jesteś?. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Kwiaciarz Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 14:02 No super. Wszyscy wiemy, że tak jest, wiemy od miesięcy, co się święci i co dzieje. Ale nabywcy mieszkań z wileńskiej siedzą cicho, może dlatego, że nie wszyscy mieli tyle do stracenia, co tamci - firmy i praacownicy. 2 czy 3 tu na forum nie chciało cicho siedzieć, ale zaraz nazywani zostali "krzykaczami". A prawda jest taka, że w pojedynkę nikt odpowiedzialnym za ten burdel krzywdy nie zrobi. Ja byłem u prokuratora, prawników. Były podstawy do ruszenia sprawy już wcześniej. Wszystko można wygrać, ale WSZĘDZIE trzeba solidarności, tak mi powiedzieli, nie stanie się im nic, gdy większość grzecznie siedzi pod kapciem, najwyżej się wyćwierza na różnych forach. A z innej beczki, czy ktos ma DZIALAJACY nr telefonu do biura sprzedaży? Ten, co na www podają nie jest odbierany. A może ciagle mają odłączone za niepłacenie rachunków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budynek b Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 19:40 Ludzie przestańce gadac o tej upadłości Kruszera, gdyby tak było, to na budowie nie widzielibyśmy żadnych robotników ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tynkarz Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 19.02.11, 22:07 Ludzie na budowie jest tylko 3 tynkarzy i 1 elektryk i Zbychu z rodziny Majdy co niby robi poprawki wolno jak sie da, bo mu Majda nic nie zrobi. 3 kolejnych udaje ze pracuje bo kasy nie dostala od ubieglego roku i maja w d..... robote. Nikt nie przyjdzie do roboty do Kruszera bo wszyscy w olesnicy wiedza ze Kruszer nie placi to sie robi lapanke ludzi. Oni i tak po miesiacu uciekaja bo kasy nie dostaja. Wiekszy burdello bum bum to tylko w Murapolu widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.centertel.pl 20.02.11, 12:02 Wszyscy co nie mają aktu notarialnego są pod ścianą. Komornik zabiera mieszkanie i ma to w dupie że ktoś za nie zapłacił:) "sprawa dla reportera" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 12:37 Już skończcie z tym komornikiem , ja odebrałem mieszkanie 12 stycznia i 24 lutego mam podpisanie umowy notarialnej. Pieprzycie z tym komornikiem , aż żal dupę ściska naprawdę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 20.02.11, 22:33 A przeczytałeś tę umowę czy tak pójdziesz na ten akt i podpiszesz wszystko co ci pod nos podstawią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.hi.net.pl 21.02.11, 06:23 Oczywiście, że przeczytałem i to kilka razy wspólnie z koleżanką po prawie - z umową jest wszystko w porządku, mieszkanie kupujemy na własność, nie na wieczny użytek - więc przestańce już z tą upadłością Kruszera bo wiele osób jeszcze nie odebrało mieszkania i ma do spłaty kredyty a Wy ich straszycie durnotami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 10:32 Niekoniecznie durnotami. Osobiście mam w ręku pismo od komornika windykującego jedną z (?) zaległosci Kruszera. Mam omamy czy to normalne w dobrze prosperującej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 11:02 az przykro sie czyta co za durnoty niektórzy pisza. odebralam mieszkanie 29.12.10, w styczniu podpisywalam akt notarialny, mam czarno na bialym napisane, ze ta inwestycja nie jest obciazona zadluzeniem i nie toczy sie postepowanie egzekucyjne. a do tej osoby co niby list od komornika dostala. to kruszer pewnie tylko twoje mieszkanie zadluzyl i twoje mieszkanie zostanie zlicytowane skoro tylko ty dostalas ten list. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 18:01 Nigdzie nie piszę, że TA inwestycja jest zadłużona, tylko że Kruszer ma komornika. Firma. Moje mieszkanie nie jest zadłużone i nie o długach na mieszkaniach tu piszę, tylko o kondycji firmy. Przykro czytać takich baranów, co czytac nie umieją i idiotyzmy wciskają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 20:04 nie skomentuje tej wypowiedzi bo nie zamierzam się zniżać do poziomu osoby, która wyzywa osoby które nie zna od baranów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 10:42 To przestań kobieto oceniać jako "durnoty" zgodne z prawdą wypowiedzi innych, robiąc przy tym z siebie głupka i się ośmieszając. Też mi znawczyni sytuacji. Sprawdziłaś kondycję Kruszera? Zrobiłaś wywiad gospodarczy? Nawet podstawowej wiedzy nie masz o tym, jak działają komornicy i na jaki moment gdzie robi się wpisy. Po co się wypowiadasz w tak kategorycznym tonie, jakbyś wszystkie rozumy pozjadała? Twój styl świadczy o miernym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 11:08 to dobrze ze my ignoranci, glupki itd mamy na forum taka znawczynie gospodarki i dzialalnosci komornikow. fakt jest taki akt notarialny mam podpisany i w nim jest czarno na bialym napisane ze wobec kruszera nie toczy sie żadne postępowanie egzekucyjne komornika tyle na ten temat. uwazam go za zakonczony i wiecej nie zamierzam sie wypowiadac na ten temat i wdawac w dyskusje bo to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 21:58 A ja nie twierdzę, że nie masz aktu notarialnego. Nazwałaś "durnotą" pismo, w którego posiadaniu jestem. Tymczasem wystarczy, że NA DZIEŃ podpisania twojego aktu Kruszer spłacił tamtą zaległość, a inne nie miały jeszcze tytułu wykonawczego i sprawa jest nieaktualna. Kruszer nie musiał kłamać w twoim akcie notarialnym i nie o tym cała ta dyskusja. Mógł mieć komornika przed i może mieć po. Nie spieram się z twoim aktem. Nie lubię tylko zakutych ludzi, którzy wątpliwej kultury epitetami ("durnoty") określają wypowiedzi innych, tylko dlatego że sami mają inne zdanie. I daruj sobie kpiny na temat mojej wiedzy, bo to i tak nie podniesie żenującego poziomu twojej wiedzy ani łamanej polszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 22:54 Berto jeżeli "durnotę" uważasz za epitet wątpliwej kultury to jak nazwiesz takie określenia jak baran, zakuci ludzie itd? Widzisz ja durnotą nazwałam to co napisałaś a nie Ciebie. Nie obrażałam twojej osoby bo ciebie nie znam. Ty obrażałaś niejednokrotnie mnie. Chciałabym zakończyć tą dyskusję, dlatego proszę nie umieszczaj kolejnej odpowiedzi, w której ponownie mnie obrażasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budynek A Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 11:06 Witam. Otrzymała Pani pismo od Komornika w sprawie Kruszera? Czyli można wywnioskować, że jest Pani stroną w sprawie. W innym wypadku pisma Pani by nie otrzymała. A może się mylę? Jeżeli chodzi o pytania odnośnie wypłat z różnic powstałych na metrażu to w moim przypadku Kruszer wypłacił już pieniądze. Opóźnienie wyniosło jakiś tydzień od daty podanej w akcie. Czyli nie było tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 21.02.11, 14:20 Nie wiem co to za "prawnik" czytał tę umowę bo nikomu kruszer nie wysyła umowy do wgladu. Ja przeczytałem bo jedna osoba w naszym bloku podpisała na pokaz i jak na chama wpisali w akt zarzad na 3 lata choc nie maja prawa to jest okej? Ja bedę swoja umowę podpisywal u notarisza Hornunga i nikt mnie nie zmusi bym podpisywał u notariusz od kruszera. Da sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 15:23 ja podpisalam akt u notariusza od kruszera i bylo wszystko oki. mam pytanie. kto jeszcze oprocz mnie czeka na zwrot pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec b Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.11, 21:31 Ja czekam na zwrot i już szczerze doczekać się nie mogę, bo do końca marca chciałbym się wprowadzić, a piniądze ze zwrotu zainwestowałbym w podpisanie umowy notarialnej , wpis do księgi i jakieś drobne rzeczy do mieszkania ... a tu nici ciągle tych pieniędzy nie ma ... dobrze, że już ten chodni stawiają i nie będziemy wreszcie po ciapie chadzać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 22:05 Co znaczy "wszystko Oki"? Z kimś sprawdzali Państwo zapisy, że są dla Was bezpieczne i zgodne z prawem? Pytam, bo ich notariusz przepuszczała już masę klauzul niedozwolonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorkaBudynkuB Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 23:12 o jakich klauzulach niedozwolonych Pani pisze? jakieś konkrety? z kąt ma Pani te informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donald_36 Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 09:57 wiele osób nie dostało nadplaty i nie wiadomo jak ja odzyskać a prezes ma wszystkich w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 01.04.11, 10:30 Poonniiaattoowwsskkaa ciota nic nie może ,sam nie dostaje wypłaty na czas . Zobaczcie jak on wygląda Jak się ubiera , widziałem kloszarda lepiej ubranego i mniej śmierdział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 10:45 Myli się Pan - nie jestem stroną w sprawie, ale komornik zapewne tak myślał, skoro ja to pismo dostałam. Komornicy czasami wysyłają pisma do kontrahentów dłużnika losowo i nie zawsze do stron, które wobec dłużnika na dany moment mają jeszcze faktyczne zobowiązania. Pomijając jednak kwestie formalne, fakt jest taki, że Kruszer ma sprawy w sądzie i nawet już wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec B Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.hi.net.pl 22.02.11, 14:57 Kobieto daj już spokój. A teraz porozmawiajmy na serio, wiecie , że kładą już chodnik przed blokiem B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.31.221.42.edial.pl 22.02.11, 15:11 juz??? hehe. dobre, rzeczywiscie robia to w czasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Kwiaciarz Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 20:47 Niektórzy, gdyby ludzie Kruszera chodnik robili nawet w 2013, to napiszą że "już". Jak myślicie, kruszer im za te zachwyty nad tempem prac płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 22:07 Każdy pisze o tym, co dla niego ważne. Dlaczego ja mam dać spokój (odpowiadałam na zadane mi pytanie), a pan entuzjasta chodników może? Mnie np. nie obchodzi podniecenie z powodu spóźnionego o kilka miesięcy chodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OPINIE o Kruszerze zebrane IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 14.03.11, 21:18 Kruszer to oszust sami przekonaliśmy się o tym osobiście. Czytając te opisy to się ciesze, że wkońcu nie kupiliśmy tego mieszkania. Ludzie czytajcie dobrze umowę. Mieliśmy podpisać umowę i chcieliśmy zmienić dwa punkty bo tak nam doradził prawnik a kruszer zaczął kręcić i odkładać termin podpisania umowy jakby wiedział, że są kruczki i jak się zmieni punkty to na tym nie skorzysta. W dniu podpisania umowy dowiedzieliśmy się, że sprzedali nasze mieszkanie ludziom co nawet podejrzewam, że nie przeczytali dobrze umowy. |Dopóki nie wspomnieliśmy o zmianie w umowie to chcieli podpisać umowę od razu, później odkładali terminy. właśnie podpisaliśmy umowę z innym developerem przynajmniej tu mają normalną umowę i prawnik mówił, że w tej nie ma co zmieniać bo wszystko jest ok i mieszkanie o wiele ładniejsze. Naprawdę warto się poradzić prawnika przed podpisaniem umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hipoteczny11 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 21.02.11, 23:27 Witam, Zapraszam serdecznie na stronę: www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html Obsługa kredytowa jest oczywiście bezpłatna plus premia dla Państwa za przyznany kredyt. Zapraszam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budynek B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 11:35 Berta czy jak ci tam... twoje wypowiedzi są komiczne ;)) piszesz że ty wszystko wiesz że twoje zdanie jest naj... co ty tu pieprzysz? nałykałeś się czegoś? pitolisz o komornikach! Powiem ci że obecnie każda duża firma w tym kraju ma jakąś sprawę jak nie komornika to sprawę cywilną itp a wynika to z naszego popieprzonego prawa! ps: proszę nie nazywać innych od takich siakich jak jest się samemu takim! Obrażasz wszystkich a sam przebijasz swoją głupotą innych!!! Ludzie nie bierzcie tych bzdur co tu piszą do siebie bo to jest kompletna bzdura :))) komornicze dokumenty posiadane w rękach trzecich są poufne ;) to tak na marginesie! ujawnianie o toczących się sprawach postępowaniach bez prawomocnego wyroku jest karalne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 17:16 Cytat: "komornicze dokumenty posiadane w rękach trzecich są poufne ;) to tak na marginesie! ujawnianie o toczących się sprawach postępowaniach bez prawomocnego wyroku jest karalne ;) " Kardynalna bzdura, w sytuacji o której mówimy, na pewno. Co znaczy "w rękach trzecich"? (pomijam, że piszesz niezbyt po polsku - straszny bełkot) Komornicy (na mocy prawomocnych wyroków, nie wiem, skąd "wiesz", że Kruszer jest bez????) wysyłają wezwania do tych, którzy mają POTENCJALNIE coś do zapłacenia dłużnikowi ich klienta na rzecz którego działają. Sąd wydaje wyrok, komornik najpierw próbuje ściągać coś od dłużnika, a potem jeśli to nieskuteczne, rozsyła pisma do jego kontrahentów, by ci zapłacili. Tak wygląda mechanizm. Państwa, którzy nie potrzebują tego wyjaśnienia, przepraszam za tę łopatologię, ale niektórzy są tu chyba po podstawówce lub kursie jasnowidzenia. "piszesz że ty wszystko wiesz że twoje zdanie jest naj... " - a w którym miejscu się tego doczytałeś/ -aś? Cytaty ci się pomyliły. Nie wiem wszystkiego, wiem, że jestem w posiadaniu pisma, o którym mowa, ale kompletnie nie mogę się nadziwić, skąd ty wiesz lepiej, co ja dostaję pocztą??? Dużo pijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budynek B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 17:30 jak masz jakieś problemy emocjonalne to idź do psychiatry ;) wymyślasz bzdury i straszysz ludzi! jak ci się nie podoba to spie...aj z wileńskiej i nie oglądaj się za siebie a nie pieprzysz ciągle o tym jak ci tu źle i jak to innym źle! człowiek ktoś ciebie tu przybił do mieszkania? To jest właśnie nasza narodowa natura byle mieszać i nic po za tym... weź się zajmij swoim M i swoim życiem a nie mieszaj innym w głowach! każdy orzej jak może i każdy podejmuje decyzję za siebie ;) chyba ty też to potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 18:46 W pyskówkach nie na temat nie biorę udziału. Ale właśnie dzięki takim jak ty parę zawodów w tym kraju ma co robić. Również tej specjalności lekarze, których mi polecasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.hi.net.pl 24.02.11, 12:00 Berta skończ pierd... lepiej zrób skan tego papierka co dostałaś i pokaż wszystkim, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 13:13 bylam dzisiaj w olesnicy i faktycznie kawalek drogi zrobili, dzisiaj natomiast za wiele sie tam nie dzialo, widzialam jedynie dwoch robotnikow na klatce, chyba że 8:00- 9:00 rano (bo w tych godzinach tam bylam ) to za wcześnie dla nich by zacząć pracę :) a jeśli chodzi o zwrot pieniedzy to ci ktorzy jeszcze czekaja (podobnie jak ja ) to napewno do konca miesiaca nie dostaniemy przelewow poniewaz prezes wyjechal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez żalu Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 24.02.11, 17:15 he he niech jedzie i lepiej żeby nie wracał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 01:33 no ja bym wolala by jednak wrocil bo musi mi pieniadze zwrocic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 18:01 winda działa ;)))) tylko już jakieś świnie ją porysowały w środku!!! Uważajcie ludzie bo nikt nam tego nie naprawi jak za szybko zniszczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 18:30 w jakim budynku dziala winda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.11, 22:19 w budynku B, dzisiaj z żoną nawet się przejechaliśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud.b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.internetia.net.pl 25.02.11, 22:31 hmm radosc z uruchomienia windy szybko stlamszona brakiem poszanowania wspolnej wlasnosci:(.../ Odpowiedz Link Zgłoś
u.k.dabrowska Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 24.02.11, 16:17 Uprzejmie proszę o wypełnienie krótkiej ankiety dotyczącej wpływu reklamy internetowej na zakup mieszkania: moje-ankiety.pl/respond-5893.html Bardzo serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milutka Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.play-internet.pl 25.02.11, 23:14 Nie dostajemy zwrotow pieniedzy bo w firmie nie ma kasy. To jak nie ma kasy w firmie to gdzie nasze pieniadze??? Na koncie w Dubaju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 22:26 Proszę dajcie juz spokój z tym, że firma nie ma kasy, że zbankrutowała, że komornik sie nią interesuje ... to juz się robi nudne, lepiej pojedźcie na budowę i zobaczcie, że pomalowali klatkę schodową w B, uruchomili windę, robia parking i chodnik przed bud. b, zaczynają także trzeci budynek. Takie są fakty , a nie bajko-straszenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 13:28 Fakty są takie, że Kruszer ma prawie roczny poślizg i mierną jakość. Idźcie na wrocławską, wiejską lub wojska polskiego i zobaczcie, jak się powinno budować, jakiej jakości i w jakim tempie. Już nie wspomnę o kwestiach formalnych, umowach, poprawkach, zwrotach pieniędzy. To są fakty. Była kiedyś już taka budowa jak na wileńskiej i Bareja nakręcił potem alternatywy 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 13:31 A kto robi trzeci budynek - co znaczy "robią"? Latem ktoś tu już nas przekonywal, że "robią" też na legnickiej we wroclawiu. Tylko że to robi kto inny, nie kruszer dewelopment. Ja sprawdzam informację, które szerzę dalej, ale są tacy, co tylko podają bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec A Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 27.02.11, 15:29 Danka Ty startowałeś w wyborach i dostałeś 40 głosów na 40000 mieszkańców Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha , po prostu zaufany człowiek. Zostaw swoje przemyślenia w domu z prestiżowymi fakultetami i wybranką życiową. Budowa na wrocławskie: Piece w mieszkaniu, rury z gazem pod sufitem w całym mieszkaniu , Mieszkania 2.6m, bez windy, Spokój koło targu między Bułgarami ,Ruskimi, Cyganami i złodziejami. Klatki ładniejsze ale , lepsze materiały . mieszkania taki sam standard. Blisko rynku ale co tam jest w tym rynku ciekawego. ( sklep z zabawkami, stokrotka ) Teraz wszyscy mają samochody. Popytajcie ludzi jak z nimi postępują , z płatnościami. Budowa na Paderewskiego Ale luksus , 4 piętra bez windy, mieszkania 2.6m, piece gazowe w mieszkaniach, rury gazowe po ścianie. Mieszkanka po 50 m2, wąska klatka schodowa, zwykłe blokowisko, można zobaczyć z boku starsze budynki z przed 2 lat jak się rozpadają. Budowa na Wojska Polskiego. Blokowisko na terenie zakładu , przy cmentarzu, koło ósemki tyko smród , mieszkanka 46-50m2 Mieszkania taki sam standard, klatki ładniejsze. Ale luksus, a jakie ładne oj,oj. Każdy kupuje sobie mieszkanie gdzie mu się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 16:04 bardzo dobra wypowiedź. Poza tym wyżej wymienione mieszkania kosztowały ok 4500 za metr, kruszerowe- 3200. Mnie nie bylo stać a poza tym nie chcialam mieszkać w blokowisku na paderewskiego jest jak jest, trudno, ci co mieszkaja to sie nie żołądkują na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaX Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 27.02.11, 17:01 W budynku A dałem 3800zł/m2 + 1000zł/m2 piwnicy, 15000 miejsce postojowe. Cena ok , mieszkanie super h-3,3m, winda , balkon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec b Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.02.11, 19:47 A jaką podpisaliście umowę : - na własność ? - na wieczyste użytkowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient B Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 20:59 witam serdecznie, prosze napisac jak mieszka wam sie w budynku B?? czy sa jakies problemy, mam pytanie odnosnie scian: czy mocno slychac sasiadow obok?? bylem ostatnio w niedzielie w swoim mieszkaniu(ktore jest w trakcie remontu) i bardzo slyszalem obok sasiada... nie wiem czy tylko u mnie jest ten problem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec b Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 08:25 witam ja mam niestety (ale to mój wybór) mieszkanie na 3 piętrze i mieszkańcy nade mną dosyć często są lekko mówiąc mocno hałaśliwi zwłaszcza wieczorami. poza tym to całkiem spokojnie. pewnie że jeszcze troszkę czasu minie aż się wszyscy wyremontują i będzie zupełnie spokojnie ale do przeżycia. tylko ci lokatorzy na górze. pozdrawiam mieszkańców Wileńskiej i czekam na info jak zaczną zwracać zaległą kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 18:32 znow winde wylaczyli w budynku b, chamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1970 Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 04.03.11, 07:37 Dla informacji Oli, mieszkania przy Paderewskiego kosztowały od 3300 do 3600 za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka B Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.play-internet.pl 04.03.11, 12:16 my tez słyszymy sąsiadów z kratki wentylacyjnej...w salonie...i płaczące niemowlę...:)...kiedyś ktoś w budynku B...ślicznie grał na gitarze elektrycznej :P fajnie :) byliśmy w szoku hehhe..ale co tam...my tez pohałasujemy od czasu do czasu :) zastanawiamy się tylko czy rzeczywiście ta wentylacja jest podłączona tak jak być powinna??bo to chyba nie jest normalne że się słyszy normalne rozmowy sąsiadów a nawet czuć dym papierosowy...trochę jest to uciążliwe...no i co jeśli któreś małżeństwo którejś nocy zbyt głośno będzie spędzać czas??? może ktoś się na tym zna i powie nam czy to tak powinno być?? pozdrawiam sąsiadów serdecznie :P a ta nasza winda..to ona nie działała dobrze i pewnie dlatego ja wyłączyli :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.centertel.pl 04.03.11, 13:49 A co do Wrocławskiej to nie ma drugiego takiego miejsca w Olesnicy z salonu widok na park a za oknem przechadzaja sie bażanty. Pieknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.11, 18:40 A kasy jak nie bylo tak nie ma. Bida z nedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 20:37 info z dzisiaj. pieniądze mają być do połowy marca. pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM ściany i sufit IP: *.internetia.net.pl 06.03.11, 14:02 Witam Mamy pytanie Jak wasze ściany i sufity? pękają wam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient B Re: ściany i sufit IP: 83.2.221.* 06.03.11, 14:30 na jakim pietrze masz mieszkanie? ja mam kilka pekniec na scianie, ekipa remontujaca w tych miejscach zaklada fizeline i na to gladz. sufit nie jest popekany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: ściany i sufit IP: *.internetia.net.pl 06.03.11, 16:33 na I pietrze To co się dzieje u nas na suficie to czyste szaleństwo pęknięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 17:08 takiego mail-a dostałem "Witam serdecznie, bardzo przepraszam za tak długie oczekiwanie. Termin wypłat kwot wynikających z różnic obmiarowych planowany jest na 15.03.2011r. Pozdrawiam Inez Raduchowska Kierownik Działu Sprzedaży tel. 0 608 333 167 e-mail: i.raduchowska@kruszerdevelopment.pl . ciekawe ile w tym prawdy (; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 19:54 Panu/Pani chociaż wysłano odpowiedz. Ja pisałam w tej sprawie kilkakrotnie do prezesa i zero odzewu. Widocznie po tym jak wpłaciłam całą kwotę, nie jestem na tyle ważna by sklecić do mnie choć by krótkiego maila. Żenada!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeeeeeeee Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 07.03.11, 17:57 prezes ma wsystko w dupie ostatnio widzialem go na zajezdzie w bykowie jak posuwal jakas kurewke jednak bialy samochod kruszera rzuca sie w oczy hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka budynku Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.03.11, 18:57 witam państwa,mam pytanie czy jest jeszcze ktoś z budynku b kto nie odebrał jeszcze mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator b Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.03.11, 19:02 czy wszyscy z państwa najpierw wpłacali wszystkie pieniądze za mieszkanie dopiero pózniej upominając sie o zwrot za metraz,czy jest to odliczane z raty za mieszkanie.jak to wygląda.i jeszcze jedno ile wynosi czynsz za 2 pokojowe mieszkanie.z gory dziękuje za odpowiedz pozdrawiam wszystkich sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa ole Kierowniczka biura - MasakraKruszerDevelopment.pl IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 07.03.11, 20:05 Nasza pulchna Ines wyjebut z Archicomu bo wszystkie inne byly lepsze to w koncu robote dostala i sie zalapala do Kruszera. Boze jaki poziom musi byc w tej firemce no zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 01:49 witam, jesli chodzi o zwrot pieniedzy to zalezy w jakim banku brala pani kredyt. ja w aloir bank i wygladalo to tak ze najpierw ja wplacilam ostatnia transze tej wysokosci jaka miala byc pierwotnie a nastepnie kruszer mial przelac roznice na moje konto. tak czekam juz na te pieniadze prawie dwa miesiace. a jesli chodzi o czynsz to dzisiaj jest zebranie wspolnoty lokatorskiej wiec pewnie dowiemy sie cos konkretniej. pozdrawiam i mam prosbe do sasiadow którzy podobnie jak ja czekaja na pieniadze. napiszcie na tym forum jesli zostana wam przelane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.internetia.net.pl 08.03.11, 12:35 Hallo Jakie zebranie wspólnoty lokatorskiej ? o niczym nie wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: 156.17.67.* 08.03.11, 12:48 Witam, dajcie znać co i jak z czynszem bo na początku mały to być mieszkania bezczynszowe. Więc bardzo mnie zastanawia jaki wysoki on będzie i co w nim będzie zawarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.hi.net.pl 08.03.11, 13:59 o której jest niby to zebranie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.ip.netia.com.pl 08.03.11, 16:13 zebranie ma byc o godzinie 18 w budynku szkoly ktora zanajduje sie obok, ja informacje o tym spotkaniu dostalam listownie poczta. Mam pytanie do mieszkancow budynku B, czy ktos wie ile rodzin juz tam mieszka na stale? Ja juz niedlugo koncze remont mieszkania i w tym miesiacu planuje juz sie wprowadzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator b Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 08.03.11, 18:14 jeśli ktoś był na zebraniu lokatorów budynku b ,to bardzo prosze o jakieś informacje .co tam zostało ustalone dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec b Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.internetia.net.pl 09.03.11, 14:04 witam -ja po wplaceniu całości dostałem inf.od pań z kruszera ze mogę odebrać różnicę z banku lub czekać na zwrot wybrałem to pierwsze ;)bank wyplacił mi roznicę a resztę przesłał kruszerowi-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.internetia.net.pl 09.03.11, 14:14 My tak samo zrobiliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator b Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 10.03.11, 19:18 co tam zostało postanowione na zebraniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator bud, b Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.internetia.net.pl 10.03.11, 22:30 witam czy rzeczywiscie odbylo sie zebranie ? jesli tak niech ktos napisze co ustalono...dziwne ze niektorzy dostaja zawiadomienia o zebraniach inni nie, hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.wro-com.net 10.03.11, 22:57 A moze jedni są członkami wspolnoty (czyt. Właścicielami) a ci niepowiadomieni nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIM jakie koszty? IP: *.internetia.net.pl 11.03.11, 12:33 mamy pytanie na jakie koszty mamy sie przygotować po podpisaniu aktu notarialnego ? jak to u was wyglądało ? Co do tego zebrania to myślę że nie mogą sie ludzie wypowiadać dlatego nic nie piszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec A Re: jakie koszty? IP: *.25.48.198.kapode.com 11.03.11, 13:26 To nie ważne ale budynek B został oddany puzniej a jak wygląda w środku tam jest porządek a u nas syf jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec A Re: jakie koszty? IP: *.25.48.198.kapode.com 11.03.11, 14:39 To nie ważne ale budynek B został oddany puzniej a jak wygląda w środku tam jest porządek a u nas syf jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guru Re: jakie koszty? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.03.11, 15:37 Z tego co ja się dowiedziałem to nic nie zostało postanowione bo było za dużo pytań innych a za mało czasu.Koszty to tak jak miało być czyli ok 5-6 zł metr. Natomiast mogą dojść dodatkowe koszty np fundusz remontowy. Blok B zaczyna przypominać mieszkania nawet drzwi PPŻ są. Chodnik w 50% zrobiony ale drogi to długo nie będziemy mieli. A i budynek C zaczęli robić ciekawe kiedy skończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legenda Re: jakie koszty? IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 23:37 miało byc przez 3 pierwsze lata 1 zł za metr, znowu cos zmienili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka B Re: jakie koszty? IP: *.play-internet.pl 13.03.11, 12:07 ja byłam na tym zebraniu...nie wiem gdzie Pan słyszał 5 czy 6zł??! opłata wynosi 1zł za metr...konkretów nie było nie dlatego że było dużo pytań tylko dlatego że nie było tam Prezesa Kruszera ani kierownika budowy. Wszelkie problemy dotyczące niedoróbek czy wad jakie mamy w mieszkaniach nie mogły byc tam poruszane bo jak twierdził nasz NOWY ZARZĄDCA(a mamy nowego zarządce niz podawano nam w naszych papierach-bo podobno tamten sobie nie radził), on nie jest od spraw technicznych,wad itd...Wszystkie te nasze bolączki będziemy mogli przedstawić na odrębnym zebraniu zorganizowanym już przez samego Kruszera...podobno! Zebranie trwało 2.5 h i podpisywaliśmy kilka uchwał tych takich podstawowych które potrzebne były do tzw uruchomienia Wspólnoty Mieszkaniowej. A jeśli chodzi o ta informację dotyczącą zebrania...dostałam aż w dwóch egzemplarzach..czyli ja osobno i mój mąż osobno... I zawsze dostawaliśmy jakiekolwiek informacje czy życzenia Świąteczne...od samego początku kiedy tylko zgłosiliśmy chęć kupienia tego mieszkania...więc sami nie rozumiemy dlaczego niektórzy maja z tym problemy... A jeśli chodzi o opłaty podpisania Aktu Notarialnego to my płaciliśmy 2400, to są opłaty sadowe czyli taksa notarialna, liczy się ilość stron tego aktu, liczy się metraż mieszkania opłaty za wpisy do ksiąg wieczystych i jeszcze tam jakieś opłaty...ja mam to wszystko wyposzczególnione... Pozdrawiam wszystkich sąsiadów :) a... i nam też pękają ściany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: jakie koszty? IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 14:00 nie straszcie z tymi ścianami...które piętro? Ad korespondencji od kruszera to fakt, my również dostawaliśmy zawsze bez kłopotów również życzenia na święta. Natomiast bardzo mnie denerwuje fakt, że pan prezes nas olewa. mamy do niego pilną sprawę ale wiecznie jest niedostępny w biurze a panie z biura, choć się starają i są miłe, niestety numeru nie chca do prezia dać. Dziwne, co? Panie Poniatowski, wzial pan kase i już nie należy nam się szacunek? To kruszer zwolał zebranie i ustalił jego termin więc nie łaska było się pofatygować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzedawca norek Re: jakie koszty? IP: *.centertel.pl 13.03.11, 17:53 Stulić mordy i mieszkać z bachorami w tych norach wilgotnych co wam tanio sprzedałem. Mam 70%udziału jak będziecie pisać o poprawkach. To ustale wam na zebraniu zarządcy 50zł funduszu remontowego od m2 i poprawki zrobimy z waszej kasy buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: jakie koszty? IP: *.ip.netia.com.pl 14.03.11, 13:25 Bylismy z zona na targach w orbicie i byly fajne mieszkanka ale najnizsze ceny to byly od 5 klockow we wroclawiu a w olesnicy kupilismy od kruszera za 3300 to jestesmy do przodu o jakies 100 tysi :) Widzialem tez pana konopke na stoisku dewelopera arkop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: jakie koszty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 11:50 na dzisiaj planowany jest zwrot kasy. ciekawe czy oddadzą naszą kasę. jak ktoś dostanie to proszę o wpisy. pozdrawiam mieszkańców z 33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maguru Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 23:35 Też czekam już długo na pieniądze więc proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.hi.net.pl 16.03.11, 10:57 Poniatowski wstrzymał wypłaty pieniędzy i zostaną one wypłacone dopiero gdy przyjdą rachunki za wodę i za ogrzewanie. Dopiero wówczas nam wypłacą i mają w dupie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.hi.net.pl 16.03.11, 11:50 żona dzwoniła do Kruszera i pani uprzejmie powiedziała, że najprawdopodobniej nie dostaniemy w tym roku w ogóle tych pieniędzy. I najlepiej złożyć pozew do sądu o zwrot tych pieniędzy a później podać sprawę do egzekucji. Może zbierzemy się i w końcu zrobimy coś w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.42 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 16.03.11, 18:52 Szanowni sąsiedzi ja rownież tak jak wy czekam na wypłatę zaległej należności.Jeśli P.prezes myśli,że jest bezkarny to grubo się myli.Osobiście pofatyguję się do biura i jeśli w terminie 7 dni(taki termin dawał nam Kruszer na uregulowanie wpłat)nie otrzymam zwrotu należnej Mi kwoty to podejmę wszelkie dostępne Mi środki o odzyskanie zaległej kwoty wraz z odsetkami.Postaram się również o to aby ta firma na Dolnym Śląsku nie zrobiła już żadnej inwestycji.Jeśli myślą,że ściągną z nas jakiekolwiek pieniądze za czynsze to bardzo się mylą-nie mam zamiaru płacić.To działa w obie strony.Jak oni podchodzą do klienta tak klient do nich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 21:03 powidzcie aniolki kochane jak problem śmieci rozwiazujecie??? chcielismy sie w przyszlym tyg juz wprowadzac, ale np nasze miejsce parkingowe jest zawalone śmieciami!!!!!! Gdzie są smietniki??? dlaczego nie ma umowy z mgk podpisanej??? no i kochani patrzcie gdzie te smieci wynosicie, bo zaczniemy auto stawiac na waszych miejscach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budynek b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 21:37 Również proponuję zebranie w sprawie zaległych pieniędzy z różnicy metrażu. Gdzie i kiey się spotkac możemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 05:30 proponuje spotkanie w poniedziałek 21.03 o godzinie 10:30? bedziemy mogli odrazu przejsc sie do biura. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 06:57 chodzi mi oczywiscie o spotkanie w sprawie zwrotu pieniedzy za roznice w metrazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.hi.net.pl 17.03.11, 07:20 Godzina 10.30 - wtedy jestesmy przeważnie w pracy. Proponowałbym piątek 16 lub 17. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.hi.net.pl 17.03.11, 10:14 Witam, numer do prezesa Kruszera Macieja Poniatowskiego 666030030, faktycznie działa, myślałem, że ktoś z tym blefował, ale pod tym numerem faktycznie można porozmawiać z prezesem na temat zwrotu pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLAYERKA Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.11, 16:35 KURWA JEGO ZAJEBANA I W DUPE RUCHANA! JAK MIESZKANIE NIEAKTUALNE TO PO CHUJA DAJECIE NA STRONE INTERNETOWA ??? I JESZCZE ZAMIAST 3200 JAK W REKLAMIE TO SLYSZE ZE JUZ 3500. DZWONIE KURWA KASE NA TELEFON TRACE BO SIE WAM NIE CHCE MENDY ZAJEBANE SCIAGNAC ZE STRONY OGLOSZENIA ! I MIESZKANIE DROZSZE O 15 KOŁA. I PO JAKIEGO CHUJA JA DZWONIŁAM ? ZEBYSCIE MI KUTWY W DUPE JEBANE POWIEDZIELI ZE JUZ NIEAKTUALNE ? OBY WAS SZCZYSCIŁO ! I TO KONKRETNIE ! SPIERDALAM ! NIE CHCE WIECEJ MIEC KONTAKTU Z NIEKULTURALNYMI I NIEUCZCIWYMI LUDZMI... FUCK OFF BABY I SIEMANO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.play-internet.pl 22.03.11, 01:33 missys playerka - oprócz braku umysłu jaki reprezentujesz.. z twojej wypowiedzi nie wynika nic.. może więcej faktów? może coś co się nazywa - penis" kanapki" należy do ciebie? a w ogóle staje? bo z tego co wiem, to ma miękki niedowład.. i wiesz, że wiemy, że konopka powinien się leczyć... pomożemy wam... nawet zapłacimy za fachowców od głowy.... Marto Rajniak.. masz ochotę się nazywać konopka? kanapka? sofa? sandwicz? czy inaczej... śmieszne nazwisko, śmieszny facet, śmieszne życie... pozdrawiamy.. