maxia10 30.01.11, 20:25 Jak w temacie ... bankructwo ? Dzowniłam do biura (pośrednika) zapewniali, że oddadzą kasę a ich problemem będzie odzyskanie ich z Alfy ? Co o tym myślicie ? cholera ! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pc_maniac Re: Co z Alfa Star 30.01.11, 20:33 Tak się skłąda, że miałem kilka lat temu podobną sytuację, jak Ty teraz. Siedziałem wraz z rodziną na lotnisku prawie 3 doby, opierając się na zapewnieniach przedstawiciela BP, że podróż się odbędzie. Nie uwierzyłem i jako jeden z nielicznych natychmiast wróciliśmy do Łodzi i wcześnie rano żona udała się do pośrednika. Ten przebukował nam wyjazd na inne biuro (ponieważ nie wysłał jeszcze nawet temu biuru pieniędzy) i dzięki temu tydzień później byliśmy już na wczasach. A kilka godzin po przebukowaniu biura, okazało się, że touroperator ogłosił bankructwo. Także ciesz się, ze kupowaliście u pośrednika, i wal jutro z rana do niego (z załącznikiem, choćby czekoladą :P) i wybłagaj zmianę tour operatora. Jest to możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Co z Alfa Star 30.01.11, 20:34 tfu, TOUR OPERATORA i oczywiście kierunku. Bo przecież Egipt i tak już nie wchodzi w rachubę. Odpowiedz Link Zgłoś
maxia10 Re: Co z Alfa Star 30.01.11, 20:36 Jezu, myślisz, że to coś zmieni ? Kurcze ja jestem w Bielsku a pośrednik w Gdańsku jednak jesteśmy na tel ................ Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Co z Alfa Star 30.01.11, 20:38 Ja kupiłam przez net w Alfie... no to chyba dupa blada :( Odpowiedz Link Zgłoś
prynsztarn Re: Co z Alfa Star 30.01.11, 21:07 Jesli kupiłaś przez internet to masz chyba 10 dni na odstąpienie od umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
prynsztarn Re: Co z Alfa Star 30.01.11, 21:09 A jednak nie masz. nie można zrezygnować w ciągu 10 dni z: * umowy dotyczącej turystyki, zakwaterowania, transportu, rozrywki, gastronomii Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Co z Alfa Star 30.01.11, 21:32 W razie upadłości BP i płatności kartą można wykorzystać chargeback - nie wiem czy pomoże to Tobie, jesli nie, to może innym. Ja po upadłości Selectours w ubiegłym roku właśnie z tego powodu rezerwację opłacałam kartą pomimo, że BP woleliby gotówkę lub przelew. Pozdrawiam przydatne linki: Onet Interia WP Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Co z Alfa Star 01.02.11, 00:07 Wyjaśnij to dokładnie ,co daje chargeback?przepraszam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xagona Re: Co z Alfa Star 01.02.11, 02:31 Płacisz za wycieczkę kartą i jak okazuje się, że biuro wali w rogi to upraszczając zgłaszasz do banku reklamację odnośnie pobrania środków z karty. Oni dają Ci swoją kasę a sami odzyskują od biura. Jak im się nie uda odzyskać to mają ubezpieczenie, które im to zwróci. Odpowiedz Link Zgłoś
zibikotek Re: Co z Alfa Star 01.02.11, 05:21 Jest godzina 5.20 - nie działa strona internetowa Alfy ! Czyzby to tylko przerwa administracyjna? Oby ...... Odpowiedz Link Zgłoś
amatullah Re: Co z Alfa Star 01.02.11, 05:42 mi też nie działa. Czyżby się zmyli ? Odpowiedz Link Zgłoś
zibikotek Re: Co z Alfa Star 01.02.11, 07:13 Czy wszyscy wyjeżdżający aktualnie do Egiptu z BP AS zdaja sobie sprawe, że na wypadek nieszczęścia związanego bezpośrednio z sytuacja w tym kraju NIE MAJĄ UBEZPIECZENIA ??? www.alfastar.com.pl/kraj,/tekst,Dokumenty/tytul,Ubezpieczenie// Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Co z Alfa Star 01.02.11, 07:43 nie skorzystam na pewno już Alfa Star. a miałam bardzo dobrą o nich opinię. Była na rejsie po Nilu i była zadowolona. Ale skoro oni tak pogrywają to już nigdy więcej na mnie nie zarobią! Jest dużo innych biur dla których bezpieczeństwo Klientów jest ważniejsze. Wczoraj w wiadomościach widziałam, jak Pan Z Alfa Star( niestety nie pamiętam nazwiska, ale to był chyba jakiś rzecznik biura) wypowiadał się, że dopóki MSZ nie zakaże podróży dopóty ONI( czyt Alfa) będą z tego korzystać! No kpina po prostu!! Myslę, ze Alfa wiele straci przez tą sytuację. I nie chodzi tylko o to, ze większość ich wyjazdów to Egipt. Chodzi o poważne podejście do sprawy w tak trudnej sytuacji jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
meganczeszejko Re: Co z Alfa Star 01.02.11, 08:52 Całkowicie się z Tobą zgadzam. Obecna sytuacja w Egipcie dokładnie pokazała , które BP dbają o klienta.Alfa Star niestety do nich nie należy. Ciekawe, jeśli się utrzymają na rynku co mi zaoferują. Zaliczka wpłacona na Egipt w czerwcu ale rezygnuję . Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Co z Alfa Star 01.02.11, 10:06 nie mam tam nic kupionego ale z ciekawosci spradziłam - strona działa i jest na niej cos takiego: "Szanowni Państwo, Dla naszych Klientów, którzy ze względu na obecną sytuację w Egipcie chcą zmienić plany urlopowe dajemy możliwość: - dla zakupionych imprez z terminem wylotu do 28 02 2011 roku bezkosztowej zmiany wyjazdu na późniejszy termin wylotu do Egiptu lub dowolnej destynacji z dostępnej oferty naszego biura, - dla rezerwacji z terminem od 1 marca 2011 roku zamianę imprez do Egiptu na inną ofertę zgodnie z dostępną na naszej stronie www.alfastar.pl W przypadku rezygnacji z wyjazdu do Egiptu, obowiązują zapisy zgodnie z Warunkami Uczestnictwa. W przypadku zainteresowania zmianą prosimy o kontakt z biurem, w którym dokonali Państwo zakupu. Pozdrawiamy Alfa Star Biuro Podróży Izabela Strzylak, Sylwester Strzylak Spółka Jawna Odpowiedz Link Zgłoś