monitors1 18.07.06, 20:45 Jak wstawic we Flashu jakies zdjecia? narazie probuje na szablonach flash, i chce np. zmienic obraz ktory jest juz wstawiony na inny. Jak to zrobic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tommy_from_cracow Re: Flash /// obrazki 19.07.06, 18:28 Hej, Nie robie stron we flashu, mialem go kilka razy przed oczami. Gdzies przy file lub edit na pasku na gorze jest opcja import bodajze. Obrazek po zaimportowaniu trafia do biblioteki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
monitors1 Re: Flash /// obrazki 19.07.06, 19:21 ale aby zmienic obrazek we flashu trzeba uzywac jakiegos programu (np. Flash 5)? Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: Flash /// obrazki 20.07.06, 01:07 Witaj, Tak potrzebujesz programu np Flasha. Ale musisz tez miec plik edytowalny *.fla Pozdrawiam Odpowiedz Link
prezes.ss Re: Flash /// obrazki 20.07.06, 12:58 Nie rozumiem po co osoba zielona porywa się na słońce jakim jest Flash. Nich przeczyta dowolny podstawowy kurs Flasha i wszystko jasne i do zmiany obrazka starczy. Odpowiedz Link
aneko_chan zielone ludki 20.07.06, 17:12 Problem stary jak swiat :) Smialkow jest wielu.. rezultaty..? Tylko sie za glowe mozna zlapac <rotfl> ------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link
monitors1 Re: obrazki we flashu 20.07.06, 20:53 wy to tylko na forum umeicie krytykowac :/ eh... Grafike jako tako,menu itd. we flashu, oraz wstawianie tekstu umiem, ale obrazkow...nie wiem jak wstawiac! Odpowiedz Link
zsa-zsa Re: obrazki we flashu 20.07.06, 22:46 No dobrze. Chcesz wstawic zdjecie lub inny obrazek bitmapowy do animacji Flasha, tak? Mozesz: 1. wybrac z menu File polecenie 'Import to stage'. wowczas obrazek zostanie wstawiony od razu na scene (czyli do tworzonego klipu) oraz automatycznie umieszczony w bibliotece (co umozliwia np. ponwne jego wykorzystanie) 2. wybrac z menu File polecenie 'Import to library'. w tym przypadku obrazek zostanie zaimportowany tylko do biblioteki. Aby go wstawic do klipu wystarczy przeciagnac jego symbol/nazwe z palety Library na scene. Jesli w polu roboczym programu nie wiedzisz palety Library, otworz ja poleceniem Window -> Library. Przy okazji. Nie wiem, czy wiesz, ze dobrze jest kazdy tworzony element wstawiac do biblioteki. Po narysowaniu np. przycisku naciskamy klawisz F8 (w momencie gdy obiekt jest zaznaczony) Odpowiedz Link
zsa-zsa Re: obrazki we flashu 20.07.06, 22:48 Mala uwaga. powyzsza instrukcja dotyczyla wersji 7 Flasha (Mac). Jesli polecenia w twoim programie nie sa dokladnie tam gdzie napisalam, to mam nadzieje, ze sa w poblizu :) Odpowiedz Link
aneko_chan ahhh te zielone ludki.. 20.07.06, 23:06 Czegos nie rozumiem.. grafike, menu, tekst tak, ale obrazka wstawic nie umiesz?? przeciez to podstawa.. Po jakiego grzyba ci flash? Umiesz zrobic prosta animacje? Znasz ActionScript?? Umiesz programowac? Jesli nie to nie widze potrzeby robienia Fla tylko po to zeby byl.. lepiej zrobic statyczna strone.. Odpowiedz Link
zsa-zsa Re: Flash /// obrazki 20.07.06, 23:05 Drogi prezesie.ss, z zawodowego przyzwyczajenia zajrzalam na reklamowana przez ciebie strone (webss.lap.pl). Nie zagladalam do kodu, bo na tym forum jest grono fanatycznych (niech mi wybacza to okreslenie) sprawdzaczy i masz jak w banku, ze przepuszcza twoje dzielo przez wszystkie mozliwe walidatory. Natomiast mam zastrzezenia do stylu tekstow. Dobrze byloby gdybys poprosil jakas tega glowe polonistyczna o doszlifowanie tresci. Szkoda, by psuly efekt calosci. I dlaczego w dziale 'Moje Projekty' sa tylko zrzuty? z sympatia zsa-zsa Odpowiedz Link
aneko_chan Jesli juz ktos wspomnial:) 20.07.06, 23:17 Do kodu nie masz co zagladac, strona wyglada jak gotowy CMS... po chwili... W rzeczy samej, cytuje : "Joomla! - Copyright (C) 2005 Open Source Matters. All rights reserved." Zagranie bardzo nieprofesjonalne :( Tekstu nie czytalam, wiec sie nie wypowiem.. Rzucila mi sie w oczy natomiast zbyt duza liczba czcionek :) A co do zrzutow..kolega najprawdopodobniej boi sie pokazac prace.. Pozdrawiam ------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link
zsa-zsa Re: Jesli juz ktos wspomnial:) 20.07.06, 23:47 Zajrzalam wiec. Rzeczywiscie kod wykazuje slady skazenia generatorowego, ktorego objawami sa m.in. tzw. Divitis i Classitis (choroba takze poczatkujacych projektantow korzystajacych z css) coz, szkoda. Ale na poprawki nigdy nie jest za pozno :) nadal z sympatia zsa-zsa Odpowiedz Link
zsa-zsa Re: Jesli juz ktos wspomnial:) 21.07.06, 00:23 o vdesign.pl uwag kilka jutro dobrej nocy zsa-zsa Odpowiedz Link
aneko_chan Re: Jesli juz ktos wspomnial:) 21.07.06, 09:46 Konstruktywnej krytyki nigdy za wiele :) pozdrawiam:) ------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link
tommy_from_cracow Re: Flash /// obrazki 21.07.06, 13:16 Hej, Zachowajmy moze poziom... ak ktos prosi o pomoc to potrzebuje jej a nie uwag w stylu poco bierze sie za flasha... O strona Prezesa byla juz oceniana w watku o Pochal sie, czy strona do oceny. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link