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.hi.net.pl 17.03.11, 12:02 To może umówmy się na jutro na 16 czy 17 i przejdźmy się grupą do biura ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 15:48 no ja jutro nie moge. praca. w przyszlym tygodniu od poniedzialku do czwartku mam wolne wiec pasowaly by mi te dni kazda godzina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniutka Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.11, 15:02 Ruda paniusia z biura chwalila sie ze w firmie szkola sie jak sprzedawac mieszkania zeby podgonic sprzedaz bo nie idzie. I ze teraz to bedzie tylko dobrze. A pieniadze beda na majowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galancik Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.11, 17:52 co rude to falszywe wiadome hahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 00:10 zeby efektywnie sprzedawac trzeba znac potrzeby klienta i umiec odeprzec jego zastrzezenia, mowic jezykiem korzysci :) kazdy handlowiec to powie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem wszystko Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 19.03.11, 00:39 O tak trzeba trzeba. Szczególnie pracownicom Kruszera. Bo żeby sprzedawać taki shit to trzeba być miszczem, albo dawać du.y Poniatowskiemu. Wszystkie kobiety w biurze powtarzaja wkoło ze nowa sprzedawczyni Patrycja wie jak się gra w te kulki :)) Oleśnica jest tak mała że jak Poniatowski pierdnie to jest czuć w całym mieście hehehehe..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johe Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 12:57 Rekrutacja wg Kruszera. Masakra. A potem przychodze do biura i zamiast konkretów słysze pierdoły wyssane z palca. Kasy nie ma a mi bajki pociskają o zwrocie kasy w marcu i o Legnickiej, jak to dobrze jest. A każdy widzi że tu bida z nędzą i totalne olewanie swoich klientów. Ta firma i jej 2 prezia to trzy wielkie nieporozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpek Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 20.03.11, 10:19 Oddajcie ludziom kasę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mio Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 83.2.221.* 20.03.11, 12:54 frajerami jestescie!!!! wystarczylo przeniesc ta kwote na kredyt-troche dzialan ze swojej strony i po klopocie. uwierzyliscie ponownie kruszerowi to teraz narzekajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 15:11 W akcie miałem napisane, że do 18.03.2011 mają oddać pieniądze. Nie zrobili tego, wiec daliśmy im oświadczenie, że jeśli w ciągu 7 dni nie prześlą nam pieniędzy to złożymy wniosek do sądu o nadanie klauzuli wykonalności naszemu tytułowi egzekucyjnemu jakim jest akt notarialny. I wtedy to już od komornika zależeć będzie kiedy Kruszer odda nam pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 212.137.70.* 22.03.11, 13:03 WITAM,A CZY BEDZIECIE PANSTWO DOCHODZIC PRAWA O ODDANIE PIENIEDZY ZA OPOZNIENIE W ODDAWANI9U MIESZKAN.JESLI TAK TO MOZE ZEOBMY TO WSZYSTKO RAZEM,ZLOZMY POZEW DO SADU O ODSETKI ZA OPOZNIENIE ZAWSZE TO JAKIES PIENIADZE.PRZECIEZ MIESZKANIA MIALY BYC ODDANE W GRUDNIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:52 Pana mieszkanie miało być oddane w grudniu, nasze wiele miesięcy wcześniej i takich osób jest więcej. Ale nic Pan nie wskóra. Jak Pan przeczyta historię tego forum, wpisy od maja do sierpnia 2010 to pan się przekona, że nie ma z kim się organizować. Ja biłem głową w mur. Dużo straconego czasu, wydanych pieniędzy, a większość lokatorów i tak całuje prezesów po piętach, choćby dostało nory do mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel z A Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.11, 16:15 całują bo 1/3 tych co kupili mieszkanie w B-udach to takie Kargule nie kumate i nie cytate i klócic się nie beda o swoje bo to takie koziołki-matołki (szacun dla inteligentnych). napiszcie pozew zbiorowy, niech 1 osoba przejdzie się po mieszkaniach i zbierze podpisy i z fajki załatwione. proste jak mój przyjaciel wibrator. tylko kochaniutcy ktos musi znaleźć czas i napisac ten pozew. ja wymusilam oddanie calej kasy przed aktem i teraz gwiżdze na tych bezczelnych złodziei :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 15:16 jak "wymusiłaś"? Nasze przymusy zlewają. Mają naszą kasę i mieszkanie, to czym ich zmotywować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 21:19 tylko powiedz mi na jakiesj podstawie chcesz sie sadzic? masz napisane w akcie ze mieszkania bede oddane do konca roku, ale nie masz napisane co bedzie jezeli nie beda oddane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.play-internet.pl 23.03.11, 18:04 Z całym szacunkiem do lokatorki szpadel z A z jej prostym "przyjacielem"-proszę zważyć na słowa. Te piękne epitety pod kontem mieszkańców w budynku B wystawiła pani pewnie na podstawie własnej samooceny, cóż nie na darmo powstało powiedzenie "nie oceniaj innych ludzi własną miarą" . Po prostu żal i pogarda dla pani! Swoją drogą, nie cieszyłabym się na pani miejscu, ponieważ nigdy nie chciałabym mieszkać w budynku A, nawet gdybym miała tam mieć 200m2 na wyłączność. Posiadam orzeczenie Eksperta budowlanego na temat obu tych budynków. Powiem tak...niedługo będzie pani miała dwóch swoich na własność przyjacieli: czyli ten wibrator o którym pani wspomniała oraz takiego bardzo przyjemnego GRZYBA! Gratuluje.Wolę mieszkać w budzie jak to pani określiła niż w apartamencie z grzybami i innym syfem które tam tkwi..w końcu budynek A jest bardzo stary. I jeżeli uważa się pani za taką super inteligencje to trzeba było zrobić to samo co my...zapłacić za ekspertyzę i byłoby już wszystko jasne! A co do tych zaległości...My mieliśmy ostrą przeprawę z Kruszerem...wszystkie umowy i decyzje były najpierw konsultowane z naszym notariuszem a dopiero potem z Kruszerem. Każdy Akt Notarialny jaki posiadamy zawiera przede wszystkim wszystkie te elementy które nas chronią i zabezpieczają przed nieuczciwością Dewelopera. Dodam tylko ,że treść takiego Aktu jest mocno rozszerzona niż ta proponowana przez Kruszera. Wystarczyło tylko wyjść z inicjatywą co chcemy aby było przede wszystkim w takim Akcie...a żeby wiedzieć co się chce trzeba było mieć fachową dłoń pod ręką a Kruszer godził się na nasze warunki bo zależało im na pieniądzach.... Kochani nie czekajcie aż zapadnie decyzja o np upadłości czy coś w tym rodzaju...puki są to działajcie...zbierzcie siły do kupy i od razu uderzajcie do sądu...w końcu to wasze pieniądze Pozdrawiam sąsiadów z B i życzę powodzenia w walce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 22:07 zadnych konkretow nie zauwazylem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Klient nasz Cham - Kruszer Development IP: *.ip.netia.com.pl 25.03.11, 11:56 Wszystko w temacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.hi.net.pl 28.03.11, 07:39 Spotkanie w sprawie oddanie pieniędzy przez Kruszera odbędzie się dzisiaj o 19.00 pod klatką budynku B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 17:38 Witam Ja również czekam na zwrot pieniędzy. Niestety za późno przeczytałam wpis o dzisiejszym spotkaniu i nie dam rady się zjawić. Napiszcie proszę co na nim ustaliliście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.97.226.2.kapode.com 28.03.11, 20:57 Jak zwykle nikt nie przyszedł, mam napisane w akcie notarialnym, że mieli mi oddać różnicę do 18 marca, nie oddali zgodnie z radą prawnika wystosowałem pismo do Poniatowskiego, że mają jeszcze tydzień - podpisali mi pismo, że przyjęli do wiadomości, w piątek jestem umówiony z prawnikiem - za moją zgodą prawnik wystosuje pozew do sądu o nakaz egzekucyjny - całość zdaniem mecenasa potrwa maksymalnie do dwóch miesięcy i będzie kosztować 600 złotych - które i tak później Kruszer będzie musiał mi oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 23:23 Kochani napiszcie prosze jak wyglada sytuacja z telewizja? czy jest juz tam kablowka? czy ktos montowal sobie antene wlasna satelitarna? jak z internetem? w jakiej firmie najtaniej itp???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alga morska Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.11, 12:53 hahahhha kruszer to jebane zlodzieje nawet za smieci wiesniaki jedne nie chca zaplacic przeczytajcie w panoramie olesnickiej Poniatowski zyd pier...................dolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mns Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.11, 12:08 Strach jest do podpisania aktu a teraz to sobie z wszystkiego gwiżdże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.11, 17:37 ja nie gwiżdżę poniatowski wisi mi za nadpłate niestety kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 212.137.70.* 01.04.11, 20:34 prosze panstwa zrobmy zebranie 18.04.2011 roku pod blokiem b o godzinie 12 i porozmawiajmy o wszystkich problemach zwiazanych z mieszkaniami i pieniedzmi .bo chyba najwyzszy czas zeby cos zaczac robic.pieniadze na ulicy nie leza wiec zbierzmy sie wszyscy i zalozmy sprawe w sadzie (razem taniej i razniej)moze cos wskoramy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 20:32 z całym szacunkiem, ale w poniedziałek o 12 w południe 90% ludzi pracuje. wiec zycze powodzenia z tym zebraniem. Nie lepiej sie w piatek pod wieczor przejsc z gory na dol po mieszkaniach i sie zwolac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexia Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 12:38 Trzeba by coś robić bo za chwile to już nie będzie z kim gadać. Po takich ludziach się można wszystkiego najgorszego spodziewać. Tyle czasu żeby ludziom pieniędzy nie oddać to jest skandal! Niektórzy już zdążyli sprawy do sądu oddać, a w oleśnickim sądzie to już pewnie przynajmniej z 5 pozwów przeciwko Kruszerowi jest złożonych. A szykują się kolejne. Na takich jak oni to się musi sprawiedliwość znaleźć. I znajdzie, bo niektórzy już mają sądowe nakazy wypłaty należnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 17:19 ja 18.04 moge byc o 12:00, mi pasuje ten termin ale moze faktycznie lepiej zrobic spotkanie o pozniejszej godzinie np.17:00 przypuszczam ze wiecej osob moglo by sie zjawic o tej godzinie. moglibysmy omowic wspolnie nasz problem, jak wymusic szybki zwrot pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 19:14 hehe no jak to jak, w filmie "Dług" jest instrukcja jak kasę zwracać hahahhaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tu rządzę Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.11, 12:13 K..... Mam Już Tego Dosyć! Was i Waszą Forsę mam w D....! Schrzaniajcie! Czego chcecie? Dostaliście mieszkania to SPIER.! Kasa? Kasa to jest w BANKU. Jak się nie podoba to WYPIER.! A nie mi tu Osiedlowe Związki Zawodowe zakładać. Remontujcie i nie PIERD.! Forsa będzie, nie stękajcie!!! Zrozumieli? A może nie zrozumieli? Spotkań się KUR. zachciewa. Teraz to mi już skoczyć możecie! Prawda, myślenie nie boli... Myślcie dalej. To wychodzi Wam najlepiej! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 22:06 Tys prowda, calusienka prowda ło nosym wodzu, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 19:39 ok ale co z naszą kasą? Zapoznać prezesa z wsiokami z olesnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak curry Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 07.04.11, 19:09 ruda pala z biura sprzedazy smierdzi potem zdechlizna i trzydniowym stolcem afujjjjjj bedac tam myslalem ze sie wyzygam na jej wielka dupe i piegowaty ryj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vifon Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 07.04.11, 22:32 czy ktoś wie kiedy dokończą elewację wejścia w bud. A i uruchomią windy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 22:55 chyba nigdy, nie zaplacili za windy wiec nie dzialaja, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 19:37 za nic nie płacą, a zalegają z kasą z nadpłat za mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mio Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: 109.199.25.* 08.04.11, 22:51 widocznie to jest najlepsza reklama dla nich-do sprzedazy nowych mieszkan!!!! nie placimy za nic, mamy obsuwy czasowe-roczne-jestesmy wiarygodnym developerem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 21:07 no i nie zapominajmy o przemiłych paniach z biura, które wszystkich klientów traktują z godnością i szacunkiem, robiąc miny jak wielbłąd chory na koklusz, łza w oku się kręci bo Konopka był jaki był, ale miał podejście do człowieka. Ech... Kruszer sruszer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 17:47 Każdemu kto się zastanawia nad kupnem mieszkania od pseudo-dewelopera Kruszera stanowczo odradzam. Syf kiła i mogiła, a jak wpłacisz kasę to zarówno "uprzejme" "panie"(bo panią trzeba się urodzić) pokazują swoją klasę fukając, sapiąc i przewracając oczyma na Klientów, jak również "panie" "fachowcy" z budowy, którzy byle jak byle szybko byle byle odwalili robote a ty sie teraz męcz, płać i płacz. NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 20:59 do tego jeszcze zlodzieje pieniedzy nie chca oddac. juz trzy miesiace czekam na zwrot 4 000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscv Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 21:16 wg mnie nie ma co do konca narzekac, w ten sposob narazacie mozliwosc dokonczenia budowy, jak nie bedzie sprzedazy mieszkan to nie bedzie kasy i nie ukoncza nam budynkow... ps. jezdzi ktos z Panstwa do Wrocławia do pracy rano (na 8h) i chce miec pasazera, ktory sie dolozy do transportu?? Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 11.04.11, 23:16 ,a dokładnie w jakie okolice Wrocławia chcesz dojechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscv Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 17:02 docelowe miejsce to ulica Legnicka, ale mozna sie dogadac ze w innym miejscu po drodze wysiade, kwestia tylko godziny o ktorej musisz byc we Wroclawiu itp podaj prosze maila lub nr gg, to sie bede kontaktowal pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 12.04.11, 23:32 Witam Na Placu Dominikańskim jestem jakieś 15-20 minut przed 8. Starczy Tobie czasu by dojechać do roboty, czy też potrzebujego jego trochę więcej? Legnicka to trochę się ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wrocławia Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 00:12 Ja bedę jeździł. Jak już zmaiszkam spróbujmy sie dogadać. Proszę podaj maial Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 11.04.11, 23:49 Zapraszam do wspólnego napisania pozwu zbiorowego. Ja czekam do piątku, jak pieniądze nie znajdą się na moim rachunku to w najbliższy weekend piszę pozew, a w poniedziałek ląduje on w biurze podawczym oleśnickiego Sądu. Nie mam zamiaru chodzić do jakiegoś biura kruszera czy też wydzwaniać i dopominać się o pieniądze. Moim zdaniem obędzie się spokojnie bez adwokata. Chyba, że znajdzie się tyle osób by bez zbytniego obciążenia finansowego wynająć jakiegoś mecenasa. Ale oni to tylko obiecywać potrafią. Co do wypowiedzi użytkownika forum "goscv", że narzekania tylko szkodzą to absolutnie nie mogę się zgodzić. Po pierwsze nie prawdą jest, że kruszer nie ma pieniędzy by zwrócić nadpłaty za metraż mieszkań. Skoro ma finanse by inwestować w trzeci budynek to ma ich wystarczająco by zwrócić nadpłaty. Po drugie jak mam akt notarialny to tak naprawdę nie zależy mi czy Kruszer zbankrutuje bo nie będzie mógł sprzedać mieszkań. Na bankrutów zazwyczaj wchodzi syndyk sądowy i w tedy od niego można się domagać zwrotu pieniędzy, a ja pozbędę się bałaganiarskiego developera i spółki kruszer management. Nie zauważyłem by zabrali się z zapałem za zarządzenie budynkiem. Od czasu jak malarze skończyli malować, posprzątali korytarze to nie widziałem nikogo kto by sprzątał korytarze (za wyjątkiem samych mieszkańców, którzy mają dosyć unoszącego się kurzu). Za brud na korytarzach, nieczynną windę także można pociągnąć do odpowiedzialności. Zresztą niektóre sprawy załatwiła za nas oleśnicka straż miejska (chodzi tu o cuchnące wysypisko jakie mieliśmy jeszcze 2 tygodnie temu pod blokiem). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 08:33 jestem jak najbardziej za zbiorowym pozwem. lepiej nie omawiac tych spraw na forum publicznym. po co "wrogowi" ujawniac nasze ruchy. podaję swojego maila astanko1@wp.pl. tak mogli umowic sie na jaies spotkanie, wymienic danymi np. telefonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamal Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ip.netia.com.pl 12.04.11, 14:13 Mi panienka anna z biura sprzedazy przez pomyle wyslala plik z klientami gdzie sa wszystkie telefony, emaile i nawet widac ile kasy zarobi kruszer na nas, to znajdę na poczcie dzis i przesle żeby się dogadać co do tego pozwu. I dobrze sie stalo bo trzeba cfaniaczkom dac do wiwatu Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 12.04.11, 23:45 ha. To ciekawe co piszesz. Tak o sobie sama z siebie. Masz Pan zabieraj te dane osobowe mi są niepotrzebne, sami się dogadujcie? Jamal, ale nie dzwoń do mnie o 1 w nocy :))))))))). . ,a tak na marginesie to z którego jesteś budynku, bo nie chce mi się wertować histerycznych wpisów. Pytam bo w poniedziałek jest zebranie wspólnoty budynku nr 33 i w sumie mam pomysł na jeden wniosek tj. Zakaz wjazdu pojazdom powyżej 3,5 T na teren osiedla. Budynek A również mógłby złożyć taki wniosek. Widział ktoś z Państwa drogi osiedlowe wykonane w podobnej technologi jak nasza, po której poruszają się samochody ciężarowe? Dziury na pół metra. No może nie dziury, ale "fale". Droga należy do osiedla, więc za remonty my płacimy. Są zainteresowani takim zakazem drogowym? Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 12.04.11, 23:24 Dziękuję za maila. Jeśli chodzi o publiczne podawanie informacji co się dzieje na osiedlu i co mają zamiat zrobić mieszkańcy to najlepiej założyć forum zamknięte, lub osiedlową stronę www. Trzeba będzie o tym pomyśleć. Tylko dla mieszkańców z moderatorem strony, który udostępni konto tylko dla prawdziwych mieszkańców, tak by było wiadomo kto jest kto, bez głupich bluzg i wiadomości nadających się do gazety w stylu Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budybek b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.hi.net.pl 12.04.11, 09:01 Jeśli w akcie mają Państwo napisane do kiedy Kruszer ma oddać pieniądze , a ten termin juz upłynął to napiszcie do Kruszera , że dajecie im jeszcze tydzień a później zanosicie akt do komornika by ten przez sąd nadał aktowi (który jest tytułem egzekucyjnym w tym wypadku) klauzulę wykonalności - sędzia przybije pieczątkę na akcie - i wtedy komornik ściąga pieniądze z konta Kruszera. Całość kosztuje bagatelka 50 złotych :) Ja tak zrobiłem i mam spokój :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamal Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.ip.netia.com.pl 12.04.11, 14:20 A i bylem z żonką w niedziele w koronie i patrze stoiska kruszera nie ma. Nikomu nie placa, koronie tez pewnie nie zaplacili to ich w koncu wypier..lili. Bankruty jedne. Dobrze że akt mam podpisany teraz to niech wszyscy do nich przyjda syndycy, faceci z kietami i komornicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 12.04.11, 14:37 a jak tam wykończenie bud. A ? czy ktoś coś wie na ten temat ?? byliśmy tam miesiąc temu, wykończenie klatek....masakra, zupełne dno i wszechobecny syf... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 20:17 trzeba spytać miłych panienek z biura, może oderwą się na chwilę od gg albo pana miecia winiarskiego, bo wszak on tam dyrygentem tego chaosu jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 22:39 drodzy sasiedzi proponuje spotkanie w sprawie zwrotu pieniedzy po zebraniu wspolnoty skoro juz bedziemy zebrani. jezeli ktos nie moze wtedy byc prosze o kontakt na maila, ktory podalam wczesniej. podam numer telefonu do kontaktu lub bede w sobote na wilenskiej i rowniez wtedy moge sie spotkac z tymi osobami, ktorym poniedzialek nie pasuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matys Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.04.11, 20:54 Witam. kiedy jest najbliższe spotkanie wspólnoty?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 08:52 witam wszystkich . dzisiaj, po wezwaniu do zapłaty , kruszer zwrócił mi kaskę ale potrącił sobie koszty ogrzewania. polecam wszystkim te metodę. i żeby była jasność nie mam nic wspólnego z kruszerem poza tym że kupiłem od nich mieszkanie w bud. B. pozdrawiam i życze przy okazji wesołego Alleliuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator bud b Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.3.199.109.static.rdi.pl 22.04.11, 20:13 witam ja równiez dostałem dzisiaj zwrot pieniędzy. nie pisałem natomiast żadnych wezwań do zapłaty itp. tak nagle zapłacili bez proszenia i straszenia. oczywiście długo po terminie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.11, 20:45 A to ciekawe bo mi nie zpalacili i nikt nie zadzwonil po moj numer konta. Juz jestem bezsilna na takie postepowanie. Zaplaca ale jednej osobie w miesiacu. Nie placa i dozynaja swoich klientow. Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.11, 23:41 Dzisiaj Kruszer zwrócił mi pieniądze za różnicę za niewłaściwą powierzchnię mieszkania "na niby" Otóż od kwoty należnej mi tj.ok 2500 sam odjął sobie koszty za przeróbki w moim mieszkaniu których faktycznych sum nie uzgadniał ze mną i również potrącili sobie za tą śmieszną fakturę za ogrzewanie na której nawet nie ma faktycznego zużycia ciepła w odpowiedniej jednostce.Złodzieje już nawet dobierają się do nie swoich pieniędzy bo to co mieli to juz dawno przeje...i dalej im mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mio Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer IP: *.31.221.42.edial.pl 27.04.11, 15:32 witam prosze Panstwa, bede potrzebowal Panstwa pomocy, chce napisac krotkie pismo do kruszer dev odnosnie zakonczenia prac-zadanie z wyznaczeniem terminu, to bedzie takie przedsaadowe zawiadomienie-jezeli nie zakoncza prac, to skladamy pozew do sadu, mysle ze nie ma co juz czekac ,bo nic u nas nie robia, a jak cos robia to z takim tempem ze to smieszne jest. dlatego tez bede potrzebowal podpisy osob ktore sa za tym by takie pismo wyslac im, a pozniej ewentualnie zalozyc sprawe. nie bojmy sie kosztow-bo sa one symboliczne. ps. obawiam sie ze kruszer nie skonczy nam tej budowy-tak jak to powinno byc, firma ta jest na tyle nie lojalna i kiepsko zarzadzana ,ze w kazdym momencie moze byc ogloszony jej upadek. dzialajmy wiec poki jest jeszcze mozliwosc. prosze o krotkie napisanie informacji czy jestescie za takim dzialaniem... pozdrawiam (bedziemy w kontakcie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer Development IP: *.play-internet.pl 27.04.11, 22:29 Tak to jest jak się dziad za pomnażanie majątku bierze. Frma która wysypuje kruszywo na drogi buduje budynki. To tak jakby grabarz brał się za leczenie chorego. I straszno i śmieszno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loka Re: Oleśnica: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.11, 14:44 Słyszałam wszystko co najgorsze o Kruszer Development. Weszłam teraz na to forum i jestem przerażona. W tej firmie to mnie nikt na pewno nie zobaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Oleśnica: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 18:28 Niech Pani ucieka gdzie pieprz rośnie, póki czas. Ja żałuję, że sie z nimi zadalam, mojej kasy nikt mi juz nie odda - prezesunio ucieka z firmy do firmy, co jedną do bankructwa doprowadzi, to już jest w następnej, a tam pozostawia słupy. Moge chociaz w Koronie im odstraszać wszystkich klientów, którzy przyjdą do stoiska. Po prostu powiem, że szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
jog-i85 Re: Oleśnica: Osiedle Wileńska - Kruszer 28.04.11, 22:57 Czy ktoś z Państwa zakładał sprawę w sądzie dotyczącą opóźnienia Kruszera i może mi zdradzić jaki jest koszt prawnika i założenia sprawy?. Będę wdzięczny za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adw Re: Oleśnica: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.11, 14:33 A po co ci prawnik? W sumie to powinno należeć się 13% odsetek rocznie od wpłaconych kwot i już. Wzory pozwów są w internecie. Ale trafisz na odrzucenie pozwu, bo od wartości niepieniężnych czyli np. mieszkania nie można naliczyć odsetek. Możesz za to wystapić o odszkodowanie z tytułu opóźnienia. Np. 1 miesiąc opóźnienia to dla ciebie koszt wynajmu, czynszu itd. np. 1500 zł razy ilośc miesięcy np. 12 i jest już 18 tysięcy + np. zadośćuczynienie za stres związany z opóźnieniem 7 tysięcy i robi się kwota 25 tysięcy. Do kwoty 50 tysięcy nie płacisz nic, powyżej 50 tysięcy musisz wpłacić do sądu 5% kwoty jaką wpisałeś. Chętnie zająłbym się tą sprawą, ale to jest tak proste do napisania, że byłoby nieetyczne gdybym chciał to wykorzystać do zarobienia paru tysięcy. Zajmij się tym tym sam. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oleśnica: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 15:38 MNIE TEZ OSZUKALI ZŁODZIEJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Oleśnica: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 22:33 A skąd ta informacja, że do 50 tys. nie płaci się opłaty sądowej? Prawnik nam podał zupełnie inną informację. I opłaty są niebagatelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oleśnica: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 11:03 placi sie placi, ten kto napisal ze do 50tys zl sie nie placi, to wogole nie zna tgematu!!! a tak napisal jak znawca prawa :) kwoty te sa w roznych przedzialach, ale nie sa one duze, do 10tys zl to jakies 1200zł, pamietajmy jednak ze przegrany oplaca wszystkie koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy 25.000 x 100 klientów = 2,5 mln..! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.11, 12:52 A może by tak pozew zbiorowy? Niech Kruszer wyciągnie 2,5 mln zł i zapłaci nam wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: 25.000 x 100 klientów = 2,5 mln..! IP: 217.153.188.* 02.05.11, 11:11 Witam, zastanawiam się nad kupnem mieszkania na waszym osiedlu.Tylko jakoś dziwnie kruszer to wszystko sobie poukładał. - piwnica za1m^2 1 000 zł a piwnice nawet i po 20 m^2. Czy ktoś negocjował cenę piwnicy?? - miejsce parkingowe dodatkowo ok 10 000 z tego co mi wiadomo developer nie może wymagać od nas kupna miejsca parkingowego. I taki podpunkt umowy jest sprzeczny z prawem. Ktoś próbował w ogóle negocjować ceny z kruszerem?? dzięki za odpowiedź PS. Jak się mieszka na Wileńskiej pomijając problemy ze zwrotem kasy za nadpłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: 25.000 x 100 klientów = 2,5 mln..! IP: *.6.199.109.static.rdi.pl 02.05.11, 11:39 mieszka się bardzo przyjemnie, sasiedzi bardzo mili wogóle gdyby nie problemy z developrem byłoby przesympatycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: 25.000 x 100 klientów = 2,5 mln..! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.11, 15:29 nie kupuj tam mieszkania, kruszer ma same dlugi, mieszkania to sypiace sie rudery, wciskaja tylko kit ludziom szczerze odradzam kruszer ma same sprawy w sadzie i ma oglosic upadlosc zeby ogolic nas z naszych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: 25.000 x 100 klientów = 2,5 mln..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 16:37 witam, jezeli podobaja ci sie mieszkania i nie przeszkadza ci ten balagan co jest wokol klatki to ja polecam. faktycznie kruszer jako developer pozostawia wiele do zyczenia, nie trzyma sie terminow, na pieniadze tez dlugo czekalam ale wkoncu sie doczekalam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 25.000 x 100 klientów = 2,5 mln..! IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.11, 19:42 jak nie chcesz to nie kupuj sobie miejsca parkingowego, ale żebyś się potem nie zdziwił. Mieszkałam na osiedlu ze "wspólnym" parkingiem- 20 miejsc na 4 duże bloki i wiem, co to znaczy parkować 500m od domu, przyjść rano i stwierdzić brak lusterek albo super rysy. No ale your choice. Ja piwnice mam 4m więc w skali ogólnych kosztów się tego nie odczuwa. Jakość wykonczenia mieszkań odbiega od tego, co w umowach...np. ściany miały być z okładziną mineralną, przygotowaną pod malowanie, a jest tynk o grubości miejscami ponad 5 cm, tynk trzeciej kategorii, dlatego jak chcesz mieć ładnie to jedziesz z gładzią. No chyba, że lubisz bylejakość to jedziesz jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Mamoń Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 03.05.11, 20:56 Deweloper z lat 80-tych. KBO budowało lepiej. Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1000 post Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.ip.netia.com.pl 04.05.11, 12:16 To mi się udało... :) Wszystkiego cieszącego z niewiadomo czego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bud B Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 17:47 Nie bylam kilka dni w Oleśnicy i mam pytanie. Czy w budynku B działa winda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot news Tragiczny wypadek: M. P. IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.11, 12:04 Policja wodna wznowiła rano poszukiwania 16-latka, który w niedzielę we Wrocławiu wpadł do Odry w okolicach Jazu Bartoszowice. Motorówka, którą nastolatek płynął razem z dwoma mężczyznami, wywróciła się. Jak poinformował Kamil Rynkiewicz z biura prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu, poszukiwania 16-latka zostały przerwane w niedzielę po zapadnięciu zmroku, ale policja wznowiła je o świcie w poniedziałek. - Wciąż nie udało się nam go odnaleźć - powiedział Rynkiewicz. Wraz z 16-latkiem w łódce motorowej znajdowali się jeszcze dwaj mężczyźni: 37-letni i 22-latek. Osoby te to członkowie jednej rodziny. Po wywróceniu się łódki 22-letni mężczyzna wypłynął o własnych siłach i do szpitala trafił przytomny. Drugi z nich - 37-latek został wyłowiony nieprzytomny i w stanie krytycznym przewieziony na OIOM do jednego z wrocławskich szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.d. Poszukiwania Adasia P. IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.11, 12:15 W imieniu przyjaciół Macieja Poniatowskiego (aktualnie znajduje się w śpiączce w szpitalu) proszę wszystkich o pomoc w poszukiwaniach (wzdłuż brzegów) jego syna - Adasia Poniatowskiego. Jego znajomi spotykaj się dziś w nieszczęsnym miejscu (Jaz Opatowicki - Braci Wierymskich 156-162) około 15:30. Jeżeli zechcielibyście pomóc w poszukiwaniach będziemy bardzo zobowiązani (można dołączyć też później - przy jazie będzie zawsze koordynator). Dziękuję z góry w imieniu przyjaciół Macieja Poniatowskiego, Dr Tomasz Wasiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Poszukiwania Adasia P. IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 18:44 to chyba jakiś żart????? Bardzo nieśmieszny. Ile nam krwi Kruszer napsuł to z takich rzeczy nie wolno sobie żartować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linx Re: Poszukiwania Adasia P. IP: *.play-internet.pl 07.05.11, 00:38 nie moge spac, pytam ludzi a oni ze prawda, horror! ale nie wszyscy bedą żalować Poniatowskiego bo jak to mówią nosił wilka razy kilka, ponieśli i wilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Poszukiwania Adasia P. IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.11, 22:28 no ale co jego syn winny? Zwłaszcza głupocie dorosłych, bo inaczej nie da sie powiedziec o tym zdarzeniu. Szkoda dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Poszukiwania Adasia P. IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.11, 23:51 Jesli to nie jest przypadkowa zbieżność nazwisk to Bóg strasznie zemścił się na Macieju P.To straszna ironia losu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna krasuska Re: Poszukiwania Adasia P. IP: *.fs.net.pl 08.05.11, 20:02 nie..nie.. nie.. to ani ironia losu, ani zbieżność nazwisk.. Tragedia jaka się wydarzyła nie jest w stanie pomieścić waszych złych komentarzy na tym forum, ani w sercach osób, które choć trochę znały Macieja Poniatowskiego i jego syna Adasia! Wszelkie inne komentarze oprócz współczucia i zaangażowania w POWRÓT MAĆKA są nie na miejscu!!!!!.. Maciej to nasz dobry duch.. i Wasz też.. I chciałabym powiedzieć wam wszystkim, którzy go "nie lubiliście", że to BARDZO FAJNY FACET WALCZĄCY O WAS WSZYSTKICH i o nas.. Zawalczcie i Wy! Nie oceniajcie.. nie komentujcie.. Nie wolno mi pisać na tym forum, ale tym razem złamałam zakaz.. Anna Krasuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Poszukiwania Adasia P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 01:03 Nie będę się odnosić do tego tragicznego wydarzenia, nie na miejscu są chyba komentarze. Ale niech Pani nie pisze, że ten facet o nas walczył. Mnie oszukał. I może mnie Pani pociągnąć do odpowiedzialności za moje słowa: mam dowody, fakty. Prezesunie w nosie mieli nasze umowy. O klientach wiem, jak się wyrażali. Więc niech sobie Pani daruje te łzawe peany. Ale tragedii wspólczuję, nawet jemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka B wypadek Pana Macieja, śmierć jego syna IP: *.e-wro.net.pl 14.05.11, 19:40 ja wiem jedno...odkąd pojawił się Pan Maciej wszystko na budowie szło do przodu (może nie tak jak byśmy sobie tego życzyli ale robota szła )a teraz??znowu nic i głucha cisza...Pan Maciej zawsze był dla nas osoba do której w razie czego mogłam się zgłosić i o dziwo dla tych co mu źle życzą zawsze nam pomagał a jest dla nas obcym człowiekiem(mówię tu tylko i wyłącznie o mojej rodzinie). My nigdy nie mieliśmy z nim zatargów, zawsze grzecznie i kulturalnie z nami rozmawiał i zawsze nam pomagał.Widocznie Ci Państwo którzy mają odmienne doświadczenie dostali piękne za nadobne bo w końcu JAK KUBA BOGU TAK BÓG KUBIE! Dziś dzięki niemu śpię spokojnie mając akt własności w kieszeni....a właściwie to spałam spokojnie do momentu tego wypadku...bo teraz JEGO już w kruszerze nie będzie :( Kiedy miał złamaną nogę i też go nie było...roboty tutaj też były mizerne...bo jak to mawiają "kota nie ma myszy harcują" a kiedy już wrócił to znowu wszyscy latali jak pszczółki w ulu... Zobaczycie!Przekonacie się że teraz to nas dopiero będą mieć w ... bo do tek pory to Pan Maciej robił porządki i starał się posprzątać bałagan jaki mu przekazano...przypominam że on objął stołek po kimś kto właśnie miał nas daleko w d...e....a Pan Maciej starał się krok po kroku wszystko doprowadzać do ładu... i efekty są....i to nie było łatwe bo wszyscy byliśmy jak stado rozwścieczonych byków i z resztą słusznie... jednak pomalutku Pan Maciej stabilizował sytuacje... A te kłopoty w brakiem wypłaty różnic i wiele innych to po prostu efekt braku Pana Macieja...wystarczy ze nie ma go kilka dni i wszystko stoi lub leci na łeb. On tutaj był FILAREM tego ..... bałaganu.....i tylko on normalizował tutaj sytuacje..... Jak można tak myśleć, mówić czy pisać że bardzo dobrze mu tak czy coś w tym stylu! Każdy kto ma własne dziecko wie jak wielka tragedia się stała dla jego rodziny, dla niego a przede wszystkim jak można odczuwać satysfakcję z tej tragedii!!! Jest mi bardzo przykro że mieszkam wśród tak zepsutych i zgniłych od środka ludzi... Nam jest bardzo przykro po tym co się stało. Składamy najszczersze kondolencje rodzinie Pana Macieja, życzymy powrotu do zdrowia...do życia...Dziękujemy za Pana pomoc i to dobro które dostaliśmy od Pana. Pozdrawiamy EWP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: wypadek Pana Macieja, śmierć jego syna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 00:41 Cytuję: "Ci Państwo którzy mają odmienne doświadczenie dostali piękne za nadobne bo w końcu JAK KUBA BOGU TAK BÓG KUBIE! " Nie wiesz o czym piszesz, nie znasz naszej sytuacji i szczytem świństwa jest wysuwać takie wnioski. Żeby ci Bóg przebaczył. Jestesmy uczciwymi ludzmi, ktorzy zostali oszukani (i stracili kupę zdrowia) na grube pieniądze przez dwóch cwanych kolesi. A burdel pan maciej przejął po swoim "koledze", z którym nawzajem robi te interesa. I zreszta ten kolega doprowadzil do ruiny poprzednią firme, zostawil ją i na lodzie ludzi, ktorym byl winny pieniądze i przeszedł sobie do pana macieja, gdzie znów sobie razem rządzą. Zbyt wielu ludzi przez nich ma zszarpane nerwy. Nie masz prawa nas wszystkich oceniać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Kwiaciarz Do mieszkanki B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 11:22 Droga sąsiadko pan Maciej objął stołek po kimś, kto narobił burdelu..? Może parę faktów: pan Maciej miał wysokie stanowisko w firmie Kruszer, w której prezesem był pan Tomasz. Pan Tomasz wpadł na pomysł, by założyć drugą firmę (Kruszer Development) i wystawić w niej Pana Macieja na prezesa. Sam, jak już pierwsza firma zatonęła (komornicy na grube miliony), ustąpił ze stanowiska prezesa tam i objął stanowisko wiceprezesa u pana Macieja. Ci sami ludzie, ta sama firma, prawnie oczywiście kryci. A wg pani zupełnie niewinni całego burdelu. Nie trzeba być Einsteinem, żeby się połapać, o co w tym wszystkim chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 22:22 inne pytanie, dajcie spokoj MP. lepiej zajmijmy sie stanem obecnym: dlaczego do dziś nie działa winda??? Dlaczego nie dokonczono budowy parkingu wokoł bud B??? Dlaczego śmieci non stop zalegają, śmierdzą a za ich wywóz płacę 4 razy więcej niż w poprzednim mieszkaniu również na terenie oleśnicy, gdzie jeszcze mielismy kosze do segregacji surowców wtórnych???? Bardzo mi sie to nie podoba. Proponuje zmienic zarządcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 11.05.11, 23:57 Chyba już najwyższy czas zrobić z tym tałatajstwem porządek ... Deweloperzy w umowach sprzedaży lokali zazwyczaj zawierają zapis o powierzeniu zarządu nieruchomością wspólną wskazanemu przez siebie zarządcy na okres kilku lat lub na czas nieokreślony. Jeżeli takie postanowienia zostaną umieszczone w pierwszym akcie notarialnym i powstanie wspólnota mieszkaniowa - ten sposób zarządu będzie wiązał wszystkich kolejnych nabywców. Praktyka ta stanowi rażące naruszanie praw konsumentów (wyrok z 18 maja 2005 r. sygn. akt XVII Amc 86/03, Sąd Okręgowy w Warszawie - Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów). Prezes U.O.K. i K. może nakładać wysokie kary na deweloperów, którzy zamieszczają takie klauzule w umowach z nabywcami lokali. W czerwcu 2003 roku U. O. K. i K. sporządził raport na temat ochrony praw konsumentów na rynku obrotu nieruchomościami. Wskazano w nim m.in., że deweloperzy narzucają przyszłym właścicielom wybranych przez siebie zarządców na wieloletni okres poprzez zamieszczenie takiego zapisu w aktach notarialnych. Stosownie do art. 18 ustawy o własności lokali sposób zarządu określony w pierwszym akcie notarialnym wiąże kolejnych nabywców, zatem nie mają oni w zasadzie żadnego wpływu na wybór zarządcy nieruchomości. Podkreślenia wymaga, że w raporcie nie kwestionowano samej praktyki powierzenia zarządu w ten sposób, lecz okresu na jaki to następuje - często na czas nieokreślony lub na kilka lat, co stanowi ograniczanie praw właścicieli. O ostatecznym uznaniu danej klauzuli umownej za niedozwoloną nie decyduje jednak U. O. K. i K., lecz sąd prawomocnym wyrokiem; takie orzeczenie zostało wydane w 2005 roku (wyrok z 18 maja 2005 r. sygn. akt XVII Amc 86/03, Sąd Okręgowy w Warszawie - Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów). Na tej podstawie we wrześniu 2006 roku do rejestru niedozowolonych postanowień umownych wpisano: "Sprzedający zobowiązuje się prowadzić odpłatnie, na koszt mieszkańców i z ich upoważnienia, administrację budynku przez 36 miesięcy od daty przekazania budynku do eksploatacji. Kupujący podpisując niniejszą Umowę upoważnia Sprzedającego do powyższych czynności. Po upływie tego terminu sposób administracji zostanie ustalony przez Właścicieli mieszkań w trybie wynikającym z ustawy z dnia 24 czerwca 1994 r. o własności lokali (Dz. U. Nr 85, poz. 388)". Teraz, jeżeli U.O.K.i K. uzna, że deweloperzy zawierają w umowach z konsumentami podobne zapisy - może wydać decyzję stwierdzającą naruszanie zbiorowych interesów konsumentów. Źródło: Zarządca Portal Informacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
b.33 Re: Os. Wileńska - Kruszer Development 12.05.11, 00:17 W końcu ktoś napisał na temat. Parkingu pewnie nie ma bo jeszcze nie skończyli tej przybudówki z północnej strony budynku B. Dopiero wtedy zrobią drogę. W każdym razie ja bym nie zaczynał drogi dopóki nie postawią ścian (lub rozwalą :) ) tej części nieruchomości. Co do zmiany zarządcy to owszem można, lecz wpierw proponuję przedłożyć zarządcy oficjalne pytanie (ultimatum) na temat problemów z jakimi się spotykamy. Dać czas na odpowiedź i wyjaśnienia oraz poprawę stanu zarządzania. Jeśli nie otrzymamy realnych wyjasnień dlaczego jest bajzel i nie poprawi czasu reakcji na sprawy zgłaszane przez nas, odwołać. Tak przy okazji. Poszły już trzy wpłaty do zarządcy, a faktury żadnej. Ciekawe co skarbówka na to. Zmiana zarządcy nie gwarantuje poprawy zarządzania budynku. Co do śmieci to proszę pamiętać, że ze strony kruszera należy się nam murowany, zadaszony śmietnik i tego powinniśmy dopilnować. ... I dajcie ludzie w tej chwili spokój prezesowi kurszera. Nie kopie się leżącego. To, że był nieodpowiedzialny sam zrozumie jak się wybudzi. Ale co to za życie z myślą, że jest się odpowiedzialnym za śmierć własnego syna. Popaprane w głowie do końca życia. Nie wiem czy kogoś opluwał czy też oszukał. Miałem z nim kontakt tylko raz. Podczas podpisywania aktu notarialnego. I tyle ze znajomości. Mnie nie oszukał. Faktem jest, że istnieją niedociągnięcia w realizacji budowy, czy też w terminach różnych zadań, ale nie mogę powiedzieć, że oszukał. Budynek stoi, już w nim sobie mieszkam, akt notarialny w "kieszeni" więc śpię spokojnie. Niektórzy na tym forum chyba nie zdają sobie sprawy jakie przekręty robią developerzy w tym kraju. Poza tym za 3300 (średnio 3600 jak się doliczy parking i piwnicę) nie mogę wymagać złotych klamek i czerwonych dywanów na korytarzach. Podpisując umowę z kruszerem nie liczyłem też na wzorowe dotrzymanie terminów. To było nierealne przy takim budżecie. Samo mieszkanie dostałem w stanie lepszym niż się spodziewałem (drobne poprawki, których nawet nie chciało mi się zgłaszać, bo czas poświęcony na reklamacje byłby 10 razy dłuższy niż samodzielne poprawki podczas urządzania mieszkania). No i super widok na park i otwartą przestrzeń od strony zachodniej budynku. Spokojna okolica. Wcześniej mieszkałem w centrum Oleśnicy, gdzie co weekend ulice zamieniały się w pub miejski kibiców wks-u. Naprawdę, w tej chwili to powinniśmy się skupić na przypilnowaniu zarządcy, a nie na opluwaniu człowieka, którego "zdołować" i tak się bardziej nie da. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mio Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.31.221.42.edial.pl 12.05.11, 08:30 oprocz tego trzeba ustalic ostatecznie koszty: -zarzadcy ( maksymalny koszt to 0,6zł/m ) -wywoz smieci -energia czesci wspolnych -przeglad budynku (nie chodzi mi teraz o te 4zl ale przyznajcie, ze na 100% nikt nie robi tego przegladu a my placimy ok 4zl/m-c za to) dokonczenie parkingow, dokonczenia wejscia do budynku B, wymurowanie smietnika, zrobienie balkonow, posprzatnie terenu wokol bloku, --tego na dzien dzisiejszy brakuje i musimu postulowacx o jak najszybsze zakonczenie tych prac dlaczego osoby z zarzadu naszej wspolnoty nic w tym kierunku nie robia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wileńska_33 Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.05.11, 16:42 Każdy zarząd wspólnoty mieszkaniowej musi być powołany uchwałą podjętą na zebraniu tej wspólnoty. Tak samo jest z odwoływaniem - zarząd może być odwołany tylko w drodze podjęcia uchwały o odwołaniu zarządu. Takiej uchwały nie było, więc zarząd Wspólnoty Mieszkaniowej przy ul. Wileńskiej 33 na mocy uchwały nr 1/2011 z 8.03.2011 stanowi jednoosobowo wymieniony z imienia i nazwiska Zarządca, w tym wypadku Pani B.W. Tyle w temacie obecnego zarządu. Użytkownik Temida bardzo jasno i konkretnie napisał(a) , jak z punktu prawnego wygląda zapis w akcie notarialnym o obowiązkowym powierzeniu zarządzania wskazanemu przez developera zarządcy - krótko mówiąc jest to zapis niedozwolony, czyli do podważenia na drodze sądowej. Ja również uważam, że ze względu na nieudolność w działaniach na rzecz wspólnoty oraz brak bezstronności (w końcu Kruszer Management to też Kruszer) obecny zarządca powinien zostać przez nas odwołany na najbliższym zebraniu. Lista nie załatwionych spraw jest długa, a od strony formalnej prawdopodobnie jest jeszcze gorzej - czy ktoś z Państwa widział umowy o dostarczanie mediów i wywóz nieczystości, albo dokumentację budynku? Ustawa o własności lokali mówi, że wspólnotą tej wielkości co nasza musi zarządzać licencjonowany zarządca nieruchomości (art.18 pkt.1 Ustawy o własności lokali), wg mnie najlepiej było by powierzyć zarządzanie profesjonalnej kancelarii prawnej z doświadczeniem w sprawach wspólnot mieszkaniowych (to pozwoli nam rozwiązać temat problemów z Kruszer Development), a administrowanie budynkiem wybranemu przez zarząd administratorowi, najlepiej z Oleśnicy. 1 zł od metra myślę, że starczy i na profesjonalnego zarządcę, i na administratora - ta kwota pomnożona przez powierzchnię budynku to jest całkiem spora suma. Myślę, że jak najszybciej powinniśmy zwołać zebranie wspólnoty (ustawa mówi, że zebranie wspólnoty w każdej chwili mogą zwołać sami właściciele lokali), odwołać obecny zarząd i podjąć uchwałę o powierzeniu zarządu wspólnoty profesjonalnemu zarządcy z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 15.05.11, 12:28 mam tylko nadzieję, że nie nastąpił odbiór klatek i innych części wspólnych przez Zarządcę od developera w naszym imieniu ... bo strach pomyśleć, że taką partaninę może nam po cichu przepchnąć !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baks Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 16:26 Nie zdziwiłbym się. Przecież deweloper i zarządca to ci sami ludzie, jedna firma, chociaż prawnie oddzielona. Więc w ich interesie jest sobie niczego nie utrudniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.cdma.centertel.pl 15.05.11, 21:34 Napewno nie nastąpił odbiór klatek i nie tylko klatek. Z rozmowy wywnioskowałem iz w dalszym ciagu budynki "tzw. części wspólne" nie są przekazane wspólnocie oraz Kruszer nie płaci wspólnocie opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ledo Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 23:20 Kasa Misiu, kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draga ziomala z B Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.ip.netia.com.pl 16.05.11, 16:31 Liczy sie tylko marihuana! Dajemy do pieca! Zapraszamy na jechany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b33 Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 18:18 zrobmy zatem zebranie czem predzej i zrobmy porzadek. a poniatowski zyje czy nie zyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.11, 21:48 Nie żyje. Ciekawe co na to Basia co z nim mieszkanko na Wileńskiej kupiła. Wstyd zeby malzenstwo z 2 dzieci rozbijac. To sie Pan Bog nie na zarty zdenerwowal i powiedzial temu dosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gi Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.11, 16:12 a co cie ciekawi, co czuje i mysli ktos, komu nagle i zupelnie niepotrzebną śmiercią ginie ktoś bliski?????? co za debilne pytania. idz sie pani basi spytaj a potem onanizuj na forum, bo cudzy dramat sprawia ci dziką rozkosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorek Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.11, 18:06 po pierwsze trzeba myslec zanim sie cos bedzie robic jakie konsekwencje tego mozna poniesc szczegolnie gdy podejmuje sie dzialania z malym dzieckiem, a po drugie pan poniatowski zrobil duzo zlego i wiele osob moze to potwierdzic a jak to sie mowi pan Bog nie rychliwy ale sprawiedliwy, ja sam nie raz bylem na niego wsciekly a on sobie z tego za przeproszeniem ch... robil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastaman Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.11, 11:38 Popieram. CHWDP-oniatowskiemu. To samo dotyczy Ciamciaramci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 11:54 A ta Basia to niby kto?Malzenstwo z dwojka dzieci to jej czy jego?Kupil mieszkanie na Wilenskiej,to chyba nie jest tak zle,skoro sam Prezes chcial tu zamieszkac?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 19.05.11, 12:17 witam wszystkich sąsiadów ja jeszcze nie mieszkam ,ale mam pytanko czy wszystkim pasują te opłaty jakie mamy ponosić ,bo z tego co widziałam to za tymi uchwałami głosowało 32 osoby a mieszkanców jest 72 więc chyba nie musimy sie godzić na wszystko.co ze skrzynką na listy przecież to powinno być w cenie mieszkania ,a może za śmietnik sami zapłacimy .jaszcze jedno czy pani bogusia sprząta przynajmniej za te kase którą dostaje czy może kogoś wynajęła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 19:54 ja nie zamierzam płacic za skrzynki na listy, ktore sa zawarte w umowie, dodatkowo oplaty za wywoz smieci sa zbyt wysokie oraz o 5 groszy wyzsza jest oplata za mert szescienny wody niz w innych czesciach miasta, pani bogusia ewidentnie nie daje sobie rady jako zarzadca i mam nadzieje ze w koncu zajmie sie tym ktos inny i uporzadkuje ten syf. windy nie dzialaja, smieci smierdza, syf kila i mogila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 21:39 Ucho!Napisz cos wiecej o Prezesie i o tej Basi...W ktorym bloku na Wilenskiej maja to wspolne gniazdko?...bo chyba jest lepszy jakis od tych naszych,skoro wybral go sam Prezes?!Opisz co o tym wiesz...Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszcie na temat!! Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.man.tk-internet.pl 23.05.11, 18:19 Co Was to kuźwa obchodzi kto? gdzie? i kiedy? Ludzie zajmijcie się swoim życiem wreszcie. Czyżby było, aż tak nudne żeby wchodzić z butami do innych. Może lepiej przerzucić się na seriale? Oczywiście "pozdrowienia" dla piszącego wiecznie bzdury D.K.arykarury :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roll Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.ip.netia.com.pl 24.05.11, 16:01 Zarządca zarabia mało, więc musi być drożej, bo nie może być taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 15:12 Kruszer likwiduje teraz w warszawie składowisko odpadów, zanieczyszczoną ziemię sprzedaje działkowiczom , a nawet rozdaje za darmo, ciekawe czy używa tych odpadów ze składowiska do budowy ekologicznych mieszkań? No i ciekawe czy w Oleśnicy nie wykorzystywał odpadów do budowy os. wileńska? zawsze na takim składowisku można znaleźć trochę kruszywa :-) Przestrzegamy przed Kruszerem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bożydar Re: Os. Wileńska - Kruszer Development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.11, 20:24 przed Kruszywem nie trzeba ostrzegac. to prezesa ostrzegaja chlopy po 2 metry bo sie upominaja o swoje. kapuchy nie oddaje to pewnie niedlugo zlicytuja jego toyote i jego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Budynek B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:43 Przeszedłem się ostatnio na spacerek do budynku B. Strasznie współczuję sąsiadom stanu budynku i otoczenia wokół. Strasznie Was Kruszer potraktował, wszystko niedokończone i to od jak dawna? generalnie bronx. Budynek A też nie jest idealny, mamy gruz pod oknami, ale Wy macie wszelkie prawo zrobić w Kruszerze zadymę. Kiedy oni zrobią Wam ludzkie i godne warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Budynek B IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 18:21 pewnie jak drugi prezes sie przekreci i ktos rozsadny zacznie tym zarzadzac, czyli na Święty Nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Budynek B IP: *.cdma.centertel.pl 27.05.11, 22:14 A czym tu zarządzać najpierw trzeba to wybudować do końca i pozapłacać rachunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokatorka Re: Budynek B IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.11, 22:52 Witam jestem z budynku A. Czy ktoś u Państwa w B sprząta chociaż klatki schodowe? U nas jest syf. Za co płacimy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z "B" Re: Budynek B IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.05.11, 20:50 Żaden "ktoś" nie sprząta. Jak się chce mieć czysto, to trzeba sobie samemu posprzątać, przynajmniej papierki na schodach po własnych dzieciach! Sąsiadka myła, sąsiad mył, ja też myłem. Ręce od tego nie usychają , a i korona z głowy nikomu nie spadnie. Sprzątacz od Kruszera będzie mył tylko i wyłącznie schody, klatki na lewo i prawo od schodów nikt wam nie umyje. Zresztą - jak dbacie, tak macie, jak wam syf nie przeszkadza, to dalej czekajcie aż wam "ktoś" posprząta. Szczury, prusaki i karaluchy chętnie się z wami zaprzyjaźnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michas Os. Wileńska - Kruszer Dev.: Budynek B IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.11, 00:00 To za co jest oplata dla zarzadcy? Za nic? Jak nie za sprzątanie to może za gó..., w które wdepnąć latwo i "przyjemnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B zrobić coś musimy sami- apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 11:19 Sytuacja przedstawia się następująco: - syf pod oknami - brak zieleni - brak śmietnika - brak skrzynek pocztowych - niedziałająca winda - brak zarządcy Na uwagę zasługuje też fakt niemożliwości dogadania się z developerem. Moja propozycja jest następująca, wydrukujmy listę tego co nam się należy i zbierzmy się wszyscy pod siedzibą kruszera na wileńskiej (czym więcej tym lepiej). Powinniśmy wszyscy razem żądać ukończenia budowy i wywiązania się z umowy. Powyższe spotkanie proponuje wykorzystać do omówienia ewentualnej akcji prawnej dotyczącej developera. Powinniśmy też porozmawiać o braku zarządcy i rozwiązać razem ten problem. PROPONUJE WSTĘPNY TERMIN SPOTKANIA 17.06.2011. WSZYSTKICH CHĘTNYCH PROSZĘ O DEKLARACJE PRZYBYCIA NA TYM FORUM. Pozdrawiam Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Budynek B IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.11, 11:05 ja nie mam dzieci, a nie oczekuj ode mnie, ze skoro płacę rachunki to bede z mopem latac i schody myc za sasiadami. jesli ci to sprawia przyjemnosc to umyj i u mnie, jak takiś społecznik. Ja pierdziele, co za sasiedzi, banda pieniaczy i chomikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Budynek B IP: 212.137.70.* 30.05.11, 18:56 Witam wszystkich sasiadow.Wszyscy macie troche racji dlatego,ze placimy chyba za to sprzatanie i ktos kto bierze pieniadze powinien sprzatac caly blok i teren do okola,lacznie z bocznymi klatkami i glowna.Oczywiscie to nie jest problem zeby samemu to zrobic,ale ludzie za co placimy?Jak sobie pozwolimy na wszystko to bedziemy sami sprzatac i jeszcze smieci wywozic a i oczywiscie bedziemy placic zeby nasz zarzadca mial wyplate.Przeciez my placimy za uslugi wiec niech sie zarzadca wywiazuje bo za darmo to karzdy by chcial pieniadze dostawac.Ja jak kupowalam mieszkanie to powiedziano mi ze wszystkie oplaty nie przekrocza 180zl miesiecznie a teraz juz wiecej sie placi a dojdzie jeszcze winda i piernik wie jeszcze jakie oplaty.Jeszcze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokatorka Re: Budynek B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:49 Moje dzieci nie rzucaja papierkow, moze twoje sa tak wychowane. Mowie o wszechobecnym kurzu i brudzie, nie o papierkach, tych u mnie nie ma. A jak twoje dzieci brudza, to sprzataj za nimi. Moje pytanie bylo o to, co robi zarzadca za nasze pieniadze. osobiscie mieszkam tu i nie widzialam od paru dni ani razu sprzataczki na klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Budynek B IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 31.05.11, 12:25 Oczywiście o to chodzi że płacimy a nikt nie sprząta.Więc za co płacimy.A mam pytanie czy wszyscy wpłaciliście na skrzynke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud.B Re: Budynek B IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 20:24 ja nie płacę, ponieważ nie widać żeby nasz zarządca pracował, od praktycznie 3 miesiecy nic się w budynku nie dzieje, zatem nie uważam za słuszne, płacić tej pani ani złotówki. do tej pory nie wybrała firmy sprzątającej, opłaty za skrzynki pocztowe są zdecydowanie za wysokie, a łaskawa pani bogumiła nie raczy sie pofatygować i być codziennie lub choćby 3x tyg w biurze, jak sobie paniusia mysli ze moze raz na miesiac przyjechać i z wielką łaską po miesiącu od zebrania maila wysłac z ustawami, no to ja dziekuje za takiego zarzadce. Zorganizujmy zebranie wspolnoty, odwołajmy tego lenia, który NIC a NIC się nie wykazał, że szanuje nasze pieniądze i wywiązuje sie ze swoich zadań i wybierzmy nowego. Winda nie działa, śmieci śmierdzą, śmietnik stoi na naszych miejscach parkingowych, syf kiła i mogiła, no ludzie, jak tak można??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Budynek B IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 31.05.11, 12:25 Oczywiście o to chodzi że płacimy a nikt nie sprząta.Więc za co płacimy.A mam pytanie czy wszyscy wpłaciliście na skrzynke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JogiBUUU Re: Budynek B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 23:16 ,,witam ,,Wskutek niemożności dogadania sie z Kruszer Development w temacie przekazania budynku do eksploatacji, zakończenia prac budowlanych (parkingi, winda, tereny zielone, chodniki, dojazdy, roboty budowlane przy adaptacji sklepu, sieć wodno kanalizacyjna itp.) w połowie miesiąca maja zlożyłam rezygnację z pełnienia funkcji prezesa spółki która jest Waszym Zarządcą (Kruszer management). W temacie skrzynek częśc lokatorów przesłała mi oświadczenia, iż w trakcie podpisywania aktów notarialnych mieli obiecane iż skrzynki zostaną zamontowane na koszt sprzedającego mieszkania i płacić za nie nie będą. A więc wobec oświadczeń i złożenia mojej rezygnacji zaprzestałam dalszego poszukiwania najtańszych skrzynek pocztowych, ponieważ uważam, iż nastęny zarządca winien temat wyjaśnić ze sprzedającym mieszkania tj. Kruszer Development (bo mi sie nie udalo) i dokończyć działania mające na celu zakonczenie sprawy montażu skrzynek w Państwa budynku,,--> ODPOWIEDŹ OD ZARZĄDCY CZYLI TA PANI TEŻ SIĘ NIE DOGADAŁA:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka b Re: Budynek B IP: 212.137.70.* 01.06.11, 20:24 Dobrze niech Pani zrezygnuje,ale ja przeslalam juz trzy raz pieniadze na kato wspolnoty i co tak po prostu sobie je pani wezmie czy co .najpierw prosze sie porozliczac z ludzmi.za smieci zostala oplata podniesiona z 20 na 30 zl i co?jak smierdzialo tak smierdzi ,klatki brudne za co placimy?pani sie dziwi ze ludzie sie denerwuja,mieszkania oddane z duzym poslizgiem,oczywiscie nie wykonczone jak trzeba do okola budynku roboty syf wiec za co mamy tak naprawde placic .Za to zeby ktos za darmo wyplate dostawal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garden Re: Budynek B IP: *.connecta.pl 01.06.11, 21:10 Z moich informacji wynika że P. Zarządca została odołana. Jak miała zarządzać jak jej nikt nie widział, tylko na telefon i e-maila? których i tak nie odbierała. Co do skrzynek pocztowych to sama podjeła uchwałę na zebraniu wspólnot. Odpowiedz Link Zgłoś