Dodaj do ulubionych

Mniej znane, a dobre biura

13.08.10, 14:02
Czy macie jakieś doświadczenia z podróży z mniej znanymi
touroperatorami? kto jest wg. was godny polecenia pomijając te
wszystkie Triady, itaki, Alfy itp. Macie kogoś sprawdzonego?
najlepiej gdyby jeszcze miał ciekawa ofertę, może jakąs nietypową...
Obserwuj wątek
    • mlarka Re: Mniej znane, a dobre biura 13.08.10, 14:10
      Mimo wszystko znane biuro to znane biuro. O wiele rzadziej można ich złapać na
      jakimś oszustwie. Mało tego, wydaje mi się, że wyjazd w jakąś dalszą podróż z
      biurem "krzak" jest trochę nieodpowiedzialne - z jednej strony może i masz
      taniej, ale z drugiej biura, które są dłużej na rynku nie mogą sobie pozwolić na
      zepsucie wycieczki, jest też o wiele mniejsze prawdopodobieństwo, że np taka
      alfa star splajtuje. Ja zawsze wolę kilka zł dopłacić, a przynajmniej mieć
      gwarancję udanych wczasów.
      • nelle76 Re: Mniej znane, a dobre biura 13.08.10, 14:16
        Ale mnie nie chodzi o oszczędności tylko o ciekawą ofertę. Np. Jawa,
        Sumatra, Borneo czy inne mniej popularne regiony.
        • Gość: elka Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.10, 17:15
          nelle
          PLS
          nie porónuj : Jawa,> Sumatra, Borneo
          do oferty biur typu- Triada, Alfa itp
          Kobieto - poczytaj...na czym polega turystyka - masowa i ..zmień forum:)
        • www.go-bali.pl Re: Mniej znane, a dobre biura 11.09.10, 09:17
          Witam
          Polecam nasza oferte dotyczaca Indonezji.
          Detale znajdziesz na www.go-indo.com
        • Gość: fffkkkk Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.agora.pl 06.10.10, 17:12
          ciekawe oferty zorganizowane to na pewno takie, które są tworzone specjalnie pod profil danego klienta - do najdzikszych, najwspanialszych miejsc z pełnym komfortem lub właśnie wyprawy wymagające trudu, pełne przygód (ciekawe czy są jakieś wyreżyserowanie - w końcu płaci się za takie przygodowe wyjazdy całkiem sporo) Przykładowe takie oferty, na które się natknęłam -
          www.goldo.pl/luksusowe/1999/Pozostale_Special_Trips_Luksusowe_Safari_w_Amazonii_21070PLN

Warto poczytać co oferują. Może nawet samemu kiedyś otworzyć taki biznes - marzenie. Bo coś mam przeczucie, że najwięcej mają w tym wszystkim funu organizatorzy :D
      • marek.rzetelny Re: Mniej znane, a dobre biura 22.10.10, 12:38
        Orbis i Selectours też byli długo na rynku i co? Splajtowali! I to przez duże "S" Tak więc można wyciągnąć wniosek że duże i znane biuro nie daje wszak żadnej gwarancji!
    • Gość: Kasia Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.chello.pl 13.08.10, 19:37
      W tym roku byłam we Włoszech, w Kalabrii, z biurem Orka Travel, to małe biuro z Warszawy, i wszystko było absolutnie OK. Ich siedziba wygląda niepozornie ale pracująca tam Pani ma pojęcie o tym, czym się zajmuje. Wpadłam tam żeby popytać o wczasy w Kalabrii właśnie i przesiedziałam godzinę :) Pani właśnie stamtad wróciła i miała wiele ciekawych rzeczy do powiedzenia. Myślę, że Włochy to obecnie niezbyt popularny kierunek, zwłaszcza Kalabria a Orka Travel własnie w tym kraju się specjalizuje. Mieszkaliśmy w hotelu Baia del Capo i to w głównym budynku, nie w bungalowach, a z doświadczenia wiem, że głównie w bungalowach melduje się Polaków ;) Rezydentka - Pani Hanna Gaponowicz - okazała się rozgarniętą babką, z jajami ;) i oprócz sprzedazy wycieczek fakultatywnych interesowało ją jak nam się podoba w hotelu, jakie jedzenie i jakie mamy życzenia albo pytania. Polecam. Zresztą szperając w necie można znaleźć trochę pochwał pod adresem tego biura.
      • Gość: gosc Re: do mlarka IP: *.centertel.pl 15.08.10, 10:05
        mlarka nie osmieszaj sie piszac,ze "wolisz doplacic" i miec pewnosc
        wyjezdzajac z Alfa Star czy innych tego typu biur,ktore uchodza na
        rynku za najtansze,organizujac wlasnie tzw.masowki.
        Gdybys napisala taki tekst,ze wolisz doplacic i pojechalabys z
        ekskluzywnego biura,to zrozumialabym Twoje uzasadnienie,jednak w
        sytuacji,gdy korzystasz z popularnych,tanich biur nie masz
        czym "zaszpanowac" wrecz sie osmieszylas - hahaha
        • Gość: nelle76 Re: do mlarka IP: *.piekary.net 15.08.10, 14:24
          no cóż... masz poniekąd rację, ale nie o to chodzi kto z kim jeździ
          czy woli jeździć. Ja właśnie szukam jakiegoś touroperatora, który
          oferuje coś innego, niż większość popularnych biur. Ceny w tym
          wypadku wiadomo, że będą wyższe. I nie koniecznie turystyka
          zorganizowana musi być od razu masowa, nie każdy wyjeżdża do
          Australii. Oczywiście są tacy którzy wolą na własną rękę, ale
          uwierzcie, że są ludzie, którzy jednak sporo pracują, mają poza tym
          rodziny i nie mają czasu a może i odwagi porywać się samemu na
          jakieś dalsze wyprawy. Bo wg. mnie wyjazd samemu do Chorwacji to nie
          jest obecnie żadne wyzwanie. Ale tez nie o to mi chodzi, tylko
          właśnie o mniej spotykane rejony, nie proponowane w popularnych
          biurach. A są tacy co chcieliby zobaczyć coś innego, ale po prostu
          kupić taki wyjazd i miec spokój, a nie przez pół roku go planować i
          kombinować gdzie tu zaoszczędzić złotówkę. Czy jest jakieś biuro
          które organizjue coś jak np.Logos Tour... Nie wiem np. Chiny , ale
          nie w 16 a np. 25 dni.
          • oliweczka1 Re: do autorki 15.08.10, 22:09
            a moze to biuro Cie zadowoli?
            Maja oryginalne wyjazdy i nietuzinkowe ...
            Pozdrawiam

www.explorer.net.pl/
            • Gość: Ewa Re: do autorki IP: *.centertel.pl 16.08.10, 07:33
              Na opaltravel.pl są wycieczki których szukasz, osobiście nie korzystałam, ale
              znam osobę która korzysta i jest zadowolona, pozdrawiam
              • nelle76 Re: do autorki 16.08.10, 08:09
                świetnie, dziękuję właśnie o coś takiego mi chodziło :)
            • nelle76 Re: do autorki 16.08.10, 08:09
              :)
          • logostour1 Re: do mlarka 07.09.10, 13:54
            Witam!

W kwestii oryginalnych i mnie popularnych kierunków mamy rzeczywiście spory wybór, a same trasy są zróżnicowane (wspomniane Chiny oferujemy zarówno na 9, jak i na 18 dni:). Zawsze jesteśmy do dyspozycji w razie wszelkich pytań i bardzo chętnie służymy radą co do kierunku, długości i intensywności wyprawy.

Pozdrawiamy!
            Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl
    • Gość: ines Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 13:28
      Sama założyłam podobny wątek parę miesięcy temu.

forum.gazeta.pl/forum/w,19,98931807,98931807,ciekawe_objazdowki_z_malych_biur.html
      Niestety małe biura mają mało terminów i nie zawsze wyjazdy dochodzą do skutku.
    • Gość: Kredka Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 09:06
      Zależy do czego nam potrzebne takie biuro - kolonie i obozy oferuje takie
      Szarpie Travel, ale nie stronią i od organizacji wczasów, integracyjnych
      wyjazdów, imprez plenerowych - te znam, bo blisko, ale warto rozejrzeć sie w
      swojej okolicy, gdzieś w jakiejś uliczce pewnie jest skitrane małe, fajne biuro :)
    • Gość: dobrosława m Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.10, 11:51
      Ja raz poleciałam z takim mniej znanym a niby dobrym biurem... nie chcę nawet pamiętać o tej wycieczce. Zakwaterowali nas w innym hotelu niż mieliśmy mieszkać. Fatalna organizacja, niektórzy rezydenci nie mówili nawet słowa po Polsku. Dziękuję za takie wakacje. Teraz dmucham na zimne i latam tylko z pewnymi organizatorami. Ostatnio dwa razy zdarzyło mi się z alfa starem. Wszystko odbyło się zgodnie z umową, wycieczki zgodnie z folderem, hotel taki jak w katalogu. I wcale nie wyszło drożej! To jest największy paradoks tej sytuacji. Dobre biura wcale nie mają drogich wakacji.
      • Gość: jokojosza Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 15:13
        Na last minute lecę ze znanym biurem i wcale za wycieczkę nie przepłaciłam. Wystarczy popatrzeć trochę w internecie, sporo jest promocji i tanich wakacji. Już sie martwiłam, że nigdzie nie pojadę, ale na szczęście znalazło się coś na moją kieszeń. Miła obsługa w alfie, doradzili mi hotel, taki żeby najbardziej mi odpowiadał.
      • Gość: czerwona kredka Re: Mniej znane, a dobre biura IP: 81.219.189.* 21.09.10, 22:50
        Ja latam tylko z organizatorami, których mogę być pewna. Nieodpowiedzialnym ludziom nie powierzyłabym ani swoich pieniędzy ani tym bardziej zdrowia. Dlatego latam ze sprawdzonymi biurami, triadą i AlfaStarem. Nigdy się nie zawiodłam i mam nadzieję, że nie będę musiała z nich rezygnować.
    • tylduska Re: Mniej znane, a dobre biura 09.09.10, 16:08
      moim tegorocznym odkryciem, wśród biur podroży jest ok-tours. Mają bardzo interesujące, wyjazdowe oferty dla dzieci (kolonie, obozy) jaki i dla osób pełnoletnich, które chcą wspólnie pozwiedzać. Na przyszły rok planuję się z nimi wybrać z Bułgarii :)
      • magdalaena1977 Re: Mniej znane, a dobre biura 10.09.10, 09:09
        tylduska napisała:

> moim tegorocznym odkryciem, wśród biur podroży jest ok-tours. Mają bardzo inter
        > esujące, wyjazdowe oferty dla dzieci (kolonie, obozy) jaki i dla osób pełnolet
        > nich, które chcą wspólnie pozwiedzać. Na przyszły rok planuję się z nimi wybrać
        > z Bułgarii :)
        Weszłam na ich stronę i niestety są same wyjazdy dla dzieci.
        Nie ma nic dla dorosłych, a w szczególności nie ma objazdówek po Bułgarii (a szkoda, bo chętnie bym pojechała).
    • bako1971 Re: Mniej znane, a dobre biura 11.09.10, 08:41
      Witam,ja polecam biuro Camel Travel z Torunia ,właścicielka Pani Marzena -rewelacja,kompetentna.Wszystko załatwione zgodnie z umową, właścicielka doradzi,wyszuka naprawdę ciekawą ofertę, polecam serdecznie.
      • Gość: traveller Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.9.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 04.10.10, 21:29
        a ja w Toruniu polecam biuro Ferio Travel. Pan który jest w tym biurze wiele lat był rezydentem w wielu krajach i naprawdę zna wiele fajnych hoteli i zawsze dobrze poradzi.
    • bluesasanka86 Re: Mniej znane, a dobre biura 28.09.10, 15:05
      Polecam Centrum Podróży Online---> www.cp-online.pl
      Mają w swojej ofercie wszystko dla podróżujących na własną rękę i imprezy zorganizowane. Fachowa pomoc w doborze nie tylko miejsca ale i ubezpieczenia.
      Innych nie jestem w stanie polecić bo zawsze było coś nie tak...
      • Gość: kokosanka Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.finemedia.pl 28.09.10, 16:06
        Czytałam juz o tym biurze wiele dobrego ale nie wiem czy internetowe biura są wiarygodne. Co o nich sądzicie?
        • Gość: Jankes Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.finemedia.pl 06.10.10, 12:16
          Nie korzystałem ale zamirzam. Ni ma się czego bac to podobno wiaygodna firma. Pocztytaj sobie. Pozdro
    • Gość: leszek Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 15:39
      Polecam Karpatię z Nowego Sącza naprawde porządne biuro. już trzy razy z nimi byłem i jest ok na 100%
    • Gość: maszka Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 08:13
      czasem fajne biura to takie lokalne (np. u nas Szarpie Travel), które mogą nawet mieć ogólnopolski zasięg, ale przyzwyczajeni do gigantów obawiamy się ich - dobrze poszperać :)
    • Gość: wiola Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.182.180.39.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.10, 14:53
      Dla mnie więksi touroperatorzy są bardziej wiarygodni. Dlatego szukając ofert, hoteli czy też samych kierunków na urlop polecam przejrzeć stronę internetową czy też katalogi Itaki. Ważna jest nie tylko marka ale i autorytet.
      • Gość: portalu Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.152.131.98.dsl.dynamic.eranet.pl 07.10.10, 16:26
        Ja bardzo lubię właśnie kiedy ktoś mi autorytatywnie powie, gdzie powinienem jechać. A przed samą podróżą, że mam dopłacić i że termin wyjazdu się "przesunął". A podczas pobytu, że powinienem kłaść się spać i więcej nie pić. Autorytet rzecz najważniejsza.
    • Gość: mir Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 18:16
      ja polecam biuro KANION z Poznaia byłem z nimi juz na kilku imprezach objazdowych i pełen profesjonalizm
      • Gość: Kasia Re: Mniej znane, a dobre biura IP: 178.73.48.* 02.11.10, 11:44
        Polecam żeglarskie i narciarskie wyjazdy z Kliwrem www.kliwer.com.pl
      • Gość: ewa Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.chello.pl 03.11.10, 16:16
        Te małe biura, często internetowe, to nie żadni touroperatorzy. Np Kanion z Poznania jest po prostu agentem i sprzedaje wycieczki innych biur.
        • Gość: portalu Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.152.141.241.dsl.dynamic.eranet.pl 03.11.10, 19:40
          Mimo to ludzie i tak nie wiedzą z kim jeżdżą, myśląc np. że pani z galerii handlowej, która sprzedała wyjazd organizuje cały pobyt.
    • ainatravel Re: Mniej znane, a dobre biura 03.12.10, 11:05
      W takim razie polecam nasze wycieczki do Moskwy

bo są nie tuzinkowe i fajne. A my działamy od 2005 r. i mamy się dobrze choć jesteśmy mniej znani niż Itaka... :)

tomek
    • Gość: Dana Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.245-95-r.retail.telecomitalia.it 05.12.10, 22:59
      Ja zapraszam do Wloch w regionie Abruzja,pomiedzy Adriatykiem a Apeninami.
      www.wloskiewakacje.pl
      • voyager747 Re: Mniej znane, a dobre biura 05.12.10, 23:20
        niezły wątek do wklejania reklam swoich :(
    • jwhht Re: Mniej znane, a dobre biura 07.12.10, 11:11
      Wydaje mi się, że biura, które nie idą na tzw. masówkę lepiej przyłożą się do zorganizowania wyjazdu. Na pewno trzeba przeznaczyć na taki wyjazd ciut więcej kasy i zainteresować się ofertą biura, które zajmuje się danym kierunkiem, nie można robić wszystkiego i dla wszystkich i robić to dobrze.
    • Gość: Michał Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 09:07
      Polecam biuro Viktoria Travel - www.nawyjazdy.pl
      Lecę z nimi 4 raz, dobre ceny i dobra oferta- sprawdzona
      Byłem min w Turcji za 1100 zł all w lipcu bałem się że coś za tanio a było rewelacyjnie
      małe ale nowoczesne biuro z dobrymi ofertami
    • Gość: Ala Miśnik Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.jmdi.pl 13.01.11, 15:13
      Polecam Pracownię Przygód, imprezy organizowane w sposób profesjonalny i niebanalny www.wkrainiealicji.pl
    • Gość: xyz a może IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 19:34
      a może lepiej jechać nad polskie morze bez pośrednictwa biura podroży np. tutaj
      • Gość: kasia Re: a może IP: *.159.56.194.static.crowley.pl 05.09.11, 08:51
        Wczasy dla morsów nas nie interesują. Zareklamuj się gdzie indziej.
    • Gość: gosia Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.11, 09:58
      Camel Travel w Toruniu polecam właśnie tą agencję, chodziłam po wszystkich biurach w Toruniu i właśnie tam dzięki Pani Michalinie - wielka profesjonalistka wybrałam dla swojej rodziny wymarzone wakacje:)
      sprzedają równiez online
    • Gość: paskuda Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.ghnet.pl 03.09.11, 14:11
      ostatnio przyjaciółka jechała do turcji z bee free, była zachwycona :)
      podobno mieli bardzo sympatycznego i przystojnego rezydenta :D no i sama turcja...
      • Gość: pfi Re: Mniej znane, a dobre biura IP: *.ghnet.pl 08.09.11, 11:30
        a w jakim hotelu była? bo możliwe, że też będziemy się wybierać z tym biurem, polecono nam je u pośrednika.....
    • mozebytak Re: Mniej znane, a dobre biura 07.09.11, 13:29
      zachęcam do krótkiego weekendowego wypoczynku z MożeByTak.pl
      • juvenalos Re: Mniej znane, a dobre biura 07.09.11, 14:30
        Ciekawe propozycje ma też biuro Darrtell. Ja się planuję wybrać właśnie na taką wycieczkę www.darrtell.pl/zagraniczne-wycieczki-autokarowe/466-dookolatatr
        • dociekliwy_0 Re: Mniej znane, a dobre biura 07.09.11, 15:37
          > Ciekawe propozycje ma też biuro Darrtell. Ja się planuję wybrać właśnie na taką wycieczkę <a

bardzo ciekawą.
          3 dni za 440 zl bez wstępów z 2 śniadaniami i 2 obiadokolacjami przy czym 1,5 dnia w autokarze.

aż chciałoby się zapytać a czemu nie 640 zł za 1,5 dnia - szacun ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka