saskia1 20.06.10, 20:53 Witam, moze ktos wie jaki jest koszt w tym roku parkingu na : Fusina, Tronchetto. Będe jechała od Cesentico i nie wiem gdzie mam bliżej no i taniej. A moze ktos zna koszt kolejki na San Marino? w obie strony?? Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malediwypiotrs Re: Fusina, tronchetto 20.06.10, 21:33 Wybierasz z menu ZTL bus a następnie tarrife Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Fusina, tronchetto 20.06.10, 22:06 San Marino : kolejka 4 eu grupowy w obie strony Tronchetto zależy od dnia i typu autokaru.Nawet do 350 eu. Zniżka jest na euro 4 i 5 ,szkoły oraz jeżeli masz zarezerwowany statek (zniżka w sumie niewielka)-musisz na check-poincie podać kod albo okazać voucher. No i oczywiście jeżeli masz hotel ,obiad (rzadko bywa:)) lub prom. W cenie możesz stać na parkingu 30 min potem zjedżasz na parking na część ladową. Z Fusiny dawno nie korzystałam -więc nie znam aktualnych cen ale na pewno jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia1 Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 08:21 Dziekuje Wam bardo, ostatnio byłam na P. Sabioni ale miałam tam hotel, podbitą listę przez szkołę a terz nie mam nic a organizator nie ma o wenecji pojecia więc wszystko robię sama. Jeszcze raz dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 08:26 Jak to jest młodzież i jedziesz z Cesenatico to jedź na Fusinę- nawet nie zastanawiaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
malediwypiotrs Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 09:15 bluemar napisała: > Z Fusiny dawno nie korzystałam -więc nie znam aktualnych cen ale > na pewno jest taniej. bluemar! Czy to aby nie Ty tak często krytykuszejsz młodych pilotów za to, że nie potrafią korzystać z dobrodziejstw internetu??? Ja podałem link do szczegółowego cennika w każdym miejscu w Wenecji i wokół Wenecji i na każdą okazję. Rozumiem, że próbujesz streścić własnymi słowami ten cennik ale czy naprawdę nie znalazłaś tam ceny na Fusinę???:-) "Przytykał kociół garnkowi..." bluemar napisała: > Jak to jest młodzież i jedziesz z Cesenatico to jedź na Fusinę- > nawet nie zastanawiaj się. Oj, oj, oj... Może jednak się zastanów!!! Różnica w cenie wjazdówki dla młodzierzy pomiędzy Fusiną i Tronchetto wynosi 10-20EUR w zależności od kalendarza. Z Tronchetto w zamian będziesz miała tańśzą łódź a i ewentualnie możesz przejść pieszo jak będzie trzeba. Nie wspomnę już, że przejazd mostem na wyspę też jest jakąś tam atrakcją. Bluemar! Jak możesz doradzać jak nie potrafisz korzystać z internetu i jak piszesz dawno na Fusinie nie byłaś... Co w takim razie decyduje, że piszesz komuś, że nie ma się nad czym zastanowiać? A i owszem, jest! Saskia! Zastanów się czy ktoś taki co dawno nie był i nie potrafi korzystać z podanych w internecie wskazówek powinien pisać, że nie ma się nad czym zastanawiać... Decyzję sama podejmij. Ceny już powinnaś znać! Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 10:48 Jakby kolega :) wpadł kiedyś do San Marino to polecam taki zapach : Calvin Klein "Obsession". Odpowiedz Link Zgłoś
malediwypiotrs Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 11:57 bluemar napisała: > Jakby kolega :) wpadł kiedyś do San Marino to polecam taki zapach : Calvin Klein "Obsession". Miałem te perfumy już chyba 1998 roku... Zdaje sobie sprawę, że od kiedy dali Ci w SM parę gratisów w perfumerii wydaje Ci się, że nigdzie indziej już na świecie pilot perfum nie kupuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 10:51 Jakby kolega :) wpadł kiedyś do SM to polecam taki zapach : Calvin Klein "Obsession". Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 11:24 "Kolega" już tym określeniem dawno śmierdzi. Jemu potrzeba "Antyobsession". Nie musi być od Calvina Kleina i w dodatku w Republice SM - każda apteka wyda na receptę od odpowiedniego specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
malediwypiotrs Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 12:00 free-znowak napisał: > "Kolega" już tym określeniem dawno śmierdzi. Jemu > potrzeba "Antyobsession". Nie musi być od Calvina Kleina i w dodatku > w Republice SM - każda apteka wyda na receptę od odpowiedniego > specjalisty. Najważniejsza jest zawsze szansa na wyleczenie. Rozumiem więc Twoje rozczarowanie free-znowak kiedy okazało się, że jesteś beznadziejnym przypadkiem bez żadnych szans na uzdrowienie... To Twoja frustracja z tego powdou zapewne tak śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
saskia1 Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 13:26 Kochani moze złosliwosci dośc co??? jesli chodz o mnie to nie jestm młodym pilotem, tylko takim co to nie pamięta cen , he he, bo to zmienne jest Odpowiedz Link Zgłoś
tarlaff Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 10:09 bluemar napisała: > No i oczywiście jeżeli masz hotel ,obiad (rzadko bywa:)) lub prom. Ok, ale na obiad to chyba nie ma zniżki, bo Pass Alberghi można otrzymać tylko przy pobycie? Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 10:40 Racja -na sam obiad nie ma zniżki, ja w marcu miałam tylko obiad i zniżkę ale to zostało sklasyfikowane jako udział w wydarzeniu kulturalnym (grupa była uczestnikiem spotkania). Odpowiedz Link Zgłoś
tarlaff Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 10:47 bluemar napisała: > zniżkę ale to zostało sklasyfikowane jako udział w wydarzeniu > kulturalnym (grupa była uczestnikiem spotkania). A pamiętasz może jaki to był rodzaj zniżki? "J"? I czy trzeba było okazać jakieś dokumenty dodatkowo (wcześniej)? Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 11:23 Grupa miała na piśmie potwierdzenie uczestnictwa w wydarzeniu kulturalnym.Wystarczyło okazanie.Nie pamiętam czy to był akurat J ale chyba tak. Odpowiedz Link Zgłoś
malediwypiotrs Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 12:03 Ja to mam wrażenie, że tą zniżkę dostałaś dlatego, że im się wydawało, że to Ty ten obiad będziesz gotować... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tarlaff Re: Fusina, tronchetto 21.06.10, 12:50 Kulturalne przyrządzanie posiłku w ramach cyklu "Bigos nad Adriatykiem" to zawsze wydarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś