Dodaj do ulubionych

gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczarowały

IP: 46.112.122.* 03.07.10, 22:12
W katalogach biur podróży zawsze jest wszystko pięknie opisane :)
a więc jakie miejsca was rozczarowały ?
nie chodzi mi tutaj o hotele ( tych nie oceniamy) i organizację wyjazdu ale
samo miejsce, kraj lub miasto.

Najbardziej rozczarowały mnie:

- Wyspy Kanaryjskie - Fuentaventura, Lanzarote - oprócz całorocznej pogody nie
widzę sensu aby jechać tam ponownie - brak zieleni powoduje u mnie kompletny
brak zadowolenia z wczasów

miejsca do których będę wracać:
- Tajlandia i okolice :)
- Sardynia :)
- Rzym

oczywiście gust każdego jest inny :)
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 03.07.10, 22:20
      Wszędzie gdzie byłem było fajnie, do innych krajów wracam chętniej, do innych mniej.
      Lubię Grecję, Turcję,Hiszpanię, USA, Włochy tam chyba jeżdżę najczęściej.
    • magdalaena1977 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 03.07.10, 22:41
      U mnie największe rozczarowania to miejsca, o których wielokrotnie słyszałam i
      które były fajne, ale nie aż tak niesamowite jak sie spodziewałam.

Np. Wenecja - no cóż miasto, woda, gołębie, szkło Murano. Ale gdzie ta cudowna
      Wenecja ? ;-)
      Niemniej każdego zachęcam, żeby pojechał tam i sam sprawdził.

Z kolei moje największe zagraniczne zachwyty to atrakcje, o których nigdy
      wcześniej nie słyszałam. Przewodnik prowadzi, wchodzę i ... aaaaaaa jaaaak tuuu
      pięęęknieee
      Np. Bazylika Cystern w Stambule czy Volubilis.
      • amat1 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 04.07.10, 09:45
        taaak. Wenecja i Agadir, dwa rozczarowania
        • Gość: colin Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.chello.pl 04.07.10, 10:15
          Uwielbiam Egipt i wracam tam bardzo chętnie ze względu na rafy i
          morze Czerwone ale zupełnie inaczej wyobrażałem sobie El Goune i
          pewnie więcej tam nie wrócę.Poza tym Tunezja i Turcja po dwóch
          pobytach w tych krajach więcej nie polecę .
          Uwielbiam Grecję i Egipt.
        • Gość: portalu Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.183.230.200.dsl.dynamic.eranet.pl 04.07.10, 21:27
          Ile godzin byłyście w Wenecji?
          • magdalaena1977 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 05.07.10, 07:29
            Gość portalu: portalu napisał(a):

> Ile godzin byłyście w Wenecji?
            Pewnie z 10. Tak samo jak osoby, które wcześniej opowiadały mi jak było super.
            • Gość: portalu Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.183.228.14.dsl.dynamic.eranet.pl 06.07.10, 16:09
              magdalaena1977 napisała:
              > Pewnie z 10. Tak samo jak osoby, które wcześniej opowiadały mi jak było super.

W takim razie współczuję. Ja mieszkałem w zabytkowym centrum Wenecji 3 dni i jak
              by mnie było stać to wracałbym tam na dużo dłużej.
              • Gość: gosc Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.cable.wsm.wielun.pl 02.08.10, 00:06
                też nie mogę zrozumieć ludzi wydających kategoryczną opinie po
                bardzo pobieżnym poznaniu jakiegoś miejsca, a w Wenecji byłam chyba
                4 razy, ostatnio 4 dni i ciągle wracam niezadowolona, bo mam tyle
                jeszcze do zobaczenia, takim miastem do powrotów jest równiż Rzym
                ale i wiele, wiele innych we Włoszech i nie tylko
                • funghettino Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 07.09.10, 13:42
                  de gustibus...niektorym po 5 minutach, ba po kilku sekundach, dech odbiera, innym sie nie podoba. dla mnie wenecja to piekny zabytek, ale nie skradla mi serca, ot co. od razu mowie, ze w wenecji bylam kilka razy, zebrane do kupy beda pewnie ze dwa tygodnie pobytu; moge stwierdzic, ze widzialam duza czesc miasta, choc z pewnoscia nie wszystko.
    • Gość: qwe Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.chello.pl 04.07.10, 12:42
      mnie rozczarowała wyspa KOS
      byłem tylko tydzień, ale zwiedzania jest na max 2 dni

natomiast byłem 5 razy na Gran Canarii i jeszcze klika razy planuję
      • Gość: turysta Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.chello.pl 04.07.10, 13:53
        a co jest na Gran Canarii takiego fajnego ?
        • Gość: qaz Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 21:54
          wspaniałe są wydmy i życie nocne C.C. YUMBO
          • Gość: turysta Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.chello.pl 04.07.10, 22:26
            a, to ja w nocy lubię spać, a w dzień zwiedzać, czyli nie dla mnie :) nie jadę :)
            • Gość: guanczo Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.146.0.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.10, 13:17
              Gran CAnarie nie bez powodu nazywaja kontynentem w miniaturze,
              masz tam kilka stref klimatycznych - od pustynnej do gorskiej.
              A zwiedzac jest co, oj jest
            • Gość: Pabloooo Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 194.116.198.* 13.07.10, 15:37
              Na Gran Canarii do zwiedzania jest kilka miejsc - Puerto de Mogan, Mogan, Teror,
              Santa Lucia, Las Palmas, Palmitos Park i ogólnie warto przejechać się autem w
              głąb wyspy...bardzo mili ludzie - świetny klimat. Polecam! Tylko nie
              zatrzymujcie się Pleya de Ingles bo to blokowisko jest...
      • an-ex Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 04.07.10, 13:53
        Jeszcze mnie nic nie rozczarowało;-) wracam do Egiptu i Meksyku.I marze
        by znów odwiedzić Tajlandię.
        • Gość: Aneczka Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 83.238.103.* 20.08.10, 08:52
          Rozczarowała mnie Turcja(Alanya) bród, smród i ubóstwo.
          • ar11 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 10.10.14, 09:44
            Jak można napisać, że rozczarowała Turcja, podając właściwe źródło rozczarowania w nawiasie? Alanya, zgoda, miasto przemysłu turystycznego ale cała Turcja to niewyobrażalne w swej ilości atrakcje i miejsca do zwiedzania. Najbardziej sztandarowym przykładem jest chyba Kapadocja ale tam (w Turcji) na każdym kroku napotyka się ciekawe miejsca i obiekty. Swoją drogą, tak to jest jak się leci w dane miejsce tylko do hotelu i korzystać z all inclusivu...
      • Gość: qmka Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.10, 09:32
        No żeby poznać Kos trzeba się trochę wysilić. Fakt, aby zobaczyć te miejsca o
        których mówi rezydent wystarczy nawet 1 dzień. A tak naprawdę sam Asklepion to
        kilka dobrych godzin, dodatkowo jest sporo miejsc gdzie turyści nie docierają a
        są wyjątkowo urocze.
        Wyspa jest słabo oznakowana pod kątem zwiedzania i to może być minus.
        Ja tam byłam 4 razy (po 2 tygodnie) i za każdym razem odkrywam coś nowego.
        Odpoczywam tam jak nigdzie indziej. Są miejsca gdzie cudowna plaza i morze są
        tylko dla Ciebie. Największym minusem tej wyspy jest jej stolica miasto Kos-
        gwarne, pełne turystów.
        • Gość: qmka Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.10, 09:34
          Rozczarował mnie Egipt (Hurghada). Poza fajnym hotelem nic tam nie ma. Plaża
          beznadziejna, tandetne stragany, zero raf- nuuuuda i wręcz momentami brzydko tam.
          Plusem był hotel, basen i pyszne jedzenie.
          • Gość: porzeczka Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 20:44
            100 x tak - Hurghada jest dla masochistów1 Ale polecam Safagę, albo odleglejszy Dahab.
    • Gość: ines Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.rzeszow.mm.pl 04.07.10, 13:52
      To zależy od osobistych preferencji i oczekiwań. Generalnie lubię zwiedzać i nie
      doceniam wczasowych kurortów, ale znam osoby, które po zwiedzeniu miast
      andaluzyjskich przybywszy do jakiegoś miasteczka nad morzem w stylu: betonowy
      hotel na hotelu uznały, że "tu jest dopiero ładnie, a nie w jakiejś Sewilli cy
      Granadzie".
      Dla mnie Alanya, Antalya, Agadir(i inne nowoczesne miasta- kurorty) szpetne są i
      nie oddają piękna Turcji, Maroka. W Tunezji, Egipcie nie byłam.
      Piękne są za to wybrzeża Sardynii i dziki głąb kraju(ciekawe nuragi) ale poza
      miastami , które mnie rozczarowały(to była jedyna sytuacja kiedy żałowałam
      zwiedzania, bo takie "zabytki" jak w Oristano, Nuoro to są w Polsce w co drugiej
      miejscowości).
      Oczarowała mnie Sycylia- i jest co zwiedzać i niezłe miejsca na wypoczynek.
      Podobnie Portugalia.
      Podoba mi się w zasadzie każdy region Francji, ale niektóre większe miasta
      miasta też można sobie darować. Uwielbiam Toskanię i Umbrię i wracam tam tak
      często jak mogę. Piękna jest Chorwacja i Czarnogóra.
      W Grecji byłam raz i jeśli powróciłabym to chyba wypoczynkowo na jakąś wyspę
      możliwie najmniej zadeptaną przez turystów. Ateny to chyba najbrzydsza stolica
      jaka widziałam(oczywiście nie wliczam Akropolu).
      Myślę,że każdy musi szukać pod siebie miejsc .
      • Gość: iva31 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.nat.tvk.wroc.pl 04.07.10, 14:07
        Do Sw.Wlasu w Bułgarii-zero klimatu i paskudne jedzenie. 100 razy lepsza Ravda,
        też maleńka, ale ma w sobie to coś.
        • pietnacha40 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 04.07.10, 16:33
          Egipt - tylko to fajne,co pod wodą było i dzień na pustyni.Lubię
          spokojne nocne wędrówki po mieście,patrzenie na ludzi,zasiedzenie się w
          kafejce.Nie dało rady - nie kupiłam pachnących przypraw,nie napiłam się
          herbaty - po 10 minutach bezsensownej gadki poddawałam się.To trzeba
          lubić.Negocjacje mam na codzień w pracy.
          • magdalaena1977 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 05.07.10, 07:31
            pietnacha40 napisała:

> Nie dało rady - nie kupiłam pachnących przypraw,nie napiłam się
            > herbaty - po 10 minutach bezsensownej gadki poddawałam się.To trzeba
            > lubić.Negocjacje mam na codzień w pracy.
            To ja mam dokładnie odwrotnie. W Maroku targowałam się długo skutecznie i z
            lubością. I nikt z wycieczki nie wierzył, że moja praca nie ma tym nic wspólnego.
    • Gość: barnaba Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.lodz.msk.pl 04.07.10, 17:41
      Krakowski Kazimierz.
      Może inaczej wygląda w wakacje, w letnie noce i podczas festiwali. Wiosną to
      pustka, odrapane kamienice- takie zaniedbane średniowieczne centrum miasta. Do
      tego muzeum w starej synagodze tkwiące jeszcze w epoce zakurzonych gablot
      (dobrze, że chociaż bez kapci).

Zresztą zaniedbane kamieniczki to jakaś przypadłość całego Krakowa. Dużo
      ładniejsze są w "szarej i zaniedbanej" Łodzi, remontów też w Łodzi jakby więcej.

Na szczęście zostaje jeszcze Wawel, Barbakan, Kopiec Kościuszki, Skałka i cała
      masa innych fajnych miejsc.
      • Gość: elka Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 17:54
        Cancun- zdecydowanie nigdy więcej
        Mex Gwatemala bardzo OK
        Riwiera Maya OK, choć hotele snobistyczne
        ale Cancun bije na głowę swoją: betonowością, amerykanizmem, beznadzieja i tyle
        • Gość: turysta Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.chello.pl 04.07.10, 22:29
          a byłaś w USA ?
        • myniek1 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 15.07.10, 14:36
          A dla mnie Cancun super - jeśli ktoś szuka w 100% rozrywkowego,
          bardzo kosmopolitycznego, hałaśliwego miejsca na aktywne wakacje, w
          pobliżu wielu cudów natury i zabytków Jukatanu, z mnóstwem świetnych
          hoteli... to dobry wybór. Jesli ktoś liczy na spokojny wypoczynek z
          rodziną, to raczej nie...
          Dla młodych ludzi takim bliższym i tańszym rozrywkowym kurortem
          (choć w zupełnie innym stylu) może być Alanya.

Najbardziej do tej pory rozczarowała mnie Hurghada (mimo, że sam
          Egipt jest ok): brudna, zatłoczona, nic ciekawego, nawet brak fajnej
          knajpki na świerzym powietrzu: Sharm 100% lepsze!
      • Gość: ania Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 09:18
        ja uwielbiam francję, włochy i grecję

dieta proteinowa
    • Gość: ania Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.range81-155.btcentralplus.com 04.07.10, 18:59
      Egipt :-(,

2 tygodnie to wystarczajaco zeby zobaczyc to co warte zobaczenia, sa ludzie
      ktorzy wracaja ze wzgledu na ciepelko, wode, rafy i lezenie plackiem, ja tego
      nie lubie, dla mnie w Egipcie nie ma juz nic do robienia
    • Gość: Emi Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.sycomp.pl 04.07.10, 19:16
      Przecudowna wyspa Thassos w Grecji,pękne widoki,dużo
      zieleni,cieplutkie morze no i w miare spokojnie nie ma tylu turystów
      polecam.
      • Gość: Anq26 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 23:15
        Myślę, że to nie miejsca rozczarowują a brak znajomości samego siebie i wybór
        miejsca na wakacje na chybił-trafił. Ja jeszcze nigdy się nie rozczarowałam,
        chociaż są miejsca fajne i genialne. Do tych drugich zaliczam Dalyan w Turcji.
        • voyager747 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 04.07.10, 23:25
          No niekoniecznie, jeśli ktoś pisze, że zawiodła go Wenecja, to raczej oczekiwał
          czegoś innego, czytał, oglądał zdjęcia itp. Może czasami zbyt wiele się oczekuje.
          Podobnie czasami ludzie piszą o Nowym Jorku, Paryżu, oczekiwali czegoś innego, a
          tu klops.
      • Gość: ołówek Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 12:35
        Gość portalu: Emi napisał(a):

> Przecudowna wyspa Thassos w Grecji,pękne widoki,dużo
        > zieleni,cieplutkie morze no i w miare spokojnie nie ma tylu turystów
        > polecam.

no dobra, pochwaliłaś się że tam byłaś. ale co to ma wspólnego z tematem?
        (miejsca które ROZCZAROWAŁY)
    • Gość: Kiku_san Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 156.17.58.* 05.07.10, 07:16
      Na rozczarowanie miejscem składa się wiele czynników np. miejsce takie sobie a
      do tego kiepski hotel albo niemiła obsługa i jeszcze nas okradną ;)Mnie
      rozczarowała Liguria - nie cała jako tako, bo są tam oczywiście piękne miejsca,
      ale konkretnie malutka miejscowość Borgio Verezzi - jak dla mnie kompletne
      zadupie, plaża publiczna brudna, plaże prywatne - ceny z kosmosu, wąskie, obok
      ruchliwa droga i jakby tego mało linia kolejowa wzdłuż plaży. Rozczarowała mnie
      też Denia na Costa Blanca - także brudne plaże, w niektórych miejscach wręcz
      smród - w końcu to duży port. Ostatnio nie zachwyciła mnie Tunezja tzn.
      konkretnie Sousse - wprawdzie ciekawa starówka, ale za to mnie okradli, więc nie
      wspominam zbyt mile. Zaznaczam jednak, że wszystkie te wakacje nie były takie do
      końca złe, mam też piękne wspomnienia. Naprawdę okropnie było w Rewalu w dawnych
      czasach - okropne warunki, jedzenie i do tego pogoda pod zdechłym Azorkiem.
      • Gość: . Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.bialnet.com.pl 05.07.10, 08:57
        Rozczarowala mnie Majorka. Być może za dużo oczekiwałam.Niby nie ma
        się do czego przyczepić, bo jest ładnie krajobrazowo, panuje
        względny porządek ale brak jakiegoś "klimatu", który ja czuję na
        wyspach greckich.
        Pozytywnym zaskoczeniem był dla mnie za to Tunis, z tym że poznałam
        je z dobrym przewodnikiem z zupełnie innej strony niż medina (której
        zresztą nie odwiedziłam).
        • Gość: Zenek Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.leon.com.pl 05.07.10, 15:12
          Karpacz-cos strasznego
        • Gość: major Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.146.0.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.10, 13:21
          czy majorke zwiedzalas indywidualnie czy wycieczkowo?
          Mnie sie bardzo podobala ale ... samochodem jezdzac sobie do roznych miejsc.
          I ta mozliwosc zatrzymania sie przy plazy na ktorej nikogo (lub prawie nikogo)
          nie ma. I rozmowy nawet krotki z miejscowymi (przydaje sie hiszpanski :) ), cos
          pieknego.
    • jolasen Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 05.07.10, 20:20
      rozczarowała Capri.nigdy więcej Tunezja
      -chciałabym wrócić do Portugalii(Lisbona cudo,plaże Algarve
      -Rzymu,Toskani
      -polecam Minorkę w czerwcu fiesta
      generalnie Europa w której jest tyle pięknych miejsc......
      • Gość: ines Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.rzeszow.mm.pl 05.07.10, 21:01
        jolasen napisała:

> generalnie Europa w której jest tyle pięknych miejsc.

Mamy pewnie podobny gust. Ja wolę poznać nowe miasteczka Toskanii, Francji niż
        pojechać na egzotyczny wyjazd. Ale ostatnio "zmuszam się" do poznawania zupełnie
        nowych krajów.
        Każde miejsce jest warte zobaczenia, tyle tylko,że niektóre tylko raz. i
        to juz zależy od naszego gustu i oczekiwań, potrzeb.
        Cieszę się,że byłam w Turcji wschodniej blisko granicy z Armenią, Syrią- ciekawe
        miejsca, ale nie chcę tam wrócić. Byłam, zobaczyłam, wystarczy.
        • pietnacha40 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 05.07.10, 22:57
          Też tak mam.Po pierwszym tygodniu w egzotycznym kraju zaczęło mi
          brakować uliczek europejskich miast :D Za to w Europie brakuje mi
          egzotycznych plaż.Żeby się to tak dało połączyć :) mmmmmm
        • Gość: FRANKA Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.w109-213.abo.wanadoo.fr 13.07.10, 17:04
          wpierw trzeba poznac piekne zakatki w swoim kraju, bo tak naprawde
          to malo kto je dobrze zna ,ja poznalam moj kraj francje i nadal
          poznaje ,kilka lat temu sprobowalam w zamorski dapartament (DOM)
          guadeloupe i zakochalam sie w jej pieknych zakatkach ,kwiaty jak z
          bajki ,mnostwo kolorowych ptakow , innych ryb morskich niz jakie sa
          na naszym kontynencie , ogromnych muszli w ktorych zyja pyszne
          stwory podobne do slimaka ,langusty duzo slawnych wodospadow ,a
          woda w morzu karaibskim i atlantyku + 28-30°klimat podzwrotnikowy i
          duza wilgotnosc , czyste plaze ,rhum zwala z nog a owoce prosza sie
          o sprobowanie ,szkoda tylko ze podroz dluga i droga -wybieram sie
          tam w grudniu jesli wydolam --napisze po powrocie ,
          • Gość: k9c Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.10, 10:56
            faktycznie - jesteś rasową Fancuzką :)
    • magdalaena1977 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 05.07.10, 22:47
      Powiem jeszcze - jest sporo miejsc, gdzie jak najbardziej warto jechać, ale nie
      ma sensu wracać drugi raz.
      Np. Wieliczka - byłam tam trzy razy (w czasach szkolnych na różnych
      wycieczkach), uważam, że to niesamowite miejsce, ale IMHO jedna wizyta w życiu
      wystarczy.
    • Gość: amused.to.death Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 189.149.7.* 06.07.10, 04:45
      na razie dobrze wybieram wiec jestem bardziej lub mniej zadowolona:)
      czasami po prostu mniej, ale najczesciej jadac gdzies wiem czego sie
      spodziewac, wiec jadac do turystycznego osrodka nie jestem
      rozczarowana, bo mimo ze tego nie lubie to sie tego spodziewam:)
    • Gość: Kora Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 08:09
      Rozczarował mnie Egipt, w którym byłam tylko raz na 2 tygodnie 7 lat temu i
      raczej już tam nie wroce. W zeszlym roku bylam na Majorce i tez baardzo mnie
      rozczarowala. Mialam o niej zupelnie inne wyobrazenie a rzeczywistosc okazala
      sie diametralnie inna. Rozczarowala mnie rowniez Hiszpania wybrzeze Costa
      Brava. Natomiast mam sentyment do Turcji w ktorej bylam juz 3 razy i bede
      chetnie wracac. Grecja jest fajna ale nie pod wzgledem plaz, ktore sa skaliste
      lub zwirowe.
      • Gość: Wojtek Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.chello.pl 06.07.10, 09:13
        Ja byłem 3 razy w Grecji i zawsze były plaże piaszczyste .
        Turcja widze że jesteś zwolennikiem sauny,bo ja poza dobrą kuchnią
        nic nie widze pozytywnego w tym kraju .
        • Gość: Kora Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 10:03
          Toz tak sie nie spinaj to sa moje odczucia i nic Ci do tego. W Grecji bylam
          tylko raz objazdowo po Peloponezie i tamtejsze plaze mnie nie zachwycily. Co do
          Turcji to trzeba wiedziec gdzie jechac. Wrocilam tydzien temu bylam w Konakli i
          raczej sauny nie mialam bo bylo tak wietrznie ze przez caly pobyt wisialy
          czerowne flagi na plazy o zakazie kapieli z powodu wysokich fal. I nie jezdze w
          Turcji do takich miescowosci jak Bodrum czy Marimaris bo wiem o nich co nieco.
          Na riwerze Egejskiej swietna miejscow jest Didim. Bylam tez w Tunezji moj maz
          byl zachwycony a ja tak srednio ale pewnie tam wroce ze wzgledu na niego.
          Marze jeszcze o Tajlandi ale narazie kasowo nie dam rady.
          • Gość: Wojtek Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.chello.pl 06.07.10, 18:59
            Ja się nie spinam tylko w moim (i nie tylko)odczuciu Turcja to
            sauna,byłem dwa razy Side i Alanya tragedia do tego natarczliwi
            turasy chciwi na kase.Tunezja też mi nie siedzi po również 2
            pobytach .Jeśli chodzi o kraje arabskie to uwielbiam Egipt i morze
            Czerwone oraz świetnie przygotowane pod dzieci i rodziny hotele i
            wspanaiły klimat.
            Grecje zwiedziliśmy kilka lat temu i byłem zachwycony Kretą ,a nie
            gorzej było na Chalkidiki .Pozdrawiam Wojtek.
            • voyager747 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 06.07.10, 19:06
              a coś zwiedzaliście w Turcji ? Pammukale, Kapadocja, Efez, Didyma,Aspendos,
              Priene, Milet,Perge ? Takich miejsc nie ma nawet w Grecji.
              • Gość: Wojtek Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.chello.pl 06.07.10, 20:03
                Zwiedzaliśmy Kapadocje i Pammukale ,ale nie chodzi o zabytki tylko o
                komfort wypoczynku i ciężki klimat w Turcji.Człowiek się poci jak
                świnia ,nie neguje atrakcyjności kraju w zabytki bo nie o tym mowa.
                • voyager747 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 06.07.10, 20:49
                  Czy ja wiem, my zawsze jeździmy w czerwcu i we wrześniu, tak samo jak w Grecji.
                  W lipcu bym się raczej nie wybrał, zresztą np. z Kusadasi i Samos,Marmaris i
                  Rodos,Cesme i Chios to jest kilka kilometrów przez morze.
                  Hotele też w Turcji są lepsze niż w Grecji i ceny niższe, chociaż benzyna
                  okropnie droga.
                  • tm647 A w Króżewnikach była / był. 08.07.10, 17:25
                    Tam warto pojechać. Polecam.
                    • voyager747 Re: A w Króżewnikach była / był. 08.07.10, 21:32
                      wklej fotki, to zobaczymy czy fajnie :)
                    • grassant Re: A w Króżewnikach była / był. 17.07.10, 02:59
                      w Gródku Jagiellońskim był?
            • Gość: Le.O.N. Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.ip.netia.com.pl 13.07.10, 14:14
              A ja bylem w Tr przez ponad rok i wszystkiem miejsca byly lux-malina.
              Turystycznie 1 klasa. Pzdr. Le.O.N.
          • Gość: Misiek Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.sds.uw.edu.pl 07.09.10, 19:16
            > Toz tak sie nie spinaj to sa moje odczucia i nic Ci do tego. W Grecji bylam
            > tylko raz objazdowo po Peloponezie i tamtejsze plaze mnie nie zachwycily.

Sa i na Peloponezie fajne plaże - na południe od Aten... 100m w morze i dalej piasek i woda po pas...

Cudowne piaszczyste plaze widzialem na Korfu, Zakynthos i Krecie.
    • hynde Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 13.07.10, 13:02
      Gość portalu: olek napisał(a):

>
      >
      > Najbardziej rozczarowały mnie:
      >
      > - Wyspy Kanaryjskie - Fuentaventura,

FUERTEVENTURA!!! Nie żadna "Fuentaventura"!!!
    • Gość: ja Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.subscribers.sferia.net 13.07.10, 13:18
      Uwaga na biuro Itaka!!!- katalog to fikcja - kłamstwami i lekceważeniem klientów
      zepsuli pobyt w Marmaris - zresztą odradzam tam pobyt - tamtejsi ludzie już mają
      dosyć turystów - baaardzo brudna woda !!!!, podobnie Ichmeler. Nie czytać tego
      co pisze i obiecuje biuro Itaka - wiedzą, że piszą kłamstwa i unikają na miejscu
      kontaktu z turystami ( biuro na miejscu pobytu po telefonach do samego biura w
      Polsce za każdym odebranym telefonem udaje zaskoczenie i prosi o czas na
      zapoznanie się ze sprawą czyli do końca pobytu- a skargi były wysyłane faksem do
      nich wielokrotnie - ITaka sięgnęła dna i tyle).
      • gonzor Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 13.07.10, 22:11
        Pleciesz - byłem z Itaką, a rzeczywistość przerosła moje oczekiwania. Świetny
        hotel, a tylko kilku Polaków i Ruskich. Polakom ciężko dogodzić, marudy...
      • Gość: pozdro Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.scansafe.net 22.07.13, 13:58
        Bzdety, bylam w Turcji w tym roku, rewelacyjny hotel, rezydent pomocny i osiagalny, czyste cudne plaze i rewelacyjny kompleks basenowy. Swietne wycieczki i animacje. Wszystko zorganizowane i dopiete na ostatni guzik, wrocilismy zachwyceni. To co zastalismy na miejscu - milion razy przerastało opis katalogowy!
    • gulcia77 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 13.07.10, 13:20
      Generalnie rozczarowują mnie wszelkie kurorty. Zaliczyłam Grecję (Knossos i
      Kreta), Włochy i Majorkę. Za dużo ludzi, za gorąco, nienawidzę jak ktoś mi mówi
      co i kiedy powinnam zwiedzać.
      Polecam za to z czystym sumieniem Norwegię, Szkocję i francuską Prowansję oraz
      Alzację. Względem zwiedzania, które uwielbiam nie do pokonania jest Krym i Rumunia.
      Jak chcę "porobić nic" i zwyczajnie się powylegiwać wybieram jakieś zapomniane
      jeziorko na Pojezierzu Drawsko-Pomorskim. Cisza, święty spokój i można się
      napływać za wszystkie czasy w czyściutkiej wodzie. Ale to pewnie dlatego, że nie
      cierpię hoteli za to uwielbiam namiot i plecak.
      • Gość: Polecam Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 153.110.182.* 13.07.10, 14:22
        > Polecam za to z czystym sumieniem Norwegię,

Tez polecam, ale nie wszyscy naraz.
        • gulcia77 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 13.07.10, 14:40
          No fakt, główny urok Norwegii by odpadł. Czyli całe masy samotności w otoczeniu
          niezwykłego piękna.
      • Gość: Klops Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 156.17.79.* 13.07.10, 14:42
        > Generalnie rozczarowują mnie wszelkie kurorty. Zaliczyłam Grecję (Knossos i
        > Kreta), Włochy i Majorkę. Za dużo ludzi, za gorąco, nienawidzę jak ktoś mi mówi
        > co i kiedy powinnam zwiedzać

Bzdura, Majorka i Kreta, zwłaszcza ta druga są wspaniałe - co do mówienia co
        zwiedzać, po prostu robi się to samemu, wynajmuje samochód i zwiedza wg uznania.
        Tłumy są w kurortach i na deptakach, zjeździłem obie wyspy i w wielu miejscach
        za towarzystwo miałem kozice. Polecam zwłaszcza Kretę, jest taka sielska, swojska.
        • gulcia77 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 13.07.10, 14:55
          Wiesz, my tu sobie mówimy o własnych odczuciach :D Moje są takie, a nie inne. Po
          prostu uwielbiam samotność, średnią temperaturę i szukanie mniej popularnych
          miejsc niż te, które oferują wszelkie biura podróży. Ale serdecznie, z całego
          serca polecam Krym. Ja co prawda, zlazłam go autostopem, z namiotem i plecakiem,
          ale wiem, że całkiem przyzwoite hotele, za przyzwoite ceny też można znaleźć. :D
        • Gość: Adam Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.centertel.pl 15.07.10, 18:34
          I tu się z Tobą zgodzę, w takich miejscach to samochód i zwiedzanie na własną rękę.
          Byłem z żoną w zeszłym roku na Krecie, wypożyczyliśmy samochód, zaliczyliśmy
          miejsca "obowiązkowe", ale najfajniej było zapuścić się gdzieś w nieznane,
          miasteczka i wioski jakby z minionej epoki, widokowo BAJKA.

Chętnie wrócę, żeby zwiedzić drugą część wyspy, bo na raz się nie dało :)

A co do rozczarowań - to niestety nasze polskie ZAKOPANE. Dla przeciwwagi
          polecam Krynicę
    • Gość: ninja Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.brodnica.pl 13.07.10, 13:27
      mnie rozczarował egipt... zakochałam się w tamtejszym morzu, ale dla
      mnie egipt jako kraj to jeden wielki śmietnik. I jeśli kiedykolwiek
      miałabym tam wrócić to tylko nad fantastyczne morze czerwone zeby
      ponurkować. Niestety nic więcej mnie tam nie urzekło (i jedzenie
      raczej kiepskie).
      Polecam za to Kretę z jej uroczą Hanią, piękny port w stylu
      weneckim, uprzejmi ludzie i wogóle wyspa urzekająca. Nie polecam
      wycieczek fakultatywnych wykupywanych u ryzydentów. Dużo taniej
      mozna wynając samochód, zabrać dobry aparat fotograficzny i samemu z
      mapą bądź przewodnikiem w ręku pozwiedzac wyspę-naprawdę nic
      strasznego. My rok temu za 90euro wynajelismy starego punciaka i
      kilka dni zwiedzalismy co sie dało. Naprawde niezapomniane chwile..
      i wyśmienite jedzenie ;)
      • jurek7 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 13.07.10, 16:45
        Gość portalu: ninja napisał(a):

> mnie rozczarował egipt... zakochałam się w tamtejszym morzu, ale dla
        > mnie egipt jako kraj to jeden wielki śmietnik. I jeśli kiedykolwiek
        > miałabym tam wrócić to tylko nad fantastyczne morze czerwone zeby
        > ponurkować. Niestety nic więcej mnie tam nie urzekło (i jedzenie
        > raczej kiepskie).
        > Polecam za to Kretę z jej uroczą Hanią, piękny port w stylu
        > weneckim, uprzejmi ludzie i wogóle wyspa urzekająca. Nie polecam
        > wycieczek fakultatywnych wykupywanych u ryzydentów. Dużo taniej
        > mozna wynając samochód, zabrać dobry aparat fotograficzny i samemu z
        > mapą bądź przewodnikiem w ręku pozwiedzac wyspę-naprawdę nic
        > strasznego. My rok temu za 90euro wynajelismy starego punciaka i
        > kilka dni zwiedzalismy co sie dało. Naprawde niezapomniane chwile..
        > i wyśmienite jedzenie ;)

Zgoda, z jednym jednak wyjątkiem. Ciężko jest zaliczyć całą Samarię jadąc samemu
        (właściwie jest to wycieczka jednokierunkowa).
        • Gość: gosc Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.men.gov.pl 13.07.10, 17:16
          Nie wydaje mi sie. Mysmy przeszli. Autobusem z Chani do Samarii, ten
          sam autobus potem zabiera od promou. Wszytsko oznakowane, raczej
          trudno sie zgubic, idzie sie swoim tempem.
          Nie wiem, czemu to problem?
        • gonzor Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 13.07.10, 22:18
          Grecy pukają się w czoło jak widzą Polaków w 50 stopniach, zasuwających w dół
          wąwozu. Oczywiście w klapkach, no przygotowany turysta ma białe skarpety i sandały
    • Gość: HaeS82 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 13:56
      Kowno! O ile Litwa to piękny Kraj, Wilno - czarujące, zaś Kłajpeda taka na swój
      sposób... hmmm... morska, wschodnia i niemiecka zarazem, o tyle Kowno to miasto
      nudne, bez ducha i wyrazu.
      • Gość: pio Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.merinet.pl 16.07.10, 20:48
        Zgadzam sie w zupelnosci. Kowno - bardzo przecietne stare miasto, dosyc
        zaniedbane i bardzo brzydkie nowe miasto. A polozone tak pieknie... W Klajpedzie
        nie bylem, natomiast bardzo polecam Jurmale niedaleko Rygi. Uwaga, wstep do
        miejscowosci platny :)
    • bifka Hiszpania - Słowenia +++ 13.07.10, 14:11
      Costa Brava, Costa del Sol, Costa de la Luz - duże rozczarowanie, betonowo,
      tłoczno, brudno, kuchnia zamiast hiszpańskiej międzynarodowa, zabytki zadeptane,
      drogo i lekceważąco dla turysty.
      Słowenia - tylko 46 km wybrzeża a jakie cudowne kurorty - Piran, Portoroz, Izola
      - adriatyckie perełki architektury, znacznie mniej ludzi a widoki takie jak w
      Chorwacji, drożej ale standard wszystkiego duuużo lepszy, mnóstwo zwiedzania -
      Bled, zamek Predjamski w jaskini, pieczary Postojna, góry Triglav itp., słowem
      wszystko co najlepsze w Chorwacji bez wad Chorwacji :)
      Poza tym podobało mi się jeszcze na południu Włoch (Puglia, pólwysep Sorentino,
      Almalfi, Tarynt, Metaaponto, no i oczywiście Sycyli Neapol, Wezuwiusz - nie tak
      zadeptane przez turystów jak północ, taniej, luźniej, inny klimat, zdarza się
      jeszcze prawdziwe jedzenie, miejscowe wina - super, mnóstwo zwiedzania, każde
      miasto na trasie warte uwagi.
      Ostatnie zaskoczenie - Litwa - Pałąga i Kłajpeda - bardzo pozytywne wrażenia,
      morze oczywiście zimne jeszcze bardziej niż u nas, ale ciekawie, niedrogo,
      oryginalnie, wspaniała Mierzeja Kurońska czeka, polecam!
      • Gość: aniakin Re: Hiszpania - Słowenia +++ IP: 77.223.200.* 13.07.10, 16:31
        Kolejna nie na temat. Ludzie jednak nie umieja czytac.
        • Gość: alo Re: Hiszpania - Słowenia +++ IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.10, 08:11
          a ty na temat? duuużo wnosisz swoim postem, naprawdę :)
          przeczytaj post założycielski do końca, może nie będziesz wypisywać głupot
          zupełnie nie posuwających dyskusji naprzód!
          • Gość: tonieto Hurghada IP: 87.105.187.* 14.07.10, 08:29
            Masakra... tylko dla wytrwałych i rosjan. Spędzenie tam tygodnia czasu to sport
            ekstremalny, polegający na uciekaniu przed nachalnymi sprzedawcami, dziećmi
            które wkładają ręce do twoich kieszeni, i zżerających Cię wzrokiem mężczyzn na
            każdym kroku.... nawet jak jesteś ubrana "od stóp do głów". Masakra, nigdy
            więcej. Samo miasto nieciekawe, sklep za sklepem i zero spokoju to delikatnie
            powiedziane. Plaże pocięte przez hotele, zapomnij o długim spacerze wzdłuż
            morza. Rafa w Sharmie o nieeebo ładniejsza. Hurghada jest dla chcącej
            poimprezować młodzieży.. innych atrakcji brak. Po tygodniu zeszlśmy całą wzdłuż
            i wszerz kilkakrotnie i nuuuuda... No chyba że komuś wystarczy drink przy
            basenie i nic mu więcej do szczęścia nie potrzeba.
      • Gość: jolanata Re: Hiszpania - Słowenia +++ IP: 217.153.157.* 14.07.10, 10:08
        A jakie wady ma Chorwacja??
        • Gość: Kic Re: Hiszpania - Słowenia +++ IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.10, 10:54
          W Chorwacji jest przerażający tłok (głównie polski, przynajmniej w niektórych
          kurortach!),straszne zdzierstwo z turystów za kiepską jakość, byle jaką obsługę,
          takie sobie hotele i jawne preferowanie niemieckiego turysty kosztem innych, a
          więc jak do knajpy wchodzi niemiecka grupa, to pozostali goście i godzinę
          czekają na zamówione danie, a wszyscy kelnerzy obskakują Niemców w nadziei na
          większy napiwek (często się zresztą zawodząc :) morze, plaże, miasteczka i
          widoki są piękne, ale np. przy wodospadach Krka - miejscowym hicie krajobrazowym
          - ludzi jest tyle że zasłaniają wodospady i trudno nawet zrobić dobre zdjęcie!
      • pliszka13 Re: Hiszpania - Słowenia +++ 15.07.10, 15:08
        "góry Triglav itp"

Zwiedzałaś Triglav? poważnie pytam
        • bifka Re: Hiszpania - Słowenia +++ 20.07.10, 15:38
          tak, zwiedzałam, wjechałam samochodem na najwyższy dostępny szczyt :)
    • Gość: rozerek Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 212.180.168.* 13.07.10, 14:38
      > - Wyspy Kanaryjskie - Fuentaventura, Lanzarote - oprócz całorocznej pogody nie
      > widzę sensu aby jechać tam ponownie - brak zieleni powoduje u mnie kompletny
      > brak zadowolenia z wczasów

To nie sprawdziłeś przed wyjazdem, że Fuerteventura i Lanzarote to pustynno-wulkaniczne wyspy i nie ma tam zieleni oprócz hotelowej (inaczej niż na pozostałych Wyspach Kanaryjskich)? Gratuluję :)

Ja wiedziałam, gdzie jadę i wulkany bardzo mi się podobały!
      • Gość: edi Alanya w Turcji IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 15:13
        Alanya w Turcji wraz z przyległościami.
        Okropne usytuowanie drogi szybkiego ruchu pomiędzy jednym a drugim
        rzędem hoteli. Te droższe mają przejścia podziemne na plażę, ale co
        z tego, skoro samochody smrodzą im pod oknami ?
        Byłem raz i ponownie nie zamierzam (drugi powód to nieprzyjemny
        klimat w czasie wakacji - duża wilgoć, ale to już nie na temat ...)
        • myniek1 Re: Alanya w Turcji 15.07.10, 14:47
          Piszesz zdecydowanie o położonych pod Alanyą skupiskach hoteli, a
          nie o samej Alanyi.
          Alanya ma fajne deptaki, piękną plażę Kleopatry i zachwycającą
          twierdzę Kale, świetne restauracje, niebrzydki port z Czerwoną Wieżą
          i niezłymi klubami, niezapomniany turecki bazar 2 razy w tyg.
      • Gość: aniakin Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: 77.223.200.* 13.07.10, 16:30
        Gość portalu: rozerek napisał(a):

> To nie sprawdziłeś przed wyjazdem, że Fuerteventura i Lanzarote to pustynno-wul
        > kaniczne wyspy i nie ma tam zieleni oprócz hotelowej (inaczej niż na pozostałyc
        > h Wyspach Kanaryjskich)? Gratuluję :)
        >
        > Ja wiedziałam, gdzie jadę i wulkany bardzo mi się podobały!

LOL, on nawet nie sprawdzil, jak sie pisze Fuerteventura, to czego oczekujesz? :D
    • Gość: like Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 15:23
      Brixham w Angli - piękne widoki, mało turystów, wielkie, tanie dorsze z frytkami. Wenecja i Bułgaria totalne rozczarowanie.
      Włochy godne polecenia, chętnie bym wróciła :)
      • Gość: pio Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.merinet.pl 16.07.10, 20:55
        W Bulgarii bylem chyba 10 razy, ale nie na turnusach. Wybrzeze widzialem cale i
        rzeczywiscie zniszczyli sobie cud. Hotele brzydkie i pokraczne. 50 m od plazy
        moze oznaczac bycie w trzecim rzedzie od wody, nedza. Nesebar, czy Sozopol to
        perelki, ale juz oklejone masowa "tania" turystyka. Jedyny porzadek to Albena,
        ale drogo. Natomiast inna bajka to interior - Belogradczik, Arbanasi, gory,
        Plowdiw, swietne zabytki po kulturze trakijskiej. Bulgaria to piekny kraj, tylko
        kapitalizm tam dzikszy niz nam znany...
    • Gość: an_dziolek24 Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.home.aster.pl 13.07.10, 15:25
      Ależ Lanzarote (zwłaszcza) i Fuerteventura to cudowne wyspy. Trzeba je zobaczyć. A czy wracać? Jest tyle nowych ciekawych miejsc na świecie, że nie wiem, czy warto gdzieś wracać inaczej niż we wspomnieniach.
    • odzim22 Było ich pare 13.07.10, 16:09
      Malaga: plaże jakieś takie szare, bezpłciowe naganiacze tak
      upierdliwi, że mogliby smiało konkurować z tymi z Maghrebu, marny
      współczynnik jakość/cena w knajpach i sklepach. Wróce tam tylko gdy
      będę musiał.

Andaluzja - byłem przejazdem widoki piękne, ale ten wiatr, nie dało
      się wyjśc z samochodu.

Portugalska Albufeira - bardzo zatłoczona mimo że z premedytacją
      wybrałem się poza sezonem, plaże ładne ale co drugi dzień zasypane
      wodorostami, których smród unosi się w powietrzu aż do przypływu.

Trochę Grecja - pomimo, że pobyt tam ogólnie jest zawsze bardzo
      udany strasznie raził syf przy drogach, dzikie wyspiska śmieci i
      ścieki szerokim strumieniem spływające do morza, także marna
      infrastruktura dla pieszych i rowerów.

Lubię wracać do Finlandii i Szwecji - jezior, sauny, białych nocy,
      dzikiej przyrody nie skażonej cywilizacją i współczynnika
      zagęszczenia 2os/100 km^2
      • Gość: vip Re: Było ich pare IP: *.sta.asta-net.com.pl 08.10.10, 14:19
        trzeba było pojechać do Nerja=perełka,na plażę do Tarify a nie Malaga
        • odzim22 Re: Było ich pare 10.10.10, 23:34
          Plaże nie zachwyiły, niemniej przyjemnie było poleżeć sobie w cieniu palm i tą część wyjazdu wspominam z nostalgią. To głównie upierdliwi naganiacze i chciwi restauratorzy spowodowali wykreślenie Costa del Sol z listy miejsc na wakacje.
    • Gość: wd Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.zone11.bethere.co.uk 13.07.10, 16:52
      Majorka i Malta! beznadzieja dla mnie
      ale tak sobie mysle ze z czasem (i kolejnymi podrozami) czlowiek sie
      robi coraz bardziej wymagajacy i moze to dlatego
      Wenecja tez nie powalila mnie na kolana - przereklamowana a do Rzymu
      wybralismy sie w zlym momencie (Wielkanoc)- takich tlumow nie
      widzialam w zyciu
      • jorn Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar 13.07.10, 17:14
        Dania. W całości, z wyjątkiem Kopenhagi i okolic. Po prostu prawie nic ciekawego tam nie ma, choć przewodniki sugerują, że jest, a ludzie o poglądach lewicowych zarzekają się, że piękniejszego miejsca na ziemi nie ma. Chyba, że ktoś jest zapalonym rowerzystą, to wtedy zachęcam.
        Saint-Tropez. Taka słynna miejscowość turystyczna, a rozczarowuje natychmiast, gdy się tam przyjedzie. Niczym się nie różni od sąsiednich, znacznie mniej rozreklamowanych miejscowości.

Pozdrawiam
        • Gość: pepegi Re: gdzie nie warto jechać? miejsca które rozczar IP: *.edipresse.pl 14.07.10, 11:01
          Naprawdę przejechałeś całą Danię, żeby tak autorytatywnie to stwierdzić? Ja tam byłam przez rok i sporo widziałam. Jest tam co najmniej kilka fajnych miejsc: Ronne, stare miasto w Odense, fiordy, Skagen, no i Legoland dla dzieciaków.
    • Gość: julius Rzym IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.10, 17:17
      Mnie wyjatkowo rozczarowal Rzym. I to nie przy pierwszym pobycie ale
      przy kolejnym, kiedy juz teoretycznie wiesz czego sie spodziewac.
      Tyle ze bylo to juz po odwiedzeniu wielu innych miejsc.
      Brud, smrod, sypiace sie kamienice, niesamowicie chamscy kierowcy to
      i tak nic. Naprawde tragedia to restauracje - malo, drogo,
      niesmacznie to podstawowe motto. Na kazdym rogu probuja cie
      okantowac albo cos wcisnac. Tabuny Arabow i Azjatow na ulicach,
      zebrza, handluja podrobami albo patrza jak ci wyhaczyc torbe.
      Ogolnie to wszystko bylo meczace i odpychajace. Niepredko do Rzymu
      znowu zawitam.
      • Gość: gosc Re: Rzym IP: 95.108.47.* 13.07.10, 19:55
        największe rozczarowanie - Lazurowe Wybrzeże. polecam tylko włascicielom jachtów
        i wypacykowanym gogusiom, którzy nie wiedzą, co robic z pieniedzmu.

największe oczarowanie - Nowym Jorkiem. może dlatego, że marzyłam zawsze, aby
        zobaczyc czy miasto, jest naprawdę takie, jak pokazują je w filmach. i jest o
        wiele lepsze.

piekne miejsce - francuska Prowansja. w tym roku jade ponownie.
      • gonzor Re: Rzym 13.07.10, 22:15
        Wystarczy zejść z głównych ulic po których walą turyści, wszystko wraca do normy...
        Polecam dłuższy pobyt i zamieszkanie w centrum. Rzym to najpiękniejsze miasto.
      • Gość: pio Re: Rzym IP: *.merinet.pl 16.07.10, 20:59
        I tu widze, jak subiektywnie postrzegamy miejsca. Nam sie z zona Rzym podobal
        bardziej od ktorejkolwiek z wielkich europejskich stolic. Wlochy rzeczywiscie
        czyste nie sa. Generalnie, sposob na spotkanie marzen - nie jechac w sezonie -
        wszystko sie wtedy podoba bardziej niz w kolejce po wode i do zdjecia. Moze
        dlatego Rzym jest spelnieniem, a Florencja i Madryt juz oczekiwan nie przekroczyly.
        • Gość: julius Re: Rzym IP: *.pools.arcor-ip.net 30.07.10, 15:29
          To byla moja 3 wizyta w Rzymie i wlasnie celowo pojechalismy
          jesienia zeby uniknac tlumow. No i tlumow uniknelismy ale miasto
          bylo przez to bardzo ponure. Najbardziej irytyjace to, niestety
          musze powtorzyc - chamskie naciagactwo w restauracjach/kawiarniach
          (i wstretna jakosc jedzenia a zaznaczam, ze jestem milosnikiem
          wloskiej kuchni). Raz, dwa, nawet trzy to moglby byc pech ale nie to
          co tam sie wyprawialo. Po kilku dniach mielismy juz tego tak dosc ze
          poszlismy zjesc do... Burger Kinga.
          Czesto wedrowalismy po waskich uliczkach aby dac sie zaskoczyc
          jakims malym placykiem albo fontanna, resztkami kolumnady. I to sie
          zdarzalo ale znacznie czesciej zdarzalo sie zobaczyc Arabow spiacych
          pod kartonami, obszczane, zawalajace sie rudery i chinskie sklepy z
          barachlem. Metro rzymskie jest chyba najbardziej dzadowskie na
          kontynencie a na odcinku Termini-Colosseum to chyba w kazdym wagonie
          ma bande Cyganow i Albanczykow.

Rzym to typowe miasto do odbebnienia zabytkow i muzeow. No i jeszcze
          w Villa Borghese mozna wytchnac. Generalnie blizej do Kairu niz
          Europy Zachodniej.
          • Gość: TiT Re: Rzym - zgadzam sie z Toba.. IP: *.jmdi.pl 07.09.10, 16:40
            ..dla mnie Rzym i jego mieszkancy to najwieksze rozczarowanie, brud, chaos komunikacyjny, fatalne jedzenie (wszedzie w centrum podaja przypalone pizza i bruschette), nieuprzejma obsluga (jeden z kelnerow stwierdzil nawet, ze skoro jestesmy we Wloszech to powinnismy mowic po wlosku..), cwacaniactwo i naciaganie przy rachunkach... oczywiscie bede tam wracal, ze tylko ze wzgledu na zabytki i muzea
            • logopeda9 włoskie wybrzeże 22.11.10, 15:50
              mniej więcej wszystko wygląda tam tak:główny "deptak" gdzie odbywa się lokalna rewia mody ,hotele molochy ciągnące się po horyzont , rzędy leżaków przywiązanych ! do parasoli i nic do zaoferowania chcącym robić cokolwiek innego poza leżeniem plackiem w hałaśliwym tłumie..nigdy więcej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka