IP: *.chello.pl 27.01.10, 15:38
Pierwszy raz zdecydowałam się na Wezyra. Jakie macie doświadczenia z tym biurem?
Obserwuj wątek
    • Gość: konrad Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 15:48
      przyzwoite biuro, specjalizują się głownie w Turcji i Egipcie, byłem z nimi na
      wczasach i było ok, warto skusić się na wycieczki fakultatywne bo są dobrze
      zorganizowane pozdrawiam
    • Gość: Ad Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 21:20
      Dla mnie najgorsze biuro z jakim wyjeżdżałam, nigdy więcej, zepsute
      wakacje w Turcji. Poszperaj po forum, było wiele postów o tym
      biurze, ba, nawet telewizja kręciła o nich programy (negatywne).
      Jedyne co mieli na poziomie to wycieczki fakultatywne.
      • Gość: ktosik Re: Wezyr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 11:55
        Jak biuro może zepsuć wyjazd?
        opóźnienia lotu - to wina przewoźnika, narzekania na hotel - cóż,
        trzeba sprawdzać, co się wybiera, poszperać na forum, poczytać
        opinie, pooglądać zdjęcia, a narzekania na rezydenta - hmmm ludzie
        maja czasem oczekiwania, że ktoś ich będzoie za rączkę prowadził.
        • Gość: Ad Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 20:21
          Drogi Ktosiku, wyjeżdżam od lat z różnymi biurami podróży, mam duże
          doświadczenie i spory dystans, jednak z Wezyra nie skorzystam
          ponownie.
          Nie było żadnego opóźnienia lotu, po prostu oferta zupełnie
          rozminęła się z tym co zastaliśmy na miejscu. I nie chodziło o 1
          hotel. Nie narzekam na rezydenta, tylko na biuro.
        • Gość: qwe Re: Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.10, 06:00
          opóźnienia lotu - zgoda
          zmiana terminów lotu - moim zdaniem wina biura, które podpisuje odpowiednie
          umowy z linią lotniczą określając m.in. limity bagażu i właśnie dni i
          preferowane godziny lotów
          hotel - ja bardzo starannie staram się wybierać odpowiedni hotel i do tej pory
          tylko 1 raz miałem zastrzeżenia do pokoju, który akurat otrzymałem, ale nie do
          samego hotelu, ale na prawdę można się zdenerwować jeżeli wybiera się hotel A w
          miejscowości X, a po przylocie otrzymuje się informację, że zakwaterują nas w
          hotelu B w miejscowości Y.

to np. tak jakbym wykupił wczasy np. w Jastarni a potem okazało się, że będę
          jednak np. w Juracie

a wybierając hotel zwraca się uwagę również na miejscowość w jakiej jest on
          położony

niestety biura podróży tego jakoś nie mogą zrozumieć

może powinny tylko sprzedawać oferty typu TRAF lub RULETKA
          i np. kupujemy wyjazd na Kretę do hotelu X*, a na miejscu dowiemy się który
          hotel i w jakiej miejscowości bo czy ma znaczenie czy będziemy w Amoudarze czy
          w Chanii :-))))
          • Gość: tomm Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:42
            ja nie mam złego zdania o tym biurze, wszystko ok, terminowy odlot, transfer w
            jedną i drugą stronę do hotelu i z hotelu ok, na miejscu nowoczesny hotel do
            tego ciekawe wycieczki fakultatywne , minus tego biura,że drogo ,wydawało się
            drożej niż z innymi biurami, ale za to można liczyć na dobre pokoje
            • Gość: ja Re: Wezyr IP: *.chello.pl 31.01.10, 19:51
              Ja mam hotel z Wezyra , który jest też w ofercie GTI i w tym ostatnim jest drożej.
            • joanna_poz Re: Wezyr 04.02.10, 11:33
              My akurat mieliśmy hotel, który był oferowany również przez inne
              biuro i w Wezyrze był tańszy.
    • Gość: Zibi73 Re: Wezyr IP: 94.75.124.* 03.02.10, 10:43
      Korzystalem z Wezyra jakis czas temu i moim zdaniem najwazniejszy jest wlasciwy
      dobor hotelu. Podam przyklad - wybralismy hotel 5* - Utopia World niedaleko
      Alanyi. Razem z nami leciala dziewczyna ktora wziela rowniez hotel 5* - nie
      pamietam nazwy. Ceny byly identyczne za to wrazenia skrajne. My cali w
      skowronkach - hotel spelnil wszystkie nasze oczekiwania(bajkowe widoki na morze,
      jedzenie, rozrywki,sporty, prywatna plaza, standard, czystosc) zas kolezanka
      wrocila znerwicowana bo wszystko bylo nie tak.
      Polecam wiec dokladna weryfikacje hoteli i poczytanie opinii. Szczerze polecam
      Utopie choc z tego co wiem teraz jest bardzo droga bo klienci zorientowali sie
      jaka maja jakosc. Ale cos za cos...
      A co do biura...lot ok, transfer ok (choc Hotel Utopia byl najdalej od
      lotniska), rezydentka oferowala wycieczki - skorzystalismy z jednej - Pammukale
      - bez uwag. Raczej nikt nie narzekal na biuro.
      • Gość: turtystka Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 11:59
        Z Wezyrem byłam kilka lat temu w Turcji. Nie polecam - hotel tragedia mimo 4
        gwiazdek (osoba pełnopłatna na łóżku polowym!). Gdyby nie interwencje w szefa
        hotelu (wielokrotne) przez osobę znającą dobrze język niem. to do końca
        zostałoby to polowe łóżko. Na pomoc rezydenta nie ma co liczyć - tylko kręci i
        to na rzecz Turków. Potwierdzić stanu faktycznego też nie chce. Koszmar.
        • Gość: Lidia Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 18:29
          Ja byłam w hotelu gdzie nie działała klima (lipiec!!!), jedzenie na
          2 dniową wycieczkę personel hotelowy zapakował nam w gazetę, część
          turnusu wylądowała w szpitalu po spożyciu "cudownych" potraw
          serwowanych przez hotel na 40-stopniowym upale na zewnątrz (w hotelu
          była restauracja z klimą, ale w ramach oszczędności jedzenie
          podawano przy basenie przy plastikowych stolikach). Generalnie
          panował totalny syf w tym hotelu. Codzienne interwencje u rezydenta
          nie działały, biuro ciągle przysyłało kogoś nowego kto udawał głupa,
          że nie wie o co chodzi. W końcu sami wezwaliśmy dyrektora hotelu i
          była niezła awantura. Biuro umyło ręce.
          Od tamtego czasu jeżdżę z innym biurem i jestem zadowolona (nie
          powiem z jakim, bo zaraz mnie ktoś posądzi, że jestem pracownikiem),
          z Wezyrem - dziękuję.
          Zresztą nawet TNV wysłał kiedyś dziennikarzy udających turystów do
          jednego z hoteli w Turcji, impreza zorganizowana przez Wezyr,
          porażka, prawie jak na moim turnusie.
          • Gość: Lidia Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 18:30
            TVN oczywiście.
    • joanna_poz Re: Wezyr 04.02.10, 11:32
      byliśmy 2 razy w Wezyrem w Turcji (2008, 2009 r)- z małym dzieckiem,
      więc i wymagania mieliśmy spore:)
      wszystko było w porządku, z wakacji wróciliśmy b. zadowoleni.
      • florentynka Re: Wezyr 04.02.10, 15:23
        Też byłam dwa razy z Wezyrem w Turcji. Wszystko było dokładnie tak, jak miało
        być. Wracałam bardzo zadowolona.
        Potem zdradziłam Wezyra z Jet Touristic i tam była porażka - z opisu hotel
        wydawał się luksusowy, w rzeczywistości zapłaciłam za 4 gwiazdki, dostałam 2.
        • bionda83 Re: Wezyr 05.02.10, 20:42
          moim perfidnym sprzedawczym zdaniem wezyr ma najwiecje hoteli, zarowno dla
          klienta ekonomicznego jak i wyamgajacego, hotele z najwyzszej polki, fajne
          autokary, gti wymiekka ;) ALE TUI I SCAN CZESTO NA TE SAME HOTELE MA FAJNIEJESZE
          CENY, WARTO POROWNAC, OCZYWISCIE TYLKO DLA KLIENTA :D PZDR
    • ars5 Re: Wezyr 18.05.13, 08:36
      Gość portalu: nuta napisał(a):

> Pierwszy raz zdecydowałam się na Wezyra. Jakie macie doświadczenia z tym biurem
      > ?

NIGDY WIĘCEJ, celowo wprowadzają w błąd Polaków, robiąc sobie z tego dobry interes. Amelia beach SIDE hotel w ofercie 5* funduje ludziom wrażenia spania w budynku pod amfiteatrem pełnym grzyba, smrodu i zaduchu. Pokoje w Polsce rezerwujesz jako standard ale jeśli nie wybierzesz z widokiem na morze, to idziesz pod amfiteatr. Koszmar, ludzi płaczą na recepcji - dla niektórych wakacje życia, za dopłatę Hotel żąda od 140 do 260 euro, moich znajomych nakłaniali do podpisania takiego papieru że nie będzie składał reklamacji - uważaj! Hotel w ofercie jest do dzis
      • Gość: Monika Re: Wezyr IP: *.42.6.180.alfanet24.pl 18.05.13, 13:10
        Lecę z Nimi 30 czerwca do hotelu Eftalia Village -ciekawe gdzie wyląduję hmmmm .....Rezerwację mamy na pokój rodzinny typu B ( 3 pokoje w jednym )
        • ars5 Re: Wezyr 19.05.13, 07:03
          Sprawdź w biurze podróży raz jeszcze gdzie jest to miejsce, niech pokaże Tobie czy ten sektor z pokojem należy do budynków standardowych, do Nas teraz piszą ludzie którzy też zostali oszukani. Oczywiście to jest Turecki właściciel więc jemu zależy tylko na Niemcach, Polaków mają za nic. Sprawdź bo szkoda pieniędzy, my byliśmy nasty już raz w Turcji, zawsze było doskonale, zawsze, tylko nie z Wezyrem gdzie potraktowano nas jak w obozie.
          • drhasut Re: Wezyr 19.05.13, 12:55
            Zachęcam do podzielenia się swoimi wrażeniami na portalu Reklamacyjny.pl - www(dot)reklamacyjny(dot)pl
            Zapewne jest więcej wyrolowanych, może uda się ich zebrać i trochę przytrzeć nosa nieuczciwości.
            Ostatnio ludzie z Reklamacyjnego zajęli się: Neckermanem www.youtube.com/watch?v=rG2u30E8NRc

Niechaj oszuści sczezną!
            www.moj.reklamacyjny.pl/reklamacje/61/katalog-neckermanna-lato-2013
            • Gość: Lyra Re: Wezyr IP: *.static.getin.3s.pl 20.11.13, 11:19
              Proszę osoby, które były z Wezyrem w ostatnim czasie o opinię jak spisało się biuro. Znalazłam fajną ofertę na lato 2014 a nigdy z nimi nie latałam
              • Gość: Ridick26 Re: Wezyr IP: *.minolta.pl 27.11.13, 17:22
                Ja polecam, i mam nadzieję że tak zostanie :) w 2014 rowniez wakacje z Wezyrem
                wszystko dopięte na ostatni guzik, samolot,transfer lotnisko->hotel->lotnisko
                rezydenci bez zastrzeżeń

2013

www.holidaycheck.pl/hr/a3baf961-6529-383f-9d8b-ba7e1b4a5413/-/review/35a72ef7-105f-353a-9d77-fe9aee019215?reviewsOrder=0
                2010

www.holidaycheck.pl/hr/d0842384-92f0-3c71-bb25-0efdfc6812a4/-/review/98917a16-6585-3b15-aec1-97fbfe874723?reviewsOrder=0
              • Gość: ndface Re: Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 10:25
                ja wykupilam wlasnie wakacje 2014 z Wezyrem. powiem szczerze, ze troche sie obawiam, bo sa rozne opnie na temat biura. Pocieszam sie tym, ze wiekszosc niezadowolonych klientow ma zastrzezenia do wybranego przez siebie hotelu a nie konkretnie do organizacji wyjazdu. ja hotel sprawdzilam bardzo dokladnie i raczej tutaj nie powinno byc niespodzianki... ale jednak jakis tam stresik jest...
                • volvo74 Re: Wezyr 21.12.13, 09:24
                  ja w tam tym roku właśnie ich wybrałem bo mieli najmniej wpadek z przelotami
                  w tym roku niestety nie gdyż ich terminy i oferta nie pasują do moich planów
                  • Gość: gość Re: Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.13, 17:50
                    Byliśmy i znowu z nimi jedziemy a to o czymś świadczy....oby tak zawsze dobrze pozostało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka