asia1aasia 26.04.10, 21:22 Czy ktoś słyszał o biurze Lemur Travel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tym czasem Re: Lemur Travel - opinie IP: *.aster.pl 28.04.10, 00:07 Lemur Travel - mieli najfajniejsze balony na targach kwietniowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 19:15 Witam Odłam Orbisu tak słyszałam - więc ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysio Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 00:19 Tak. Myśle, że może być OK. Wyszli z Orbisu i założyli nową firmę. Popatrzymy i zobaczymy co dalej. Oglądałem ich stronę. Wygląda całkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
traveladvisor Re: Lemur Travel - opinie 09.05.10, 21:59 Zainteresowanych nowym organizatorem wycieczek, zachęcam do lektury krótkiego wywiadu z prezesem, Jarosławem Mojzychem. Zdradza on m.in. skąd wziął się pomysł na specyficzną nazwę i jakie nowe kierunki szykuje Lemur Travel. Przeczytaj: wywiad z Lemur Travel Odpowiedz Link Zgłoś
roxis Re: Lemur Travel - opinie 11.05.10, 00:07 ciekawe jest to z tą miłością..l'amour hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genia Re: Lemur Travel - opinie IP: *.dynamic.lte.plus.pl 02.10.12, 17:09 pytaj prezesa, na pewno wie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tosia-84 Re: Lemur Travel - opinie 28.10.13, 00:04 No i Lemurek zakończył działalność. A szkoda. Byłam z nimi na wakacjach w tym roku i z przyjemnością wybrałabym się z nimi za rok. A tu taka niespodzianka. Ale przynajmniej widać, że to było porządne biuro, nie ciągnęło biznesu do ostatniej chwili zostawiając ludzi na lodzie. *** Szanowni Państwo, Informujemy, że w dniu 30.09.2013 nasza firma kończy działalność. Decyzję o zamknięciu biura podjęliśmy po przeanalizowaniu możliwości rozwoju w aktualnej sytuacji ekonomicznej. Dziękujemy tym wszystkim spośród Państwa, którzy obdarzyli nas zaufaniem. Było nam miło, że w okresie niespełna czterech lat istnienia na rynku, udało się nam zgromadzić tak liczną grupę klientów. Niestety, realia zmusiły nas do podjęcia decyzji o zakończeniu dzialalności. Podkreślamy, że wszyscy klienci, którzy wykupili miejsca w naszych imprezach, uczestniczą w nich bez jakichkolwiek zmian. Nasza decyzja w żadnym stopniu nie wpłynęła na jakość obsługi klientów. Ani jeden klient nie poniósł z tego powodu szkody. Życzymy udanych podróży, Zespół Lemur Travel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly Re: Lemur Travel - opinie IP: *.noname.net.icm.edu.pl 11.05.10, 10:09 znajoma jakos ostatnio wykupila w lemurze wyjazd na lato. jak juz wroci dam znac jak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visitor Re: Lemur Travel - opinie IP: *.sgh.waw.pl 13.05.10, 11:44 no ja wlasnie tez sie nad nimi zastanawiam i chyba sie skusze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 23:29 Byłam z Lemur Travel w zeszłym roku na Rodos. Było super! Wspaniały hotel, pilot. Niskie ceny. Ogólnie - miałam zdecydowanie najlepszy zestaw atrakcji. W tym roku też mamy jechać z Lemurem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 00:34 > Byłam z Lemur Travel w zeszłym roku na Rodos. Było super! bardzo dobry tekst, po za tym ze firma powstała w kwietniu 2010 roku. jak byłaś z nimi na Rodos do założyciele lemura nawet nie wiedzieli ze takie biuro stworzą. eh PR-owcy bez lania takiej wody :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 00:06 Byłam w hotelu Lymberia. Był bardzo dobry. Byłam z Lemur Travel. W tym roku także jedziemy z tym biurem. Nie rozumiem o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiH Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:38 Gość portalu: krysia napisał(a): > Byłam w hotelu Lymberia. Był bardzo dobry. Byłam z Lemur Travel. > W tym roku także jedziemy z tym biurem. Nie rozumiem o czym piszesz. Krysiu piszesz o tym, że byłaś w zeszłym roku, jak twierdzisz z Lemur Travel, a firma została zarejstrowana w lutym 2010 a rozpoczęła działalność w kwietniu. Więc wprowadzasz w błąd forumowiczów. Mam nadzieję, że robisz to nieświadomie. www.infoveriti.pl/firma/348142/lemur-travel/warszawa/annopol/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnesss Re: Lemur Travel - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 23:54 najlepszy zestaw to raczej byl w erze, nie w lemurze ;)ale to juz nie ten watek. swoja droga to hotel lymberia wyglada na przyjemny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borg99 Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 14:21 Skąd wiesz, że założyciele Lemura w zeszłym roku nie wiedzieli że założą takie biuro? Siedzisz w ich głowach? A może jesteś jednym z nich? Możesz to wyjaśnić?. Forumowicze chętnie dowiedzą się więcej o tym biurze. A widać, że wiele o nim wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Lemur Travel - opinie 30.05.10, 19:59 Gość portalu: Borg99 napisał(a): > Skąd wiesz, że założyciele Lemura w zeszłym roku nie wiedzieli że > założą takie biuro? Siedzisz w ich głowach? A może jesteś jednym z > nich? Możesz to wyjaśnić?. Forumowicze chętnie dowiedzą się więcej o > tym biurze. A widać, że wiele o nim wiesz. oj Krysia zapomniałaś że ip widać ...zmiana nicka nic nie dała..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borg99 Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 01:21 Co Ty pleciesz? Szkoda, że Hihi nie zechciał odpowiedzieć na moje pytanie. Skąd ma wiedzę o tym co siedziało w głowie założycieli Lemura. Czy jest jednym z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
traveladvisor Re: Lemur Travel - opinie 04.06.10, 13:25 Decyzja o założeniu nowej spółki musiała powstać znacznie wcześniej. Jednak w moim uznaniu, stało się to wówczas, kiedy Orbis został wystawiony na sprzedaż. Pierwsze informacje zaczęły docierać pod koniec grudnia 2009 r. Jak tłumaczy prezes Mojzych w wywiadzie, odejście z Orbisu i założenie nowego biura stało się właśnie w tym momencie, a więc na przełomie grudnia i stycznia. Jeśli ktoś twierdzi, że w zeszłym roku był na wakacjach z Lemurem, to na pewno nie było to biuro podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borg99 Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 00:47 Ciekawy jestem, czy ktoś ma jakieś informacje bardziej szczegółowe o nich. Czy ich wycieczki cieszą się dużym zainteresowaniem. Gdzie można je kupić.Czy ktoś z nimi już gdzieś był lub zamierza jechać? Chodzi mi o ryzyko. Czy warto pojechać z Lemurem. Odpowiedz Link Zgłoś
traveladvisor Re: Lemur Travel - opinie 09.06.10, 01:47 @Borg99 Czy ktoś był? Biuro wprowadziło ofertę na rynek w kwietniu br., więc ocena tego biura jest praktycznie niemożliwa. Nie wiem na kiedy zaplanowano pierwsze wyloty, gdyż w chwili obecnej ich strona www nie działa. Brak możliwości oceny ryzyka działa tu na ich niekorzyść. Część zespołu to byli pracownicy Orbisu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia1aasia Re: Lemur Travel - opinie 09.06.10, 09:29 Juz sie przestraszylam...strona www jak na moje oko dziala. Bede leciala teraz z nimi do Bulgarii to dam znac co i jak.. mam nadzieje, ze bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
somia Re: Lemur Travel - opinie 16.06.10, 23:07 Lemur Travel to firma założona przez byłych pracowników Orbisu. Po faktycznym zakończeniu działania Orbisu jako touroperatora (w Polsce jest sprzedawana oferta litewska), część ludzi przeszła do Lemura. Pracują z tymi samymi hotelami co wcześniej Orbis. Wygląda na to, że robią to taniej niż poprzednio, co nie dziwi - w Orbisie prezesów i dyrektorów są tłumy i trzeba pokryć te wszystkie koszty. Wygląda na to, że ryzyka wyjazdu z nimi raczej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 10:02 Pisza ze maja 20 lat doświadczenia a nie ma ich nawet w spisie Polskiej Izby Turystyki, ja bym omijał szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
travel-back Re: Lemur Travel - opinie 15.07.10, 23:06 Odpowiadam adrianowi (pomijam reklamę). Ja bym nie omijał. Przeciwnie. Sam korzystam - i namawiam innych do korzystania - z raczej mniejszych biur. Takie biura nie upadają, a klienci traktowani są w nich zwykle lepiej. Pamiętasz ostatnie bankructwa? Były to biura wielkie: BIg Blue, El Greco, itp. A Polska Izba Turystyki to żarty. Żeby tam być wystarczy wpłacić składkę. Zapisują każdego. Przecież PIT jest miejscem, w którym znajdują schronienie wieloletni działacze zasłużeni "na odcinku turystyki", sowicie opłacani z tych składek. To muzeum. Jak chcesz zobaczyć jak wyglądał PRL - pogadaj z PIT-owcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 23:37 Mam podobne zdanie. W zeszłym roku byłam z 7 Islands i było ok. A to też nowe biuro. W przeszłości jeździłam z potentatami jak np. Orbis i często miałam wrażenie, że jestem nieważnym szczegółem w biznesie. Przyjrzę się temu Lemurowi i może z nim także pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sega Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 22:29 Wróciliśmy niedawno z Bułgarii. Byliśmy tam z Lemur Travel. Wszystko było bardzo dobrze zorganizowany. Hotel bardzo dobry. Rezydent też. Myślę, że można z nimi jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robo Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 00:27 Wątek ten podejmuję z linku traveladvisora. Wygląda na to, że jest to biure warte uwagi. Czy mam rację? Chociaż konkretnych postów z opisami doświadczeń z Lemur Travel jest u mało. Czy ktoś może coś tu jeszcze dodać? Odpowiedz Link Zgłoś
traveladvisor Re: Lemur Travel - opinie 17.08.10, 03:04 To biuro zaczęło swoją działalność dopiero w kwietniu, więc nie ma jeszcze aż tak dużej liczby turystów, którzy mogliby podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Po wakacjach okaże się, czy i ile było złożonych reklamacji czy skarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar+Jag Re: Lemur Travel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 10:37 Właśnie niedawno wróciliśmy z Bułgarii. Byliśmy w hotelu Zornica. Nie ukrywam, że początkowo nie mieliśmy pewności jak będzie. Tym bardziej, że cena była niska. A wiadomo, ze niskie ceny bywają podejrzane. Ale było super! Świetny pilot,przyjemny hotel. Wszystko zorganizowane bardzo dobrze. Żadnych różnic w porównaniu z dużymi biurami (a jeździmy co roku). A nawet przeciwnie. Było lepiej. Sprawdziliśmy i polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Lemur Travel - opinie IP: 217.153.33.* 27.08.10, 12:18 A jak się nazywał/ nazywała rezydent / rezydentka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancyk Re: Lemur Travel - opinie IP: *.centertel.pl 10.07.11, 23:49 Ja wybieram się z rodziną w sierpniu z tego biura do Bugarii do hotelu Zornitsa Sands. Piszesz że biuro ok i hotel też :) to się cieszę i mam nadzieje że po powrociee też napisze pozytywną opinię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Lemur Travel - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 20:40 Polecam to biuro, potrafili się elegancko zachować i zwrócić 100% wpłaty za niezrealizowany wyjazd do Egiptu w lutym tego roku. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Lemur Travel - opinie IP: 94.127.110.* 11.07.11, 15:44 Witam. Czy ktoś już był z tego biura na letnich wakacjach, np. w Chorwacji? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N77 Re: Lemur Travel - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 14:00 ODRADZAM!!! Poleciałem z nimi na Kretę i na miejscu okazało się żę przepłaciłem pewnie z 30%. Nieprofesjonalni naciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Lemur Travel - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.11, 21:56 To o tym, ze przepłaciłeś dowiedziałeś się dopiero na miejscu? Nie widziałeś cen będąc w Polsce? Zacząłeś je porównywać dopiero na Krecie? Dziwne. Jadę z nimi we wrześniu i mam nadzieję, że będzie dobrze. Porównałem ceny, ale PRZED wyjazdem i są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N77 Re: Lemur Travel - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 14:42 Wiedziałem, że przepłacam, ale nie dali mi wyboru. W związku z tym że są małym biurem sami chyba nigdzie nie latają, tylko podczepiają się pod duże biura - i są od nich w 100% uzależnieni. W lutym kupiłem u nich wycieczkę do Egiptu, jak zaczęły się rozruchy to chciałem zrezygnować, ale mi nie pozwolili bo podczepili mnie pod Alfa Star - który latał nawet na pusto. Mogłem stracić koszty przelotu, albo odzyskać całą kwotę pod warunkiem że reinwestuję ją u nich. Planowałem wakacje na Krecie i o oferty na Kretę poprosiłem - pokazali mi jedną (żadnego wyboru), w alternatywie Bułgaria albo Turcja (gdzie jechać nie miałem zamiaru). Wiedziałem, że to co mi oferują mógłbym gdzie indziej kupić dużo taniej, ale postawili mnie pod ścianą (gdybym zrezygnował, na jedno by wyszło). Mimo wszystko pojechałem, bo hotel miał dość dobre oceny - na miejscu okazało się, że nie do końca uzasadnione i moje przeczucie że sporo przepłacam w 100% się potwierdziło. Dlatego jeszcze raz odradzam korzystanie z oferty tego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Lemur Travel - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 00:24 Ja jednak jadę :) Nie na Kretę, tylko do Hiszpanii. Ceny porównalem, hotele też. Wszystko to wygląda ciekawie. Napisałeś, że są to nieprofesjonalni naciągacze. Na szczęscie! O wiele gorzej byłoby gdyby to byli naciągacze profesjonali :) Pozdrawiam, napiszę po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywlczyni Re: Lemur Travel - opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 28.07.11, 00:01 Witam. Byłam razem z mężem w 2009r w Hiszpanii na Majorce (konkretnie Porto Colom hotel Cala Marsal) z biura podróży Orbis. Wrażenia super. Powiedziałam sobie że kiedyś tam wrócę. Jedzenie, obsługa, hotel, miejsce i plaża, rezydentka, po prostu wszystko mi odpowiadało. Teraz gdy mam małe dziecko chciałam się tam wybrać. Szukałam ofert i nic. Aż tu przypadkiem trafiłam na TO forum i odkryłam Lemur Travel. Oczywiście mają ten sam hotel. Bez ryzyka skorzystam z ich oferty. Hotel i miejsce polecam osobom ceniącym sobie raczej spokój. Chociaż atrakcji, i miejscowość i hotel oferuje sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Lemur Travel - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 23:37 Nie polecam Biura Podróży Lemur Travel. Korzystaliśmy z ich usług w 2011 r - Hiszpania. Jedynie przelot był w porządku, a tak to na każdym kroku było coś nie tak. Nie taki przejazd z lotniska do hotelu, nie taki pokój, oczekiwano od nas zapłaty za łóżeczko dziecięce a w ofercie było za free. Rezydentka nie wiedziała o naszym przyjeździe, dowiedziała się po naszym telefonie do niej. A najgorsze jest to że Biuro Podróży Lemur Travel olało nas jak rzetelnie napisaliśmy co jest źle i co należy poprawić. Ani dziękuję, ani przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catty Re: Lemur Travel - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.12, 11:19 Byliśmy na Costa Brava 2 tygodnie (teraz we wrześniu od 15ego) z Lemurem. Bardzo fajny wyjazd; Zamieszanie było tylko na lotnisku z czarterem - ale to nie tylko my, z kilku biur podróży tak ludziska mieli, i była to raczej wina linii EnterAir - sobota to przemiał najgorszy, pewnie dlatego; ale co do reszty wyjazdu to same plusy; bardzo fajne miasteczko, hotel, za nieduże pieniążki bardzo przyzwoity (według mnie bo zależy kto po co jedzie i czego oczekuje). Hotel traktowaliśmy jako bazę wypadową do zwiedzania jak największej części Katalonii, głównie kilka dni Barcelona; rezydentka była dostępna, mieliśmy z nią spotkanie na drugi dzień, ale nie korzystaliśmy z opcji wycieczek itd. Wróciliśmy też normalnie. Było naprawdę super. To co chcieliśmy, nie zawiedliśmy się na niczym. Nieduże biuro podróży ale daje sobie dzielnie radę, więc mogę szczerze polecić - mają głównie oferty "nie wypasione" a przez to i cenowo do ogarnięcia. Jak mówiliśmy ile nas kosztował pobyt 2tyg w takim rejonie to nikt nie mógł uwierzyć że tak mało :) Co do reszty kosztów - zwiedzanie na maxa to już inna sprawa, ceny euro na nasze pln dają się we znaki, ale warto, piękny rejon - Katalonia, na każdym kroku jest co zobaczyć. Wracając do Lemur Travel - polecam, nie zawiedliśmy się! :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś