Dodaj do ulubionych

program dla seniorów

30.12.10, 19:13
Jakie biura prowadzą sprzedaż wycieczek do Hiszpanii i na Cypr? Namierzyłam 1 , owszem, sprzedają Hiszpanię dla seniorów, ale nic nie mają, ha!
Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Pozdrawiam i życzę atrakcji turystycznych w nowym roku
Obserwuj wątek
    • agulha Re: program dla seniorów 01.01.11, 16:02
      O Cyprze nie słyszałam - informacje chętnie przyjmę.
      W Hiszpanii z programem dla seniorów byłam jesienią. To prowadzi hiszpańskie biuro czy agenda rządowa Travel Senior, a wycieczki sprzedaje kilka upoważnionych biur podróży w Polsce. Ja kupowałam poprzez lubelskie biuro Watra, info o Hiszpanii na ich podstronie www.travel-senior.pl/. Rząd Andaluzji dopłacał do nas po 150 EUR ponoć. Była do wyboru Costa del Sol i Costa de la Luz, od 2011 będą też Baleary.
      Teraz jadę do Tunezji też na wyjazd "dla seniorów", dopłatę podobno zapewnia tunezyjskie Ministerstwo Turystyki, kupiłam to w Exim Tours.
      W obu przypadkach chodzi o wyjazdy poza sezonem - stąd te dopłaty - chodzi im o ożywienie ruchu turystycznego w "martwych" miesiącach. Andaluzja w listopadzie super nadaje się na wycieczki fakultatywne.
    • g_shark Re: program dla seniorów 01.01.11, 21:58
      travelsenior.gesvi.net/open-index.php?nc=175
      www.triada.pl/strony/3/i/331.php
    • grekan Re: program dla seniorów 02.01.11, 13:44
      Jezeli poza sezonem , tzn. od listopada do kwietnia rza hiszp. doplaca 150 euro, wczsy te powinny byc znacznie tansze, aby emeryta byo stac na taki wyjazd.Cena ok.1800zl/tydzien, czy 2400/2tyg. wcale nie jest atrakcyjna i w wielu przypadkach wyzsza w tym okresie dla innych kierunkow; nawet w sezonie ceny sa nizsze albo podobne, np. Turcja, Grecja, Egipt, Tunezja... .Biura nabijaja sobie kase!
    • anetaklara Re: program dla seniorów 03.01.11, 17:03
      jest kilku organizatorów, które uczestniczą w programie i z tego co się dowiedziałam w biurze www.travel7.pl to oferta jest wąska, bo tylko hotele w Hiszpanii i Tunezji. Fajne jest to, że możesz jechać z mamą powyżej 55 roku i płacisz tyle co ona w Hiszpanii przysłano mi ofertę taką ofertę z tego biura który ma wszystkich organizatorów praktycznie i za 1800 PLN mogę spędzić wakacje w dobrym hotelu z jedzeniem.
    • Gość: Barbar Re: program dla seniorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 18:32
      Wczoraj kupowałem dla rodzicow na travelsenior.pl wyloty na kwiecień z Warszawy.
      Wylot 18.04 za jakies 1800 pln. Moze pytasz o dlugi weekend kwiecen/maj. Tego faktycznie nie ma juz nigdzie w Polsce - chyba, ze jakies beda zwroty.
      • grekan Re: program dla seniorów 04.01.11, 01:28
        Bez dotacji 150 euro taniej za tydzien w kwietniu: CYPR , 1714zl, HB z Itaki, Hiszpania z Neckermana 1707zl. 3posilki oraz Majorka 1707zl. ,HB; z Wezyra Egipt 1651, ALL oraz Turcja ,1305zl., All.Natomiast za cene od 1450 - 1650zl/2tyg. z HB mozna wypoczywac w maju/czerwcu-juz sezon na Rodos Korfu,Krecie,Zakynthos z Itaki oraz na KOS z Neckermana.Jakie zatem wnioski mozna wysnuc z oferty seniora?Komu nabijamy kabze?!
    • logostour1 Re: program dla seniorów 04.01.11, 09:40
      Witamy serdecznie,

zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą w ramach Sunweb Senior - do wyboru są lokalizacje na Costa Brava, Costa del Sol, Costa de la Luz i na Majorce. Najatrakcyjniejsze w tych wycieczkach jest to, że nie mają one ograniczeń wiekowych. Pomimo, iż oryginalnie przeznaczone są dla osób starszych, to nie ma dolnej (ani górnej!:) granicy wieku :) Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na www.logostour.pl/, a w razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt.

Pozdrawiamy serdecznie
      Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl |
      www.logostour.pl
      • olivex Re: program dla seniorów 04.01.11, 10:38
        Witam polecam to biuro, moi znajomi kupili wyjazd za pośrednictwem martravel.pl i organizatorem było logostur - byli zadowoleni - wszystko było jak opisywali:)

martravel.pl
    • Gość: gość Re: program dla seniorów IP: 188.33.185.* 10.01.11, 11:15
      a czym się różnią wyjazdy dla seniorów od tych dla nie seniorów?
      • logostour1 Re: program dla seniorów 10.01.11, 12:14
        Witamy,

wyjazdy dla seniorów od tych dla nie-seniorów różnią się zasadniczo... ceną:) Jest to program dofinansowywany przez hiszpański rząd. Ma na celu umożliwienie podróżowania starszym osobom i promocję Hiszpanii poza sezonem. Różnica polega także na tym, że nie są to wyjazdy letnie, ale jesienno - zimowo - wiosenne :)

Pozdrawiamy serdecznie
        Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl |
        www.logostour.pl
        • grekan Re: program dla seniorów 10.01.11, 14:08
          Jak wyzej pisalem, wczasy dla seniorow sa drozsze i poza sezonem, kiedy duzo pada i nie jest najcieplej.Duze zyski ma biuro z kieszeni seniora.
          • Gość: gosc Re: program dla seniorów IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 16:34
            to powinno kosztowac za dwa tygodnie okolo 2100 tyle placilam w zeszlym roku a teraz polskie biura doliczaja sobie slona prowizje
            • Gość: dziuniak Re: program dla seniorów IP: 178.73.34.* 17.01.11, 18:46
              Ja kupiłam z TRIADY program dla seniorów "CYPR +55" bo właśnie o Cypr mi chodzilo i to biuro ma go w swej ofercie. Hotel 4gw. zw Pafos za 1699. jadę z siostrą i bardzo się cieszę. maiłysmy wczesniej wykupione Costa de la luz na przełomie stycznia i lutego ,ale operator z tego terminu zrezygnował. Znajomi korzystaliz tej oferty i byli bardzo zadowoleni, proszę o opinie, pozdrawaiam dziunia k
              • Gość: bf Re: program dla seniorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 14:00
                Byłam zimą ubiegłego roku na Cyprze za 699zł last z Itaki.
                Bez programu "Senior", chociaż sama zaliczam się wiekowo
                do seniorów. Nie widzę większego sensu tego programu.
                • Gość: regi21 Re: program dla seniorów IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.11, 18:15
                  Dziekuję za wszystkie informacje
                  Szukałam Hiszpanii w 2 polowie lutego, a ruch zaczyna sie dopiero w marcu
                  Pozdrawiam
                • Gość: gosc senior IP: *.okopowa-gw.waw.supermedia.pl 28.01.11, 21:45
                  zdaje się jednak, że za 699 to można blo poelciec w lascie, wiec po co wprowadzasz w blad?
    • Gość: dziuniak Re: program dla seniorów IP: 178.73.34.* 18.02.11, 13:41
      Słuchajcie, skorzystałam z programu wakacje dla seniorów na Cyprze. Ich organizatorem w ktaju jest TRIADAa na miejscu, zakwaterowanie, wycieczki i wzelkie usługi rezydencko - opiekuńcze świadczy cypryjskie biuro "Kavaljeros vjaches". Hotel (byłyśmy w Ascos Beach), pokoje, wyżywienie zupełnie ok i to była ta miła częśc pobytu. natomast obaj organizatorzy myślą tylko o tym jak łupić forsę i jak olać turystów z myślą o sobie. Najpierw zmieniono nam dzień wylotu z dnia 7 lutego na dzień 6 lutego. Potem okazało się,że lot do Pafos, który miał być bezpośredni odbywał się przez Pragę, tak że na miesjsci byliśmy o 15.40 startując z warszawy o 9 rano. Ale to pryszcz. Bo ci co lecieli wyrazili pismene zgody z a zmiany w umowie. Pobyt miał trwać od 6 d0 14 lutego i 14 .II. ok. godz. 11 z minutami miał się odbywać lot do Polski i miał być to lot bezpośredni (takie info wiele osób uzyskało jescze w warszawie na lotnisku). We czwartek okazało się, że wylot jest dnia 13 lutego ok. godziny 1 -wszej w nocy, jest przez Pragę, w związku z czym w Warszawie będziemy między 6 a 7 rano. To jeszcze nic,ale zwyczaje w hotelu są takie , że doba hotelowa trwa do godz. 12 więc o tej godzinie należało opuścić pokój. Członkami naszej wycieczki były ososby starsze nie potrzebujące stresu dla siebie ani szarpaniny z bagazami czy wegetowania i koczowania w hotelu. Bardzo dobrze i serdecznie zaopiekował się nami pan Tomasz - rezydent, przedstawiciel cypryjaskiego biura "Kavaljeros...", rozumiejac sytuację i potrzeby ludzi starszych ale w ogólnym bałaganie i przerzucaniu piłeczek pomiędzy biurami niewiele mógł poradzić. Napisalismy wszyscy reklamację do TRIADY, w której wszyscy kupowaliśmy imprezy. Rezydent wysłał je faksem do Warszawy, a Triada stwoerdziała,że to nie jej wina tylko "Kavaljeros...." i żebysmy się sądzili z "Kavaljeros....." i unich aktualnie dopraszali się reakcji na wyrzucenie nas z hotelu. W związku z tym, że w tymże czasie na Cypr przyjechało mnóstwo turystów, którym "nie wypalił Egipt" hotel był oblężony i na wiadomość czy coś uda siię złapać, by przeddłuzyć termin trzeba było czekać do soboty rano. Panowwała ogólna nerwowość. W rezultacie w pokojach moglismy pozostać do godz. 18 a potem, kto nie miał wykupionego pokoju (od 12 d0 godz. 23-00 - 52 euro) to siedział w hallu. Podróż powrotna była ciężka. I tak oto seniorzy za własne pineniądze zostałi nabici w butelke. Niewatpliwie odezwą się głosy,żew mamy za swoje jeżdząc ze skomprpmitowaną wielkorotnie TRIADĄ, ale dla wielu osób dostępność terminów (własnie 7-14 luty, bo potem juz zobowiązania zawodowe) była argumentem przemawiającym za wyjazdem. Do tego świadomość,że wyjazd ten odbywa się po d patronatem Unii Europejskiej też pozwalał ludzić się,że będzie inaczej. No i wyszło co wyszło. A szkoda. Pozdrawia, Dziunka
      • Gość: portalu Re: program dla seniorów IP: *.183.236.38.dsl.dynamic.eranet.pl 18.02.11, 21:59
        Gość portalu: dziuniak napisał(a):

> We czwartek okazało
        > się, że wylot jest dnia 13 lutego ok. godziny 1 -wszej w nocy, jest przez Prag
        > ę, w związku z czym w Warszawie będziemy między 6 a 7 rano. To jeszcze nic,ale
        > zwyczaje w hotelu są takie , że doba hotelowa trwa do godz. 12 więc o tej godzi
        > nie należało opuścić pokój.

Przecież tak jest na co drugich wczasach organizowanych przez duże biura. Poza tym akurat TRIADA już płaciła zasądzone odszkodowania po takich zabiegach, więc reklamacja to dla nich standard, i odrzucają je standardowo.
      • Gość: ekoss Re: program dla seniorów IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 12:19
        zaniepokoiło mnie to co przeczytałam bo wybieram się 7.03.Czy lot odbył się tymi słowackimi liniami Air Explore?A na miejscu jak rozumiem było wszystko OK?Jaka pogoda?
        • grekan Re: program dla seniorów 24.02.11, 12:14
          Pisalem na temat wakacji dla seniorow! Dlaczego ludzie upieraja sie korzystac z tej oferty, drogiej, gdzie biuro cale dofinansowanie i nie tylko bierze dla siebie. Jest tyle innych ofert dobrych, tanszych i na dodatek w sezonie. Ale jesli ktos koniecznie chce wydac za duze pieniadze i miec jeszcze klototy, to jego problem.
          • Gość: ekoss Re: program dla seniorów IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 17:37
            problem w tym,że chce odpocząc teraz.Myslalam o Egipcie ale niestety rewolucja a inne kraje sa drogie tydzien pobytu jest znacznie drozszy niz 1700 zł.Starczy przeglądać lsty ceny tygodniowego pobytu powyżej 2000
            • grekan Re: program dla seniorów 25.02.11, 03:18
              Cypr z Itaki, HB, 1613zl., Maroko-Agadir, HB, WEZYR, 1600zl za tydzien.Wyloty na pocz. marca.Dobra pogoda, cieplo.
          • agulha Re: program dla seniorów 25.02.11, 08:44
            Niektórzy ludzie upierają się korzystać z ofert "dla seniorów", bo nie cierpią upałów. Mnie interesuje w zasadzie wyłącznie zwiedzanie, czyli wycieczki fakultatywne, a chodzenie po słońcu w temperaturze 30 stopni przypłacam ciężką migreną. Tak już mam :-(. Poza tym wolę zwiedzać atrakcje turystyczne, jak jest tam mniej ludzi. I jak prawie nie ma krzyczących małych dzieci (OK, dzieci to skarb, ale głównie dla ich rodziców). Do tej pory nie było żadnych albo prawie żadnych ofert na wczasy pozasezonowe z wygodnym wyjazdem z Polski i z obsługą polskojęzyczną (znam języki obce, ale z lenistwa wolę mieć pilota, który mówi biegle po polsku). Różnica dwustu czy czterystu złotych na takich wczasach, szczerze mówiąc, nie ma dla mnie znaczenia, i tak znacznie więcej dopłacam za "fakultety".
            Dobrze, że uświadamiasz ludziom kwestie cenowe, trzeba wiedzieć, czy się zyskuje, czy przepłaca, napisałam to tylko po to, żebyś zrozumiał cudze motywacje.
    • czarny_maradonna Re: program dla seniorów 26.07.11, 12:03
      Poza wspomianymi wyzej, wycieczki dla seniorow prowadzi tez na przyklad biuro Darrtell. Oferty calkiem niezle, Hiszpania jest, Cypr jest:) Poza tym chyba jeszcze Majorka i Ibiza. Ale najlepiej wejsc na strone is prawdzic.
    • Gość: Jacek Re: program dla seniorów IP: *.centertel.pl 28.10.11, 21:30
      Na stronie travelsenior.pl jest informacja, że w sezonie 2012 będzie do wyboru Costa del Sol, Costa de la Luz, Costa Brava, Ibiza i Majorka. Wielka szkoda, że nie będzie Wysp Kanaryjskich. Rodzice byli w ub. roku na Fuertaventura i byli zachwyceni.
    • Gość: kotka Re: program dla seniorów IP: *.ghnet.pl 31.10.11, 01:55
      oho, widzę, że udało mi się zdublować temat, przepraszam :)
      czyli, tego typu wycieczki różnią się tylko ceną, niczym więcej? czy też może biura jednak robią pewne ugięcia w kierunku wieku turysty? moja mama nie dałaby rady zwiedzać cały dzień w tym tempie, co np. ja z mężem, więc ciężko mi sobie wyobrazić ją na normalnej wycieczce fakultatywnej z młodszą od niej grupą...
      • Gość: Jarus Re: program dla seniorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 08:48
        Z tego co wiem to ukłon w stronę Seniora jest bo np. moja ciotka chwalila sobie zajecia na basenie, nauke hiszpanskiego, wolniejsze zwiedzanie itp. Mysle, ze na normalnych wyjazdach jest troche inaczej.
    • Gość: shirley Re: program dla seniorów IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.11, 19:03
      Dwukrotnie wysłałam rodziców na taki wyjazd. Nie różni się on niczym od normalnych wyjazdów oprócz tego, ze jest poza sezonem. Hotele są w imprezowych miejscowościach, ceny są niepowalające jak na oferty skierowane do emerytów i ponoć z dofinansowaniem. Rezydenci na Majorce ponoć byli beznadziejni. Acz rodzice wrócili zadowoleni, ale to zasługa tego, że Hiszpania jest cudowna, a nie oferty dla seniorów. No i tego, że są osobami samodzielnymi i sami organizowali sobie czas. Ktoś, komu wiek czy zdrowie uniemożliwiają zwiedzanie lub wynajęcie samochodu, będzie miał gorzej.
      • Gość: AA Re: program dla seniorów IP: *.centertel.pl 22.03.12, 14:20
        Niektóre biura udają że mają podpisaną umowę z rządem hiszpańskim, dlatego mogą być z nimi problemy. Ja polecam biuro Invitatio. Ķoi rodzice byli na takiej wycieczce w zeszłym roku i wrócili bardzo zadowoleni. travelsenior.net/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka