Gość: nuta IP: *.chello.pl 27.01.10, 15:38 Pierwszy raz zdecydowałam się na Wezyra. Jakie macie doświadczenia z tym biurem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konrad Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 15:48 przyzwoite biuro, specjalizują się głownie w Turcji i Egipcie, byłem z nimi na wczasach i było ok, warto skusić się na wycieczki fakultatywne bo są dobrze zorganizowane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 21:20 Dla mnie najgorsze biuro z jakim wyjeżdżałam, nigdy więcej, zepsute wakacje w Turcji. Poszperaj po forum, było wiele postów o tym biurze, ba, nawet telewizja kręciła o nich programy (negatywne). Jedyne co mieli na poziomie to wycieczki fakultatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Wezyr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 11:55 Jak biuro może zepsuć wyjazd? opóźnienia lotu - to wina przewoźnika, narzekania na hotel - cóż, trzeba sprawdzać, co się wybiera, poszperać na forum, poczytać opinie, pooglądać zdjęcia, a narzekania na rezydenta - hmmm ludzie maja czasem oczekiwania, że ktoś ich będzoie za rączkę prowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 20:21 Drogi Ktosiku, wyjeżdżam od lat z różnymi biurami podróży, mam duże doświadczenie i spory dystans, jednak z Wezyra nie skorzystam ponownie. Nie było żadnego opóźnienia lotu, po prostu oferta zupełnie rozminęła się z tym co zastaliśmy na miejscu. I nie chodziło o 1 hotel. Nie narzekam na rezydenta, tylko na biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.10, 06:00 opóźnienia lotu - zgoda zmiana terminów lotu - moim zdaniem wina biura, które podpisuje odpowiednie umowy z linią lotniczą określając m.in. limity bagażu i właśnie dni i preferowane godziny lotów hotel - ja bardzo starannie staram się wybierać odpowiedni hotel i do tej pory tylko 1 raz miałem zastrzeżenia do pokoju, który akurat otrzymałem, ale nie do samego hotelu, ale na prawdę można się zdenerwować jeżeli wybiera się hotel A w miejscowości X, a po przylocie otrzymuje się informację, że zakwaterują nas w hotelu B w miejscowości Y. to np. tak jakbym wykupił wczasy np. w Jastarni a potem okazało się, że będę jednak np. w Juracie a wybierając hotel zwraca się uwagę również na miejscowość w jakiej jest on położony niestety biura podróży tego jakoś nie mogą zrozumieć może powinny tylko sprzedawać oferty typu TRAF lub RULETKA i np. kupujemy wyjazd na Kretę do hotelu X*, a na miejscu dowiemy się który hotel i w jakiej miejscowości bo czy ma znaczenie czy będziemy w Amoudarze czy w Chanii :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:42 ja nie mam złego zdania o tym biurze, wszystko ok, terminowy odlot, transfer w jedną i drugą stronę do hotelu i z hotelu ok, na miejscu nowoczesny hotel do tego ciekawe wycieczki fakultatywne , minus tego biura,że drogo ,wydawało się drożej niż z innymi biurami, ale za to można liczyć na dobre pokoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wezyr IP: *.chello.pl 31.01.10, 19:51 Ja mam hotel z Wezyra , który jest też w ofercie GTI i w tym ostatnim jest drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Wezyr 04.02.10, 11:33 My akurat mieliśmy hotel, który był oferowany również przez inne biuro i w Wezyrze był tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi73 Re: Wezyr IP: 94.75.124.* 03.02.10, 10:43 Korzystalem z Wezyra jakis czas temu i moim zdaniem najwazniejszy jest wlasciwy dobor hotelu. Podam przyklad - wybralismy hotel 5* - Utopia World niedaleko Alanyi. Razem z nami leciala dziewczyna ktora wziela rowniez hotel 5* - nie pamietam nazwy. Ceny byly identyczne za to wrazenia skrajne. My cali w skowronkach - hotel spelnil wszystkie nasze oczekiwania(bajkowe widoki na morze, jedzenie, rozrywki,sporty, prywatna plaza, standard, czystosc) zas kolezanka wrocila znerwicowana bo wszystko bylo nie tak. Polecam wiec dokladna weryfikacje hoteli i poczytanie opinii. Szczerze polecam Utopie choc z tego co wiem teraz jest bardzo droga bo klienci zorientowali sie jaka maja jakosc. Ale cos za cos... A co do biura...lot ok, transfer ok (choc Hotel Utopia byl najdalej od lotniska), rezydentka oferowala wycieczki - skorzystalismy z jednej - Pammukale - bez uwag. Raczej nikt nie narzekal na biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtystka Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 11:59 Z Wezyrem byłam kilka lat temu w Turcji. Nie polecam - hotel tragedia mimo 4 gwiazdek (osoba pełnopłatna na łóżku polowym!). Gdyby nie interwencje w szefa hotelu (wielokrotne) przez osobę znającą dobrze język niem. to do końca zostałoby to polowe łóżko. Na pomoc rezydenta nie ma co liczyć - tylko kręci i to na rzecz Turków. Potwierdzić stanu faktycznego też nie chce. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 18:29 Ja byłam w hotelu gdzie nie działała klima (lipiec!!!), jedzenie na 2 dniową wycieczkę personel hotelowy zapakował nam w gazetę, część turnusu wylądowała w szpitalu po spożyciu "cudownych" potraw serwowanych przez hotel na 40-stopniowym upale na zewnątrz (w hotelu była restauracja z klimą, ale w ramach oszczędności jedzenie podawano przy basenie przy plastikowych stolikach). Generalnie panował totalny syf w tym hotelu. Codzienne interwencje u rezydenta nie działały, biuro ciągle przysyłało kogoś nowego kto udawał głupa, że nie wie o co chodzi. W końcu sami wezwaliśmy dyrektora hotelu i była niezła awantura. Biuro umyło ręce. Od tamtego czasu jeżdżę z innym biurem i jestem zadowolona (nie powiem z jakim, bo zaraz mnie ktoś posądzi, że jestem pracownikiem), z Wezyrem - dziękuję. Zresztą nawet TNV wysłał kiedyś dziennikarzy udających turystów do jednego z hoteli w Turcji, impreza zorganizowana przez Wezyr, porażka, prawie jak na moim turnusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 18:30 TVN oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Wezyr 04.02.10, 11:32 byliśmy 2 razy w Wezyrem w Turcji (2008, 2009 r)- z małym dzieckiem, więc i wymagania mieliśmy spore:) wszystko było w porządku, z wakacji wróciliśmy b. zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: Wezyr 04.02.10, 15:23 Też byłam dwa razy z Wezyrem w Turcji. Wszystko było dokładnie tak, jak miało być. Wracałam bardzo zadowolona. Potem zdradziłam Wezyra z Jet Touristic i tam była porażka - z opisu hotel wydawał się luksusowy, w rzeczywistości zapłaciłam za 4 gwiazdki, dostałam 2. Odpowiedz Link Zgłoś
bionda83 Re: Wezyr 05.02.10, 20:42 moim perfidnym sprzedawczym zdaniem wezyr ma najwiecje hoteli, zarowno dla klienta ekonomicznego jak i wyamgajacego, hotele z najwyzszej polki, fajne autokary, gti wymiekka ;) ALE TUI I SCAN CZESTO NA TE SAME HOTELE MA FAJNIEJESZE CENY, WARTO POROWNAC, OCZYWISCIE TYLKO DLA KLIENTA :D PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
ars5 Re: Wezyr 18.05.13, 08:36 Gość portalu: nuta napisał(a): > Pierwszy raz zdecydowałam się na Wezyra. Jakie macie doświadczenia z tym biurem > ? NIGDY WIĘCEJ, celowo wprowadzają w błąd Polaków, robiąc sobie z tego dobry interes. Amelia beach SIDE hotel w ofercie 5* funduje ludziom wrażenia spania w budynku pod amfiteatrem pełnym grzyba, smrodu i zaduchu. Pokoje w Polsce rezerwujesz jako standard ale jeśli nie wybierzesz z widokiem na morze, to idziesz pod amfiteatr. Koszmar, ludzi płaczą na recepcji - dla niektórych wakacje życia, za dopłatę Hotel żąda od 140 do 260 euro, moich znajomych nakłaniali do podpisania takiego papieru że nie będzie składał reklamacji - uważaj! Hotel w ofercie jest do dzis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Wezyr IP: *.42.6.180.alfanet24.pl 18.05.13, 13:10 Lecę z Nimi 30 czerwca do hotelu Eftalia Village -ciekawe gdzie wyląduję hmmmm .....Rezerwację mamy na pokój rodzinny typu B ( 3 pokoje w jednym ) Odpowiedz Link Zgłoś
ars5 Re: Wezyr 19.05.13, 07:03 Sprawdź w biurze podróży raz jeszcze gdzie jest to miejsce, niech pokaże Tobie czy ten sektor z pokojem należy do budynków standardowych, do Nas teraz piszą ludzie którzy też zostali oszukani. Oczywiście to jest Turecki właściciel więc jemu zależy tylko na Niemcach, Polaków mają za nic. Sprawdź bo szkoda pieniędzy, my byliśmy nasty już raz w Turcji, zawsze było doskonale, zawsze, tylko nie z Wezyrem gdzie potraktowano nas jak w obozie. Odpowiedz Link Zgłoś
drhasut Re: Wezyr 19.05.13, 12:55 Zachęcam do podzielenia się swoimi wrażeniami na portalu Reklamacyjny.pl - www(dot)reklamacyjny(dot)pl Zapewne jest więcej wyrolowanych, może uda się ich zebrać i trochę przytrzeć nosa nieuczciwości. Ostatnio ludzie z Reklamacyjnego zajęli się: Neckermanem www.youtube.com/watch?v=rG2u30E8NRc Niechaj oszuści sczezną! www.moj.reklamacyjny.pl/reklamacje/61/katalog-neckermanna-lato-2013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lyra Re: Wezyr IP: *.static.getin.3s.pl 20.11.13, 11:19 Proszę osoby, które były z Wezyrem w ostatnim czasie o opinię jak spisało się biuro. Znalazłam fajną ofertę na lato 2014 a nigdy z nimi nie latałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ridick26 Re: Wezyr IP: *.minolta.pl 27.11.13, 17:22 Ja polecam, i mam nadzieję że tak zostanie :) w 2014 rowniez wakacje z Wezyrem wszystko dopięte na ostatni guzik, samolot,transfer lotnisko->hotel->lotnisko rezydenci bez zastrzeżeń 2013 www.holidaycheck.pl/hr/a3baf961-6529-383f-9d8b-ba7e1b4a5413/-/review/35a72ef7-105f-353a-9d77-fe9aee019215?reviewsOrder=0 2010 www.holidaycheck.pl/hr/d0842384-92f0-3c71-bb25-0efdfc6812a4/-/review/98917a16-6585-3b15-aec1-97fbfe874723?reviewsOrder=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ndface Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 10:25 ja wykupilam wlasnie wakacje 2014 z Wezyrem. powiem szczerze, ze troche sie obawiam, bo sa rozne opnie na temat biura. Pocieszam sie tym, ze wiekszosc niezadowolonych klientow ma zastrzezenia do wybranego przez siebie hotelu a nie konkretnie do organizacji wyjazdu. ja hotel sprawdzilam bardzo dokladnie i raczej tutaj nie powinno byc niespodzianki... ale jednak jakis tam stresik jest... Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: Wezyr 21.12.13, 09:24 ja w tam tym roku właśnie ich wybrałem bo mieli najmniej wpadek z przelotami w tym roku niestety nie gdyż ich terminy i oferta nie pasują do moich planów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.13, 17:50 Byliśmy i znowu z nimi jedziemy a to o czymś świadczy....oby tak zawsze dobrze pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś