Gość: adamek IP: *.bialnet.com.pl 29.04.11, 13:57 Obserwowalem kilka oferT objazdówek z Rainbowtours w terminie rozpoczęcia -koniec maja. Pojawiły sie oferty lastminute, które są o ok. 100zl droższe od ceny katalogowej: o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: web Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 14:01 w tzw międzyczasie weszły dopłaty paliwowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 22:14 wszędzie podrożały wycieczki i to bardzo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.150.155.217.internetia.net.pl 03.05.11, 11:51 Taka uroda tego biura. U nich wszystkie imprezy mają super cenę lub są z ostatniej chwili. Najczęściej nie dochodzą do skutku i wtedy napiszą brak wolnych miejsc.Oczywiście klientów chętnych na imprezę będą namawiać na inny trmin- zwykle ten droższy.Jak chcesz mieć popsuty urlop to tylko z nimi.Zobacz ile wycieczek mają np na Nordkapp a do skutku dochodzi jedna, dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 15:34 Taki jest urok objazdówek autokarowych lub w miejsca do oglądania (a nie plażowania). Faktycznie przesada z tymi wieloma terminami, ale z drugiej strony muszą zebrać jakąś liczbę uczestników, żeby się im opłacało. To jest bardzo złudne jeśli ktoś napali się w styczniu czy marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Tours Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rainbowtours.pl 16.05.11, 11:17 Witamy, na wycieczki objazdowe zawsze musi zebrać się odpowiednia ilość osób. W momencie, gdy na wycieczkę autokarową jest zapisanych 10 osób nie może się ona odbyć, gdyż koszt wycieczki musiałby być znacznie wyższy niż ten w katalogu. Jeżeli wycieczka jest anulowana zawsze mogą Państwo przepisać się na inną wycieczkę. Jeśli chcą mieć Państwo pewność, że wycieczka się odbędzie proponujemy zapisywać się na terminy, które są potwierdzone, tzn. wycieczka na pewno się odbędzie. Informację, które wycieczki są potwierdzone jak i rezerwację mogą Państwo dokonać w Call Center pod numerem 801 310 801 lub 42 680 38 51 Wycieczka www.rainbowtours.pl/skandynawia-nordkapp-i-lofoty/zakwaterowanie-sss#2011-06-03 czyli Skandynawia - Nordkapp i Lofoty jest potwierdzona we wszystkich terminach od 3 czerwca do 27 lipca. Pozdrawiamy, Rainbow Tours. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 16.05.11, 16:26 Gość portalu: Rainbow Tours napisał(a): Po pierwsze - dziękuję, że odezwaliście się Państwo osobiście. > na wycieczki objazdowe zawsze musi zebrać się odpowiednia ilość osób. W momenci > e, gdy na wycieczkę autokarową jest zapisanych 10 osób nie może się ona odbyć, > gdyż koszt wycieczki musiałby być znacznie wyższy niż ten w katalogu. Wiemy, że część wycieczek się nie odbywa z powodu braku chętnych. Ale nie wiemy, dlaczego biuro nie ujawnia tego na swoje stronie internetowej. Nigdy nie widziałam adnotacji "termin odwołany". Pozostaje też kwestia, czy tych terminów nie jest po prostu zbyt dużo - chętni rozkładają się na wiele wycieczek, tylko część dochodzi do skutku. A ci którzy wybrali mniej popularne terminy, muszą albo szukać nowej oferty albo jechać nie tam, gdzie zamierzali. > Jeżeli wycieczka jest anulowana zawsze mogą Państwo przepisać się na > inną wycieczkę. Ale właśnie nikt nie chce zmieniać planów w ostatniej chwili. > Jeśli chcą mieć Państwo pewność, że wycieczka się odbędzie proponujemy > zapisywać się na terminy, które są potwierdzone, tzn. wycieczka na pewno się odbędzie. Kilkukrotnie już wyjeżdżałam z RT, z jakością wycieczek było różnie, ale system rezerwacyjny jest zupełnie niedostosowany do realiów. Wiele osób musi zaplanować urlopy z wielomiesięcznym wyprzedzeniem i dlatego ewentualną wycieczkę też chcą wybrać i wykupić dużo wcześniej. Być może osobom, które jadą na wypoczynek jest obojętne, do jakiego kraju trafią, byleby plaża była czysta. Ale turyście zwiedzającemu nie jest wszystko jedno, czy ogląda Włochy czy Skandynawię. W sierpniu terminy europejskich objazdówek, na które jechałam były potwierdzane na ok. 2 tygodnie przed wyjazdem, a wcześniej pracownicy infolinii odmawiali podania informacji, ile osób podpisało umowę, co umożliwiłoby oszacowanie prawdopodobieństwa dojścia wycieczki do skutku. Czy zatem radzicie Państwo kupować wakacje na sierpień w grudniu (kiedy podobno ceny są najniższe) czy też w końcu lipca (kiedy wiadomo, który termin się odbędzie) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 14:27 Bardzo możliwe, że są to terminy, które nie dojdą do skutku. Nie każda objazdówka dochodzi do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.150.155.217.internetia.net.pl 03.05.11, 14:37 To po co ich tyle mnożą, nieomal co tydzień?Ponadto pisanie o tych co nie dozły do skutku- brak wolnych miejsc jest przegięciem marketingowym , sprawiającym wrażenie popytu, którego niestety nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 14:57 Nie wiem, ale to praktyka wielu biur to info: "brak wolnych miejsc", kiedy rzecz dotyczy wycieczki nie dochodzącej do skutku. Dużą szansę na dojście do skutku ma wycieczka objazdowa z dolotem na miejsce oblegane przez wczasowiczów (ci z objazdówki zabiorą się przy okazji i nawet 10 osób chyba się jakoś opłaca). Nie piszę tego na podstawie RT. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 15:06 Skoro nikt tego nie kupuje, to nie powinni pisać, że brak wolnych miejsc, tylko, że zbyt dużo wolnych miejsc, a tak to kłamią po prostu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 15:26 Zgoda, ale taka jest praktyka wielu biur. Nie piszę o tym, co być powinno tylko jak jest. Takie info to chyba strategia marketingowa wielu biur. Po prostu biuro wycofuje się w pewnym momencie z organizacji danego terminu i jako info podaje: 'brak wolnych miejsc". Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 15:37 czyli oszukuje, pisze nieprawdę, kłamie, zmienia fakty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 16:05 Tak jak wiele innych biur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 16:13 Jeśli biuro anuluje dany termin to info: "brak wolnych miejsc" jest zgodne z prawdą, a z drugiej strony może zrobić reklamę dla ewentualnych chętnych na daną trasę. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 17:02 nigdy z nimi nie byłem, ale jak patrzę na stronie i podają ceny bez opłat lotniskowych, to już mi się to nie podoba :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 17:20 Ale masa tych wyjazdów to autokarowe. Ja byłam z nimi raz w 1998 w Grecji, oczywiście na objazdówce, autokarem do Włoch i promem do Grecji. Biuro , z którym jeżdżę najczęściej, podaje opłaty lotniskowe , których nigdy nie ponoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 18:39 ja patrzyłem teraz na lasty do Chorwacji samolotem, dopiero trzeba wybrać rezerwację, żeby zobaczyć ile kosztuje wsio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 18:55 Ja zawsze dzwonię na infolinię i tą drogą dokonuję rezerwacji (nie dotyczy to RT). Nigdy nie ponosiłam opłat lotniskowych, o których była mowa w katalogu czy drobnym drukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 18:59 Opłaty lotniskowe są obowiązkowe i nie da się ich nie ponieść. Tam podają np. cena lasta 355 pln, a z opłatami lotniskowymi wychodzi 720 pln, taki przykład pamiętam. Na Wakacje.pl widać pełną cenę z ich oferty a na ich stronie niepełną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 19:08 Ja bazuję na stronie biura. Wierz mi, to, z którym wyjeżdżam najczęściej podaje cenę pełną. Czy to lot czy nie nigdy nie zdarzyło mi się zapłacić więcej niż cena wielkimi cyframi podana danego dnia. Za pierwszym czy drugim razem też byłam zaskoczona,że do tego nie doliczono mi owej opłaty lotniskowej. Może biuro już wliczyło to w cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 19:13 ale piszesz o Rainbow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 19:31 Nie Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 19:35 aaa, to ja w Itace też widzę pełną ceną np. tylko w Rainbow nie, dlatego napisałem, że mi sieęto nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 19:42 A skąd wiesz,że to nie jest pełna cena? Chyba mają infolinię albo można wysłać pytanie przed złożeniem rezerwacji? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 19:50 wchodzę na stronę i mam ofertę, np. Chorwacja : www.rainbowtours.pl/chorwacja-wczasy-samolotem/brzet#2011-05-05 masz:termin, cena od 699 pln, zmów, ale to nie jest pełna cena. tam w opisie imprezy jest napisane, że nie zawiera opłat lotniskowych i jak przejdziesz do rezerwacji, to gdzieś tam je doda i pokaże cenę dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 19:52 opłaty lotniskowe dla 2 osób, to 500 pln w tym przypadku. W Itace jest pełna cena i jak widzę, że Turcja kosztuje 988 pln, to tylko kosztuje, nie muszę się zastanawiać ile wynoszą opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.11, 20:08 Ale identycznie "wariowało", gdy po raz pierwszy chciałam złożyć zamówienie via net w innym biurze. Dodawało kolejne "konieczne" kwoty. Naprawdę polecam kontakt żywym człowiekiem choćby tylko na infolinii. W opisie imprezy w biurze X też jest napisane, że nie zawiera opłat lotniskowych (kwota y) ale nigdy mi jej nie doliczono. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 03.05.11, 22:27 olewam ich, są inne biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Tours Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rainbowtours.pl 16.05.11, 11:26 Witamy, jesteśmy właśnie w trakcie zmiany sposobu prezentacji ceny. Do końca miesiąca wszystkie ceny na stronie będą cenami całkowitymi, czyli będą miały wliczone wszystkie obowiązkowe dopłaty jak np. opłaty lotniskowe. Pozdrawiamy, Rainbow Tours. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 04.05.11, 00:33 Gość portalu: ines napisał(a): > Nie wiem, ale to praktyka wielu biur to info: "brak wolnych miejsc", kiedy rzec > z dotyczy wycieczki nie dochodzącej do skutku. To paskudna praktyka i powinni jej zabronić. > Dużą szansę na dojście do skutku ma wycieczka objazdowa z > dolotem na miejsce oblegane przez wczasowiczów (ci z > objazdówki zabiorą się przy okazji i nawet 10 osób chyba się jakoś opłaca). Jeśli ktoś chce rezerwować dużo wcześniej, to najlepiej jest wybierać objazdówki w popularnych terminach. Np. miniony weekend majowy - w zasadzie wszystko się udaje. Z kolei przy mniej popularnych terminach, lepiej czekać z wpłatą zaliczki do chwili "potwierdzenia imprezy", bo po co wcześniej dawać biuru kapitał do obracania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rzeszow.mm.pl 04.05.11, 12:11 Mnie zawsze udało się, ale też nigdy nie zapisywałam się wcześniej niż 2 miesiące przed wyjazdem (ale to w sytuacji kiedy okazywało się, że wyjazd potwierdzony i w biurze, które i tak nie robi "lastów"). Średni czas zapisu to 1-2 tygodnie przed wyjazdem. Na objazdówkach spotykam masę ludzi, którym jakiś termin nie wypalił lub trasa. Zgadzam się, że to paskudna praktyka. Nie piszę o tym jak być powinno, ale jak jest. Oprócz popularnych terminów (wspomniany przez Ciebie weekend majowy, początek wakacji, koniec wakacji) trzeba też brać pod uwagę trasę. To, że nam się podoba nie oznacza, że przyciągnie tłumy co tydzień czy dwa. Duże szanse na dojście do skutku mają wycieczki w sztandarowe miejsca (klasyczne Włochy, Francja z zamkami nad Loarą lub jeśli Prowansja to z Lazurowym Wybrzeżem) i tanie. I te, o których pisałam poprzednio czyli samolotowe z przylotem do modnych kurortów (ludzie z objazdówki są przy okazji). W sezonie bez problemu dochodzą do skutku objazdówki po Turcji (nawet tej wschodniej), Sycylii. 3 lata temu zwiedziłam Sardynię i wylot był co tydzień tak jak grupka-mniejsza lub większa- na objazdówce (bo i tak samolot do Olbii leciał z wczasowiczami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Tours Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rainbowtours.pl 16.05.11, 11:24 Witamy, w momencie jak dana wycieczka jest anulowana znika z listy "Terminy i ceny". Nie stosujemy takich praktyk jak opisane przez Pana/Panią. Jeśli jednak w którymś miejscu na stronie www.rainbowtours.pl jest inaczej jest to błąd. Proszę w takim układzie o przesłanie informacji gdzie taka informacja się pojawia a skorygujemy błąd. Pozdrawiam, Rainbow Tours. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Tours Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rainbowtours.pl 16.05.11, 10:58 Witamy, postanowiliśmy odnieść się do Państwa postów. Oferty typu Last Minute nie oznaczają wcale, że ceny będą niższe niż cena katalogowa. Są to oferty z krótkim terminem wyjazdu. W momencie, gdy ilość miejsc na danym kierunku jest bardzo mała, cena danej wycieczki jest stosunkowo wysoka. Zachęcamy do rezerwowania w pierwszych tygodniach po wydaniu katalogu - wtedy promocja sięga nawet 30% od ceny katalogowej, mają też Państwo gwarancję niezmiennej ceny (ewentualne dopłaty paliwowe nie zostaną doliczone do takiej rezerwacji). Pozdrawiamy, Rainbow Tours. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 14:03 A ja mówię jedno - jeśli chcesz mieć zmarnowany urlop to jedź na wakacje z Rainbow Tour. Oto mój przypadek : 1. wakacje na Krecie 2. hotel zmieniony - właściciel zamknął hotel już 2 tygodnie wcześniej, biuro o tym wiedziało ale nie raczyło z nami skonsultować tej zmiany 3. w umowie wylot i powrót do Warszawy - w niedzielę, 3 dni przed powrotem panienka z RT oświadcza nam z uśmiechem na twarzy, ze powrót mamy do Katowic i szlus. Jak podnieślismy raban to panienka odpowiedziała, ze to zgodne z umową i mamy się odczepić. Lot jest skancelowany i innej mozliwości powrotu nie ma. Wynajeliśmy z mężem samochód, pojechalismy na lotnisko w Chani i okazało sie, ze owszem, lot jest skancelowany ale przez RT. Pani na lotnisku była bardzo uprzejma i poszukała dla nas lotu (dla wszystkich, których RT chciało oszukać - a było nas 11 osób - w tym malutkie dziecko). Dopiero po kilku kilkudziesięciominutowych , bardzo nieprzyjemnych rozmowach z gościem z RT w Łodzi , zmusiliśmy RT do wywiązania się z umowy. Ja bym zrozumiała, gdyby te zmiany wynikły z przyczyn obiektywnych, ale te wszystkie zmiany w umowie były realizowane z premedytacja. Biuro doskonale wiedziało, że będzie robiło zmiany. No i dla RT podróż samolotem Chania - Warszawa to to samo co podróż Chania - Katowice (samolot) i do Warszawy busikiem. Wszystkie osoby były spoza Warszawy i czekała je dalsza droga samochodwm (nasza np. do Gdyni). NIE POLECAM RAINBOW TOUR. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 16.05.11, 14:26 Gość portalu: Rainbow Tours napisał(a): > Oferty typu Last Minute nie oznaczają wcale, że ceny będą niższe niż cena katal > ogowa. Może warto by wyraźnie to nowatorskie rozwiązanie zaznaczyć na waszej stronie www, w reklamach, folderach i katalogach. Uniknęlibyście oczerniania na forach a przy okazji sporej grupy klientów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 20:30 RT jest chyba juz jedynym w Pl biurem, masowej turystyki, które ma żałosną praktykę- niepodawania kompletnych cen !!! trzeba dokonać próby rezerwacji, żeby zobaczyć- jak jest cena 'ostateczna', a ta, nijak ma się do ...czegokolwiek - czyli jedna wielka ściema, a w ofertach wypoczynkowych, hotele - nieciekawe. Na wielu wycieczkach byliśmy z tym biurem, ale coraz bardziej zniechęca swoją polityką, a właściwie, anty podejściem do klienta i to stałego, wydawałoby się. W biurze zero propozycji promocyjnych, lub podpowiedzi - no jak dla mnie 'polityka socjalistyczna', więc szukamy alternatywy gdzie indziej- czyli RT traci wielu klientów- bo my nie polecimy ich nikomu - to się nazywa chyba 'osiąść na laurach'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.aster.pl 18.05.11, 00:46 faktycznie strona internetowa do d*py . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wołodia Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 12:57 Kapitalistyczne oszustwo na "regulamin" Firma sprzedaje nie istniejące usługi !!!!!!!!!!!!!! Zapłaciłem w grudniu za objazdówkę Norwegia z Nord-cap wylot 25 maj, kupione walizki, korony norweskie szwedzkie, euro, zamówiony urlop, iiiiiiiiiiiii jakież cudowne uczucie przeżyłem czytając wiadomość 3 maja iż zgodnie z regulaminem firma odwołuje imprezę z powodu braku chętnych. Firma nie znalazła 30 jeleni więc nie zarobi, a my, no cóż zaproponowali imprezę zamiast samolot to autokar i w innych terminach, klient potraktowany jak niepotrzebny odpad, z którego nie udało się nic wycisnąć , zdawkowe suche "z przykrością informuję" itp. nawet na osobisty kontakt nie stać. Radzę omijać wielkim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 13:24 Chłopie, ale trzeba czytać regulamin, tam wszystko widnieje...... Odpowiedz Link Zgłoś
mon320 Re: rainbowtours-last minute-UWAGA 12.05.13, 19:03 Wołodia jak masz problem napisz do ,, Przyjaciółki. Zasmiecasz wszelkie możliwe fora. Jest regulamin więc go trzeba przeczytac i brać pod uwagę możliwość odwołania wycieczki. A jak masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem proponuję korki z zakresu klas I- III SP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 12.05.13, 19:27 Mieli tylko dla jaśnie pana "analfabety " nie umiejącego czytać regulaminu poprowadzić wycieczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 19:58 Zaktywizowali się pracownicy Rainbow Tours ???! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 22:14 Raczej osoby, które kilkaktrotnie bywały z tym biurem i tez zastanawiały sie czy wycieczka dojdzie do skutku, niestety trzeba czytac regulaminy, poza tym pracownicy zawsze informuja przed zakupem, czy wycieczka jest juz potwierdzona i jakie moga byc skutki nie potwierdzenia,,,,a wolodia wpisuje zapytania pod kazdym tematem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jula Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 07:13 Może dla osób, które kilkakrotnie jeździły w RT pewne sprawy są oczywiste, ale z wpisu Wołodii wynika, że on nie uzyskał wystarczających informacji, bo nie sądzę, ze gdyby został poinformowany przez pracownika, że wycieczka może się nie odbyć, to nie zostałby zaskoczony jej odwołaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rere Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 11:06 Ja osobiście uważam, że dobrą ofertą wakacyjną jest ta: www.odlotwakacje.pl/last-minute.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eredad Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 11:08 Zgadzam się z poprzednikiem. Podana przez niego oferta wczasowa jest naprawdę bardzo dobra. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aka Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 05:54 Ja uważam natomiast, że biuro Rainbowturs jest jednym z lepszych biur podróży w Polsce (być może nawet na dzień dzisiejszy jest najlepsze). Jeżdżę kilka razy w roku na różne formy wypoczynku - zwiedzanie, wczasy rodzinne, leniuchowanie itd. Zdarza się, że w tym samym roku mam trzy wyjazdy i to z różnymi biurami. Jednego jestem (dziś) pewna - Rainbow nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze było tak, jak wcześniej o tym miejscu w ich katalogu czytałam, natomiast wycieczki objazdowe mają perfekcyjnie zorganizowane - piloci ze swoją wiedzą, program itd, pomijam tu hotele, w których się nocuje, bo uważam, że w objeździe to głównie nie o hotele chodzi (zresztą inne biura wcale nie mają jakichś specjalnych standardów, mają podobne, a może nawet i gorsze). Rezydenci i animatorzy Rainbow wykonują swoją pracę na miejscu prawie (żebyście nie pomyśleli, że "słodzę") perfekcyjnie. Takie jest moje zdanie, mogę tylko wspomnieć, że moje wyjazdy zorganizowane rozpoczęły się już w 1999 roku i korzystałam z ofert różnych biur podróży, niektórych już dziś nie ma na rynku. Ja wszystkim znajomym polecam to biuro. Jest jedno ale - przed zakupem (czy to wycieczki, czy to wypoczynku) należy przeczytać program, bo później to jest: hotel poza miastem, słabe śniadania (francuskie), kolacja - jedno danie podane przez kelnera, w ciągu dnia przejechane 500 km - jak to? prawie cały dzień w autokarze, i chcę powiedzieć, że nie dotyczy to tylko Rainbow, ale inne biura też mają problem z takimi "turystami". O cenę zawsze można dokładnie zapytać (jeżeli już jesteśmy czymś zainteresowani) dzwoniąc, to nie jest zbyt trudne, chyba, że ktoś ma pasję porównywania cen i analizowania dlaczego w tym biurze jest o 100 zł taniej bądź drożej. Ja to biuro polecam i wcale nie jestem pracownikiem biura:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: rainbowtours-last minute-UWAGA IP: *.nowysacz.vectranet.pl 05.09.13, 11:44 Aka masz rację, niemniej wkurza mnie ciągłe lansowanie (słodzenie) i reklamowanie tego biura, co wyraźnie prawie codziennie widać. Nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby pewne osoby założyły sobie oddzielne forum dot. tylko Rainbow Tours. W ostatnich latach trzy razy korzystałem z tego biura i muszę przyznać, że ogólnie byłem zadowolony. W pierwszym i drugim przypadku pilot całkowicie spełnił zadanie (Italia), ale w trzecim (Chorwacja) mam wrażenie, że pilotka nieco kombinowała, między innymi aby skrócić zwiedzanie. Ja prawie zawsze na objazdówkach jestem jakby hamulcowym, gdyż filmuję i robię zdjęcia, ale jakoś nigdy piloci nie mieli do mnie pretensji. W tym roku w Tiranie z innym biurem nieco zostawałem i gdy zwróciłem się o wolniejsze zwiedzanie, moja prośba została spełniona. Problemu nie ma, gdy cała grupa fotografuje, jak np. było w Dubrowniku, gdzie tamtejsza pilotka tym faktem była chyba bardzo pozytywnie zdumiona. Wielu nielicznych pilotów ten temat tak dziwnie rozwiązuje, że na objazdówkach najpierw bez uzasadnienia spieszy się zwiedzając zabytki, a potem daje 1 lub 1,5 godzinną przerwę (a nawet dłuższą), w czasie której nie zawsze można wrócić do wcześniej odwiedzonego obiektu. Bądźmy szczerzy i piszmy prawdę. Nie ma wycieczki, czy też wczasów bez co najmniej jakichś drobnych lub większych nieprawidłowości, które mogą dotyczyć wszystkich osób uczestniczących w danej imprezie, ale potem te sprawy już inaczej się odbiera. Mnie nigdy nie zdarzyło się, aby ktoś w czasie zwiedzania z grupy zaginął, a mam turystyczny staż ponad dwudziestoletni. Jeżeli tak się zdarzy, to ja będę za to obwiniał pilota i uczestników wycieczki (pół na pół), bo oni też powinni wzajemnie integrować się. Odpowiedz Link Zgłoś