myszmusia
10.12.09, 10:03
jeszcze raz, wiem,ze były watki o zwiedzaniu Krety samochodem:-) ale mam ciut inne pytanie, czy sadzicie,ze osoba,która owszem po polsce jezdzi bezproblemowo od lat nie "polegnie" przy kreteńskim sytu jazdy? Inny alfabet, czesto kiepskie oznakowanie itp.. Na Krecie byłam kilkukrotnie ale do tej pory porusząłma sie transportem publicznym w tym roku mamchec wypozyczyc (pierwszy raz;-)) samochód i na spokojnie pojeździc, nie byc uwiazana do rozkładow jazdy, przewodnika itp.. Najbardziej boje sie parkowania;-) jak to jest np. w Heraklikonie?Zastanawiałam sie tez nad skuterem ale chyba sie ich boje;-) wole cos co ma karoserie.
I jak jest z tankowaniem? do tej pory nie miałam potrzeby zwracac uwagi na ilosc stacji benzynowych;-) jest ich duzo czy trzeba jakos "z wyprzedzeniem" planowac to,ze zabraknie paliwa?
Acha i autko to chyba wyłącznie z klima?.Jezdzic beda dwie osoby czyli moze byc jakies malutkie;-)
Poprosze o praktycznie rady dla osoby ,która sie tam samodzielnie samochodem nie poruszała:-)
I na co zwracac uwage przy wypozyczaniu i jak to w ogóle wygląda:-)
dziekuje:-)