Dodaj do ulubionych

Lejda, Keukenhof

27.04.11, 11:53
Witam,

Mam dwa pytania.
1. Potrzebne mi namiary na parking dla autokaru w Lejdzie,tak aby było dość blisko zamku i głównego deptaka. Ewentualnie miejsce gdzie kierowca mógłby nas wysadzić i odjechać na parking.
Z informacji podanych na stronie Lejdy wynika, że należałoby autokar zostawić na oddalonym od centrum parkingu przy Haagstraat i transferem dojechać do centrum, z tym że z dużą, autokarową grupą może być to problem...
Czy ktoś z Was wie coś na ten temat i mógłby mi doradzić?

2. Keukenhof.
Nigdy tam wcześniej nie byłam, nie wiem jak bardzo rozległy jest park. Czy 2,5 - 3 h dla grupy to wystarczający czas aby obejść cały park i pawilony?

Z góry serdecznie dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • nananana1 Re: Lejda, Keukenhof 27.04.11, 12:18
      Na Keukenhof 3h to za mało. Nie wiem, ile masz przewidziane czasu, ale ja szczerze mówiąc, zawsze robiłam tam prawie cały dzień. Także czym dłużej, tym lepiej :)
      • monte_pilot Re: Lejda, Keukenhof 27.04.11, 18:57
        Mnie program ograniczał więc 3 h są ok, mniej nie. Więcej jak najbardziej. Najlepiej umów się z ludźmi przy głównym wejściu, którym będziesz wchodziła na terenie ogrodu. Na bank się pogubią, więc to jest dobre miejsce. Ja zawsze chodzę z nimi, choć na początku mam 40 osób, a po 3 h z jakieś 15, bo reszta oczywiście gdzieś się rozchodzi.
        Zazdroszczę Keukenhof, mi w tą majówkę nie dany, choć też będę gdzieś tam śmigał...
        • gabriielle Re: Lejda, Keukenhof 02.05.11, 12:31
          Nie wjedziesz do ściśłego centrum Leiden.
          Uliczki są bardzo wąskie.
          Najprościej jeśli wysadzisz ludzi na przystanku albo w zatoczce wzdłuż ulic oplatających starówkę np: Molenwerf (rozpoznasz po młynie) i zabierzesz np spod uniwersytetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka