Dodaj do ulubionych

OPINIE na temat TRIADY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 14:49
Od dłuższego czasu się zastanawiam nad jedną sprawą - a mianowicie kto pisze
te bzdury na temat Triady.
Kto wie kim jest "SWEET CHERRY", kto to jest "WREDNYZNAWCA3" - wydaje mi
się, że to ludzie, którzy mają bujną wyobraźnię i każdą sytuację
wykorzystują aby zniechęcić klientów do korzystania z oferty tego biura.
Nie macie ludzie żadnych dokładnych danych a wszystko o czym piszecie jest
wyssane z palca. Wybieracie sobie tylko te fragmenty z opublikowanych
materiałów, ktore Wam pasują do oczernienia tego biura. Piszecie o upadku
Triady - jakie macie podstawy, żeby tak sądzić?
Piszecie, że w Rzeczpospolitej jest dzisiaj artykuł z informacją, że Triada
zalega z płatnościami - chyba macie niepełne wydanie tej gazety bo w tym
samym artykule jest dokładnie opisane, że wszystko zostało zapłacone i
Triada nie ma dlugów. Macie tam wypowiedź samego Prezesa!! Czytajcie
dokładnie a przeczytacie też informacje m.in. "...biuro podróży nigdy nie
figurowało na liście niesolidnych dłużników, wręcz przeciwnie - zostało
wpisane na białą listę solidnych firm.", "Współpracujemy z biurem Triada od
pięciu lat. Jest to nasz główny i najlepszy klient na rynku turystycznym,
zawsze na czas reguluje zobowiązania - oświadczył Mariusz Lewandowski,
dyrektor ds. czarterów PLL LOT", "Triada jest wiarygodnym biurem podróży,
kapitał założycielski został podwyższony do 6,45 mln zł, zysk netto za
ubiegły rok wyniósł niemal 2 mln zł - zapewnia Marek Markiewicz, prezes
Triady."

Czy nie widzicie, że nawet na tym forum jest setki opinii, które mówią, że
klienci, którzy byli wrócili zadowoleni. Ludzie - dlaczego sie sugerujecie
opiniami 10 klientów, którzy wyjechali po to, aby przyjechać i złożyć
reklamacje?? Oglądajcie reportaże w TV i dowiecie sie, że są ludzie, którzy
mają przygotowane gotowe reklamacje, wyjeżdżają na wczasy aby uzyskać
potwierdzenie i szukają wlaśnie wszystkiego co napisali wcześniej w
reklamacji. Ale najciekawsze jest jedno i na prawdę bardzo zastanawiające.
Dlaczego ludzie, którzy złożyli reklamację i otrzymali wyjaśnienie od
Touroperatora wraz ze zniżką 10% dajej przychodzą do tego samego biura i
jadą na kolejne wczasy z biurem, w którym składali reklamację? Ludzie -
dlaczego sugerujecie się opiniami 10 niezadowolonych a nie patrzycie na
tysiące zadowolonych. Triada jest na rynku od 1991 roku i co roku wyjeżdża z
Nią coraz więcej turystów. Czy to świadczy o trudnej sytuacji tego biura?
Zastanówcie sie najpierw nad tym co piszecie!!! A wszyscy, którzy mają
zamiar wyjechać z Triadą niech sugerują się ilością zadowolonych klientów a
nie opiniami ludzi z konkurencji, którzy są zazdrośni, że jest w Polsce
Biuro Podróży, które mocno stoi na nogach i z roku na rok przejmuje coraz
więcej klientów od innych touroperatorów. Czytając to forum, dochodzę do
wniosku, że skoro mam się sugerować tymi opiniami, to musialbym jechać sam,
bo żadne biuro nie jest wiarygodne. Dlatego nie patrzę na bzdurne opinie
jednostek, a patrzę na ilość obsługiwanych klientów i klientów zadowolonych.
Wy też zacznijcie myśleć a nie chłoniecie to co ktoś Wam poda. Każdy z Was
ma swój rozum i niech go użyje zanim zacznie czytać idiotyczne opinie, które
wcale nie mają pokrycia w rzeczywistości!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam wszystkich myślących!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jasio Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 18:04
      Nie znam Triady poszedlem do nich pierwszy raz i okazlo sie ze w wyjezdzie na
      Kalabrie nie bede znac hotelu w ktorym mam mieszkac. Sa podane nazwy 5 hoteli o
      bardzo roznych warunkach, ktory dostane dowiem sie na miejscu w lipcu a to nie
      jest Last Minute. Dzis place nie wiem za co jak w rosujskiej ruletce a nie
      wiem co dostane
      Druga sytuacja jezeli wybiore tez w lipcy wycieczkęe objazdową na Sycylie nie
      znam tez nazw hoteli i ich standartu pisze sie w cenniku ze moga byc to ** lub
      *** hotele ale jakie to nie wiadomo Nie znany jest standart
      I to ma byc odpowiedzialne biuro?????
      • Gość: witek Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 18:16
        Przy programach objazdowych większość biur nie poda Ci nazw hoteli, w których
        będziesz nocował. Podobnie jest z ofertami typu Bingo, Traf, Joker itp. (akurat
        w Triadzie jest to Traf). Natomiast w ofercie pobytowej w Kalabrii możesz sobie
        wybrać hotel.
        Pozdrawiam
        • Gość: Jasio Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 18:25
          Nie nie masz racji tak powino byc a jak jest
          wczoraj bylem na Plawskiej nie nie wiedza tylko znaja nazwy hoteli w Egipcie
          Nawet znam nazwisko Pani ktora mi udzieliła takiej informacji.
          Zreszta byly dwie i ta druga to potwierdzila
          ze w Kalabrii nie znaja hotelu wjakim bede mieszkal a dowiaduja sie w ostatniej
          chwili i podaja nazwy na lotnisku
          Pozdrawiam
          PS zgadzm sie ze w objazdowce moze tak byc natomiast tez nie mozna mowic ze
          beda to hotrle ** lub*** gwiazdkowe, przeciez placisz za okreslony standart
      • Gość: pracownik Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 212.160.106.* 04.02.04, 18:24
        Jasiu,ależ taka jest oferta i to od Ciebie zależy czy się na nią decydujesz czy
        nie .To Ty powinieneś być odpowiedzialny swojej decyzji. Brak konkretnej nazwy
        hotelu wynika z tego,że biuro ma możliwośc zakwaterowania klientów ,którzy na
        to sie decydują,w niesprzedanych pokojach ,które biuro ma tzw gwarancji.W ten
        sposób biuro może Ci zaoferować impreze tańszą bo nie ponosi start w wyniku nie
        zapełnienia wszystkich pokoi ,które ma zakontraktowane.Tak czy inaczej nikt Cię
        nie oszukuje,bo wiesz o tej"niedogodności" przed zakupem.Prośba wiec o wyważone
        słowa,bo to nie fair...A trudno abyś wyjeżdzał na impreze niezadowolony ,bo to
        nie ma sensu
        • Gość: jasio To daj mi pr Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 18:27
          • Gość: jasio Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 18:30
            Ale podaj mi biuro w ktorym w imprezie pobytowej nie znasz hotelu to nie jest
            Last minute
            Hotele sie bardzo roznia wyposazeniem i cenami
            jedne maja klimatyzacje drugi nie w jednych masz parasole w drugich muszisz
            placis 8 euro
            • Gość: pracownik Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 212.160.106.* 04.02.04, 18:41
              Dalej to jest Twoja decyzja.Jeżeli znasz biuro ,które ma program
              satysfakcjonujący Cię z konkretnym hotelem na pobycie to poprostu wybierz je-
              Ta oferta(Sycylia-Kalbria) w przeciwieństwie do podobnych jej (7+7) nie ma
              możliwości wyboru(turcja,egipt,grecja taki wybór ma).
              Ty masz żal ,że impreza nie ma tego co sobie życzysz.
              Jest Dział imprez Specjalnych,który realizuje zamówienia odstające od oferty
              sprzedawanej w biurach Triady ,ale to jest zupełnie inna kasa no i powinno być
              troche więcej osób chętnych niż Ty jeden-skonstruuj grupe badz grupke sam.
              pozdrawiam
              Zyczę udanych wakacji
            • Gość: witek Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 18:41
              Zgadzam się, że w imprezie Sycylia i Kalabria nie ma możliwości wyboru hotelu w
              części pobytowej (chyba Rainbow ma taką opcję). Natomiast jeżeli chodzi o
              imprezę pobytową w Kalabrii masz jak najbardziej możliwość wyboru hotelu.
              Pozdrawiam
              • Gość: jasio Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 21:19
                Zupelnie odeszlismy od tematu
                Dlaczego Triada ma zla opinie????
                To nie jest zmowa. Tylko ja znajac pare biur i pierwszy raz stykama sie z
                Triada i teraz mam o niej bardzo zla opinie Bo rozumiem ze chce ona obnizyc
                swoje koszty ale dlaczego kosztem turysty
                Nie mozna proponowac tygodnia pobytu w hotelu albo dobrym albo slabym i placac
                w lutym czyli 5 miesiecy wczesniej nie mozna wybrac hotelu
                Otym nie pisze sie w katalogu ze nie mam mozliwosci wyboru hotelu o tym sie
                dowiaduje na miejscu
                Co do objazdowej Sycylii to
                w katalogu pisze sie na stronie 151 ze jest 7 noclegow w hotelu ***
                a w ceniku pisze sie ze sa to hotele *** i ** Czyli co jest wazne katalog czy
                cennik?
                Wiec jak jest . Amatorzy pisza katalog, oferta typu Last minut, kpiny z turysty
                Wybacz pracowniku ale jedna wizyta w Twoim biurze powiedziala mi, ze jest to
                bardzo zle biuro bardzo zle zarzadzane i nastawione na maksymalizacje zysku
                przy mozliwej minimalizacji świadczen. Najlepiej jak turysta płaci i cicho
                siedzi a jak jest dociekliwy to " na drzewo' czyli do innego biura ale na
                szczescie jest INTERNET i Forum
                • Gość: pracownik Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 212.160.106.* 05.02.04, 10:47
                  No comments.W zasadzie laurke wystawiłeś sobie sam.
                  Rozuniem ,gdybyś o tym fakcie dowiedział sie podczas trwania imprezy ,ale ty
                  jeszcze nie kupiłeś imprezy a już masz pretensje ,że impreza nie jest taka jak
                  sobie życzysz.nie wiem skąd jesteś ,ale napewno nie zwykłym turystą,poprostu
                  kolejnym gościem który sieje ferment....Niejako dobrze ,że pojawiłeś się pod
                  tym tematem,bo jesteś przykładem (ze swoim problemem) klienta opisanego przez
                  rozpoczynającego wątek.
                  mimo wszystko pozdrwiam i szczerze życzę udanego urlopu w kraju czy zagranicą,
                  z biurem podróży czy na własną rekę.
                  • Gość: jasio Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 11:03
                    Drogi Pracowniku Sam sobie wudajesz opinie bo nie dyskutujesz merytorycznie
                    Ja podalem FAKTY STRONY SFORMUŁOWANIA nawet mogę podać nazwisko Waszego
                    pracownika, który był bardzo zaskoczony a Ty co zdziwienie że ktoś takie
                    matactwa umie znaleź
                    Pierwszy raz bylem w Twoim biurze i spotkałem się z
                    nie uczciwa Wasza reklamą
                    NIE MOZNA PISAC CZEGOS INNEGO W KATALOGU
                    a co innego malymi literkami w cenniku
                    Jak tez nie podawac pelnej informacji klientowi
                    W Stanach to zaplacilibyscie duze odszkodowanie
                    A kim ja jestem ? Na pewno nie szarym turystą który tylko placi i siedzi jak
                    myszka pod miotełką
                    Ja jestem specjalista i to dobrym od ASO czyli Analizy Systemowej ORganizacji.
                    Na pewno jak skończyłeś uczelnie miałeś taki przedmiot
                    Jest to dla mnie dobry CASE dla szkoleń menedzerów jak nalezy czytac oferty
                    takich biur jak TRIADA.
                    Ja takie kwiatki zbieram bo najlepiej uczyć na przykładach Nieprawdaż???
                  • carla74 Re: OPINIE na temat TRIADY 05.02.04, 11:17
                    Brawo Kacper. W swojej wypowiedzi przekazałeś dokładnie to, co i ja myślę na
                    ten temat. Nie ma co dyskutować z "Jaśkiem". Trzeba patrzeć realnie. Za 1000 zł
                    nikt mu nie zaproponuje 2-tygodni we Włoszech w hotelu 4*. Jak kogoś nie stać
                    na wyjazd za granicę, to jest przecież tyle pięknych miejsc w Polce. Są pola
                    namiotowe i można podróżować autostopem.
                    Pracowniku, nie podawaj przypadkiem "Jaśkowi" swojego priva. Jak sam to dobrze
                    ujął - na szczęście jest internet i forum. W biurze musiałbyś trzymać język za
                    zębami, bo przecież to jest Twój klient. Ostatnio byłam świadkiem jak wredni
                    potrafią być klienci. Nie wytrzymaliśmy z mężem, powiedziliśmy Pani, że
                    przecież nie musi jechać z tym biurem. To nie jest uciążliwe tylko dla
                    pracowników biur podróży. Ale taka problematyczna osoba może podczas wyjazdu
                    popsuć humor całej grupie. Ludzie zastanówcie się - PODRÓŻE MAJĄ NAM SPRAWIAĆ
                    PRZYJEMNOŚĆ...
                    • Gość: Jasio Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 11:27
                      Wszystko OK ale nie 1000 zl ale 3300 zl w lipcu za 2 tygodnie ze znizka 15%
                      i nie Hotel **** a hotel **
                      a po za tym Carla 74 wszystko sie zgadza
                      Ty tez jestes pracownikiem tego biura????
                      A anegdote o Placy Czerwonym znasz???
                      Pozdrawiam
                      • Gość: jasio Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 11:34
                        Przepraszam wg cennika Triady strona 4
                        Hotel 3499 w lipcu Włochy + opłata lotniskowa ok 200zl + jak chcesz miec
                        obiadokolacje w trakcie objazdowki to 300 zl
                        łącznie cirka about 4000 zł
                        • stekk Re: OPINIE na temat TRIADY 05.02.04, 11:45
                          Wybrałeś kolego oferte ,która tyle kosztuje i wot wsio..Włochy z objazdem są
                          relatywnie drogie -jak pójdziesz do TUI czy innego biura niemieckiego za ten
                          program zapłacisz min.6500 zł no i wybierzesz sobie hotel,aha no i tylko z
                          niemieckimi turystami bo dla polaka za drogo.Zgadzam sie że lepiej było by
                          gdyby TRIADA dawła możliwość wyboru miejsca pobytu ,chociażby poto ,żeby klient
                          wiedział ,że go na to nie stać.Niestety polski turysta (w tym JAsio)nie ma
                          świadomości wartości usług za granicą i w efekcie klient uważa ,że 4000 zł to
                          drogo.Tak nie jest....
                          Niestety uważam ,że robi Pan burze w szklance wody-bo to Pan wybiera bądz nie
                          oferte,mimo ,że podkreślam raz jeszcze zgadzam się ,że pojawienie sie takiej
                          opcji polepszyłoby jakośc oferty...
                          • Gość: enter Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 11:48
                            zgadzam sie w 100% a Jasio jak nie chce to niech nie jedzie z Triada !!!!
                            • Gość: miki Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 193.0.125.* 05.02.04, 12:07
                              O co ty chodzi Co chcecie od jasia
                              on tylko pisze ze Triada nie jet uczciwa w kontaktach z klientem
                              a ich reklama nie jest delikatnie pisząc etyczna i tyle a reszta to sa
                              szczegoliki
                              jasio jedz z Sigma Travel Malta + Sycylia 3800 hotele ***
                              a oni i tak splajtuja
                              czytaj posty obok
                          • wrednyznawca3 Re: OPINIE na temat TRIADY 05.02.04, 12:27
                            i po raz kolejny Wasz ulubiony wredny znawca3...

teraz na temat oferty Triady...
                            jak się ma to do ustawy o turystyce?? która wymaga by opisy hoteli były
                            szczegółowe?? zrozumieć można lakoniczność opisów przy wycieczkach objazdowych
                            (z reguły kazdy nocleg w innym hotelu...) ale podczas pobytu??
                            jesli ktoś ma ochote nie sprawdzi ofertę konkurencji... imprezy gdzie łączy się
                            pobyt z objazdem ma kilku touroperatorów:
                            Exim w Egipcie
                            Rainbow Tours w Hiszpanii, Grecji i Egipcie
                            Open Travel w Grecji
                            Wezyr w Turcji
                            pewnie kilku innych także
                            kolejny raz przejawia się w tym uczciowość rodem z bazarku na stadionie....

ale przecież triada jest the best.... dla ich pracowników/właścicieli

pozdrawiam,
    • wrednyznawca3 Re: OPINIE na temat TRIADY 05.02.04, 12:19
      Kacper,

ja jestem wrednym znawcą3, przeczytaj chłopie co napisałeś, wzywasz do używania
      mózgu - to ciebie nie dotyczy??

co to za "uczciwa" firma która płaci długi po 3 latach (z 2001 w 2004) i tylko
      dla tego że Rzepa zaczęła weszyć na ten temat??
      jaka pierwszorządna mentalność biznesowa - rodem chyba ze stadionu
      dziesięciolecia........
      chwalimy się zyskiem 2 miliony... brawooooo - to dlaczego nie płacimy ??? bo
      rok wcześniej straciliśmy 6 milionów??
      po to nadmuchaliśmy kapitalik do 6 milionów??
      żeby bilans się zgadzał??

płacimy Lotowi....... extra tylko dlatego że lot by nie wypuścił niezapłaconego
      samolotu (naciął się już kilka razy na "ucziwych" touroperatorów)...

jesli wzywasz do tego żebym Ci napisał kim jestem to najpierw się sam
      przedstaw... potem naucz się czytać... a dopiero na końcu pisz...

pozdrawiam wszystkich pracowników Triady,

wredny znawca3
      • Gość: . Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 12:39
        ciekawe dla kogo ty
        pracujesz :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: miki Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 193.0.125.* 05.02.04, 12:57
          Oczywiscie pracuje dla Triady
          a jak sie wam Triada nie podoba to
          ... cisna sie same niecenurowane słowa
    • Gość: Marek Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 12:48
      Gościu, ty chyba nie doczytałeś wszystkiego, albo jesteś z T.

1. Z LOTem to jest prosta sprawa – LOT już nie współpracuje z biurami,
      które nie zapłacą wcześniej kasy!

2. Jeden rachunek został spłacony dzięki „Rzepie”, a co z pozostałymi
      setkami o których nic nie wiesz?

3. Niektórzy klienci są zadowoleni, ale nieświadomi tego co się później dzieje.

4. Jak się obraca wielka kasą i nie płaci zagranicą to do pewnego momentu
      niema problemów, ale w końcu nadejdą.

I jeszcze robisz reklamę T. pisząc o ich marketingowych zagraniach!

I to ty uważasz, że jesteś uczciwy i nie piszesz bzdur ???
      • Gość: turysta Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.04, 13:09
        Ludzie, a czy nie wpadliście do tej pory na pomysł, że ten artykuł w Rzepie to
        celowe i zamierzone działanie Triady. Takie jest nie tylko moje zdanie ale
        również znajomych, którzy czytali artykuł. Ten Grek, który zgłosił się niby po
        zaległe płatności to tylko pretekst, żeby opowiedzieć na łamach prasy o
        kondycji firmy. Przy okazji tego artykułu, wszech i wobec poinformowali, jaka
        jest obecna sytuacja Triady. Myślicie, że po co ten ich prezes opowiada o
        wysokim kapitale założycielskim, zysku netto 2 mln zł za ubiegły rok, który
        notabene był ponoć ciężki dla turystyki, o czym świadczą upadki biur (Big Blue
        czy El Greco). Nie dość tego przy okazji pochwalili się, że nie figurują na
        liście niesolidnych dłużników i że zostali wpisani na białą listę solidnych
        firm. Najlepsze było jednak wystąpienie przedstawiciela Lotu, który podkreśla,
        że Triada to najsolidniejsza firm i nigdy nie było problemów z płatnością. A
        przecież w swoim katalogu i ogłoszeniach Triada chwali się nagrodami Lotu, za
        największą liczbę obsłużonych klientów. Ja jestem przekonany, że całe to
        zamieszanie jest celowe, aby uwiarygodnić firmę. Czy jeśli rzeczywiście mieliby
        kłopoty, od razu wyciągnęliby 28 tys. Euro i zapłacili. A z tym Grekiem to też
        coś nie tak. Wpuszczał przez cały sezon turystów do hotelu bez kasy. Coś tu się
        nie klei. Przecież gazety szukają sensacji i piszą tylko o wpadkach a nie o
        tym, że komuś się powiodło. Triada celowo podstawiła tego Greka, żeby pojechać
        na nim i opowiedzieć przed sezonem o swoich możliwościach i sile.
        • 2castro Re: OPINIE na temat TRIADY 05.02.04, 13:49
          Aż tak to chyba jednak nie,choć teoretycznie to możliwe,bo znam w Triadzie (nie
          pracuje ,żeby nie było a sprzedaje ich wyjazdy)ludzi i to nie są jakieś tam
          głupki.
          Mnie martwi co innego,to takie typowo polskie gderanie.Z jednej strony wszyscy
          gadają ,że europejskie firmy (nie tylko turystyczne)nas zjedzą i w efekcie
          będzie drożej,a z drugiej kopiemy polską firme ,która od wielu lat działa i
          stawia czoła niemieckim odpowiednikom.Dalej ,tyle mówimy o bezrobociu itp ,a
          kopiemy firme,która daje miejsca pracy ludziom-piloci,rezydenci,podwykonawcy
          czy też agenci sprzedający imprezy turystyczne takich jak ja.Przecież co
          będziemy sprzedawać jeśli utopimy(my na forach-bo nie jest tajemnicą ,że 99%
          nicków to są ludzie z branży,prasa itp) Triade czy ktoś zadał sobie to pytanie.
          Na niemieckie ofetry ludzi jeszcze nie stać -czyli co mam zamknąć biuro i pójść
          po zasiłek.....
          Naprawde przerażająca jest natura polakow -jak zaczniemy mówić i czytać po
          niemiecku to wtedy dopiero zaczniemy chronić co nasze i polskie.
          • Gość: Miki Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 193.0.125.* 05.02.04, 14:18
            Problem polega na tym ze duzo wlascieli firm uwaza, że jak Polski sklep Polska
            firma Polski bank to powinna miec preferencje
            Triada stosuje mataczenie
            i nie jest problem ze jest tania ale w tym aby napisala nasza oferta jest taka
            i taka a nie trzeba wszystko z nich wyciagac i jak we wczesniejszym poscie
            napisano w cenniku jest co innego niz w katalogu
            Ja mysle inaczej Triada za mala forse zatrudnila jakiegos amatora
            i zamiast napisac przepraszmy zmienimy to zaczyna z wielkiego C i pracownicy
            pisza my jestesmy tani
            W zachodnich biurach placisz drozej ale za wszystko. W Triadzie musisz
            doplacic za oplate lotniskowa. przeciez to jest obowiazek
            I znow psychologicznie sie obniza pozornie cene Jak wszystko sumujesz to cena
            nie wychodzi 1000 zl jak chce pracownik ale 4 razy wiecej
            To ma wszystko krotkie nogi
            Wlasnie to co Polskie powinno byc lepsze
            Japonia przed wojana byla symbolem tandety a teraz
            i chodzi aby Triada nie byla symbolem tandety gdzie apartamenty sa 5 km od
            najblizszego sklepu taniej niz TUI ale o 5 klas nizej
      • Gość: cs Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 195.215.5.* 05.03.04, 14:05
        "Niektórzy klienci są zadowoleni, ale nieświadomi tego co się później dzieje."

I chyba o to wlasnie chodzi, klient ma byc zadowolony, a co go to obchodzi, co
        sie dzieje za kulisami ?
        Chyba ze to tez zle, ze sa zadowoleni...
    • fordek Re: OPINIE na temat TRIADY 10.02.04, 16:10
      Witam wszystkich. Cóż za dyskusja rozgorzała, musze powiedzieć że jedna z
      ciekawszych z wszytkich wątków na temat Triady od kiedy czytam na to forum.
      Chciałbym sie zwrócić do osób, które narzekają na ofertę, czyli hotele typu
      TRAF. Jeśli komuś się to nie podoba to przecież nikt nie zmusza do zakupu.
      Jeśli chce znać hotel to można kupić w innym biurze, za cene 2 razy wyższą.
      Niestety Polacy ciagle chcą wyjechac za jak najniższą cene i każde dodatkowe
      200 pln które może poprawić standard to już jest nadwyrężenie budżetu, ale jak
      tylko dostaną sie na strefę wolnocłową na lotnisku to zaczynają szaleć, no ale
      to ich kasa... Ale jesli sie pojawia oferta z konkretnym hotelem, to i tak
      klienci decydują sie na TRAF, bo znowu cena nie pasuje.
      Co do klientów niezadowolonych, super przyład, że klient który groził sądem i
      innymi rzeczami i dostał 10%rabatu wraca jako jeden z pierwszych w następnym
      sezonie (a poprzednie zarzekania że rozpowie znajomym, zroibi strone jakei to
      złe biuro ida w zapomnienie)
      Triada ma taką ofertę a nie inną i jakoś to całej rzeszy turystów nie
      przeszkadza. Fakt dużo tu zalezy od osób przedsatwiających ofertę, jesli zbyt
      ukoloryzują wtedy jest efekt taki a nie inny. Natomiast jeśli pokaże sie plusy
      i minusy to klient wie czego sie spodziewać.
      Narazie to tyle.
      Pozdrawiam wszytkich

• Gość: raf Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.smrw.lodz.pl 12.02.04, 03:12
        byłem z tui, scanem, rainbow ,vingiem i triadą wszędzie mi się b. podobało a
        zgadnijcie gdzie było najtaniej.JeŻDZĘ DLA PRZYJEMNOŚCI A NIE SZUKAĆ DZIURY W
        CAŁYM.Chcę zwiedzić i wypocząć i jak na razie się nie zawiodłem na żadnym
        wymienionym biurze ale jeden element jest wszędzie niezmienny.ZAWSZE znajdzie
        się jakaś menda która nie chce wypoczywać tylko ciągle jest niezadowolona i
        szuka u innych potwierdzenia przeszkadza chodzi do pilota na skargi podburza
        itp. To jest wszędzie na każdej nawet najlepiej zorganizowanej podróży.Ostatnio
        jak babka zaczeła chodzić po autokarze i pytać po koleji co sie komu nie podoba
        bo ona musi napisać skarge to dostała zjeby bo już nie wytrzymałem.POZDRAWIAM
        wszystkich i zycze więcej luzu.
        • Gość: zuzka Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 213.241.33.* 13.02.04, 15:42
          Skoro już taka dyskusja rozgorzała to pozwole sobie wyrazić moją prywatną
          opinię na temat tego biura podróży.
          1. Uważam, że wątek ten jest zdominowany przez pracowników a nawet zarząd
          Triady, którzy założyli go w celach typowo PR-owych.
          2. Mam doświadczenie w podróżach z Triadą i nigdy w życiu bym ich nikomu nie
          poleciła z bardzo konkretnych powodów:

• Gość: zuzka Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 213.241.33.* 13.02.04, 15:59
            cd.
            - klient traktowany jest dobrze do momentu wykupienia ofery;
            - po zapłacie kasy staje się już złem koniecznym;
            - na miejscu okazują się różne dziwne rzeczy np. pechowo hotel w remoncie i
            kwaterują w takim o niższym standardzie, kontrachent odwołał obiecywana imprezę
            (gwarantowaną) i przykro nam bardzo itp. itd.
            3. Nie spotkałam się jeszcze z biurem podróży, które w tak przedmiotowy sposób
            traktuje klientów.
            Nadmieniam, że nie chodzi to wymogi czegoś co wykraczałoby poza ofertę biura.
            Wiem za co płacę i tylko tego zawsze wagam. Ja staram się zawsze postępować
            fair ze swoimi klientami w pracy zawodowej i tego samego oczekuja od firmy, z
            której usług korzystam!!!!!!!!!!!

Zapewniam tych co są przekonani, że na tym forum wypowiada się tylko kilku
            niezadowolonych klientów (10-ciu) siejących ferment, że się gruuuuuuuubo mylą.
            Mając kilka przygód z Triadą za sobą jestem przekonana, ze Ci co opisują tu
            swoje doświadczenia nie "wysysają" ich z palca. I jak widzę, słyszę i się
            orientuję, w swoim otoczeniu, to niezadowolonych klientów TRIADY jest cała
            masa, która z sezonu na sezon stale rośnie.

Wszystkim którzy chca spędzić wakacje bezstresowo radzę omijac Triadę, a
            Zarządowi Firmy i jej pracownikom życzę jeszcze większego optymizmu, bo to w
            dzisiejszych czasach (trudnej walki o klienta) baaaadrzo ważne ;-)

Pozdrawiam
            ZUZKA
            • Gość: Malgosia Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:35
              Zuza - a ile razy bylaś z Triadą? Z tego co piszesz to albo bylaś raz i jesteś
              jedną z tych niezadowolonych 10, albo bylaś 10 razy i tylko jeden wyjazd Ci sie
              nie udal.
              • Gość: Zuzka Re: OPINIE na temat TRIADY IP: 213.241.33.* 19.02.04, 13:46
                Małgosiu dla Twojej wiadomości podaję, ze z Triadą byłam wysarczająca ilość
                razy by się do nich zrazić w moim przypadku ta liczba to dwa razy. Chociaz tak
                właściwie to już po pierwszysm wyjeździe (do Grecji) powinnam dać sobie z nimi
                świety spokój, ale uwierzyłam w zapewnienia rezydentów i biura w Polsce, ze te
                potknięcia to jednorazowy przypadek, nieszczęśliwy zbieg okoliczności itepe,
                itede. Powiedziałam OK, uwierzyłam, machnęłam reką.
                Po dwóch latach znajmi namówili mnie i męża na wspólny wyjazd i tak sie
                złożyło, ze znów była to Triada. Ja byłam nastawiona sceptycznie ale udało im
                się mnie przekonać. Pojechaliśmy. Teraz już wszyscy zdognie twierdzą NIGDY W
                ŻYCIU Z TRIADĄ. Długo by tu wszystko opisywać ale nie chce mi się ponownie
                denerwować.
                Krótko można to podsumować tak jak zrobiłam to w poprzednim poście.
                Nie zamierzam również polemizowac z Tobą, bo szkoda mi czasu na udowadnianie Ci
                moich racji. W każdym razie wymagałam tylko tego co gwarantowała umowa.
                Jeżdżę dużo po świecie (własne wyprawy, wycieczki z innymi biurami) i z taką
                arogancją ze strony organizatorów oraz ignorowaniem klienta nie spotkałam się
                nigdzie indziej poza Triadą :-(
                Dodam tylko, że z podobnymi wrażeniami wracała do Polski większa część naszej
                kilkudziesięcioosobowej grupy.

Pozdrawiam i życzę udanych wypraw wszystkim, którzy zdecyzują się na Triadę.
                Zuzka
    • Gość: cs Ja tez mam doswiadczenia IP: *.k241.webspeed.dk 19.02.04, 01:21
      na szczescie pozytywne
      Ale na wycieczce na ktorej bylem ( Kreta, Amoudara ) bylo 50% niezadowolonych
      ludzi.
      Powod ?
      Wykupili najtanszy hotel ( 35 € za pokoj za dobe ) a oczekiwali warunkow jak w
      hotelu za 200 €.
      Czasem trzeba zejsc na ziemie i przemyslec, co sie wykupilo.
      • elizabeth8 Re: Ja tez mam doswiadczenia 04.03.04, 15:57
        to opinia z forum.wakacje.pl
        Do poczytania i przemyślenia dla tych co planuja urlop z Triadą :-(

Autor: Krzysztof Goczyła
        Odbylem wycieczka do Grecji z BP "Triada" - 7 dni zwiedzania plus 7 dni
        wypoczynku na Riwierze Olimpijskiej. Ostrzegam przyszlych wycieczkowiczow, ze
        powinni być przygotowani na rożne nieprzyjemności, które opisuje poniżej.

1. Zakwaterowanie. Losowe - jedni maja lepiej, inni gorzej. Czasami warunki
        bywają wręcz skandaliczne - brud i smród. W moim tzw. apartamencie na pobycie
        paliła się tylko 1 zarówka, w łazience na kotarze grzyb od brudu, wyrwany
        kontakt, naczynia kuchenne zasyfione. Oczywiście nie było telewizora ani radia.
        Te "apartamenty" w katalogu "Triady" są oznaczone 4 gwiazdkami. Ale i tak
        miałem dużo szczescia - inni mieli gorzej - powiadomili nawet ambasadę polską w
        Grecji. Tzw. rezydenci są nie od pomagania, ale od dawania tzw. "odporu". Nie
        liczcie na klimatyzację.
        2. Obiadokolacje - nie wykupujcie w Polsce. Na pobycie "Triada" umieściła nas w
        najgorszej knajpie w mieście. Za nizszą kwotę wyżywicie się sami i lepiej - w
        tawernach z menu greckim i polskim.
        3. Komary - Dopiero gdy zjeżdżalismy na pobyt, pilot powiedział, że na Riwierze
        Olimpijskiej sa komary. Perwszej nocy zostałem koszmarnie pogryziony. Skończyło
        się wizyta u lekarza. Trzeba kupować różne smarowidła i aerozole. Na szczęście
        właściciel "apartamentów" (Grek) odblokował nam moskitierę i dało się jakoś
        przeżyć.
        4. Koszty zwiedzania - wyniosły 66 EUR. Na początku objazdu pilot zebrał od nas
        odpowiednia kwotę, zapowiadając rozliczenie na końcu biletami. Okazało się, że
        róznica między kwota zebraną a widniejąca na biletach wynosi 19 EUR na osobę,
        co na 70 osób (w tak licznej grupie podróżowalismy) daje pokaźną sumkę. Ta suma
        poszła ponoć na obowiazkowych przewodników greckich (trzech), ale nie
        przedstawiono nam żdanych rachunków.
        5. Zmarnowany czas - Mniej więcej dwa dni z wycieczki zabrano nam w ten sposób,
        że albo celowo opóźniano wyjazd (np. z Aten na Riwierę), bo trzeba było zabrać
        kogoś z innej wycieczki, albo kazano nam kilka godzin czekać przed hotelem na
        kolejne zakwaterowanie. Szczytem było wyrzucenie (bo trudno to inaczej nazwać)
        z "apartamentu" ostatniego dnia o godz. 13, gdy wyjazd jest o 21. I tak dobrze,
        że ulokowano nasze bagaże w jakimś zamkniętym pomieszczeniu - poprzednia grupa
        nie miała tego szczęścia i mieli bagaże w czymś, co mi sie kojarzy tylko ze
        śmietnikiem.
        Reasumując - masówka, nastawiona na minimalizację kosztów. Dobrze, że nie
        zawiodły zabytki greckie i morze (a propos - nie polecam Paralii: zatłoczona,
        ciasna miejscwość z wąską plażą i Rumunami śpiącymi na trwanikach. Pobliskie
        Olympic Beach jest znacznie lepsze).
        Motto BP "Triada" brzmi: "Ucieczka od codzienności". Ja juz z nimi nie będę
        uciekał.

Autor: Robert
        Triada NAJWIĘKSZY SYF JAKI CIĘ MOŻE SPOTKAĆ
        To jest koszmar!!!!!! To biuro oszukuje turystów na wszystkim.
        Podróży poślubnej nie zapomniemy do końca życia. Niespodziankom nie było końca.
        Wycieczka 7+7 to spęd nastawiony tylko na zysk, tutaj nie liczy się turysta,
        tylko ile kasy da się z niego wydoić. Na objazdówce okazało się, że za
        wycieczki trzeba dodatkowo dopłacać, a jak ktoś nie chciał to siedział w
        hotelu. Hotele w których mieszkaliśmy były usytuowane bezpośrednio przy
        ruchliwych ulicach lub z widokiem na smietnik a było wówczas 40 stopni.
        Rezydenci z szyderczym uśmiechem na ustach wysłuchiwali uwag i totalnie je
        zlewali.
        • stekk Re: Ja tez mam doswiadczenia 04.03.04, 17:44
          Cóz.... odnoszę wrażenie,że ci którzy pisali te opowieści głównie zwracali
          uwage ,kto i ile na nich zarobił.Jednocześnie obrażają tych ,którzy spędzają
          urlopy na Riwierze Olimpijskiej(a jest to główny kierunek wyjazdów polaków w
          ostatnich sezonach)Styl a przede wszystkim informaacje zawarte każą sie
          zastanowić ile w tych opowieściach prawdziwych turystów a ilu przypadkowych
          roszczeniowych klientów.
          Niestety ich jest coraz wiecej i nie tylko na imprezach TRIADY.Bo jakby nie
          czytać fora to nie ma dobrych biur są tylko złodzieje ,bandyci,oszuści .To jak
          to jest,że te biura istnieją i mają coraz wiecej klientów?Myślę,że trochę
          rozsądku wystarczy - zacznijmy jeżdzić na wycieczki po to żeby zwiedzać i
          wypoczywać,bo o to chodzi.
          dla porzadku nie pracuje w triadzie ,ecco,itace itp
          Mam natomiast ich oferte w sprzedaży i jak widzicie mam troche inne podejście
          do tej sprawy.Opinie nt triady zachowam dla siebie
        • Gość: cs HA HA HA HA IP: 195.215.5.* 05.03.04, 12:18
          to tylko swiadczy o tym, ze czlowiek nie ma pojecia o realiach, a newet obarcza
          Triade wina za komary :o))
          Zgodze sie, ze czasami daja du*** ( Triada ), tak jak kazdy, ale w paru
          punktach to facet przegina:
          pieniadze na przewodnika - niestety, w Grecji istnieje przepis, ktory nakazuje
          iz kazda wycieczka musi miec lokalnego przewodnika, pilot to za malo.
          A przewodnik za darmo nie przyjdzie.
          Ja tez placilem 23-27 Euro za wycieczki i to obejmowalo tylko koszty transportu
          i przewodnika greckiego, a nie biletow.
          Nie spodziewajcie sie, ze w hotelu za 30 Euro na dobe beda warunki jak za 200
          Euro, inaczej taka wycieczka z Trady kosztowala by 5.000 zl, a nie np. 2000.
          Wiecej realizmu, ludzie.
          No i inny przepis: w Grecjii doba hotelowa trwa od 12 do 12, tak ze chcesz, czy
          nie, o 12 w poludnie trzeba sie wynosic z hotelu.
          Nastepnym razem radze wykupic wycieczke wlasnie za 5.000 zl, to nie bedzie
          zawodu.
          • Gość: badro Re: HA HA HA HA IP: 212.160.106.* 05.03.04, 14:42
            stary ,ale o czym ty mówisz.Ten gość w życiu nie wydałby 5000 zł.Jak byłeś na
            imprezie triady to zapewne widziałeś wielu takich co sie wymądrzają i mówią ,że
            nastepnym razem to tylko z tui czy neckermanem (nie wiedząc o tym,że tam doba
            noclegowa jest ta sama ,za przewodnika sie też płaci itp) .W efekcie za rok też
            pojedzie z TRIADĄ,bo coby nie gadac to jeżeli chodzi o ceny i to co sie za to
            otrzymuje no to za bardzo nie ma do kogo porównywać.Inna sprawa ,że trzeba
            czytać dokładnie oferte to wtedy nie ma problemów.
    • Gość: marzena Re: OPINIE na temat TRIADY IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 13.03.04, 19:28
      zerknij szanowny kolego na strony www.wakacje.pl i wpisz w wyszukiwarce
      hasło "triada". raczej się przerazisz! Jeśli jesteś pracownikiem, lub agentem
      biura, proszę - wcześniej spożyj persen!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka