gaja-gaja 06.05.10, 20:01 Witam, czy ktoś współpracował z tym biurem jak pilot? Jak tak, to będę wdzięczny za opinię. Jakie stawki proponują za pilotaż? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hayabusa100 Re: opinie o biurze REGO-BIS 06.05.10, 22:07 No tak - łatwo jest napisać "szkoda gadać"... Ja właśnie wróciłam z objazdówki dla nich i żadnego złego słowa nie mogę powiedzieć. Autokar, hotele, przewodnicy bez zarzutu, biuro i odprawa również. Nie wiem czego helio-trop wymaga więcej... Pozdrawiam! Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
voyagerpl Re: opinie o biurze REGO-BIS 06.05.10, 22:10 "nie wiem czego helio-trop wymaga więcej" Godziwego wynagrodzenia,jasno napisał To ze biuro zapewnia przewodnika jest standartem , a nie ukłonem w stronę pilota,przyzwoite hotele na trasie też. Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: opinie o biurze REGO-BIS 06.05.10, 22:23 W zeszłym roku umawiałam się z nimi na sezon. Grafik przygotowany, wszystko ustalone, pozostało tylko podpisać umowę. W połowie maja pani, z którą wszystko ustalałam, poinformowała mnie, że szefowa ma alternatywny grafik. Potem odebrałam jeszcze kilka nerwowych telefonów, ale grzecznie podziękowałam i na żadną imprezę z nimi ostatecznie nie pojechałam - zatem nie wypowiem się, jak wygląda realizacja, bałagan przed wystarczająco mnie zniechęcił ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa100 Re: opinie o biurze REGO-BIS 06.05.10, 22:56 Dobre hotele na trasie??? I tym większym touroperatorom się zdarzają wpadki i wstyd pilota przed turystami gwarantowany... Przewodnicy na każdy dzień??? Tak, na pewno, można pomarzyć /nie ukrywajmy prawdy!!!/ Stawki??? Nie mi oceniać bo pojadą piloci i za 100 zł i za 350 zł za jakąś imprezę... Ja miałam super hotele, wszędzie przewodników i stawkę, z której jestem zadowolona. Nie wymagam niczego więcej! Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
helio-trop Re: opinie o biurze REGO-BIS 06.05.10, 23:19 Jako że zostałem wywołany przez hayabusa100 do odpowiedzi, więc odpowiadam: niczego więcej niż to, o czym piszesz nie oczekuję od biura podróży. Jak widać nie każdy może na taki serwis liczyć, dlatego na forum wypowiadamy się o swoich doświadczeniach. Cieszę się, że masz pozytywne doświadczenia z tym biurem, ale moje są zupełnie inne, nota bene bardzo podobne do opisanych przez id.kulka. Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa100 Re: opinie o biurze REGO-BIS 06.05.10, 23:25 Więc może inaczej - ja odpowiadam z perspektywy pilota imprez objazdowych po Włoszech. Nie wiem jak "robią" inne kraje. Jeżeli gaja-gaja ma pytania odnośnie pracy dla nich na tym kierunku to chętnie odpowiem. Pozdrawiam! Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
ischwona Re: opinie o biurze REGO-BIS 25.05.10, 18:01 Ja również mam odnośnie ich pytanie. Bo puki co to ja staram się dowiedzieć czy wogóle jakiś wyjazd z nimi mi wyjdzie. Ustalałam z nimi grafik już na maj. Rozumiem, że w Grecji są problemy, ale jak napisałam Pani maila z zapytaniem co z wyjazdem na początku czerwca do Bułgarii to dostałam maila z wiadomością, że tego wyjazdu nawet nie było w sprzedaży i że po połowie miesiąca czerwca dopiero zaczną się wyjazdy. Nie wiem, czy biuro ogólnie ma problem ze sprzedażą i informacją pilotów wcześniej o tym, że jakiś wyjazd się odbędzie czy nie... Sama się zastanawiam, czy nie zrezygnować z współpracy z nimi, która się nawet nie zaczęła. Odpowiedz Link Zgłoś
w.syrek Re: opinie o biurze REGO-BIS 25.05.10, 18:30 haha, to witam w klubie. Z tym, że ja od kilku dni już czekam na informacje o które prosiłem. Nie wiem czy ktoś w ogóle sprawdza tam skrzynki mailowe :/ 3 czerwca miałbym pierwsze wahadło. Z tego co mówisz chyba go nie będzie. Może i lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
ischwona Re: opinie o biurze REGO-BIS 25.05.10, 18:40 to 3 czerwca do Bułgarii było i nie będzie wahadła. Bo ja miałam jechać i się dowiedziałam, że nie było tej wycieczki w sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
w.syrek Re: opinie o biurze REGO-BIS 25.05.10, 18:48 Ja po prostu jutro zadzwonię bo na maila nie ma sensu czekać. Ja mam wahadło na Grecję, ale nie dostałem informacji o odwołaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ischwona Re: opinie o biurze REGO-BIS 25.05.10, 18:50 był jeszcze wyjazd do Grecji z tego co wiem w tym terminie, ale lepiej zadzwonić, choć Grecja w tym roku słabo idzie i wątpię, że jakiekolwiek biuro pojedzie do tego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
ischwona Re: opinie o biurze REGO-BIS 25.05.10, 18:53 najlepiej zadzwonić, może okaże się że się wyjazd odbędzie. Jak coś to proszę o opinie o Biurze Rego-bis na forum Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: opinie o biurze REGO-BIS 26.05.10, 10:59 Mi kilka cześniejszych terminów także odpadło, ale były to objazdówki. Wahadła, jak narazie mam potwierdzone od końca czerwca. Nie liczcie za bardzo na terminy wcześniejsze, gdyż ciężko jest zebarć grupę na wyjazd przed rozpoczęciem wakacji. Pozdrowionka, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
w.syrek Re: opinie o biurze REGO-BIS 26.05.10, 12:31 Na dzień dzisiejszy wyjazdy mają rozpocząć się od 12 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_wo Re: opinie o biurze REGO-BIS 26.05.10, 23:30 Jeździłam (parę sezonów temu) z nimi na wahadła do Grecji.... póki szło bez problemów to i ja i biuro było szczęśliwe... szlif dla młodych pilotów na pewno niezły- jak to na wahadłach... (oswajanie z autokarem i mówieniem do grupy itp.) Do tego granice serbska i macedońska- niezła lekcja z negocjacji... jeśli chodzi o biuro to jakoś to szło... choć listy uczestników i fakty były znane jak to się mówi very last minute.... no i kwestia wysłuchiwania niezadowolonych klientów jadących z innych miast niż Katowice, i muszących się przesiadać z tzw.antenek na dworcu PKS w Katowicach... czasem czekając godzinami.... no coż... Odpowiedz Link Zgłoś
frog5dh Re: opinie o biurze REGO-BIS 22.06.10, 18:04 Jako pilot z nimi nie jeździłam i chyba nie będę choćby nie wiem co mi proponowali. Ja w tym biurze wykupiłam tylko pobytowe dla grupy 50 osób. Nigdy więcej żenada i dziadostwo. Każdemu odradzę to biuro. zero kompetencji, zero informacji jeszcze se dodatkowo kazali płacić za rezydenta, oczywiście że nie zapłaciłam. Więc nie dziwią mnie wasze wypowiedzi na temat współpracy naprawdę wam współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
bemore Re: opinie o biurze REGO-BIS 29.06.10, 12:51 Ja też czekam od dłuższego czasu na JAKIEKOLWIEK dane na temat moich wahadeł, a pierwszy już za tydzień! Dosłownie nic nie wiem, ani dokąd dokładnie cobym mogła się przygotować, ani za ile, choć pytałam już kilkakrotnie. Może Wam podali stawki wahadłowe? Jaki mają system rozliczania - za dzień? za całość? od kilometrów? Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: opinie o biurze REGO-BIS 29.06.10, 13:23 Kochana młodzieży - tyle będzie wahadeł, ile turyści wykupią wczasów. A tyle wykupią, ile zarobili pieniążków w ubiegłym roku. Ogólnie zarobili mniej, bo kryzys. Odłożony efekt tego kryzysu (nawet, jeśli gospodarka się podnosi) odczuje turystyka w tym roku. Firmy turystyczne poumawiały się z pilotami na te wahadła, bo naobiecywać nic nie kosztuje. Przy niefrasobliwej nadprodukcji pilotów napędzanej przez organizatorów kursów młody pilot będzie super happy, jak dostanie mglistą obietnicę jakiegokolwiek kursu. Sprzedaż idzie słabo a ci, których pomimo wszystko stać na wakacje nie jeżdżą autokarami po 30 godzin i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ischwona Re: opinie o biurze REGO-BIS 29.06.10, 13:29 Ja mam wyjazd rzekomo jutro i do tej pory nic nie wiem. Jak dzwonię to wciąż słyszę, żeby się uzbroić w cierpliwość, że zostanę o wszystkim poinformowana, ale bez przesady ile można czekać, aż otrzyma się informacje odnośnie wyjazdu. Brak informacji to domena tego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
guideguide Re: opinie o biurze REGO-BIS 29.06.10, 19:49 ischwona napisała: > Ja mam wyjazd rzekomo jutro i do tej pory nic nie wiem. Jak dzwonię to wciąż > słyszę, żeby się uzbroić w cierpliwość, że zostanę o wszystkim poinformowana, > ale bez przesady ile można czekać, aż otrzyma się informacje odnośnie wyjazdu. > Brak informacji to domena tego biura. Dlaczego sie zgadzacie na takie warunki ? Z braku innych dochodow ? Odpowiedz Link Zgłoś
bemore Re: opinie o biurze REGO-BIS 30.06.10, 02:29 Dlaczego? To bardzo proste. Jestem adeptką i chcę wystartować w tym zawodzie, co wcale nie jest takie proste, bo wszędzie chcą doświadczonych, jakby nie pamiętając, że każdy kiedyś zaczynał. Więc pokornie zaczynam od wahadeł dla przetarcia - ostatecznie każde doświadczenie jest cenne (choć nie za WSZELKĄ cenę). A sposób traktowania w RegoBisie jest conajmniej dziwny. Z jednej strony chcemy świetnie przygotowanych pilotów, a z drugiej mówimy im, że jadą dzień przed. Paranoja! Drodzy doświadczeni Koledzy i Koleżanki! Podzielcie się spostrzeżeniami: jak startowaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
w.syrek Re: opinie o biurze REGO-BIS 02.07.10, 21:08 Ja miałem dla nich jeździć na wahadła ale nie miałem żadnego kontaktu. Nawet na początku odmówiłem kilka wycieczek żeby już nie mieszać skoro mam mieć wahadła ale żadnych wahadeł nie ma i nie będzie. Dałem spokój i jestem zadowolony bo zamiast ciągle czekać aż pani z biura łaskawie napisze maila, (o telefonie to można zapomnieć), jeżdżę na normalne imprezy. Wam też tak radzę, odpuśćcie sobie te wahadła, póki nie jest za późno. Skoro teraz są problemy z kontaktem to co będzie kiedy będziecie w trasie? To biuro nie jest rzetelne i nie boję się tego powiedzieć okłamuje pilotów. Biuro ma się za Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: opinie o biurze REGO-BIS 06.07.10, 19:08 Witam, czy komuś wkońcu udało się pojechać jak do tej pory na jakieś wahadło?! Bo jest to dla mnie dziwne, że do tej pory nie odbyło się żadne. Przychodzi mi na myśl jedno...obiecano te same terminy kilku osobom i teraz tak to własnie wygląda. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
w.syrek Re: opinie o biurze REGO-BIS 06.07.10, 20:55 Ja miałem mieć od 27.06 wahadła na Grecję na 100 % bo wtedy zaczynały się obozy. Do dziś żadnej informacji. Jak napisałem w poprzednim poście zrezygnowałem z oczekiwania. Nie chcę mieć z tym touroperatorem nic wspólnego. Współczuję tym, którzy w końcu pojadą. Oby nie musieli w nagłej sprawie kontaktować się biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha_gutkin Re: opinie o biurze REGO-BIS 06.07.10, 21:15 Tak jest jak myślisz i to nie tylko z pilotami, bo ja miałam jechać dziś z tym biurem jako wychowawca na obóz do Chorwacji i Pani napisała mi maila 15 godzin przed wyjazdem że "nagła sytuacja " i nie moge jechać... ŻENADA Z TYM BIUREM Odpowiedz Link Zgłoś
ischwona Re: opinie o biurze REGO-BIS 07.07.10, 11:06 nananana1 napisała: >Przychodzi mi na myśl jedno...obiecano te same terminy kilku osobom > i teraz tak to własnie wygląda. Ja się też nad tym zastanawiałam. Bo za każdym razem kiedy do nich dzwonię słyszę, że Pani odprawia pilota, więc wychodzi na to, że ktoś jednak z nimi jeździ, ale jak to wygląda to nie wiem. Może warto by było przypadkowo znaleźć się w Katowicach na miejscu zbiórki i zobaczyć jak to wygląda, czy na pewno nikt nie jeździ. Ja miałam jechać 30.07 do Grecji i 6.07 do Chorwacji i na żaden wyjazd nie pojechałam. Pani odwołanie wyjazdu wytłumaczyła tym, iż jedzie tylko rezydent a w przypadku Chorwacji więcej pomrukiwała niż używała konkretów. Bo biedna pracownica biura została obarczona w jednej chwili wieloma problemami. Nie oszukujmy się pilot musi sobie radzić z kumulacją problemów, tak samo pracownik biura więc tłumaczenie się gwałtownym natężeniem problemów nie jest wytłumaczeniem. Najwyraźniej ani piloci, ani turyści nie chcą z nimi jeździć bo są niekompetentni. A oni sobie zaklepali więcej pilotów, żeby jak jedni zrezygnują mieć z kim jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
w.syrek Re: opinie o biurze REGO-BIS 07.07.10, 12:55 Rekrutacja odbywała się w kwietniu o ile dobrze pamiętam. Wyjazdy miały rozpocząć się od połowy maja, dziś mamy lipiec i sądzę, że nikt z nas do tej pory z nimi nigdzie nie pojechał. Ze względu na zapewnienia biura wielu z nas z pewnością odmówiło wiele wyjazdów. Mam nadzieję, że opinia na temat tego biura dotrze do wszystkich. Kiedy już będzie jakiś wyjazd mogą mieć duży problem ze znalezieniem pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: opinie o biurze REGO-BIS 07.07.10, 19:37 Pytam z ciekawości, bo miałam też troche tych wahadeł od nich mieć (Hiszpania, Bułgaria, Chorwacja) i niestety, ale jest cisza ze strony biura. Wcześniej obiecano mi objazdówki po Turcji, rzekomo 100% potwierdzone, nagle odwołane. Gdy ja musiałam odmówić jedno wahadło z przyczyn osobistych, Pani bardzo sie oburzyła. Dodam, iż było to dużo dużo wcześniej zgłoszone i nawet miałam na swoje miejsce zastępstwo. Ale jak widać chyba jeszcze nic nie pojechało. A jeśli pojechało, to fajnie by było gdyby te osoby odezwały się. Okaże się, ilu osobom obiecano tą samą pracę... Powodzenia, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
bemore Re: opinie o biurze REGO-BIS 09.07.10, 22:55 Powoli, powoli dochodzimy do istoty. Jeśli rzeczywiście tak jest, że zaklepują kilku pilotów, to jest po prostu nieuczciwe i trzeba mówić o tym głośno. Przecież tracimy czas! Piszcie jakie macie terminy, a dojdziemy do prawdy. Ja: 15.07, 24.07 i 2.08 Włochy - obozy Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: opinie o biurze REGO-BIS 10.07.10, 09:34 Przychodzi mi jeszcze jedno na myśl, jak tak patrzę na ten ich grafik...w sumie praktycznie na każdy termin jest przypisanych kilku, kilkunastu pilotów. Wynika z tego, że tyleż samo miało jechać autokarów w danym terminie. Ale coś mi sie nie chce wierzyć, żeby na każdy termin wysyłali średnio po 10 autokarów. Jeszcze z takim cudem gospodarczym sie nie spotkałam!! :) Czyli jedzie zapewne jeden autokar, jeden pilot, a reszta...szkoda słów. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
w.syrek Re: opinie o biurze REGO-BIS 10.07.10, 15:14 > Piszcie jakie macie terminy, a dojdziemy do prawdy. Ja: 15.07, 24.07 i 2.08 > Włochy - obozy Nie ma sensu wypisywać wszystkich terminów bo z pewnością wszyscy mamy ten sam grafik przesłany z biura. Wyraźnie jest tam przydzielone kilku pilotów do jednego terminu w to samo miejsce. To wszystko jest śmieszne i żenujące. Lepiej dać sobie spokój i nigdy nie zaczynać z tymi "profesjonalistami". Jednak mam nadzieję, że na przyszły sezon nikt tak naiwny nie będzie i nie da się wciągnąć na fikcyjny grafik, fikcyjnych wycieczek (i z tego co wynika po ich bujnej sprzedaży) organizowanych przez już wkrótce fikcyjne biuro. Uczmy się na błędach. Dobrze,że mamy forum gdzie możemy się informować o tego typu oszustach. Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: opinie o biurze REGO-BIS 10.07.10, 16:40 w.syrek napisał: > mam nadzie > ję, że na przyszły sezon nikt tak naiwny nie będzie i nie da się wciągnąć na fi > kcyjny grafik, fikcyjnych wycieczek (i z tego co wynika po ich bujnej sprzedaży > ) organizowanych przez już wkrótce fikcyjne biuro. Uczmy się na błędach. Dobrze > ,że mamy forum gdzie możemy się informować o tego typu oszustach. ... wiesz jak to z tą nadzieją?.... czyją jest matką? Teraz to dotknęło Was, w zeszłym roku - rocznik wcześniejszy, jeszcze wcześniej - też "wchodzącą grupę". To się kiedyś nazywało "płacić frycowe", w wojsku też "kot" przestawał dostawać "w futro" dopiero gdy przyszedł nowy pobór. Na przyszły sezon też będzie cała rzesza nowych pilotów, którzy bardzo będą chcieli odpracować koszty kursu i ten p r o c e d e r który uprawiają NIEKTÓRE biura ich właśnie dotknie, bo to ciągle nauka na SWOICH BŁĘDACH. Piszemy, narzekamy, jęczymy, ostrzegamy - A POTEM ŻADEN NOWY TEGO NIE CZYTA, bo leży gdzieś tam głęboko, a z WYSZUKIWARKI przeważnie nie korzystamy! Nie ma innej rady jak stworzyć NOWY WĄTEK pt. "Nierzetelne biura" w którym będzie LISTA tworzona przez poszkodowanych - ABY OSTRZEGAĆ NOWYCH PILOTÓW! Ten wątek będzie tak długo podciągany do góry (żeby był widoczny) aż znikną powody jego utworzenia - CZYLI ZNIKNĄ PROCEDERY NIERZETELNYCH BIUR. Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: opinie o biurze REGO-BIS 10.07.10, 17:35 Listę biur które oszukują pilotów znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,30389,114022057,114022057,Nierzetelne_biura.h tml Oszukano Cię - w swoim poście wklej ten spis i dopisz "tego", który Cię oszukał. Odpowiedz Link Zgłoś
mountainguide Re: opinie o biurze REGO-BIS 11.07.10, 00:13 Mam takie pytanie- czy nie lepiej wzorem nas przewodników podpisywać umów z karami umownymi np. za zerwanie umowy w takim, a takim czasie przed rozpoczęciem zlecenia?? np. odwołanie imprezy ze strony biura dzień przed to przymus wypłacenia 70%(wartość przykładowa) stawki etc. Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: opinie o biurze REGO-BIS 11.07.10, 09:10 Problemem jest naprodukcja pilotów z formalnymi uprawnieniami, bez doświadczenia i z głową nabitą przekonaniami, że czeka na nich intratna fucha (bo przecież do każdego wyjazdy "z ustawy" przypisany jest pilot). A przynajmniej będzie sobie pojeździć po świecie za friko. A w przyszłym roku na każdej uczelni znowu pojawią się ogłoszenia w stylu "koszt kursu i egzaminu zwraca się już po dwóch wyjazdach". Trzeba głośno trąbić, że pilotów z uprawnieniami i tak jest co najmniej 3 razy tyle, co pracy dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: opinie o biurze REGO-BIS 11.07.10, 09:25 Kochani Koledzy...mylicie się...dlaczego uważacie, że wszyscy tutaj obecni to młodzi i niedoświadczeni, którzy musza zapłacic frycowe. Ja je zapłaciłam dawno temu... Dla mnie te wahadła to miały być takie "zapchaj dziura", dlatego nie płaczę i nie rozpaczam z tego powodu, gdyż mam w to miejsca inne zlecenia. O biurze słyszałam różne opinie, jeździli moi koledzy i koleżanki i nie mieli takich problemów, dlatego też dziwi mnie fakt, jaki z tego wyniknął. I nie jest to przestrogą, a próbą uzyskania informacji. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
w.syrek Re: opinie o biurze REGO-BIS 11.07.10, 11:48 Ja jestem w podobnej sytuacji. Nie traktowałem tych wahadeł na poważnie tylko po ostatnim sezonie jako zabezpieczenie. W związku z tym, że rekrutacja była wcześnie chciałem zaklepać sobie na wszelki wypadek zlecenia. Opinie na temat tego biura także czytałem i nie było negatywnych więc mówienie, że ktoś nie potrafi szukać nie traktuję osobiście. Nie płaczę też z tego powodu bo już kilkakrotnie pisałem, że sobie odpuściłem i jest mi to nawet na rękę. Wielokrotnie chciałem przełożyć wahadło na rzecz innej wycieczki, nikt ze strony biura nie odpowiadał więc sprawa sama się wyjaśniła - nie ma wahadła. Chodzi o to, że każdy kiedyś zaczynał. Młodym jest się trudno wybić i szukają każdej okazji. Warto ostrzegać przed nieuczciwymi biurami by wiedzieli na czym stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha_gutkin Re: opinie o biurze REGO-BIS 12.07.10, 13:45 Mam takie pytanie- czy nie lepiej wzorem nas przewodników podpisywać umów z > karami umownymi np. za zerwanie umowy w takim, a takim czasie przed rozpoczęcie > m > zlecenia?? np. odwołanie imprezy ze strony biura dzień przed to przymus > wypłacenia 70%(wartość przykładowa) stawki etc. JA W PRAWDZIE NIE JESTEM PILOTEM ALE WYCHOWAWCĄ I TEŻ ZOSTAŁAM OSZUKANA PRZEZ TO BIURO JAK MNÓSTWO INNYCH OSÓB KTÓRE MIAŁY Z NIM I JECHAĆ NA OBOZY, NAM TEŻ WYSŁANO BŁĘDNE GRAFIKI I JEŚLI CHODZI O UMOWĘ TO NA SPOTKANIU ORGANIZACYJNY USŁYSZELIŚMY "Umowy będą podpisywać państwo w dniu wyjazdów u pilotów wycieczki" - więc biuro się nieźle zabezpieczyło żeby nie wypłacać kasy. Także z wychowawcami maja taki sam bałagan jak z pilotami. A jeśli chodzi o pilotów którzy mili jechać na obozy, to ktoś wspominał że może więcej autokarów jeździ w jednym terminie- tylko do Chorwacji jadą 2, do Bułgarii 3 w jednym terminie a reszta wszytko 1(wiem bo mówili to na spotkaniu organizacyjnym dla wychowawców) Odpowiedz Link Zgłoś
w.syrek Re: opinie o biurze REGO-BIS 12.07.10, 14:48 Ale spotkanie organizacyjne mieliście bo piloci nie mieli, przynajmniej nic mi o takowym nie wiadomo. A czy orientujesz się czy w ogóle coś od nich wyjechało? Chociaż jeden autokar? Pytam z czystej ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha_gutkin Re: opinie o biurze REGO-BIS 12.07.10, 17:01 z tego co wiem to jeżdżą na te autokary, ale Pani z biura odwołała mi wyjazd jeden dzień przed, wiec w sumie to już nie jestem pewna czy te obozy faktycznie mają miejsce(albo przynajmniej czy wszystkie zaplanowane), bo np. mam jechać do Bułgarii od 14 sierpnia i do dziś Pani mówi tylko "nie wiem jaką będziemy mieć sprzedaż" więc wiadomo że tutaj coś jest nie tak, bo jakie biuro miesiąc przed wyjazdem mówi że nie wie jaka jest sprzedaż, przecież bardzo mało osób załatwia wykupowanie obozu dla dziecka na ostatnią chwilę. A możecie podać imię osoby, która zajmowała się rekrutacja pilotów, bo ciekawa jestem czy to jest ta sama os.? Odpowiedz Link Zgłoś
car00line Re: opinie o biurze REGO-BIS 20.07.10, 10:31 fajnie że w ogóle była tak łaskawa że poinformowała Cię DZIEŃ PRZED <kpina> że nie jedziesz, do mnie w ogóle nie zadzwoniła ! to się nazywa szacunek i lojalność Biura wobec swoich pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
car00line Re: opinie o biurze REGO-BIS 14.07.10, 20:17 haaa.... czyli moje 11 wahadeł odchodzi ;( xD wyjazd mam 18... a tu ani widu ani słychu żadnych informacji, telefonów, zainteresowania... cóż...;] 'czy te wyjazdy są pewne- tak proszę Pani są pewne' pojeżdzone........ Odpowiedz Link Zgłoś
kas2sienka Re: opinie o biurze REGO-BIS 16.07.10, 16:57 ..a ja robiłam dla nich objazdówkę...Włochy - 2 autokary - 2 pilotów. stawka normalna (na warunki Katowic i Bielska), bo jak ktoś sobie marzy 450 to może w warszawie, ale wątpię. niespodzianek nie było. przewodnicy lokalni byli. jeździłam z gorszymi biurami kas2sienka Odpowiedz Link Zgłoś
agatha_gutkin Re: opinie o biurze REGO-BIS 18.07.10, 13:00 > jeździłam z gorszymi biurami > kas2sienka dobrze powiedziałaś"jeździła" bo w całej tej sprawie chodzi o to że my w ogóle n ie jeździmy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: opinie o biurze REGO-BIS 12.08.10, 13:59 Witam, czy ktoś z Was miał może też obiecany pilotaż Chorwacji objazdowej w terminie 10-19 września? Pytam, poniewaz ja miałam zaklepany ten termin jeszcze w kwietniu. Potem po "numerach" z wahadłami pytałam sie kilkakrotnie Pani K. czy ta impreza jest aktualna. Oczywiście żadnej odpowiedzi nie otrzymałam. A dzisiaj widzę pojawia się ogłoszenie, w którym poszukiwani sa piloci na tą właśnie imprezę. To zaczyna robić się irytujące... Pozdrowionka, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
helio-trop Re: opinie o biurze REGO-BIS 12.08.10, 16:42 Witaj w klubie ! Pozostaje nam mieć nadzieję, że może jednak kogoś z nas wyśle na tę imprezę. Gdzie widziałaś ogłoszenie, o poszukiwaniu pilota na tę imprezę ? Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: opinie o biurze REGO-BIS 12.08.10, 17:07 Ogłoszenie ukazało sie dzisiaj na Netturze. Ja na nadzieje nie licze, mam już inna imprezę w tym czasie, więc jesli chcesz...to jedz. Ja już trzymam się z daleka od Rego Bisu, bo albo mają rozdwojenie jaźni albo niezły burdel w papierach. Odpowiedz Link Zgłoś
helio-trop Re: opinie o biurze REGO-BIS 12.08.10, 22:24 Ten burdel niestety sprawia wrażenie zamierzonego i w tym jest cały problem ! Odpowiedz Link Zgłoś
ashiii Re: opinie o biurze REGO-BIS 14.08.10, 22:37 no proszę... ja też miałam jeździć z rego bisem... ba, miałam nawet wszystkie wahadła po kolei od czerwca do września, bo akurat tak się złożyło, że wypadały w przerwach pomiędzy tymi z innego biura.. No ale pod koniec maja, kiedy zaczęłam pytać o konkrety, zaczęły się kwasy.. z początku wydawało mi się, że to akurat tylko mnie tak potraktowano, ale z tego, co tu czytam, to oni zaklepują sobie po 20 pilotów na wyjazd :D rzetelne wahadła są z BUT-a - byłam raz i było całkiem spoko - jedyny minus, że karzą wysyłać esemesy z każdej granicy, i to jeszcze chyba na dwa numery <!> z tego co pamiętam, no i stawki takie cieniutkie... Ale przynajmniej nie zmieniają zdania na tydzień przed ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agatha_gutkin Re: opinie o biurze REGO-BIS 23.08.10, 14:30 Haha i oczywiście co usłyszałam 2 dni przed" no niestety bla bla bla..." Można sie było spodziewać;/ Jeszcze Pani z biura napisała "może w przyszłym roku, ale już nic nie obiecuję, bo ciągle po głowie obrywam" - a ona się dziwi, to po cholere obiecywali i spieprzyli ludziom wakacje (tzn. tym którzy mili zaklepane wyjazdy tylko z nimi), z reszta i tak w przyszłym roku będę sie trzymała z daleka od REGO-BISu jak pewnie większość z nas Odpowiedz Link Zgłoś
helio-trop Re: opinie o biurze REGO-BIS 23.01.11, 18:44 Pozwoliłem sobie podnieść wątek w związku z opublikowanym właśnie przez to biuro zapotrzebowaniem na pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
nuny89 Re: opinie o biurze REGO-BIS 14.07.11, 08:42 Żałuję, że wcześniej nie trafiłam na to forum. Nawet nie zawracałabym sobie głowy ofertą pracy tego biura. Zachowali się wręcz klasycznie gwarantując mi dwa wyjazdy w tym sezonie i zaniechując kontakt ze mną wraz z początkiem czerwca. NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO od poprzedniego sezonu. Przestrzegam przed tym biurem pracodawcą! Odpowiedz Link Zgłoś